Тралфче, от кръста нагоре екстра, аз още от преди съм ти казвала мнението си. Сега обаче като гледам повечкото снимки ми се иска да ти обърна внимание на общия баланс на тялото. Знам, че с теб и с winnie, се кефим много на гръбчета, обаче ти си със сравнително малък ханш и да не вземе да стане дисбаланс в обемите на горна част спрямо долна?! Ти не си дала снимки в цял ръст, така че незнам до колко са ми основателни предположенията?!
Хайде лека работа и да хапваш да не отиде мускула докато не тренираш. :-)
12.11.07
20:59
Благодаря на всички за отзивите!
Жорко, караш ме да се червя...много
Winnie, че имам желание, имам. И че ще върна, ще. Няма да оставя и без това скромния женски отбор я! :-) А ти се стягай, че като запролети и се прибера по родните паланки, ще те тормозя да ме водиш на тренировка.
buhtata, е ти си човекът-градивна критика. ;-) И добре, че е така, защото винаги има какво да се желае още. За краката...нямам сними в цял ръст, иначе бих постнала. Като цяло бедрата и дупето са ми проблемните зони, местата, на които трупам основно мазнини. В момента отчитам, че съм успяла да изчистя сравнително добре. Имам малко мазно по дупето и по паласките. Но като цяло на краката ми им личи, че са тренирани. В последната седмица отчетох леко забележима сепарация на бедрата, нещо което никога не съм имала. Прасците са ми принципно силни и добре оформени без да са масивни. Винаги са били такива. Да, краката са мястото, от което има най-много още какво да се желае. Но ще стигна и до там. Манджата ми не я мисли, ако видиш как ми е зареден хладилника, ще се смееш с глас. Само сънят ми бяга... :smirk:
на мен най-ми харесва тялото на бухтичката,ама ако прекали с мусколите ,..няма да е същото.
аз попринцип не харесвам прекалено широки гърбове (—> говоря за жените—) , не харесвам някви супер големи и изразени мускули. За ръце пък да не говорим.Изобщо ,жените трябва да са си жени - да спортуват ок хранене и всико остванало ,ама аномалий от типа на “мацки си мерят бицепса” или гърба са ми гадни . Това е лично мое мнение и говоря попринцип. Не е конкретно към някой казано .
п.с. скоро и аз ще си пусна снимки ,да не каже някой ” тая само дава акъли пък се крие ” ,но проблема ми е ,че нямам камера .. ;п
както да е де продължавайте да постигате целите си ,това е мойто пожелание :)
Тайна, предполагам, че сега след новите ми снимки ще изпадна от твойта класация.... :-)
Да ти кажа май с малко погрешно впечатление си останала за тези от нас, които тренира ме по- амбициозно. Айде да не говоря от името на останалите, но това, че се стремим към оформена мускулатура и си говорим за обеми и плътност не значи, че не спада ме вече в категория жени. Имай предвид, че на снимките се опитва ме да застава ме в пози, при които си личи най- добре оформлението на мускула. Не сме някакви груби женки с огромни мускули. Мога да визирам няколко от момичета, че са със съвсем нормално телосложение, което обаче се състои от повече мускули и по- малко мазнина. Смяташ ли, че с килограми в порядъка между 50 -60 с нисък процент подкожни мазнини са твърде мускулести и груби на вид?!
За мен е важно от какво се сътоят обемите по фигурата ми, не както една съфорумка беше писала по друга тема, че нея я интересува да постигне желания обем, но с какъв пълнеж ще е и все тая ( перефразирам я).
Успех и на теб! :-)
Бухтичке, поздравявам те за това, което си постигнала! Страхотен гръб и много добре оформени ръце. То друго не се и вижда де :-) , но и това стига да добием представа. Човек като гледа с какви тежести работиш може да си помисли, че наистина излизаш от рамките на женичките, но това на снимките говори друго! Много си кекси, продължавай в тоя дух!
17.11.07
19:57
Бухтичке, имаш и моите поздрави за постигнатата форма. Беше писала в друга тема, че се стремиш към възможно по-добра дефиниция при минимална загуба на ММ. Е, мисля, че го постигаш. :) Много добър релеф на гърба! За моя вкус може и още малко ширина. Също и малко още на ръцете.
Иначе се присъединявам към твоето мнение по-горе. Разбира се, че снимките са в поза, така че да изпъкват мукулите. В общия случай изглеждат доста по-зловещо, отколкото реално отпуснато състояние. Вдигни горната граница за килограмите, в които не изглежаме тръде груби. Някои сме порастнали малко повечко. ;-) А големите работни тежести са просто сила, някои я имат в повече, някои в по-малко. Те не вкарват задължително в категорията “женище”.
17.11.07
21:58
Еее доживях ги и тия снимки! ;)
Браво buhtata. Заслужаваш си хвалбите. Тренирай си яко и това е.
Winnie, мила уцели точно причината да си пусна някоя друга снимка. Нямах намерение все още да се показвам, но любопитсвото около вида ми породено от дневника ми ме накара да избързам. Тъй като останах с впечатлението, че доста хора смятат, че вида ми сигурно е стряскащ реших да покажа, че изглеждам съвсем нормално :)
Хм... това май трябваше да го напиша в дневника, ще взема да драсна два реда по темата там.
За съжаление имам само тези снимки, тъй като си щракам само гръбчето периодично, че ми е трудно да му наблюдавам развитието в огледалото и сложих последните, които имам.
Тралфче, гърба може да понесе още малко ширина, но не много тъй като аз не съм много висока. Също така нямам много тясна талия и за това V-образната форма на гърба не ми е много изявена.
Ръцете в момента са ми позамазани и не са много релефни, което и на мен не ми харесва, но за това ще мисля след зимата.
Благадаря Ви за коментарите, Жоре и на теб. Засега това са етапни снимки от това, което целя :-)
мен бухтичката от одавна най си ме кефи:),така че само мога да кажа,че и аз с любопитство разглеждам нейните снимки:)
19.11.07
14:35
Поздравления дами! Продължавайте все така!
buhtata, определено си оформила добре. Виждам по-добре хоризонталните фибри по дългите гръбначни мускули. Преходът средни-задни глави на раменните мускули се изразява по-ясно от преди. Успех!
vergo, ти си ми най- изявения фен :-)
Владо, ( за малко да те Владкосам пак... ;-) ) благодаря ти за мнението. Намирам за момента добро оформлението ми, тъй като предните снимки са ми от периода преди да прекъсна с половин година тренировките и всъщност сега освен, че наваксвах старата форма я и подобрих. Но както казах и преди засега това е етап от развитието ми. Очаквайте продължение... :)
Поздравления, Бухтичке! Много се радвам, че има такива дами като теб! Ох, кога ли ще ми дойде времето и аз да се покажа :roll:
казано от buhtata на 19.11.07, 19:47:
vergo, ти си ми най- изявения фен :-)
е, чак най:) има толкова мнго хора тук, но искам да ти кажа,че в теб ми харесва(съдейки само по снимките), че освен,че имаш хубаво оформено стегнато тяло, запазила си си женствеността...абе,кефиш ме,де да знам:)
каквото и да правиш за напред би било хубаво да продължаваш в тази насока, т.е. да запазиш женското излъчване:)
За съжаление влизам все по-рядко- нямам време да следя развитието ти ;)УСПЕХ!:)
Послепис: като си прочетох стари коментари забелязах, че нещо се повтарям:)хаха,за което се извинявам, мнго време не съм писал,но явно предпочитанията и мнението не си променям; взимам си бележка да не пиша втори път едно и също;)
Мнението беше редактирано от vergo на 21.11.07 20:26.
12.05.08
20:09
Искам да кажа и на 5те дами чийто снимки видях че изглеждат невероятно...
Страшно красиви тела...много обичам жени със стегнати телосложения ии да знаете че ще давам линк на всички познати момичета които искат да влязът във форма за да знаят към какво да се стремят ;)
@Невена—> поздравления за волята да влезеш в добра форма! Наблегни на кардио упражненията, не толкова на тежестите. И, ако е необходимо корегирай така хранителния си режим, че да успяваш да чистиш.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.08.08 09:07.
01.08.08
17:22
Невена, първо браво за решението изобщо да пуснеш снимки-малко от жените се престрашават. Определено си личи, че имаш добре тренирани мускули. Това самостоятелно наптравено набиране ли е? Ако, да респект! Допада ми позицията ти за спорта, ползите от него и личните ти стремежи. Сваляш с добро темпо, запази го. Успех!
Аз знам че от гледна точка изчистването на телесните мазнини е по добре да се наблегне на кардиото. Но проблема идва от там, че по принцип 0,500кг повече на лоста ме радват повече и носят повече удоволствие от 5кг по малко на кантара. За момента обаче се въздържам от стремежа да правя силови тренировки с максимална тежест. Сега тренировките ми с тежести са с по леки кг и повече повторения. Правя кръгови тренировки например: 1упр.рамо-1упр. бицепс-1упр.трицепс (това може да го броим като 1 серия) без почивка между упражненията след това почивка не повече 30-40сек и пак. Две такива серии, след това с други упражнения пак в същия ред 5 такива кръга с различни упражнения по две серии, повторенията са различни в зависимост от упражнението но варират между 15-30.
Подреждането на мускулните групи в дните на седмица се променя през няколко седмици. Програмата е такава 1-2-3 седмица една програма 4 се променя, 5-6-7седмица друга, 8ма е като 4та, 9 и 11 с една - 10 и 12 друга 13та като 4 и 8.
Сега съм в 12та седмица и не съм решила още как да тренирам след 13та седмица.
Набирането на снимката е самостоятелно да, но мога да правя малко повторения 3-4 от тези набирания с длани към мен и хват на широчината на раменете. Предизвикателство сега ми е със широк хват с длани към лоста зад врат все още не мога да правя пълно набиране сама, а само къси до половината. През споменати първи три години когато започнах да тренирам, можех да правя по три такива самостоятелни чисти набирания зад врат, надявам се да си върна тази форма. Голяма радост беше като се набрах за пръв път така. Усещам че си връщам малко по малко силата за набиранията. Сега на тренировки си помагам за да правя по повече повторения в една серия, а не само 3-4.
За лицевите опори преди можех да правя по 30 обикновени без прекъсвания, което преди седмица направих пак и то за времето от 54 сек. Вчера пак направих 30, но с краката на една пейка, времето не беше засечено обаче. Иска ми се да си подобря този личен рекорд. Настоящата програма включва доста лицеви и набирания в тренировките в различни вариации на хват при набирането и положение на ръцете и краката при лицевите. Например правя лицевите опори колкото мога обикновени и после продължавам от коленце до пълен отказ, след това набиране с помощ пак до отказ и после малко почивка и пак само че с друго разположение на ръцете. Според мен ефекта от този тип тренировки с малки почивки е като от кардио т.е. здраво потене.
Приемам тренировките си като състезание със себе си, ако тренираш ставаш по добър в това, от колкото ако не. Въпроса за мен не е какви са другите, а в това, че аз в настоящето съм по добра от аз преди 11 седмици и от това което щях да съм ако не тренирах изобщо.
Невена, поздравления за това, което си написала, което осъзнаваш и това, което правиш!
07.08.08
05:43
Невена, нали не правиш само горна част на тялото - говориш предимно за лицеви и набирания???
Не тренирам само горна част. Така тръгна мисълта ми, защото Стоянчо, спомена тежестите, Tralfamadorian попита за набирането пък аз бях толкова доволна от с себе си с това че пак направих 30 лицеви без прекъсване, че се отплеснах и за тях покрай говоренето за набирането.
Иначе си тренирам всичко и отделните части на бедрата и глутеуси и прасците. Не ги тренирам с големи тежести, пак с леки и много повторения, понякога и без тежест, правя и едни ритници от кемпо(надявам се така да се пише правилно) добре ми действат за сега.
Благодаря на всички на подкрепата, вниманието и отзивите! Надявам се след известно време да отчета резултати и пак да коментираме.
Невенка, поздравявам те и аз за “Добре дошла”! Ще коментираме, това най-добре го владеем :)