НВД и качване !!?!!

PH

30.07.08
16:37

здравейте на всички от форума ...та чудя се ако съм на НВД с повечко калорий от ОКБ-то дали мойе да се качва ММ опитвам в монента някъде с около 400 кал съм над ОКБ-то но май не качвам много много та се чудя да  увелича ли калорийте..ако се чудете защо не мина на ВВД ..искам а ям по чеестичко а със ВВД-то не ства ст ава мои много тешко и няма как ...!!!

за мен малко 25г.  175см ..68кг
грудна обиколка: 107
дясна ръка: 37
лява ръка: 35
талия: 89
бедра:51/52

BMR: 1.55

8ч: БЦАА
8:30ч: 5 яйца 2 жълтъка , извара 100гр щипка ленено семе лъжица квасена сметана
10:30 100 Пълнозърнести макарони с 5 белтъка запечени във фурна, или 250 гр овесени ядки
13:00ч 100гр свинска пържола, филия пълнозърнест хляб, слата домати извара със ленено семе и масло
15:30ч 100 гр пуешк шунка 50 гр извара ленео масло и семе лъжица квасена сметана
17:30ч кофичка  пълномаслено кисело мляко 3.6% (ако е в тренировъчен ден + 1 банан и )
(ако е тренировъчен ден преди трен БЦАА+ л-карнитин и след трен сурватка обикновено тренировката ми е към 19ч)
19:00ч сътватка ВИ ПИ АЙ 95%
21:00ч 100 гр Пилешка пържола или бутче със слатка 2 домата 100гр ивара ленено сме и масло

понякога ям фъстъци към 22ч

тренирам 3 пъти седмично

1 ден гърди бицепс
2почивка
3гръб трицепс
4почивка
5крака,рамо
6,7 почивка...  горе долу между 3-4 сериий със 8-10 повторения ...

общо взето е това ...

DI

31.07.08
16:19

Е как ще неможе ти “крейзи” ли си :P
Дигаш протейна в НВД - то (ДА Е ПОД ФОРМАТА НА МЕСО!)
Тъй като НВД + тежки тренировки (давам ти макс 2 седмици преди да ти се скапе живота :) ) не става ще ти трябват едни стабилни аминки те тава е :P

PH

31.07.08
16:36

извинявам се попринцип на кирилица пиша, но нещо съм се отнесал ...
та исках да кажа, че плюс протеина взимам и БЦАА и Л-карнитин

Мнението беше редактирано от phayzer на 01.08.08 05:37.

PH

01.08.08
05:41

хора за да не отварям нова тема, да питам след тренировка нали количеството на гликоген в мусколите е изчерпано ..та мисълта ми е може ли след тренировка да се добави към БЦАА-то и протеина примерно и лъжица мед ?!! в протеина няма въглехидрати  или по точно на 50 грама има 0.24гр

DI

01.08.08
07:42

То не е изчерпано просто нивата му падат... апък ти на каква програма си че да ти трябва мед? да не тренираш десетобой :)

PH

01.08.08
09:06

тогава какво предлагаш да се възтанови гликогена в мискулите и да не се ползва този от черния дроб ?! сигурно знаеш какво става ако се ползва резерва?!?!?

01.08.08
10:03

Не знам къде си прочел че след тренировка гликогена в мускулите е изчерпан - сп. “Мускули и фитнес “може би. Обикновенно е с около 40 % по-малко, но само толкова. Всъщност голяма част от енергията за мускулната работа идва от междумускулните триглицериди. Метаболизма е сложна работа, и доста работи тепърва се изясняват.

PH

01.08.08
11:47

не чета глупости така да се каже ...мерси все пак така някой да ме поправи ако греша, но гликогена не идва ли от въглехидратите ..а при НВД знаш за какво става въпрос със тях та мисълта ми е че тея 40% за които говориш незнам ко остава от тях тогава :) говоря конкретн при НВД

01.08.08
14:40

На най-ниско химично ниво клетките използват едно и също вещество за енергия, но източниците му на получаване са различни. Дали ще се получи от мазнини, въглехидрати или протеини това ни интересува нас, но не и клетките. Представи си, че имаш кола, която върви и на безнин, и на газ и на дизел. Двигателят е така направен, че всеки от 3-те резервоара с гориво отива в отделна камера където горивото се преработва в четвърти вид гориво (например спирт) и се подава на двигателя. Точно така е в човешкото тяло. Горивото било то въглехидрати или мазнини влиза в химични реакции посредством ензими и се превръща в универсалното гориво(АТФ), което всяка клетка може да харчи. Мазнините и въгл. използват различни ензими за превръщането си в енергия. Тоест НВД-то може да бъде Високо Мазнинна или Ниско Мазнинна. Въпрос на избор. Това в началото на темата според мен не е НВД.

Мнението беше редактирано от BruceWayne на 01.08.08 14:43.

PH

01.08.08
18:52

мерси за отговора хареса ми ?!?! ми какво е въглехидратите са между 1-1.5 гр на кг ?!! според теб какво е ?!

01.08.08
19:04

Форма на ограничено ядене. Идеята при НВД е да набавяш въглехидратите от храни с ниско ГИ. Макар макароните и хляба да са пълнозърнести, все пак не мисля, че е добра идея да ги приемаш. Погледни за някое друго хапване ...

DI

01.08.08
19:55

казано от phayzer на 01.08.08, 09:06:

тогава какво предлагаш да се възтанови гликогена в мискулите и да не се ползва този от черния дроб ?! сигурно знаеш какво става ако се ползва резерва?!?!?

Защо макар и незнаейки реагираш остро на всички отговори?
Ориз
Фруктоза
Въглехидрати който не се разграждат толкова трудно и не се пълнее ако се приемат в по малки количества.
Казах вече че нивото на гликогена пада не се изчерпва надявам се и другите те убедиха...

Струва ми се че си човек с доста отрицателна нагласа към мнението на другите! Да не си мислиш че аз или някой друг ще те посуветва нарочно нещо грешно, вредно и т.е. мирише ми на фобия от теб... както и да е не е сега времето да се правим на психолози.
Но едно мога да ти гарантирам с това твое отношение тип “всезнаещ буторак” доникъде няма да стигнеш
НИКОЙ НЕЗНАЕ ВСИЧКО! основната цел на човешкия мозък е да се самоусъвършенства посредством осъзнаване на нови мисли на базата на комуникативните си възможности.

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 02.08.08 09:59.

01.08.08
20:35

Има една  тема  друга за масата с  високомазнината  диета  .. и просто  тя не е  подходяща за тежки културистични тренирвоки  с  доста серии  ... тренировката  трябва да е  лансирана  според  НВДто  просто такива  тренирвоки на  1-1.5 въглехидрати носят голям риск от претрениране ... ако ядеш прости въглехидрати след тренировка просто  се прецаква  нВДто .. мини на рбд  1 1вата
част на деня  въглехдирати +протеини  през 2рата  мазнини+протеини .тва  според мен е  компромисен вариант

PH

02.08.08
07:40

така.. Discovery извинявам се първо за тона ...та  нека да разкажа за да сте по наясно, значи по зали4ки ходя някуде от 2 години обаче ей така без диети без суплименти пийвах си алкохолче и то доволно ...някъде началото на март реших да взема по сериозно отношение и тоест ... сутрин кардио отначало спрях да ходя на зала само на лостове диета хренене през 2-3ч без бързи въглехидрати даже и бавните ми бяха до минимума да спомена само че тогава бях някъде към 82-3 кг  вземах и Л-канрнитин ...така изкарах до май месец и след това започнах отново в залата както споменах  и по-горе взех си протеинче WPI (ако някои не го е чувал това е WPI 100% CFM)  по това време вече съм някъде към 67кг както и сега :) ...та мисълта ми е да почна да качвам взех и БЦАА почнах някуде вече 2 седмици го пия  , храненията ми са някуде към 7-8 но кантара все едо и също показва ...та мисълта ми е колко време тря да се пият суплиментите за да почнат да оказват влияние до сега съм изпил 2 кутий Протеин ...за Л-карнитина 3 , БЦАА-то съм още на първата !!! както споменах вкарах и макарони и пълнозърнест хляб ...все така...мисля да почна и кафяв ориз ?!
какво мислите?? а и най-важното да спра ли Л-карнитина ?!

02.08.08
11:06

Май изпускаме важна информация тук. на колко си години? Ако просто искаш да качиш килограми защо си се фиксирал върху НВД? Нискомазнинната НВД изисква наистина много белтъчини - около 2 гр. на килограм телесно тегло - обаче в дългосрочен план натоварва бъбреците и е енергийно неефективна. Високомазнинна НВД даже по-дълго време й трябва да подейства, защото тялото трябва да почне да използва други ензими, а това не става за 1-2 седмици. Но колегата по-горе е прав, че НВД трудно се връзва със стандартния културистичен протокол - сплит системи, разделяне на мускулни групи, изолация и т.н. Ако ще качваш килограми ти трябват първо редовни тренировки и храна. Организма сам ще свърши останалото. Протеина и аминото са възстановителни препарати, те не гарантират сами по себе си високи спортни успехи, а Л-Карнитина може да се използва и при качване на килограми защото позволява на хранителните вещества по-бързо да стигнат до тъканите.

PH

02.08.08
11:34

тренировките са ми редовдни 3 пъти седмично за повече нямам време, храня се през 2-3ч. основно месо ..пилешко свинско и последното ми ханене е към 21ч след това може да изям 2 ч.л фъстъчено масло иначе за програмата :

1 ДЕН
Гърди
Повдигане щанга от лег 4х8
повдигане на щанга от полулег 4х8
Повдигане на дъмпел от полулег 4х8
обратен флайс 4х10
Бицепс
Бицепсово сгъване със щанга 3х8
бицепсово сгъване със дъмпел от стоеж 3х8
концентрирано сгъане 2х8
Корем...

ДЕН 2 -почивка

ДЕН 3
Гръб
Гребане със щанга 4х8
Набирания 4х10
Мъртва тяга 4х8
придърпване на долен скрипец 3х8

Трицепс
изтласкване щанга от лег 3х8
френско разгъване 3х8
разгъване на скрипец 2х8

ДЕН 4 почивка

Ден 5
Рамо
РАменна песа пред врат 3х8
раменно разтваряне в страни 3х8
хиликоптер 3х8

Крака:
Клякане със щанга 4х10
бедрено сгъване 3х15
калф машина 3х15
Корем......

тежестите са ми такова че примерно ако в дадена серия имам 8 повторения слагам толкова кг че примерно 9-то да е невъзможно !!

02.08.08
13:43

еми аз много не разбирам и точно за това пиша дано някои да ме поправи да понауча нещо но ми се струва че всеки по-нов във фитнеса си мисли че мускулите са изградени само от протеини а това не е така, а когато си на НВД приемаш ограничено количество въглехидрати за да може да черпиш енергия от запасите
=> колкото и протеин да приемаш като няма нужните въглехидрати мускулна няма да расте или ако расте то ще е накакъв смехотворен прогрес няма начин да налееш сериозна маса докато сваляш кг
СПОРЕД МЕН !

PH

02.08.08
13:47

MAD не мислиш ли, че всичко е до калорийте?!

02.08.08
13:59

казано от phayzer на 02.08.08, 13:47:

MAD не мислиш ли, че всичко е до калорийте?!

мм по-скоро не защото има разлика дали ще изядеш 3000 калорий от пиле на скара и варени картофи и 3000 к. от шоколад
аз преди се мъчих да качвам мускули само от протеини точно бях ограничил въглехидратите и яко набивах месо яйца млечни продукти и ефекта беше меко казано незадоволителен в момента ям доста въглехидрати не избягвам и мазнините и качвам доста мм при това не ставам по мазен
доста съм невеж като става въпрос за хранене ама нз защо си мисля че мускула е в някакво съотношение белт./въгл./мазнини и когато едно от тези не стига нещата куцат

02.08.08
14:39

казано от ^MaD^ на 02.08.08, 13:43:

еми аз много не разбирам и точно за това пиша дано някои да ме поправи да понауча нещо но ми се струва че всеки по-нов във фитнеса си мисли че мускулите са изградени само от протеини а това не е така, а когато си на НВД приемаш ограничено количество въглехидрати за да може да черпиш енергия от запасите
=> колкото и протеин да приемаш като няма нужните въглехидрати мускулна няма да расте или ако расте то ще е накакъв смехотворен прогрес няма начин да налееш сериозна маса докато сваляш кг
СПОРЕД МЕН !

Донякъде си прав  един пичага в  1 тема обесни как се постига  функционална  хипертрофия  а не  саркопалзмена и  наистина маса много  трудно ще стане . ПОкачването е много трудно с  нвд , но не се  качват мазнини поне таи като е нисак  инсулина ,но при този  нисак инсулин и мускулите  трудно растът

02.08.08
15:34

Да напоследък стана модно това течение. Тук във форума има няколко представители. Аз не смятам че при бодибилдинга има наистина някакво сериозно разделение на саркоплазмена и миофибрална хипертрофия (ма това зависи главно от тренировките все пак). Но факт е че високобелтъчната диета е енергийно неефективна и в дългосрочен план не води до положителни резултати откъм LBM. Не трябва обаче да се слага равенство между НВД и високобелтъчното хранене. Големите културисти хапват редовно броколи, понякога ориз (но с мярка, и то черен или кафяв), но ограничават према на въглехидрати през втората част на деня. Аз лично съм ползвал ВМ-НВД когато искам да поотслабна, н тогава и тренировката се променя. Не можеш да разчиташ на напомпване. При тренировката която е поместена по-горе НВД определено ще е неефективна. От гледна точка на това бих те посъветвал да се храниш като се вслушвашв нуждите на тялото си (е не го слушай ако ти подсказва че трябва да опънеш 10 пасти “Балкан”) - обилно белтъчини, въглехидратите до обяд, повече бавни въглехидрати, бързи само веднага след тренировка, гледай да не претренираш и да се възстановяваш и това е.

PH

02.08.08
16:15

Мерси ...тоест нещо като РБД нали така....Bruce…. не каза какво мислиш за програмката :)

03.08.08
09:17

Програмата изглежда наред, има малко повече серии за малките мускулни групи отколкото аз бих сложил, ама важното е ти да се чувстваш добре с нея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1