29.07.08
13:46
Здравейте.Много хубав форум си имате ;-P . Въпроса ми е следния... През зимата ми се събира много работа и много ми се натоварва гърба и не мога да спортувам пълноценно... Мисля да тренирам само събота Гърди,Бицепс,Трицепс и корем през седмицата ,краката са ми добре са ги поддържам само с колело(бях футболист като малак :П )... Мога ли да постигна мускулен растеж в тези мускулни групи и евентуално в рамената...На 20 години съмТренирам от около 3 години, но разделено ... събират ми се около 18 - 20месеца чисто (тренирам 5-7 месеца спирам за долу горе толкова).
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 16:23.
Това с разделното трениране ми звучи като разделно хранене - всяка храна в различна чиния. :)
И ще тренираш - гърди, бисепс и трицепс?
Краката - не, щото си ритал топка, а гърба..щото ти е уморен?
Ще имаш някакво развитие, но се съмнявам да е значително, особено след като оставяш двете най-големи мускулни групи - крака и гръб, нетренирани.
29.07.08
17:29
Отговорът на всичките ти въпроси се нарича heavy duty.
(Хеви дюти).
Изключително добре познат модел на културистична тренировка, акцентираща на тежка тренировка с голям интензитет и дълги периоди на възстановяване.
Приписвана на братята Менцер.
Тренировката е точн оза твоята честота.
Само спазвай принципите.
И не се оправдавай за краката.
Поздрави и успех, пиши какво е станало!
30.07.08
19:50
Много ти благодаяр Дзвер но кое да избера от този линк “Хеви дюти” виждам начална страница на сайт и където цъкна говорят на английски неразбитам чак толкова
бтв крака съм тренирал смао месец....за това време което съм тренирал ръката ми порасна от 31 до 39, (други работи не съм си мерил)...
и ако може някой да ми обясни защо трябва да се тренират краката.... бедрото ми е 85 ,а прасеца 42…. аз не съм висок ...173
Мнението беше редактирано от anatoL на 30.07.08 19:54.
30.07.08
21:53
казано от anatoL на 30.07.08, 19:50:
Много ти благодаяр Дзвер но кое да избера от този линк “Хеви дюти” виждам начална страница на сайт и където цъкна говорят на английски неразбитам чак толкова
бтв крака съм тренирал смао месец....за това време което съм тренирал ръката ми порасна от 31 до 39, (други работи не съм си мерил)...
и ако може някой да ми обясни защо трябва да се тренират краката.... бедрото ми е 85 ,а прасеца 42…. аз не съм висок ...173
Много си се объркал с това бедро 85. Или не си написал правилно или си пил ракия. А краката са половината тяло и ако сикаш да тренираш сериозно и да си добре развит и балансиран е добре да не тренираш само 3-4 мускулни групи. И стига с тоя футбол. Незнам как го тренирате, но с тичане трудно се прави маса в краката. Без щанги нещата не стават. Поне клек прави, защото той развива цялото тяло, затова се нарича “Царя на упражненията”.
нещо не ми се връзва - 85см бедро, ръка 39см и 173см ръст ..... колко кг си? приблизителен %мазнини?
31.07.08
06:00
казано от anatoL на 30.07.08, 19:50:
Е та... Използвай малко тея търсачки :) Затова съм ти дал названията и на български и на английски с точен правопис.
Примери:
http://aronmen.hit.bg/heavy%20duty.htm
http://heavy-duty.hit.bg/
http://www.gohard.org/forum/viewtopic.php?t=311&postdays=0&postorder=asc&start=0
Макар че си е най - добре да четеш в оригинал.
Щото другото е преразказано и недоразбрано.
Обаче почвай да четеш и успех :)
31.07.08
14:59
За пореден път Дзвер МНОГО тенкс “ю ар да бест” :)
А за останалите, висок съм 173цм и съм 75 кила ... % мазнини не знам...ако ти върши работа нямам шкембе но нямам и плочки,само са ми очертани дългите от косите.Другаде мазно нз евентуално по задника... И кое не ти се вързва 39 ръка с 85 бедро(Идеалната пропорционалост за тяло на Шварценегер(ясно е че става дума за културисти)обиколката на врата=ръката=прасеца )... да прави сте 83 е ....
Футбола не му було ясно как се правят крака.... Футбола не е само бягане....риташ,скачаш,клякаш,въртиш колело, 9 години съм тренирал футбол.Едно е да гледаш мача по телевизора друго е да играеш и най вече тренировките.
01.08.08
12:39
Ей премери се отново. Крака на Рони Колман е 86 см - линк. Тренирай още малко и го минаваш. А за футбола щом си тренирал и в зала към него тогава може да си направил крака. Аз мислех, че става въпрос за обикновено ритане по стадионите без сериозни цели и физическа подготовка. А това за симетрията на Шварценегер нещо не го схванах. Ти си написал кой са равни, но как намери тия 83 см. Там бедрото = ръката(стегната) + 20(ако не се лъжа).
01.08.08
21:03
По въпроса за Рони:
Coleman was a customer of an online supplement company which was investigated for drugs. There is no evidence that Coleman himself was a purchaser of the drugs nor was he implicated.[1] In 2003, during the BALCO convicted heroin dealer and former track star Tim Montgomery testified under oath to a federal grand jury that Victor Conte had bragged about getting Coleman to use Winstrol, a controlled substance, which was inadmisable as heresay. An ongoing investigation by a New York State grand jury into online pharmacies indicates that Coleman allegedly received fraudulent prescriptions for steroids [2]. Coleman himself has denied steroid usage [3] and this is supported by testimonial from this well respected doctor on the same site:“Anybody can be really, really good with dedication and hard work,” says Dr. Ben Levine, director of the Institute for Exercise and Environmental Medicine at the University of Texas Southwestern Medical Center at Dallas. “But to be the best, you have to have some gene endowment, as well as appropriate work ethic.” Dr. Levine goes on to say that Coleman’s physique is entirely possible without resorting to anabolic steroids. Coleman himself denies the charges, claiming that he stopped reading Sports Illustrated after it ran a story which referred to steroids as the “Wheaties of pro bodybuilders.” Coleman says he is annoyed at the persistent assumptions to the contrary. [4]
:lol:
Current stats
* Height: 180 cm (5 foot 11 inches)
* Weight: 135 kg (296 lbs) (contest) | 147.5 kg (325 lbs) (off-season)
* Arms: 57 cm (22.4”)
* Chest: 147 cm (58”)
* Thighs: 86 cm (34”)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.08.08 21:06.
В момента изпробвам Хеви Дюти и е малко рано да кажа за резултати, понеже са минали само 2 седмици.Не се страхувай да опиташ, за тези 2 седмици имам само 2 тренировки от по 15 - 20 мин и за качване не знам, но определено не съм отслабнал.А на всички движения съм качил тежестта, всичко е в повечето време за възстановяване.Но по темата има достатъчно много статии - виж сам в сайта на Майк Менцер.
Мнението беше редактирано от Nikolay на 03.08.08 06:36.