28.07.08
14:19
здравеите може ли да ми кажете как се получава инфаркт ??? в случая аз не пия не пуша не мисля да взимам химия и може ли да ми кажете при тежки тренировки мога ли да хвана инфаркт аз съм малък на 16 години почти но се позаинтересувах благодаря много и сушто да ви попитам има ли лошо примерно когато правя гърди да правя рекорд (1 път да вдигам наи тежкото което мога)
28.07.08
14:30
Няма опасност спокойно. Но внимавай с тези тежки тренировки и еднократните максове - “рекорди”, да не се контузиш с някое изпускане я на дъмбели, я на щанга. Винаги някой да има да те пази!
Хм,16 годишен.Ти задника си да скъсаш от тренировки няма получиш инфаркт.Ма с тия щанги ще се потрошиш целия.Само да не внимаваш.Инфаркт се получава при високо кръвно,висок холестерол,стесняване и запушване на коронарните съдове на сърцето,внезапно образуване и разнасяне на съсиреци(тромби) в съдовете.Понякога от силен спазъм на същите.Мастна емболия,запушване на важни кръвоносни съдове от капчици мазнина.
28.07.08
17:29
Ае ако силачите получават инфаркти, то ще да е зарад иефедрата и други обезболяващи, а не заради напрежението, така че спокойно.
Предшества се инфарктът от тежка болка в задната част на гърба откъм ърцето или стягане на гърдите - като с колан, много силно.
Има и други симптоми, но това са най - честите.
Ако имаш съмнения:Иди при кардиолог да ти направи ЕКГ и да ти измери кръвното. Там ще си проличи на 90% дали си застрашен.
Останалите 10%: иди в клинична лаборатория да ти измерят холестерола. Там опасността е пасивна от разрушаване на кръвоносните съдове.
На тая твоята възраст горещо ти препоръчвам ДА НЕ правиш максове, заради растежа на костите и ставите.
Иначе за инфаркт е почти невероятно, а и в толкова млада възраст сле инфаркт организмът е възстановим.
Според мен развиваш хипохондрия, избягвай да си измисляш болести, психиката е способна да ти внушава и симптоми, че чак да ги усещаш. Иди на лекар ако толкова те е страх, кардиографът няма да обърка.
От кога 16 годишните ги е страх от инфаркт а бе пичага ако те боцка сърцето е нормално тва е щото си в пубертета няма да се плашиш всеки го е боляло на твоите години. А инфаркт до колкото знам се получава ако не стига достатъчно кръв до сърцето с тренировките даже стимулираж циркулацията на кръв а със седене пред пс-то и пушене и ядене на мазнотии щото тия каналчета се запушват или се свиват а бе аз не разбирам мн всъшност нека спра да се излагам хаха
В днешно време младите се плашим от всичко,и само искам да те поправя “инфаркта” не е болест която се хваща,това не е настинка,че да я хване.Инфаркта се получава от застояване на организма от не трениране и от висок холестерол,за това трябва да се тренира за да се топят сланините,а в твоя случей мислиш ли ,че от тренировки можеш да получиш инфаркт,напротив точно обратното ;)
П.С и си оправи малко правописа на 16 г. не мислиш ли ,че ти е време да помислиш малко в/у почерка си.
02.08.08
13:04
Инфаркт,не е болест,а означава че даден участък от тъкан е некрозирала в резултат на внезапно намаление на кръвния ток.Инфааркт може да се образува навсякъде,в мозъка,сърцето,бъбреци,черен дроб,бели дробове,черва,и т.н.Ако имаш впредвид инфаркт на миокарда,получава се когато има запушени коронарни артерии от атеросклеротични плаки(натрупан холестерол по стените на тези артерии) в резултат на което миокарда(сърдечния мускул) не получава достатъчно кислород с кръвта,И ЕДНОВРЕМЕНО С ТОВА ПОСТАВИШ МИОКАРДА В СИТУАЦИЯ В КОЯТО СА НЕОБХОДИМИ ПОВИШЕНИ ИЗИСКВАНИЯ НА МИОКАРДА ЗА КИСЛОРОД (НАПРИМЕР ПРИ ФИЗИЧЕСКО УСИЛИЕ ИЛИ СИЛНИ ЕМОЦИИ).Това означава че ако имаш достатъчно запушени коронарни артерии и се напънеш на лежанката да правиш твоите рекорди,ще получиш миокарден инфаркт,независимо че си само на 16год !!!
казано от Ивайло Стайков на 02.08.08, 13:04:
Инфаркт,не е болест,а означава че даден участък от тъкан е некрозирала в резултат на внезапно намаление на кръвния ток.Инфааркт може да се образува навсякъде,в мозъка,сърцето,бъбреци,черен дроб,бели дробове,черва,и т.н.Ако имаш впредвид инфаркт на миокарда,получава се когато има запушени коронарни артерии от атеросклеротични плаки(натрупан холестерол по стените на тези артерии) в резултат на което миокарда(сърдечния мускул) не получава достатъчно кислород с кръвта,И ЕДНОВРЕМЕНО С ТОВА ПОСТАВИШ МИОКАРДА В СИТУАЦИЯ В КОЯТО СА НЕОБХОДИМИ ПОВИШЕНИ ИЗИСКВАНИЯ НА МИОКАРДА ЗА КИСЛОРОД (НАПРИМЕР ПРИ ФИЗИЧЕСКО УСИЛИЕ ИЛИ СИЛНИ ЕМОЦИИ).Това означава че ако имаш достатъчно запушени коронарни артерии и се напънеш на лежанката да правиш твоите рекорди,ще получиш миокарден инфаркт,независимо че си само на 16год !!!
взе ми думите от устата :lol:
мм аз не съм чул някой на 16 да получи инфаркт, а все пак какво те насочи да пуснеш тази тема какво те кара да се притесняваш ?
Защото повечето нови във фитнеса задават въпроси от сорта на “ще спра ли да раста” “ще ми се увреди ли зрението” “ще ми се смали ли ...” “ще намаля ли умствения си капацитет” или “като спра да тренирам ще стана ли торба с картофи” защото това са най-често срещаните митове, може да има и още но не се сещам в момента
а човек ако ходи на фитнес и тича нали много по трудно може да получи сърдечно заболяване или инфаркт ? благодаря !
06.08.08
10:54
Аве пич, ти още не си почнал да тренираш ,вече мислиш за инфаркт, дископатия, счупени стави, набити прешлени...
Всичките ти теми са такива :)
Стига си вземал насериозо всичко което чуеш.
По принцип добрата тренировка укрепва сърцето и кръвоносната система, прекалената ги претоварва.
Не знам дали може да се каже, че некротирането или тромбозата на кръвоносните съдове не са болест, според мен са и точно като такава се третират. Ама според мен твоята болест е ХИПОХОНДРИЯ. Преди 2 минути писах в темата ти за кръста и дископатията... Мисля, ч наскоро бях писал по други твои, пак “травматични” теми. Ей, младеж. Успокой се малко. Нищо ти няма .В пубертета ни връхлитат такива страхове. Всичко ще мине, спокойно. Само на 16 години си, рано ти е още за дегенеративни заболявания от възрастта :) :) :) А на тая възраст умереният спорт е полезен. Както и на всяка друга.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 06.08.08 10:58.
07.08.08
15:31
D3BEP,пак си прав,но според мен няма хипохондрия,а е болен от ..........не ми идва термин,СПОРТОФОБИЯ,то не съществува такова състояние,ама вече му лепнах диагнозата.Стефанак това е в кръга на шегата разбира се ,да не отидеш при личният ти лекар и да кажеш че се съмняваш че си болен от спортофобия
Мнението беше редактирано от Ивайло Стайков на 07.08.08 15:33.
11.09.08
06:05
По принцип съм запознат нашироко с психичните заболявания, а хипокондрията е едно от тях. Като гледам какво говори младежа, особено с тези сърдечни опасения, на там отиват нещата. Проблема е, че дор и да отиде на лекар и да му няма нищо... може да не му повярва.
Инфаркт едва ли ще получиш :lol: Но че ще си скапеш ставите с тези максове от рано - няма спор..
Да, приятел удря те хипохондрията. И ако случайно имаш желание да не се държиш като подплашена девица в горица и да те хваща параноята седни и чети повече научни статии или общи информации по въпросите които те интересуват. Колкото повече знае човек толкова по-трезво може да разсъди.
Мисля, че оргомния процент от инфорктите се получава от разкъсване на стената на кръвоносния съд, който се намира ‘върху’ сърцето при което натрупана там плака навлиза в кръвта в кръвоносния съд и се съсирва, при което автоматично го запушва и кръвта не може да протича. Натрупвания на ‘плака’ в стените на кръвоносните съдове се образуват по-често при хора на възраст и с висок хелестерол.
Шанса нормално хранещ се мадеж да получи инфоркт е сигурно 1 към 1-2 милиона.
П.П. И между другото на 16 години може да го даваш по-полека с тежестите. Да правиш единички на макс си е малко тъпичко.
Мнението беше редактирано от tpd на 27.09.08 10:09.