Най-доброто за сила

20.07.08
20:49

Искам да попитам коя е най-добрата хранителна добавка за сила(и за издръжливост(бягане))Благодаря

Физиологически максималната сила и максималната издържливост не могат да функционират заедно.
Даже ги виждам още като графика в учебник по физиология. Не мога да ти я публикувам. но ще ти я обясня. Издържливостта е абсциса(х) на графиката,  силата е ордината(ъ). Графиката е асимптота, приложена в изображението. Само горната графика гледай, ази в първи квадрант .С нарастването на силата издържливостта намалява и обратно.
http://www.bse.sci-lib.com/a_pictures/18/10/292492394.jpg

Респективно, няма я и търсената добавка.
Като гледам обаче насоката, която си дал, мисля, че ти трябва нещо енергизиращо. Нещо, базирано на кофеин, таурин, бърз въглехидрат. Нещо такова.

21.07.08
06:35

Мерси.Тогава само за сила нещо да предложиш?:?

CL

21.07.08
09:09

ВСАА + Норвалин и Аланин.

СБ

21.07.08
12:43

Ето ти едно уникално предложение, което за момента трудно може да се намери на БГ пазара и е без еквивалент! Продукта е предназначен за спортисти подложени на високо интензивно натоварване с голяма консумация на кислород.

FZ

21.07.08
13:38

казано от silabg.com на 21.07.08, 12:43:

Ето ти едно уникално предложение, което за момента трудно може да се намери на БГ пазара и е без еквивалент! Продукта е предназначен за спортисти подложени на високо интензивно натоварване с голяма консумация на кислород.

silabg.com , какво ще кажете за  следните продукти на PEAK : CREATESTON MASSIV , HI TEC CREATIN ,CREATESTON PROFESSIONELL
Кай от тях е по-добър ?

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 21.07.08 13:38.

СБ

21.07.08
13:49

Не бихме се ангажирали с лично мнение и сравнителна характеристика в отворен форум.

ВИ

21.07.08
13:59

Креатин свързан с малична киселина. Така наречения малат е последния прекусор в ресинтеза на АТФ. Такава форма на креатина отдава много бързо фосфати и е удачна за спортове със смесен режим на натоварване.
В последните години волейболните национали го използват постоянно.

21.07.08
15:56

Silabg.com от каде може да се намери това и на каква цена?

СБ

21.07.08
16:01

казано от paco12 на 21.07.08, 15:56:

Silabg.com от каде може да се намери това и на каква цена?

Ще можем да ти отговорим на този въпрос до месец и половина ;)

21.07.08
18:59

Това поредната ви”скрита”реклама на нов продукт който ще внасяте ли е :-)

NE

21.07.08
19:20

Дам...и на мен ми прилича на реклама :)
Еми креатина дава мн. сила,стимулаторите на тестостерона като Universal Animal Stack 2 и M-Stack.Това са така да се каже най-популярните.Иначе един друг вариант също е мн. добър - яки тренировки + Universal Animal Pak или някви други пакове за възстановяване :П

Все пак човекът си плаща за реклама. Така че ако има нещо скрито, ще е само във формата на поднасяне.

21.07.08
22:12

казано от D3BEP на 21.07.08, 05:41:

Физиологически максималната сила и максималната издържливост не могат да функционират заедно.
Даже ги виждам още като графика в учебник по физиология. Не мога да ти я публикувам. но ще ти я обясня. Издържливостта е абсциса(х) на графиката,  силата е ордината(ъ). Графиката е асимптота, приложена в изображението. Само горната графика гледай, ази в първи квадрант .С нарастването на силата издържливостта намалява и обратно.
http://www.bse.sci-lib.com/a_pictures/18/10/292492394.jpg

Респективно, няма я и търсената добавка.
Като гледам обаче насоката, която си дал, мисля, че ти трябва нещо енергизиращо. Нещо, базирано на кофеин, таурин, бърз въглехидрат. Нещо такова.

Братле, не разбирам, но в практиката май не е точно така. Например спринтьорите на къси дистанции могат да издържат и на дълги, ест не като състезателите на дълги, но го могат. Друг пример ако вдигаш 100кг макс, на 80 ще правиш 8ци, ако вдигаш 200 на 80 ще правиш 30ки. Това от практиката, не разбирам защо се разминава?

1. Той затова Стефан говори за МАКСИМАЛНА издръжливост и МАКСИМАЛНА сила. Не отрича, че самата сила и издръжливостта са правопропорционални. Виж по-точно какво е писал.
2. Това не е ли графиката на 1/x ? :)
3. Olimp, братле, оправи си подписа, че много се набива на очи...

Относно добавката .. по-добре си избери сила ли искаш или издръжливост. Отделно, че номерът рядко минава само с един вид суплемент :)

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 21.07.08 23:11.

СБ

22.07.08
03:51

казано от Olimp на 21.07.08, 18:59:

Това поредната ви”скрита”реклама на нов продукт който ще внасяте ли е :-)

Човекът пита за съвет, а ти виждаш възможност в темата да подхвърляш неуместни коментари.

Казвам това най-малкото, защото реално ти съвет не му даде на момчето или препоръча нещо което “мислиш” че би му свършило работа.

Ако се поразровиш в нета ще намериш мн инфо по-отношение на постнатия от нас продукт. Тук ключовата дума е “ИЗДЪРЖЛИВОСТ” и реално на това трябва да се наблегне при даването на отговор. Че “СИЛА” и “ИЗДЪРЖЛИВОСТ” се биат просто спор няма, но по отношение на второто това е нашето предложение.

Както казахме не ни е известно някой да го внася по настояще в БГ този продукт и марката и затова и го казваме, дали има апетите... е то кога ги е нямало. Всеизвестно е че работим с почти всички вносители в БГ и ни е известно до голяма степен какви са им намеренията. За лобиране на определена марка или продукт не може и дума да става, каму ли за нещо дето го няма на пазара. Та ние не лобираме за нашите марки в открит форум, та какво остава за продукти които ги няма?? Та това е несериозно. Нито има линк към продукта нито цена... - е тогава за каква реклама става въпрос ??! Май понякога е по-добре човек да не казва нищо КОГАТО НЕ КАЗВА НИЩО С КАЗАНОТО... Някак си глупаво изглежда, не мислиш ли?
Малко става, “... абе я да кажем нещо... Пък то може и да няма отношение по конкретната тема... ”
За тази цел си има ЛС.

Оправи си сигнатурата... Ако не откриваш грешката, ни пиши тук... всички ще ти помогнем да излезнеш от неудобната ситуация... ;)

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 22.07.08 03:57.

22.07.08
08:33

казано от Ради Хаджирадев на 21.07.08, 23:08:

1. Той затова Стефан говори за МАКСИМАЛНА издръжливост и МАКСИМАЛНА сила. Не отрича, че самата сила и издръжливостта са правопропорционални. Виж по-точно какво е писал.

Това добре само че аз виждам- максимална сила=минимална издръжливост, с което не съм съгласен.

Мнението беше редактирано от king_size на 22.07.08 08:33.

Значи първо, зарежете спора. Излишно е да се карате за глупости. Има модераторски колектив и политика на форума, ако се прецени че нещо е за модериране като нерегламентирана реклама, щеше да се модерира.

———————————————————————————————————————————————————————————————————

По другия въпрос, king_size, може би по - лесно ще си представиш нещата така:
да кажем вдигаш 140 на лежанка.
на 100 правиш 10 повторения докато каталясаш, там имаш и сила и издържливост.
на 120 правиш обаче тройка, силата се увеличава, но за сметка на издържливостта на мускулните влакна.
На 140 правиш едва 1 повторение, силата ти е в максимум, издържливостта в минимум.

И това си е характеристика на мускула. Той има ниво на толерантност - върха на графиката, където имаш и сила и издържливост.
С подходяща тренировка можеш малко да отместиш цялата крива, т.е. всеобщо да си вдигнеш и силата и издържливостта. Но съотношението остава даже и тогава. Даже и тогава мускулът си запазва характеристиките и максималната сила и максималната издържливост са на двата края на графиката, ако мускулът тренира приоритетно за сила той е далеч от капацитета си за издържливост.
Това означава, че един силов трибоец вероятно не е издържлив колкото един маратонец и че един маратонец не може да вдигне по уилкс колкото един силов трибоец.

Това не означава, че трибойците не могат да правят по 100 повторения или 70 кила маратонец да вдига 100 на лежанката.
Означава, че даже и да го прави, това не му е предела в този спорт, но трудно ще реализира повече.
Защото мускулът няма механизъм едновременно да разгъне максималния си капацитет и за сила, и за издържливост.
Или едното, или другото .Едното трябва да е приоритет. Мускулът не може и двете.
Сами знаете и за червените и белите влакна и доста други неща, които ще ви дадат отговора. Докато силата е анаеробно зависима характеристика, издържливостта е аеробно. Не може и двете на максимум.
И още доста други, вкл. нервни характеристики.
Това е идеята, а не че ако влезеш в залата и прайш 5 пъти с 50 кг. не може след 6 месеца да правиш 10 пъти със 100 кила. Може, но тук говорим вече за пределно развити мускули и максимуми.

22.07.08
12:53

Мисля че разбрах за какво говориш. Благодаря за обяснението. Това ми беше интересно, защото в моя спорт(борба) е хубаво да имаш и 2те. И са важни. Мислех си че борците са издръжлиси и яки. Естествено няма как да бият маратонец на маратон или трибоец на състезание, но си го обяснявах, че това се дължи на постоянната работа на съответния атлет в съответната насока. За това и не ми се връзваха думите ти (т.е. теорията) с моите практически наблюдения. Сега си го обяснявам с това че графиката е доста отдалечена от т.(0;0) и голяма сила и голяма издръжливост се вписват по някакъв начин (на ъглополовящата на първи квадрант). След което зависи от начина ни на трениране кое ще взема връх. Естествено мога грешно да си го обяснявам. Ако е така ще съм благодарен ако някой ми покаже грешката ми.
Поздрави!

Графиката е примерна(Даже както каза ради може да е на функцията 1/Х, просто съм намерил подходяща илюстрация), за различните хора е различна, но идеята е просто че няма как да се постигне едновременно максимума сила и максимума издържливост.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.07.08 13:13.

02.08.08
21:44

Вие виждали ли сте 100 кила животно с нечовешка сила и нечоешка издържливост? Щото аз съм виждал. Няма нищо невъзможно според мен. Това че не можеш да имаш максимална издържливост и сила едновременно е ясно но можеш да имаш едновременно и от двете почти максимално.

04.08.08
06:06

Аз съм го ползвал ,много е добро ;)

ИВ

06.08.08
10:34

казано от karlo на 04.08.08, 06:06:

Аз съм го ползвал ,много е добро ;)

Не ти вярвам.

07.08.08
07:26

Дреме ми в кво вярваш ;)
Кордицепс имам дори в момента суров ,още не съм решил как да го приема
http://www.utexas.edu/courses/zoo384l/sirena/species/fungi/cordyceps_campanotus%20.jpg

ИВ

07.08.08
09:17

казано от karlo на 07.08.08, 07:26:

Дреме ми в кво вярваш ;)
Кордицепс имам дори в момента суров ,още не съм решил как да го приема
http://www.utexas.edu/courses/zoo384l/sirena/species/fungi/cordyceps_campanotus%20.jpg

Сложи си го в попарката.

07.08.08
09:53

е много си тъп пич

07.08.08
11:20

образцов разговор..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1