цикличност на макроелементите протеини и въглехидрати

03.08.08
15:18

днес четох статии основно protein cycling, но се натъкнах и на една, която съчетава двата вида “циклиране” в една примерна диета, като за разбиращите английски е обяснено на доста достъпно ниво за какво точно става въпрос. ето и линк към сайта http://www.muscle-fitness.co.uk/24.html
това е доста интересно и се замислям дали да го пробвам
ще се радвам да споделите мнения

03.08.08
16:11

http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=459603
за разлика от предишния линк тук става въъпрос за 1 месечен цикъл с малко количество протеин последван от месец с високи дози
искам да питам някой пробвал ли е подобно нещо
или е по добре да не се рискува и да се ползват ензими

03.08.08
20:07

Не бях чувал за protein cycling. Първата статия е интересна и има логика. А и може да се пробва на практика дали работи лесно заради кратките цикли по 4 дена. Втората е пълна пародия. 1 месец на 20-40 г. протеин на ден, wtf? И обяснява, че increased growth hormone и increased protein storage in muscle ще компенсират, и няма да изгубиш много мускул. Той изначално говори за свръхконсумация на протеин(от порядъка на 400г/ден) като често срещано явление, което изобщо не е вярно. И половината му статия е за вредата от тази свръхконсумация на протеин. После обяснява колко бил велик и скромен, и затова трябва да му вярваме. Слабо обоснована статия в стил “аз съм прав, всички са заблудени овце”.

04.08.08
06:45

да и аз така смятам
първата статия е като че ли достоверна
ако се замисля за примери от реалния живот имам доста приятелчета които ходят на фитнес но не приемат протеин колкото мен, в момента в който леко увеличат приема отново без стриктни режими при тях има видими рзултати
явно организмът наистина се пренасища откъм протеин

04.08.08
12:30

никой ли не го е пробвал

04.08.08
15:52

очаквах да се включат разбиращи хора
ама явно съм се заблудил

PR

04.08.08
16:26

Без да съм чел статиите, мога да кажа, че има ефект.  Програмата по която тренирам в момента изповядва подобна философия.  Поставено под нарастващ стрес и при ниски нива на протеин, тялото не се “самоизяжда”, както мислят много хора.  Стига да има достатъчно висок прием на въглехидрати и мазнини де :)  Редуването на ниски с високи нива на протеин за умерено ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН период от време (разбирай 2-3 седмици, не 1 месец) атакува именно способността на тялото да се адаптира.  Докато е свикнало на голямо напрежение при високи нива на протеин, изведнъж натоварването намалява при същите нива на протеин, за да може в третата фаза от цикъла да се премине към увеличаване на натоварването при ниски нива на протеин.  Понеже тялото провежда физиологичните процеси в себе си на базата на информацията получена през последните 2-3 седмици, то постепенно се адаптира към поддръжката на определени нива на тестостерон, растежен хормон и IGF-1.  Именно при лишаване от нормалните количества протеин, организмът увеличава секрецията на посочените хормони и увеличава способността си да усвоява и минималните количества протеин, които приема.  По този начин тялото се приспособява постепенно към подобен тип хранене и изведнъж отново като се премине към нормален прием на протеин, нивата на тестостерон в кръвта са високи и следва качване на маса :)

04.08.08
17:17

@project_lyte - изглежда много интересно това което си написал. Наистина си го пробвал и работи? Мисля след време и аз да го пробвам.

04.08.08
17:36

благодаря за споделените мнения
днес започнах да го изпробвам но ме хвана шубето честно да ви кажа и започнах да се депресирам че всичко ще отиде на вятъра
защото съм свикнал на всяко ядене по 30 грама протеин някъде
поръчах си супер ензимите на нау и мисля за сега да продължа с високия прием на протеин
октомври започва сесията ми в германия
и там така или иначе в началото няма да имам време за меса и глупости и тогава мисля да го пробвам
ще се радвам все пак на още мнения

04.08.08
18:17

Аз наскоро пробвах режим с въртене на всички макронутриенти. Специално протеинът ми беше на 2 дни нисък (почти никакъв) 1 ден висок (около 2гр/кг) Преоформих доста качествено за малък период от време, така че съм доволна. Не съм изгубила мускул.
Бих пробвала и protein deprivation за по-дълъг период от време в близкото бъдеще.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1