02.08.08
15:27
Здравейте,
четох и си направих една РБД,ще се радвам ако компетентни лица изкажат своите коментари и съвети:)
Момиче съм,17год.,168см.,57кг.,искам да поизчистя,изчислих си,че ми трябват:
2000ккал:
140г.белтъчини-560ккал.
80г.-мазнини-720ккал.
180г.въглехидрати-720ккал.
Тренирам 6 пъти седмично,понякога и двуразово,а ето я и диетата:
ставане-8.30ч.
9.00-2яица+50г.извара
11.30-200мл.кисело мляко 2%+плод+50г.ядки
12.30-14.30-тренировка
15.00-100г.месо+50г.извара+плод
18.00-2яица+салата+400мл.кисело мляко
20.30ч.100г.месо+салата+50г.сирене
преди лягане-200мл.кисело мляко
—————————————————————————-
Получи се:
1448ккал
133г.белтъчини
65г.мазнини
80г.въглехидрати
Ще се радвам ако ми дадете съвети,за да достигна горните данни:),иначе мислех за въглехидратите да вкарам още някои плод,царевица или грах около тренировката(знам,че въглехидратите ми са само прости и това не е добре,но...),за мазнините-може би малко масло на омлета на закуска и ще стане работата...,гледах да си докарам белтъка,горе-долу стана,не съм сигурна за комбинациите на храните през деня и кое къде да сложа...също се чудя и за храненето преди тренировка(важно е да не ми е тежи),а и за това след тренировка-дали да е само белтъчно или белтък+въглехидрат...,а и май е по-добре преди лягане да сложа извара...
Както виждате имам доста колебания,за това моля за съвети:)
Благодаря!
Защо не минеш на НВД?Мисля че ще ти свърши повче работа....ако ще чистиш по-добре махни сиренето и най-вече бързите въглехидрати, яж по 1-2 кисели плода сутрин.
02.08.08
16:55
казано от Troya на 02.08.08, 16:01:
Защо не минеш на НВД?Мисля че ще ти свърши повче работа....ако ще чистиш по-добре махни сиренето и най-вече бързите въглехидрати, яж по 1-2 кисели плода сутрин.
Защо да маха сиренето ... заради мазнините ли .. мита за мазнините натрупани от мазнини дето ядем е много стар .. проблема е солта мое би но тва не е болка за умиране
02.08.08
17:13
На четвъртия ден при нвд и вече нямам никакви сили,а трябва да се чувствам добре на тренировките,както виждаш въглехидрата ми е прекалено малко за РБД...мисля в някои дни да хапвам повече въглехидрати,а в други по-малко в зависимост колко тренирам,в дните когато не тренирам мисля почти да ги изключвам,ще хапвам белтъчини на всяко хранене и за сега ще хапвам това което съм писала по-горе...знам че НВД е по-добре за чистене,но съм опитвала и нямам сили,въглехидратите много ме зареждат...чувствам се по-добре когато изям 1500ккал.с повече въглехидрати,от колкото 2500ккал.на НВД...имам много повече сила,за това искам да опитам РБД...сега ме интересува повече дали съм разпределила храните горе-долу добре,иначе въглехидратите ще са и по преценка,ще ги вмъквам сутрин,преди и след тренировка,ще смятам,така че да се вместват в режима... :)
02.08.08
17:33
След тренировката добави малко кафяв ориз или (още по-малко) картофи, овесени ядки, макарони или спагети. Ето така ще набавиш необходимите ти въглехидрати. След трен ми се вижда добре, защото хем ще позаредиш с по-бързи въглехидрати, хем е горе-долу по обед.
03.08.08
08:53
казано от Fittipaldi на 02.08.08, 17:33:
След тренировката добави малко кафяв ориз или (още по-малко) картофи, овесени ядки, макарони или спагети. Ето така ще набавиш необходимите ти въглехидрати. След трен ми се вижда добре, защото хем ще позаредиш с по-бързи въглехидрати, хем е горе-долу по обед.
Мисля си,че искаш да кажеш преди тренировка да добавя въглехидрати,приемам съвета ти...днес обаче нямам тренировка,ще спазвам режима за пръв ден,но мисля да махна плодовете днес,въглехидратите ще са ми само от киселото мляко,ще си направя НВД ден,а утре ще вкарам въглехидрати преди и след тренировката :)
03.08.08
11:23
Мнем, мисля след тренировка да ги добавиш за по-бързо възстановяване. От това което си сметнал (не съм го проверявал) излиза, че имаш недостиг на въглехидрати, т.е. трябва да ги набавиш. Най-добре е да са от тези със среден ГИ и според мен е добре такива да са след трен.
03.08.08
11:37
ок,моя грешка,за след тренировката разбрах,а преди нея какво да хапна,че хем да не ми тежи,хем да не е на гладно,дайте ми някакъв съвет,писала съм кисело мляко с плод и ядки,но не знам дали е най-подходящата храна...?:)
03.08.08
13:06
Мисля, че е достатъчно, но ако чувстваш глад преди тренировката, измести самото ядене да е вместо в 11.30 към 12.
04.08.08
10:53
11:30 си е добре храненето. Нека да има поне час преди тренировка без да я яла...
За мен по-добре изтегли въглехидратите сутрин и след тренировка. Особено сутрин е задължително да поемаш една порцийка от 50-60 грама въглехидрати със среден ГИ. Оптималното е примерно 60гр овес + лъжица мед, въпреки че аз съм пристрастен към овеса :).
А след тренировка както те посъветваха кафяв ориз е перфектно.