Соева напитка "Joya" от Кауфланд?

04.08.08
12:46

Как ви се струва? Току-що си я взех от Кауфланд, специално тази която е неувкосена, дават въглехидратите да са 3,7 (3,6 от които захари). Приемлива ли е за НВД или по-скоро за РБД? Все пак няма да се прекалява, но да кажем 1 чаша (250мл. на ден).

04.08.08
12:52

Нищо соево не бих си сложил в устата, не е само до това колко въглехидрати и протеини има.

ИВ

04.08.08
13:00

казано от G33K на 04.08.08, 12:52:

Нищо соево не бих си сложил в устата, не е само до това колко въглехидрати и протеини има.

Странно. Сигурен съм, че всеки ден слагаш по нещо соево.

04.08.08
13:23

Обясни ...

04.08.08
14:50

казано от Иван Станков на 04.08.08, 13:00:

Странно. Сигурен съм, че всеки ден слагаш по нещо соево.

Яйца, свинско месо и масло - кое е соевото? По принцип е така, има я на доооста места (за съжаление), но пък и не е чак толкова трудно да се избягва..не че не стават фалове веднъж на 2-3 месеца (като няма какво друго), но едно е продукт с някакви малки количества соя, друго е изцяло соев продукт.

казано от Fittipaldi на 04.08.08, 13:23:

Обясни ...

Еми по принцип няма много за обясняване. Фитоестрогените са една причина. Друго - при такава яка преработка, че да се получи от соята мляко или друга напитка води до образуването на не-особено-безвредни (направо токсични) елементи - не е отровно, освен ако не изпиваш зверските количества, но със сигурност не е полезно. Отделно, че от белтъка след тази обработка не остава много. Ето тук -> http://life-enthusiast.com/index/Education/Soy имаше още работи, по принцип в нета е пълно и с други статии, като цяло - няма да те убие (освен ако не прекалиш с МНОГО), но пък защо да си го правиш?

04.08.08
15:10

Малко повече ми допада на вкус от водата. Естествено, че няма да пия само това, основното си ми е водата, говорим за 1 чаша на ден, примерно следобед ...

ГН

04.08.08
15:19

казано от Fittipaldi на 04.08.08, 12:46:

Как ви се струва? Току-що си я взех от Кауфланд, специално тази която е неувкосена, дават въглехидратите да са 3,7 (3,6 от които захари). Приемлива ли е за НВД или по-скоро за РБД? Все пак няма да се прекалява, но да кажем 1 чаша (250мл. на ден).

Каква е тази напитка като разфасофка и съдържание на протеин, надявам се има такова? След два дена тварят Кауфланд в Пазарджик.

04.08.08
17:21

Белт.: 3,6
Въгл.: 2,7 (това е за чистата версия, т.е. неовкусена) (2,6 от които захари)
Мазн.: 2,2

Картонена кутия по 1л., при нас се намира точно срещу щандовете за млека/сирена/кашкавали. Казва се “Joya”. Тези които са овкусени (шоколад, ябълка, ванилия и не знам си още какво имаше) са с повечко въглехидрати.

Не бих ползвал захари в диетата за сваляне още повече ако е  НВД.

05.08.08
11:20

Хе, да не ставаме максималисти все пак, човек е добре да си угажда от време на време.

ГН

05.08.08
11:21

казано от Fittipaldi на 04.08.08, 17:21:

Белт.: 3,6
Въгл.: 2,7 (това е за чистата версия, т.е. неовкусена) (2,6 от които захари)
Мазн.: 2,2

Картонена кутия по 1л., при нас се намира точно срещу щандовете за млека/сирена/кашкавали. Казва се “Joya”. Тези които са овкусени (шоколад, ябълка, ванилия и не знам си още какво имаше) са с повечко въглехидрати.

Се едно мляко с малко по-малко въглехидрати. И забравих да питам - цена? Защото от това зависи дали ще я прдпочта пред млякото.:)

05.08.08
11:23

Пфф, това не ме питай, аз в тия магазини правя обща сметка по 200лв, не гледам какво струват :P :)

ГН

05.08.08
11:40

казано от Fittipaldi на 05.08.08, 11:23:

Пфф, това не ме питай, аз в тия магазини правя обща сметка по 200лв, не гледам какво струват :P :)

Хе, добре. Последен “търговски” въпрос - има ли протеинови вафли в Кауфланд, къде да ги търся, и в случай че знаеш, цената им?

ИВ

05.08.08
12:08

Fittipaldi, коя банка ограби?

05.08.08
22:24

Не бе, просто получавам добра заплата ... в чужбина :P , а в БГ все още някои неща са мааалко по-евтини :) Като си дойда за 2-3 дена - изкупувам магазина :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1