Яйца преди лягане по време на НВД

10.07.08
20:49

Мога ли да ям по 3-4 яйца преди лягане,защото като се прибера и умирам от глад. Трябва ли да махам жълтъците?

Можеш. Махай ги да. Преди лягане можеш и без тях.

10.07.08
21:33

Ок,ще ги махам,мерси много. А иначе ако ги ям цели има риск от омазняване и затова на се препоръчва така ли?

11.07.08
07:48

Ами не, че ще се омазниш много, но си влияе на НВД-то.

11.07.08
07:59

Хм. Мазнините от жълтъка би трябвало да са удачни преди лягане, да забавят усвояването на протеина от белтъка. Даже някои протеини, като Ultra Peptide 2.0, чиято цел е бавното освобождаване на аминокиселини в организма имат добавени мазнини. :)

ИС

11.07.08
12:59

казано от vlade на 11.07.08, 07:59:

Хм. Мазнините от жълтъка би трябвало да са удачни преди лягане, да забавят усвояването на протеина от белтъка. Даже някои протеини, като Ultra Peptide 2.0, чиято цел е бавното освобождаване на аминокиселини в организма имат добавени мазнини. :)

Напълно съм съгласен с теб!!!
По/добре ги яж с жълтъка(ако са само 3),защото вечер преди лягане ти са нужни бавни протеини,и ако ядеш само белтъците им ти са необходими около 10 яйца,защото в жълтъка има повече протеин отколкото във белтъка и мазнините в жълтъка забавят усвояването.Яйчените белтъци без жълтъка се усвояват много бързо(затова са много подходящи за закуска,и поради аминопрофила им разбира се ,например с овес),а и невиждам логика в твърдението че ще ти попречат на НВД!
Моят съвет е не само да ги ядеш с жълтъците(става въпрос само за вечер преди лягане) ами и да ги смесиш с оше поне 2 други вида протеин(млечни продукти като извара,сирене,кашкавал,прясно или кисело мляко/месо/риба) за още по голямо забавяне на усвояването им.

ГН

11.07.08
20:51

казано от Kevin_Kostner на 10.07.08, 20:49:

Мога ли да ям по 3-4 яйца преди лягане,защото като се прибера и умирам от глад. Трябва ли да махам жълтъците?

Ми докато четях постинга т вечерях 4 целя яйца на очи - тоест настина яко мазнини. В момента не съм на диета, не ползвам и добавки. Изглеждам както се вижда във фитнес галерията към подписа ми ми, на снимките където съм около 80кг, то си пише на кои. Сега съм 78, но разлика няма. Разбира се, това са непрофесионални, неамбициозни резултати, тоест не се фукам. Просто отбелязвам, за да поддържам такава форма, мога спокойно да ям по 4 цели яйца всяка вечер, при това на очи, където има и доста олио. Затова не мисля че е проблем, освен ако не си солидно кюфте, а сигурно не си.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 11.07.08 20:52.

ИВ

12.07.08
10:56

Всъщност мазнините от яйцата са омега мазнини.

05.08.08
21:14

Днес просто не издържах и като се прибрах точно преди лягане изядох 6 яйца с жълтъците. Утре ще поправя грешката си и ще отстраня жълтъците(както по принцип правя,но проблемът е че не ме засищат) Май ще трябва да добавя и 200 гр извара. Между другото нея я поемам лесно в комбинация с диня. Това проблем ли ще е (изяждам около 2 средни резена). Но все пак да не се отклонявам от основния въпрос,така че очаквам още компетентни мнения дали е удачен приемът на 3-4 цели яйца преди лягане по време на НВД?

Изтрих малко спам или по - точно странно заяждане. Моля занапред само по темата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1