08.01.05
22:24
Тъи като това ми е любимото упражнение , а и да не остана назад тъи като в темата за трицепс от лег се спомена за скотов , реших да направя и аз една тема.
Това на мен ми е наи силното упражнение-49 кила ги вдигам 6 пъти , последните 2 с малко помощ от партниор.
Скотово правя с 48кг 3-4 повторения на последна серия и разтоварвам 2 пъти за още 6 повторения.
Аз максимум с 60 ще направя една серия с 8 щото тренирам упражнението на една дъска и така ръби ако го правя на уред сигурно ще е с повече
Скотово СГЪВАНЕ, не разгъване. Заглавието е сгрешено. Последния път се пробвах на 40 кг - 8 пъти. Ама мога и повече ;)
Дам написали са скотово разгъване за трицепс и направи бях в шах ! :))) Не го знам какво е това упражнение.
по-здрави
09.01.05
10:52
35 6-7 пъти ...
09.01.05
11:28
това упражнение го изпълнявам доста бавно и прецизно... с тесех хват обикновено, като държа постоянно в напрежение, т.е. не заключвам долу и не сгъвам чак до края горе, защото тогава бицепса почива.. в този случай работната тежест не може да е много голяма. Важно е и китките да не се извиват при движението.
На мен скотовото ми идва след тежки сгъвания от стоеж. Така съм вдигал при скотовото последния път:
6х35.5кг, 10х32кг, 5х33кг - не съм вдигал максове, но калкулацията показва, че би трябвало макса да е 43кг+-1кг.
09.01.05
13:37
аз права с 34 осем пъти
09.01.05
21:46
35кг 7-8 повторения
[quote author=“spookyy”]А всички тези постижения до колко градуса разгъвате ръката? 180 (напълно)?
Говорили сме и преди по тази тема. Винаги се оставя ъгъл в долно положение.
10.01.05
01:09
На мен винаги ми е било трудно упражнение и много рядко го правя иначе може и да правя с 45кг?! де да знам само предполагам не съм правил скоро :lol: :oops:
11.01.05
09:43
40-50кг. в зависимост от пускането до долу :)
[quote author=“murder”]40-50кг. в зависимост от пускането до долу :)
С 50 правиш скотово а с 16 концентрирано нещо не се връзва тука поправи ме ако греша
Правя го в следната последователност:
1- 20- загрявка
2- 32кг.-10-12повт.
3- 42кг- 7-8повт.
4- 47кг- 2повт.
11.01.05
19:52
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“murder”]40-50кг. в зависимост от пускането до долу :)
С 50 правиш скотово а с 16 концентрирано нещо не се връзва тука поправи ме ако греша
С 50кг права но ръцете не падат под 90* наклон и само 4-5 повторения на последната серия.
А концентричното го права с малко защото сила нямам както казах:
4х8 прав с ЕЗ лост....после 4х8 на скота....после от полулега сгъване на дъмбели 4х8-10 и накрая като зема дъмбела за концентрично просто нямам сила за повече кила от 16-17 кила за 3х8 чисти :)
ps.преди това права и трицепса :)
11.01.05
20:24
да се разпиша и аз 45кг-шесица,чисто като второ упражнение
13.01.05
17:18
с 36 килограма 6 повторения,ама си преебах китката,защото много късно осъзнах колко е важно да тренираш предмишницата и че не съществува такова нещо като “тя сама ще се направи покраи другите мускули”.(малко се отклоних от темата,но е важно да се знае,за да няма други като мен)
14.02.05
10:10
разрових се малко и виждам нещо интересно и така не съм сигурен но не те ли боли китката поринцип ако предмишницата е по силна от бицепса или е обратното . Щото и аз имам много сериозен проблем с китките а и не тренирам предмишница да започна ли не знам ... или тя достатъчно наистина се натоварва ...
Малко оффтопик е тва ама темата и без това отдавна е зарязана
14.02.05
16:43
Аз го правя с 35 кг. А прав - сгъване за бицепс с 37.5. Имам чувството, че не нормално да е толкова малка разликата и предполагам, че не го правя правилно. Също така да попитам нещо. Знам, че докато се прави скотовото сгъване предмишниците трябва да са успоредни. Но аз като го правя с крив лост, или хващам широк хват или тесен и все не мога да ги направя да са успоредни. За да ги направавя предмишниците да са успоредни трябва да хвана много неудобно щангата и ме убиват много китките. Вие как го правите това упражнение, аз го правя с тесен хват?
Предмишниците ми са в ето така: 0——————0 <-това е щангата
Не съм много добър художник:——- /——- <- това са редмишниците
—————————————————————- |———| <- това ми е бицепса
Ми че то ако го правиш с крив лост няма начин да са точно на 1 линия с бицепсите , за скота това е правилно изпълнение , така че не се безпокои.