06.08.08
15:18
От месец насам праскам по около 500гр сирене на ден. Сиренето се казва Карил (нещо средно между крема и твърдо) .
Интерсуваме дали трябва да хапвам ядки ,които помагат на сърцето ,защото все пак има доста наситени мазнини в сиренето ,а също и някой знае ли до колко тово сирене е качествено?Също някакво кисело мляко и лютеница да ми препоръчате.
Темата беше редактирана от go6eca на 06.08.08 18:25.
:))) Ако мазнините не са ти грижа, най-вкусното по мой вкус кисело мляко е Боженци 3,6%. Относно сиренето: това Карил не го знам, но половин кило не е кой знае колко много. Ако нещо те притеснява, пусни една кръв и си виж холестерола. Ядки (особено орехи) винаги са добре дошли.
казано от go6eca на 06.08.08, 15:18:
От месец насам праскам по около 500гр сирене на ден. Сиренето се казва Карил (нещо средно между крема и твърдо) .
Интерсуваме дали трябва да хапвам ядки ,които помагат на сърцето ,защото все пак има доста наситени мазнини в сиренето ,а също и някой знае ли до колко тово сирене е качествено?Също някакво кисело мляко и лютеница да ми препоръчате.
Как помагат ядките на сърцето и как влияят наситените мазнини върху него? По другите въпроси - ако пия кисело мляко то е Елена, но много рядко ми се случва така или иначе. А лютеница не мога да си изкривя душата да ти препоръчам да ядеш ;)
06.08.08
19:38
А лютеница не мога да си изкривя душата да ти препоръчам да ядеш ;)
Да знам ,че не е оt най-полезните неща ,но си набавям сложните въглехидрати от хляб ,а сух хляб не ми се яде :) .
07.08.08
10:09
относно кисели млека, сирена и прочие ви съветвам да не разчитате на протеина от тях и да не ги ядете много, тъй като на скоро имаше предаване в бг, в един специалист коментираше че производителите мамят хората, правейки сирената и кашкавалите на растителна основа-отпадъчно палмово масло, в някои кашкавали слагат мас, в млеката се ползва предимно сухо мляко. Познавам и хора, които са в тоя бизнес, което също са потвърдили това. В Резултат на това вече не ям толкова често сирене кашкавал а за мляко да не говорим. Друг е въпросът ако имате възможност да си купувате мляко от производител и да си го подквасвате. Така вече ще сте сигурни че това което пиете е МЛЯКО