07.08.08
18:19
Кой според вас е най-добрия цвят за реклама на фитнес зала? Като чуете фитнес, за кой цвят се сещате?
07.08.08
18:40
На мен ми идва наум черно и сиво, но ще те посъветвам да заложиш на по-топлите цветове (оранжево, червено, зелен електрик и т.н.) Целта е да привлечеш и обикновените хора, а не само фитнес маняците, защото те от цветове не се интересуват, но я си представи как би се почувствал един начинаещ или жена, ако влезе в зала със сиви стени и черни надписи, а вътре запотени животни грухтят и пръхтят :-)
Има го и обратния момент де - аз пък примерно не бих влязал в зала, с розови стени :P
ха и аз асоциирам фитнеса със сиво и може би синио.
Розов фитнес? Малко авангардно ми се струва :D
червено заради 25-те :) , някой по-гъзар може да каже зелено заради 50-те :lol:
Червено, струва ми се. Агресивно, спортно.. :)
фитнес маняците, защото те от цветове не се интересуват,
Яко! :lol:
08.08.08
08:58
Жълто , червено , синьо , черно , сиво .Според мен това са цветовете
Не мога да посоча конкретен цвят, но може би си правя асоциации с цветовете на тежестите (черни или др.), лостовете (хром), тапицерии на уреди (червено, синьо).
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.08.08 21:23.
08.08.08
15:39
Сиво
може да я направиш рекламата с фон картинка или да вклучиш елементи в буквите примерно Н да е щанга/дъмбел Ф да е някой напомпан в тая поза с ръцете на кръста фронтално
21.08.08
07:15
казано от murtinci на 07.08.08, 18:19:
Кой според вас е най-добрия цвят за реклама на фитнес зала? Като чуете фитнес, за кой цвят се сещате?
Здравей!
Ще си позволя да предложа ярки цветове. Би трябвало да е в ерки цветове, а по не яда има фигури с тъмен цвят. Яркия цвят по-добре ще се забелязва.
Това е лично мнение!
Според мен трябва стените да са в толи цветове и ненатрапчиви - все пак основното в залата са уредите, не стените.
Затова при мен са пастелни, топли тонове на стените. Женската съблекалня беше зелена, ама сега я поръчах розова и МНОГО по-добре стана.
При уредите имам едно нововъведение - тапицериите са 4 цвята. Понеже пиша програмите с четирицветен химикал и си поръчах тапицериите също в четири цвята. И като четеш в програмата за гръб, да речем виждаш че съм писал със зелен цвят и се оглеждаш за уреди със зелена тапицерия. За гърди - черна и т.н.
Много е удобно за новите в залата. Като изкараш 2-3 месеца и свикваш с уредите, но за първоначално ориентиране ми спестява доста обяснения.
:)
21.08.08
07:42
казано от murtinci на 07.08.08, 18:19:
Не се прави така реклама брат.
Изборът на цвят е крайна фаза от:
1. Концепция на рекламата - ако рекламираш фитнеса като елитен, може и златни букви да му избухаш, ако е тихо и спокойно място - топли, меки цветове - синьо, зелено.
2. Доколко искаш да привлича вниманието - съзнателно и информационно ли ще действа рекламата, или подсъзнателно - ще се набива на “пациента”.
3. Ако можеш, съобрази и мястото на рекламата. Поне грубо. По телевизията заложи на повече живот в рекламата, не непременно на цвят, за билбордове например можеш да “откраднеш” малко цвят от пътните табели - несъзнателно привлича шофьорите и четат, за фасадна стена вземи ярки цветове, за да бие на очи отдалеч.
Така действай. Цвят на фитнеса няма. И рекламата няма цвят. Има въздействие.
Цвят можеш да избереш само на логото, ама преди да ти харесаме цвят, трябва да ни го покажеш.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 21.08.08 07:43.
21.08.08
07:43
Митак, страхотна идея ти е хрумнала!
21.08.08
08:33
казано от mitaka101 на 21.08.08, 07:35:
При уредите имам едно нововъведение - тапицериите са 4 цвята. Понеже пиша програмите с четирицветен химикал и си поръчах тапицериите също в четири цвята. И като четеш в програмата за гръб, да речем виждаш че съм писал със зелен цвят и се оглеждаш за уреди със зелена тапицерия. За гърди - черна и т.н.
Много е удобно за новите в залата. Като изкараш 2-3 месеца и свикваш с уредите, но за първоначално ориентиране ми спестява доста обяснения.
Ха ха ха ха ха ха mitaka101 т`ва е много готино ! ;-)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 21.08.08 08:34.
Дам, като изкараш няколко години в обяснения от рода на :”Къде е Пулея? - Ето това е Pulley machine - Ами къде, че не я виждам- Право пред теб - А-а-а-а-а туй ли? - Да това е - Сори, но не я видях - и т.н. и т.н.” се замисляш как да си спестиш голяма част от диалога. Цвета на тапицериите и табелките по уредите са ми големи помощници.
21.08.08
12:32
Нека и аз те похваля, mitaka101!
Наистина много револиционно! Доста добър замисъл. Поздравления. Мога ли да си позволя да се възползвам от идеята ти?!
21.08.08
20:39
И уникално тъпо е да кажеш на някой новак Pulley Machine .
Аз съм ЗА наричането на машините и упражненията с английските имена ,но това вече е изгъзица. Има хора с 20 години стаж дето няма да го разберат за кво им говори.
Браво Митак,
това е доста добра идея. Накара ме да се усмихна и съм сигурен, че има доста добър ефект. Пък и избягваш монотонността.
За цвета на фитнеса... не знам.... аз в червено го харесвам... но и топлите и кремави цветове вървят, зависи от предназначението на залата и целевата група. Но все пак цвета едва ли е най-важното
Поздрави
казано от D3BEP на 21.08.08, 07:42:
...И рекламата няма цвят. Има въздействие.
Рекламата има цвят.Перилните препарати се продават в синьо-зелено.Рекламите за еротика са в розово.
22.08.08
16:41
Точно това е въздействието, Мишкин. Не е цвят.
И... между другото отдавна не си прал :)
Бонукс, Рекс, Персил... Масовите им опаковки са червени. Имат вярно и другоцветни модели, ама мини все пак през рафта за перилни някой път :)
А омекотителите имат даже и черни :)
Доколкото розовото е на еротиката, това е вече наложен модел. Както на Макдоналдса е М-то, но това не значи, че рекламата е буква и въпросът е “коя буква да сложа на рекламата”.
Отново казвам: Рекламата няма цвят. Това означава, когато тръгнеш да правиш реклама, не почвай от цвета, а от посланието. И естествено, накрая облечи и във фаца. Вкл. цвят. Само че рекламата е процес, а не боичка.
Както и да е, темата е доста стара, ако човекът наистина е правил реклама сигурно отдавна я е поръчал.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.08.08 17:11.
Епа с червено го свързваме, цветът на победата.
ПП. Да, това е цветът на победата и не ми се спори. Вземи за пример екипите на Манчестър. :P
Поздрави
казано от ozo на 22.08.08, 20:35:
Епа с червено го свързваме, цветът на победата.
ПП. Да, това е цветът на победата и не ми се спори. Вземи за пример екипите на Манчестър. :P
Поздрави
Е щом се гледало така за цвета на победата значи ще да е бяло :) Реал Мадрид Forever ;-)
И уникално тъпо е да кажеш на някой новак Pulley Machine .
Аз съм ЗА наричането на машините и упражненията с английските имена ,но това вече е изгъзица. Има хора с 20 години стаж дето няма да го разберат за кво им говори.
Не, уникално тъпо е да кажеш “долен скрипец”. Нито е долен, нито е скрипец, но така е известно в повечето Бг зали.
А в цял свят е PULLEY MACHINE.
Може и да има хора с 20 години стаж, които да не го знаят, но идвайки в МОЯТА зала ще го научат и няма да си ходят прости.
Плюс това имам трениращи от чужди държави - те как биха реагирали на надпис “DOLEN SKRIPEC” залепен на PULLEY MACHINE ???
И на мен ми се иска терминологията на ББ да е на Български, но уви - на Английски е. Дори в наше село. И във ваше село също.
22.08.08
22:43
Митак, пулей машин означава: скрипец машина.
Буквален превод.
На английски е също толкоз тъпо и неопределено, колкото на български.
А аз лично бих предпочел понятието “долен скрипец” пред пулей поради една проста причина.
Същият тоз пулей може да има макара отгоре и отдолу. В повечето зали е точно така.
И като кажеш “долен”, колкото и селско да ти звучи, българинът разбира поне къде да закачи ръкохватките...
В повечето случай обаче, дали ще го кръстиш пулей или скрипец, ти трябва да обясняваш упражнение, а не уред. На този уред 90% от упражненията са особени.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.08.08 22:45.
Да, pulley означава макара/скрипец на английски. И за да бъдем съвсем точни PULLEY MACHINE има 3 макари. И какво - ТРИСКРИП или ТРИМАКАР ли да го кръстя? LAT MACHINE съответно (понеже има 2 макари) ДВУСКРИП???
Може, ама ми звучи тъпо.
Ако отвориш сайта на производител на уреди от която и да е държава навсякъде си пише PULLEY MACHINE.
И като си го купиш (дори в БГ) на него пак пише същото. Някакси не ми идва отвътре да му ковна едно “трискрип” или DOLEN SKRIPEC” върху оригиналната табела.
Мога да се направя на уникален и специален и да си ги кръстя както на мен ми идва (нали са си мои), но предпочитам в този случай да спазвам световната терминология.
Същото е и с имената на упражненията - избягвам наименования от рода на така модерното преди време “хеликоптер”.
Добре, че нарастна тренировъчната култура на пишещите по списанията, та не ми се налага да обяснявам каквои хеликоптери са хвърчали из главата на написалия го “вертальотчик”...
казано от mitaka101 на 22.08.08, 21:26:
И на мен ми се иска терминологията на ББ да е на Български, но уви - на Английски е. Дори в наше село. И във ваше село също.
Според мен е по-скоро равен резултата,но честно казано предпочитам българските думички където може да се използват.
dumbell - дъмбел,гира/гиричка
barbell - щанга
bar - лост
bench - Лежанка
bench press - вдигане от лег
squat - клякане
deadlift - тяга
pull ups - набиране
push ups - лицеви опори
military press - раменна преса
biceps/triceps - бицепс/трицепс
quads/legs - крака/бедра
vitamins - витамини
fats - мазнини
carbs - въглехидрати
proteins - белтъчини,протеини
amino - аминокиселини
anabolic steroids - анаболни стероиди
fitness - фитнес
bodybuilding - Бодибилдинг
gym - гимнастически салон
training - трениране
05.09.08
12:58
може би нещо по-убито и не толкова свежо- сиво, мастилено синьо, кафяво, охра...
05.09.08
17:24
Темата поостаря, само титулярът не пише в нея. тъй че - лок :)