07.08.08
00:00
Здравейте, какво ще кажете за този ( Weider Mega Mass 2000 ) гейнер?
Това което намирам за него е въглехидратно-протеинов микс с микро-нутриенти ... и нищо по-особено ...
Ако имаш възможност пробвай BSN Nitrix - той е с NO (Nitric oxide - азотен оксид). Тук има инфо за него
Това е най-добрият гейнър за ендоморфи! За ектоморфи е създадена линия Мега Мас 4 000 - най-слиният гейнур с най-богато съдържание на разклоенена верига аминокиселини! http://www.belchohristov.com/259.html#more-259
Здравков, какво имап в предвид като казваш микро-нутриенти? Пил ли си го? Какво ти е мнението?
Мнението беше редактирано от Питона на 07.08.08 18:07.
казано от Питона на 07.08.08, 18:06:
Здравков, какво имап в предвид като казваш микро-нутриенти? Пил ли си го? Какво ти е мнението?
И още как реши да му препоръчаш Нитрикс,който е продукт нямащ нищо общо с гейнърите??
Що не се скриеш и ти с тоя Weider. Как може да пишат такава serving size на Мега Мас 4000, тея нормални ли са - 1640 кал, 312 carbs(132 sugars), 88 g protein. На всичко отгоре препоръчват двойна доза с обезмаслено мляко - wtf! Опасностите са - да се гътна, да го повърна, да си докарам диабет в дългосрочен план, да покрия тялото си с приятен и здравословен слой мазнини. То не знам дали стомаха изобщо има такъв капацитет да приеме едно кило храна наведнъж. Бъкано с боклуци вътре - dextrose, crystaline fructose, sugar…То и на Serious Mass е много голяма дозата, но първо, че е поносимо голяма, второ, че калориите са по-чисти с много малко захар, и трето, че си пише да се взима половин доза в началото, и изобщо дозата да се преценя. Тея са се изхвърлили напълно в стила на рекламата на змията - “Това е най-добрия гейнер”, “Има най-много от всичко”. Няма значение, че същото като обем и цена се получава като събереш няколко дози от всеки друг гейнер - демек продукта е един голям балон с въздух.
Нещо позитивно да напиша, че все се заяждам. Много ми хареса определението на Здравков за гейнер - “въглехидратно-протеинов микс с микро-нутриенти”. Дълго и умно звучи някак си:).
08.08.08
06:14
Макар и друг път да съм го разяснявал, ще го направя пак, защото си личи, че българинът не иска да еволюира и си стои на едно място. Гейнърите, както и другите добавки, в последните години претърпяха редица промени. Най-качествените гейнъри вече съдържат много малко захари на доза (не повече от 5-8 грама) и много протеин (около 60грама), като въглехидратите вече не са главно от малтодекстрин, а от WAXY MAIZE, VITARGO. Големият парадокс е,че тези гейнъри струват също толкова, колкото и старият тип гейнъри, тъпкани със захари и не чак толкова качествен протеин, а българският клиент не го осъзнава това и си знае своето. Не искам коментарът ми да прозвучи обидно към някои, но истината е такава, че много малък процент от клиентите наистина се заглеждат какво пише на етикетите и осъзнават какъв тип продукт купуват.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 08.08.08 06:23.
казано от butthead на 07.08.08, 19:55:
Що не се скриеш и ти с тоя Weider. Как може да пишат такава serving size на Мега Мас 4000, тея нормални ли са - 1640 кал, 312 carbs(132 sugars), 88 g protein. На всичко отгоре препоръчват двойна доза с обезмаслено мляко - wtf! Опасностите са - да се гътна, да го повърна, да си докарам диабет в дългосрочен план, да покрия тялото си с приятен и здравословен слой мазнини. То не знам дали стомаха изобщо има такъв капацитет да приеме едно кило храна наведнъж. Бъкано с боклуци вътре - dextrose, crystaline fructose, sugar…То и на Serious Mass е много голяма дозата, но първо, че е поносимо голяма, второ, че калориите са по-чисти с много малко захар, и трето, че си пише да се взима половин доза в началото, и изобщо дозата да се преценя. Тея са се изхвърлили напълно в стила на рекламата на змията - “Това е най-добрия гейнер”, “Има най-много от всичко”. Няма значение, че същото като обем и цена се получава като събереш няколко дози от всеки друг гейнер - демек продукта е един голям балон с въздух.
Нещо позитивно да напиша, че все се заяждам. Много ми хареса определението на Здравков за гейнер - “въглехидратно-протеинов микс с микро-нутриенти”. Дълго и умно звучи някак си:).
Какво да направя?
08.08.08
07:51
Българинът много работи не ще да прави :) .
http://weider.bg/producti,40,8.html
Декстроза, Малтодекстрин, сладък остатъчен прах, обогатен с протеин, Фруктоза, изолиран соев протеин, сгъстител: смола от гуарана, 0,8гр Магнезиев карбонат, 0,8 гр Трикалциев цитрат, сух яйчен албумин, ароматизатор, 0,5гр трикалиев цитрат, растително масло, сол, Емулогатор: Лецитин; 30мг витамин С (като аскорбинова киселина), 24 мг Железен(II)Дифосфат, 14мг ниацин (като никотинамид), 15 мг витаминЕ (като ДЛ-алфа Токоферол), 3,4мг Патотенат(като калциева сол), оцветител: Бета-Каротин; 1,4мг Рибофлавин(витамин В2), 1,1мг Тиамин(витамин В1, HCI), 1,0мг витамин В6 (като пиридоксин,HCI), 0,6мг Манганов(II) сулфат, 120uг витамин А(като Ретинил Ацетат prep.), 70uг Фолацин(като фолиева киселина), 43uг Биотин,20uг Натриев Йодид, 1,3mг витамин В12 (като кобаламин).
http://www.weider.com/products/megamass4000.html - maltodextrin , dextrose, frustose .
http://www.weider.com/products/megamass2000.html - maltodextrin , dextrose, frustose .
silabg.com/bg/product/detail/bid/33/id/528/page/2/WEIDER-MEGA%20MASS%202000 - първите неща, които се виждат на резумето на продукта са Декстроза, Малтодекстрин
silabg.com/bg/product/detail/bid/33/id/531/page/2/WEIDER-MEGA%20MASS%204000 - първите неща, които се виждат на резумето на продукта са Декстроза, Малтодекстрин
Както пишат по някой други форуми - горното не е препоръка за покупка или продажба на хранителните добавки :) .
П.П. Като цяло не виждам защо някой ще си се набутва да си купува гейнер(особено от старото “нееволюирало” поколение :) ). Кило протеин - 30-40 лв вече има и в БГ качествени, кило глюкоза - 1,5 - 2 лв, кило малтодекстрин - 2-3лв, “незаменимия” аминокиселинен профил си се съдържа в протеина, а ако искате нещо допълнително просто си го добавяте, искате и “незамим” витаминен профил - стривате няколко мултивитамина(а ако искате да сте много здрави и няколко от по-силните витамин Б комплекса). След това подсладители по вкус(може и от модерните без захар да си вземете :) ) и воала - имате гейнер на поне 3-но по-ниска цена. И нека не се лъжем, че не всеки може да си го направи - всеки има легени в къщи, и всеки който си поръчва гейнера като цяло може да си поръча и гореспоменатите неща и да си ги обърка за половин час в споменатия леген :) .
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 08.08.08 08:05.
08.08.08
08:21
Конан отново излиза с нестандартна, но великолепна идея ;). Такъв гейнър мога да забъркам, че да скрия сармите на половината индустрия :D.
08.08.08
08:39
казано от Иван В. Станков на 08.08.08, 08:21:
Конан отново излиза с нестандартна, но великолепна идея ;). Такъв гейнър мога да забъркам, че да скрия сармите на половината индустрия :D.
Хаха, това беше яко! ;) Както и идеята за гейнера де. Не че я чувам за първи път - веднъж викам на дин продавач да си взема един гейнер, той ми препоръча да си купя протеин и захар:)
08.08.08
08:52
казано от Георги Николаев на 08.08.08, 08:39:
казано от Иван В. Станков на 08.08.08, 08:21:
Хаха, това беше яко! ;) Както и идеята за гейнера де. Не че я чувам за първи път - веднъж викам на дин продавач да си взема един гейнер, той ми препоръча да си купя протеин и захар:)
Така е! Дори имам рецептата в главата си, но няма да я споделя докато не дойде зимата :P.
3-но по-ниска цена е доста силно казано. На Dymatize High Protein Mega Gainer примерно дозата е 5 лв., а само протеина вътре(60 г.) е м/у 3 и 4 лв, по най-ниските възможни цени, които мога да се сетя. Предимствата да си забъркаш гейнер са следните според мен - сам си преценяш какво да е съотношението въглехидрати-протеин, можеш да сложиш само суроватка ако е за след тренировка, или повече казеин ако е като МРП за през деня; по-евтино излиза. Предимствата да си купиш гейнер са следните - качествените гейнери все пак са си специализирани формули, с доста “подправки”, и да ги имитираш в домашни условия си е доста трудна задача. Като примери мога да дам 7 вида протеин и 3 вида храносмилателни ензими в Pro Complex Gainer, и MuscleMilk Collegiate със специфични формули като EvoPro(протеини близки до човешкото мляко) + Cytocarb(дълговерижни малтодекстрини с много нисък декстрозен еквивалент). Предимство номер 2 е, че не си играеш да смесваш нищо:).
По принцип веднага бих си взел малтодекстрин за 2-3 лв килото(все пак излиза около 10 пъти по-евтино от NOW Carbogain, ON WaxyMaize и други подобни продукти:)). Само дето ме съмнява колко е чист и качествен, особено ако е от някой склад в БГ както си мисля.
09.08.08
10:05
Малтодекстринът си е малтодекстрин, декстрозата си е декстроза. Колко е чист зависи от хигиенните условия в дадения склад. А ако се притесняваш за други примеси, то едва ли има такава възможност най-малкото заради ниската цена на суровината и като цяло се съмнявам да слагат друго.
09.08.08
10:26
Темата е малко безмислена - разбира се че е много по-добре да си направиш хоум мейд гейнер и той да е персонализиран и да съдържа точно това което на теб ти трябва (ако обаче ти се занимава) - гарантирам ви че има хора които никога няма да тръгнат да си правят собствени гейнери (просто защото има добри готови такив) - това е като с протеиновите вафли - ясно е че е по-добре да си вземеш от вас пържолата и варения ориз, но въпроса е дали е по-удобно и отговора е НЕ.
По тази логика повечето формули които комбинират няколко добавки са безмислени защото видиш ли тук креатина бил малко по малко - пък в другото имало прекалено много въглехидрати - примерно всеки би могъл да си купи всички съставки поотделно и да си ги бърка в точната пропорция - но има много хора на които не им се занимава за да спестят няколко левчета - въпра си е личен - за всеки влак си има пътници - един му е кеф да си бърка и да пести стотинки и го прави. Друг си пие това което е готово... вземете за пример новият гейнер на SYNTRAX - GOLIATH освен стандартните източници на въглехидрати като захарта съдъежа в себе си доста добавки които е трудно да се добавят поотделно или пък ще излезе прекалено скъпо... отделно никога няма да получите същият вкус - знам някои ще каже - това не е важно да ама понякога е важно... ако пиеш няколко дози на ден от конкретен продукт не ти се иска той да има отвратителен вкус...
09.08.08
11:35
Може би некоректно се включих в темата, защото напоследък гледам да не използвам суплементи освен витамини(и си правя експерименти сега с билки :) ), но не се въздържах след агитацията на Питона и СилаБГ(които ще ми е интересно да се включат и да довършат точно за коментирания продукт). Просто е лично мнение, че цените на гейнерите(а и на много от другите “комбинирани” добавки) са изкуствено завишени, и нямам в предвид само в България, а като цяло. Наистина както казваш NOW Foods България е въпрос на лично мнение, а моето е че парите, които човек може да си спести ако се поинтересува малко и прояви малко инициатива няма да са нито “няколко левчета”, нито “стотинки”. А към автора на темата - лично моя съвет е да не дава пари за каквито и да било добавки и да се храни нормално.
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 09.08.08 11:36.
казано от Иван В. Станков на 09.08.08, 10:05:
Малтодекстринът си е малтодекстрин, декстрозата си е декстроза. Колко е чист зависи от хигиенните условия в дадения склад. А ако се притесняваш за други примеси, то едва ли има такава възможност най-малкото заради ниската цена на суровината и като цяло се съмнявам да слагат друго.
Сигурно си прав.
Goliath изглежда доста интересно. Трехалозата е сила, това палатиноза като описание звучи страхотно, изобщо хубаво е, че са се опитали да измислят въглехидрати с нисък ГИ и влияние в/у инсулина. Две неща не ми харесват обаче. Първо - и двете са дизахариди, т.е. не са сложни въглехидрати като малтодекстрина. Не знам дали имат същия енергиен капацитет. Второ има dehydrated cane juice(което си е чиста захар) и не е ясно какъв процент от общото количество захари е, още повече, че е сложено на първо място в описанието.
10.08.08
09:33
Отново ще се повторя,не знам за кой път по тема за гейнъри!!! Целта на един гейнър е да набавя калории и те да са по-възможност максимално “чисти”. В това отношение на българския и на световния пазар се открояват 2 гейнъра и като сметнете цената им за това, което предлагат, сами ще установите защо са най-рентабилни и ви набавят най-много калории
Двата гейнъра са:
Dymatize High Protein Mega Gainer
Optimum Nutrition ProComplex Gainer(който обаче за съжаление е скъп, а е идентичен с този на Dymatize
Обърнете внимание на количеството протеин в гейнъра, също така източниците на протеин, количеството захар, и калориите, които ви набавят!!!
Който иска до спори по някакъв начин, да предлага алтернативи, аз съм готов моментално да го оборя и да изтъквам доводи
Това не значи, че няма и много други качествени гейнъри(аз лично съм много заинтригуван от GOLIATH), но като съвкупност от ЦЕНА, КАЛОРИИ, БРОЙ ДОЗИ И СЪСТАВКИ ТЕЗИ 2 ГЕЙНЪРА, КОИТО СПОМЕНАХ ПО-ГОРЕ СЕ ОТКРОЯВАТ ОТ ВСИЧКИ НЕ САМО НА БЪЛГАРСКИЯ, НО И НА СКВЕТОВНИЯ ПАЗАР
ТУК МОЖЕ ДА СЕ ВМЪКНЕ СЪЩО И ГЕЙНЪРА НА PVL MUTANT MASS
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 10.08.08 09:33.