30.07.08
11:44
Става вапрос за блокчетата със суроватка! Имате ли повече информация за тях - -от всички барове не Нутрим по съдаржание май са най-добре. Имат само едно Е и са без аспартам , сравнително малко мазнини(6г) и бая протейн - 35гр.??Тази доза ми звучи малко нереалестична...или?
30.07.08
14:49
Или просто не си купувай нищо от НУТРИМ ;) Има много по-хранителни и качествени блокчета на Nutrend,Dan Nutrition,Promax и.т.н.
Мнението беше редактирано от sasch на 30.07.08 14:50.
30.07.08
14:54
Като чуеш “Нутрим” бягай настрана от тях. :)
30.07.08
15:58
Да споделя нещо като човек със статус като Вашия - на потребител. Конкретно този бар е бил доста дълго време в хранителния ми режим. Каквото е било на етикета, това съм смятал в режима си и автогол не съм констатирал нито веднъж.
Отрицателна страна - да, има. Писва в един момент, но този негатив се среща при всякакви барове. Лошо е и ако се държи на по-топло, става като нутела.
По принцип гледам въглехидратите да са под 30гр, но да приемем тази граница за допустима. Може би затова и чат пат пробвам по-малкия бар с овесени ядки.
Като цяло съм фен на протеиновите вафли и мисля, че (почти) няма нещо у нас, което да не съм пробвал. Въпрос на ценообразуване, ако питате мен. Отровени от тях историята не помни.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 30.07.08 15:58.
Този бар определено ми харесва, а тези мнения за Нутрим малко ме обаркват , та за това и питам. Хран. данни , който са дадени ми допадат в сравнение с баровете на Промакс например,тези на БиоТеч са добри, но протеина е по-малко, а останалите са гъчкани с цикламати и сорбитол. Има си го и протейна, липсва аспартам, малко мазнини, има повече фибри, витамини и минерали, но вапроса е дали всичко написано на опаковката е вярно!?
30.07.08
17:39
Ми според мен Promax и Nutrim нямат място за сравнение.Защото Promax се води бар със повече въглихидрати(енергиен).Пък и Promax къде къде по-добро качество.
30.07.08
18:00
Borqn, добре посочено - редно е да се разделят типовете барове на високо и (уж) нисковъглехидратни. Казвам “уж”, защото за мен ниско е под 15 примерно, а не 30гр. :) Разбира се, от значение е и от какъв произход са те.
Има и някои редки попадения от 40+ протеин, които за мен са шампионите в класа, но уви, вносът им ги прави крайно недостъпни за масова консумация (2+ на ден).
И аз съм замествал прием на суроватка с барове на нутрим преди ок.2 години и също не мога да кажа лошо за тях. Но то какво да кажеш за протеин, трудно се усеща каквото и да било :)
Баровете са единственото нещо на Нутрим което ми допада и ползвам от време на време. На вкус не се мерят с Промакс-а, но пък цената им ги прави добър заместител на храненето в някои кризисни ситуации!
Мнението беше редактирано от dobata на 31.07.08 03:15.
31.07.08
08:39
Купувай си от “Крика” ;-) :lol: :lol:
31.07.08
12:15
Аз съм пробвал две три и са добри на вкус.
Мисля занапре да се заредя с някоя друга за кризисни ситуации.
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 31.07.08 12:16.
31.07.08
13:05
Стига митове за Nutrim. :) Сега-засега това е единствената фирма в България, която може да произведе протеинова вафла за 2,20 лв. при 30 гр. протеин, която да отговаря на етикета си. Единствената ми забележка към вафлата е слабия набор от вкусове и сериозната твърдост (падна ми една коронка докато ядях Delux Bar :long: ). Митко е прав, след известно време на един и същи вкус писват.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 31.07.08 13:09.
31.07.08
13:41
казано от Владимир Недков на 31.07.08, 13:05:
отговаря на етикета си
Това не е много сигурно, доколкото ми е известно тази вафла не би била първия продукт на Nutrim, чийто етикет е сериозно сгрешен спрямо съдържанието.
31.07.08
16:36
Да, ама още никой не е доказал,
че етикета е сгрешен.
Вафлите на нутрим са ужасно сладки за мене (а и не само, наскоро коментирах с едно момче във фитнеса и още един потребител от форума ни) - направо ми се струват като диабет в опаковка :D. Как може фитнес вафла да има вкус по-сладък от обикновените вафли. Не че съм пробвал много други протеинови вафли (в интерес на истината май само на Промакс съм пробвал), може това някаква тенденция да е за всички протеинови барове...но аз лично някакси не го разбирам.
Не съм сигурен дали правилно помня цифрите за диабетичен шоколад Finess..или някво подобно име, но протеиновата вафла на Нутрим съдържа почти същото количество подсладител малтитол, колкото се съдържа в един такъв цял диабетичен шоколад.
Справка за малтитол: http://en.wikipedia.org/wiki/Maltitol
Maltitol is a sugar alcohol (a polyol) used as a sugar substitute. It has 75-90% of the sweetness of sucrose (table sugar) and nearly identical properties, except for browning. It is used to replace table sugar because it has fewer calories, does not promote tooth decay and has a somewhat lesser effect on blood glucose. Unfortunately, maltitol is well known to cause gastric distress[citation needed], particularly if consumed in great quantities.
А и аз лично съм малко скептичен колко този протеин се усвоява. + факта, че ценово не ми е добро. Това са 250 гр. месо. 100 gr. пилешки гърди с кожа са 30 гр. протеин, 250 гр - 75 гр. протеин
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 31.07.08 16:57.
31.07.08
16:59
казано от Красимир! на 31.07.08, 16:36:
Да, ама още никой не е доказал,
че етикета е сгрешен.
Има доста солидно доказателство за един от продуктите на коментираната фирма, просто ти не си го виждал.
31.07.08
17:26
Знам за него, но както ти каза т’ва е един от продуктите.
Доста и от американските добавки на големите фирми имат такъв гаф, така, че не е правилно да се вини цялата серия на определена марка, защото един от продуктите не бил както трябва..
Да,на тази фирмата не само протеина им е некачествен,но и кретинът им е боклук.Един познат се видя в чудо от креатин на “Нутрим” и после като му се направи изследване на въпросния кретин нямам думи какво излезна.
Просто тази марка е .....
Мнението беше редактирано от ........ на 01.08.08 05:32.
31.07.08
17:52
Красимир! каква е логиката, един продукт на определена фирма да се разминава драстично от обявеното на етикета, а друг продукт от същата фирма да си е точно като на етикета ?!?!
31.07.08
18:07
Не знам. Питай Нутрим, може и американската Dymatize : )
31.07.08
18:12
казано от Красимир! на 31.07.08, 18:07:
Не знам. Питай Нутрим
Нутрим бяха попитани нееднократно и отговора беше в стил политически.
31.07.08
18:51
Ясно ми е, че почти нищо български не струва, а от Нутрим знам за повечето оплаквания,
но се надявам на базата на няколко поста на сериозни потребители, че наистиан си струва.
31.07.08
19:11
казано от Красимир! на 31.07.08, 18:51:
Ясно ми е, че почти нищо български не струва, а от Нутрим знам за повечето оплаквания,
но се надявам на базата на няколко поста на сериозни потребители, че наистиан си струва.
Аз лично бих се довеил на научно изследване, не на постовете на който и да било.
казано от ........ на 31.07.08, 17:41:
Да,на тази фирмата не само протеина им е некачествен,но и кретинът им е боклук.Един познат се видя в чудо от кретин на “Нутрим” и после като му се направи изследване на въпросния кретин нямам думи какво излезна.
Взе, че ми стана любопитно, какво са показали резултатите? Ако може да постнеш направо и резултата.
31.07.08
20:14
Да,на тази фирмата не само протеина им е некачествен,но и кретинът им е боклук.Един познат се видя в чудо от кретин на “Нутрим” и после като му се направи изследване на въпросния кретин нямам думи какво излезна.
Не съм фен на фирмата, но ми звучи адски несериозно да се обвинява без доказателства и от човек, който не знае как се пише правилно КРЕАТИН ! :coolmad:
01.08.08
00:07
И какво точно са му изследвали на креатина? Разбирам протеин да са пуснали на изследване, но креатин ... за какво са го тествали :)
Еми нищо,само излезна,че чистотата му е 97% (което явно според някои е много добре) и съдържаше някакви отпадъчни продукти(не им помня имената). Поради факта,че не съм правил аз изследвания,а мой познат.Ако това според вас е креатин от класа здраве му кажи.
казано от No_WaY на 31.07.08, 20:14:
Просто тази марка е .....Не съм фен на фирмата, но ми звучи адски несериозно да се обвинява без доказателства и от човек, който не знае как се пише правилно КРЕАТИН ! :coolmad:
Усещам,че някои хора много обичат да се заяждат.
Еми,кво да направя бе човек,понякога в бързината се изпуска някоя буква.Не вярвам и на теб да не се е случвало :bug:
Поздрави!!!
Мнението беше редактирано от ........ на 01.08.08 05:42.
01.08.08
10:25
Пробвал съм 2-3 вида вафли на Нутрим и не съм доволен - имат отвратителен вкус и за бг продукт са нереалистично скъпи
edit: бг вафлите на xplode са бая по-вкусни (30 г. протеин на 100 гр.) и са по левче
Мнението беше редактирано от BruceWayne на 01.08.08 13:28.
01.08.08
12:14
Стига митове за Nutrim. :) Сега-засега това е единствената фирма в България, която може да произведе протеинова вафла за 2,20 лв. при 30 гр. протеин, която да отговаря на етикета си. Единствената ми забележка към вафлата е слабия набор от вкусове и сериозната твърдост (падна ми една коронка докато ядях Delux Bar :long: ). Митко е прав, след известно време на един и същи вкус писват.
Я кажи къде ги намираш за 2.20 тия вафли да си зема и аз, защото ми се струва че са пон по 2.50!
02.08.08
12:32
@........ не се заяждам, просто 3 поредни пъти да го напишех грешно, не е от бързината :)
Съжелявам, ако съм те раздразнил, просто изказвам мнение.
А за 2+ лева, може да се набави по-качествен протеин от храна, отколкото от тези вафли.
02.08.08
16:44
Добре де, сметнете на вафла колко белтъчини има щом във 100 гр. има 30 гр. - 12 гр. белтъчини г/д (говоря за explode) и от там идва разликата в цената.
Мнението беше редактирано от difference на 02.08.08 16:52.
02.08.08
16:52
казано от No_WaY на 02.08.08, 12:32:
@........ не се заяждам, просто 3 поредни пъти да го напишех грешно, не е от бързината :)
Съжелявам, ако съм те раздразнил, просто изказвам мнение.
А за 2+ лева, може да се набави по-качествен протеин от храна, отколкото от тези вафли.
Така е, ама идеята да си набавиш чрез вафлата необходимата доза протеин е,
че нямаш вариант да носиш с теб храна или да ходиш да обядваш някъде.
Не виждам къде е сгрешена въпросната дума “КРЕАТИН” 3 пъти. :gulp: Защото видях,че съм я сгрешил един път. :)
02.08.08
18:56
Аз отново ще се включа в темата :)
А бе хора какво се обяснявате сгрешена ли е думата или не. Аз следя тази тема от самото начало и мога да кажа,че думата креатин беше сгрешена 1 път от този потребител “......”
ПС: Спора е решен. И по-малко заяждане бе хора ... В този форум сме да си помагаме,не да се нервим и караме :)
А относно протеиновите вафли ....
Според мен по-добре на американска фирма,защото “НУТРИМ” много пъти са доказвали,че правят суплименти/продукти,които не са много качествени.Ако някой смята друго,нека ме опровергае.
Поздрави !!!
Сега очаквам някой да каже “Тази дума ти е сгрешена,никаквец !!! ” Еми хора сме,грешим даже не само думи написани във форума,а много,много други неща.Така,че трябва да се подкрепяме,а не да вървим един срещу друг.
Извинявам се,че се отклоних от темата,но мисля,че е имало смисъл.
03.08.08
07:18
казано от Георги Николаев на 01.08.08, 12:14:
Я кажи къде ги намираш за 2.20 тия вафли да си зема и аз, защото ми се струва че са пон по 2.50!
Пикадили в CCS.
Владо, би ли ми обяснил защо имаш газове от вафла за 2.20 лв и нямаш от такава за 6.80лв? Кое да гледам - % белтък вътре или неговото естество и качество на използваната суровина?
04.08.08
07:28
Въпроса с газовете е доста относителен. Аз например газообразувам стабилно и при 2 кисели млека. Просто лактозата не ми понася, та възможно е вътре да има повече лактоза, т.е. протеинът използван за вафлата да е концентрат с по-високо ниво на млечна захар. Друго, газообразува се и при несмлян протеин - т.е. консумираш повече, от колкото можеш да смелиш в дадения момент (45-50 гр. ми идват нанагорно). В концепцията за разделен прием на храната например, редица физиолози посочват взаимодействието между протеини и лесно смилаеми въглехидрати вкл. захар, като причина за газообразуване, заради конфликта в стомашното Ph (протеините изискват по-ниско). Никъде не съм казал, че вафлите за 4-7-10-20 лв. не струват. Казвам само кое е широко социално достъпно и кое не е. Каквато цената - такова и качеството. Вчера ядох Promax с лимон, нямах газове и се чувствах все едно ям плодова “Milka”, абе страхотен вкус. Факт обаче е, че трябва да изям два промакса, за да си набавя дозичката протеин, а това не е не е достъпно за всеки - затова и пазарът е широк. Сега ще кажеш - ами Weider има вафла с 42 гр. протеин. М-да, вкусът и е приемлив, качеството е несъмнено, удобно ми е да я джасна и да продължа, но и там имам забележка. Ужасно, ама ужасно дълго я дъвча. Имаш ли обяснение Белчо?
Темата като че се измества в необходими ли са среден клас добавки на пазара или всички трябва да ядем 5 звезди. Е какво да му спорим на това, всички искаме 5 звезди, но няма как всички да си ги позволяваме всеки ден. Все пак живеем при пазарна икономика в свят с ограничени ресурси...
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 04.08.08 07:33.
Във вафлите на Weider нямаше ли искуствен подсладиел...сорбитол, аспартам!Като пусках тената исках да отбележа , че в whey бара на Нутрим няма аспартам например.
Хубаво ще е , ако споменете някоя вафла със Стевия.
08.08.08
12:18
Аз си взех няколко от новооткрития Кауфланд, само че Уей бароветке са 2.50 а Микс - 2.40. Изядох два Уей-я, нямам забележки. Хубаво впечатление прави, че дори в жегата не се разтичат в опаковката. Вкуса е добър, ако има посочените съставки е прекрасно следтренировъчно хранене.
08.08.08
14:32
Аз тези вафли на нутрим много си ги харесвам. Вече ги направиха хубави, понеже сложиха гума-гуар и не са толкова твърди кактто бяха преди! Преди бяха ужасни, особено това им твърдо качество.
Жълтата вафла ми идва много сладка, но синята, която е със соев и млечен протеин хич не е зле ;). Ако от фирмата се придържат към състава, то тя е идеална за всяко време на деня.
22.08.08
07:07
Това се превърна в поредната оплюваща Нутрим тема, сигурен съм че 2/3 от хората хулещи продуктите им, изобщо не са ги ползвали и съдят за тях само от слухове. За въпросния 90 ПРО ГОЛД стана ясно, че изследване публикувано във форума е манипулирано и съвсем невярно. А за твърденията, че всичко българско е лошо, мисля че хората които говорят така визират някакъв период пред 15 години, не смятам че каквато и да е фирма в България може да си позволи да пуска на пазара продукт не съответстващ на етикета. Сега малко и за Whey Протеин Бар-а, в името и съдържанието му пише суроватъчен протеин, до колкото знам Нутрим не е производител на суроватъчните си протеини, а само вносител от Германия, тук Нутрим само то пакетира, така че няма логика да се трърди, че Баровете им са некачествени, защото всичко българско е лошо. И накрая бих каза, че за цената си продуктите на Нутрим са едно добро решение. Всички знаем, че това е един скъп спорт и без пари нищо не става!