10.08.08
11:42
Здравейте ! На НВД съм, бих искал да ви попитам, понеже знам, че и при НВД трябва да се приемат въглехидрати но в по-ограничени количества за енергия, от кои храни е най-удачно да се набавят въглехидратите, и по кое време на денонощието е най-подходящо да се приемат ( също преди или след трн ? ) Благодаря !
Приемаш ги в ранните часове на деня, хубаво е преди обяд, а може и преди тренировка.Зависи от теб - може на 1 път да приемаш количеството ти за деня, а може и на няколко пъти.Приемат се въгл. с нисък ГИ - кафяв ориз, овесени ядки...Има много хубава тема във форума - “Всичко за НВД и как да си съставим меню” - прочети я ;)
Мнението беше редактирано от Ванко на 10.08.08 16:05.
10.08.08
17:21
А не трябвали след тренировка ? Чух, че е хубаво след трн, един банан, или 10тина стафиди, и след това протеина ?
Банан, стафиди - все въгл. с висок ГИ.След кардио тренировка не са подходящи, а след силова попълват гликогена в мускулите.Лично аз като съм на ВМ-НВД не приемам след трн. подобен вид въглехидрати.Нека и други се намесят в темата ;)
10.08.08
18:10
Ами общо взето обикновената НВД не е много предназначена за силови тренировки, така че не би трябвало да имаш такива, т.е. не би трябвало след тях да поемаш някакви въгл. с висок ГИ. Иначе преди трен можеш някой въглехидрат с нисък ГИ.
10.08.08
19:52
Е аз имам силова тренировка естествено ... Значи един банан след трн не е добре ? А банана е със среден ГИ ;) Е нали все пак трябва 1.5 гр въглехидрат на тел. тегло, това са 80 гр горе-долу от къде да си ги набавя и кога ?
Преди и след трн пия Протеин.
Мнението беше редактирано от Mamularin на 10.08.08 19:53.
Сигурен съм, че не си прочел/а темата, която ти препоръчаха.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
Между другото, 53 килограма ли си ?
11.08.08
05:57
Ами общо взето обикновената НВД не е много предназначена за силови тренировки, така че не би трябвало да имаш такива, т.е. не би трябвало след тях да поемаш някакви въгл. с висок ГИ. Иначе преди трен можеш някой въглехидрат с нисък ГИ.
Глупости !!!!!!!!!
11.08.08
05:58
Банан, стафиди - все въгл. с висок ГИ.След кардио тренировка не са подходящи, а след силова попълват гликогена в мускулите.Лично аз като съм на ВМ-НВД не приемам след трн. подобен вид въглехидрати.Нека и други се намесят в темата ;)
Не се приемат въглехидрати с голямо ги след тренировка ... просто такива въглехидрати не се консумират вобще при нвд!!
11.08.08
10:51
Сигурен съм, че не си прочел/а темата, която ти препоръчаха.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
Между другото, 53 килограма ли си ?
Прочетох я естествено, аз сега 40 мин преди трн взимам 1с/л протеин след трн 2. Сутрин ям един банан ( до колкото видях среден ГИ ) Тежа 63кг. Калориите са ми около 1500-1700 на ден.