Силни предмишници?

09.08.08
17:38

Такааа да попитам упражнения които ще направят ръцете ми по-силни? Имам впредвид канадска борба - искам да са ми много силни ръцете, сигурен съм, че има някакви неконвенционални упражнения, ако някой се е занимавал с този спорт да сподели, моля :}

10.08.08
17:10

За канадска ти трябват силни предмишница, бицепс, трицепс и рамо...

10.08.08
19:58

Почти всички мускули по тялото влизат в действие при игра на канадска борба ,но най-вече на ръцете.Като на ръцете се натоварват:пръстите,китките,предмишницата,бицепса,трицепса и рамото !При тренировките за канадска борба се акцентира на ръце като се тренират два пъти в седмицата бицепси,два пъти предмишници и един път трицепси.Набирания,изхвърляния с щанга,рановидности на сгъване и разгъване на китките,скотово/чуково вдигане с дъмбел,разпъвания на пружини или ластици .Но най-важното е играта със спаринг партньор на масата за канадска борба.
ние тренираме по следната програма
Понеделник - гърди,рамо
вторник тренировката  протича горе долу по следния начин:
  около 10 мин. разгрявка
  бицепс - 3 серии по 6-8 повторения чуково и скотово (прави се с максимална тежест,а дъмбелът се пуска докато ръката образува прав ъгъл)
  трицепс - 3 серии по 8-10 повторения френско, кик бек и изтласкване на щанга от лег с тесен хват
  предмишница - Сгъване с дъмбел , пронирано разгъване в китки за предмишници пак с дъмбел
  пръсти - 3 серии 20-25 повторения на специална машина(може да се замени с гумите/щипките за стискане)
  разпъване на ластик 3 серии (ластикът се окача някъде и се симулира игра на канадска като опонента е ластика ;-) )
  и завършваме с около половин час игра със спаринг партньор на масата за канадска борба
сряда - крака преса
четвъртък - почивка
петък-гръб задно рамо трапец 
събота - Във втората тренировка по канадска за седмицата включваме :
  Катерене по въже - 5 пъти качване слизане
  Набиране на пръсти - 5 серии 10-12 повторения
  машина(специална машина пригодена за тренировки по канадска борба) - 3 серии 6-7 повторения
  бицепс - 3 серии по 6-8 повторения чуково и скотово (с максимални тежести)
  предмишница - сгъване, разгъване с дъмбел
  пръсти - 3 серии 20-25 повторения на специална машина(може да се замени с гумите/щипките за стискане)
  и игра на масата докато капнем тотално
неделя пак почивка 
За една победа се иска бързина,техника(могат да се подобрят само с много спаринг мачове на масата за канадска борба) и силата която идва от упражненията с тежести.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1