09.01.05
04:40
Значи преди 3 години започнах да тренирам за около 4 месеца :)
и се появи тази шибана болка в рамото като се набирам зад врат.заболява ме само при широк хват.при други хватове не ме боли,обаче това ми е любимото упражнение,най - голям кеф ми дава то и от него гърбът ми стана много широк.
няма как спрях да тренирам
сега след 3 години реших пак да започна с тренировките и какво си мислите стана,още на втората тренировка рамото ме сряза на същото упражнение.
моля дайте ми съвет какво да правя и какво да променя.
Същата работа е и скрипеца. Просто не прави упражнението зад врат. Почни да се набираш до гърдите с широк хват, или с тесен подхват. Ширината на гърба ти няма да пострада, не се притеснявай :) Всички придърпвания и изтласквания зад врата поставят ставата в доста неестествено положение. При хората с по - гъвкави стави това не е проблем, но явно при тебе е.
Снимка>лекар>извод пич това е истината .Болката може да е от неправилно изпълнение,претоварване като започна отново нали постепено вдига тежестите и не си направо с предишните започнал ?
10.01.05
10:09
за да избегнеш болката не трябва да отпускаш напълно мускулите в долната фаза на набирането или разбирай го така малко преди пълното разгъване на ръцете и раменете тръгваш за второ набиране.Особено когато си се изморил и отпуснеш рязко надолу можеш да прецакаш раменете,прави по една-две серий загряващи на скрипец с лека тежест по 20-тина повторения,преди да започнеш с набиранията.