НВД - дайте мнение :)

07.06.08
07:19

8:30 - паничка овесени ядки с кисело мляко и малко мед ; 1 яйце
9:30 - 100 грама извара ; 150 грама месо
12:00 - чай с мед ; 1-2 плода според сезона
15:00 - голяма зелена салата със зехтин ; 1 яйце
18:30 - 150 грама месо ; 100 гр извара;  50 грама ядки

Това е за 85 килограмов човек, комбинирам кардио и фитнес - целта е премахането на 4-5 кила В една друга тема ми препоръчахте НВД и колкото да не съм му фен, реших да си съставя меню. Добре ли е храненето за случая? Колко време да спазвам режима?

07.06.08
07:54

казано от AcTivE на 07.06.08, 07:19:

8:30 - паничка овесени ядки с кисело мляко и малко мед ; 1 яйце
9:30 - 100 грама извара ; 150 грама месо
12:00 - чай с мед ; 1-2 плода според сезона
15:00 - голяма зелена салата със зехтин ; 1 яйце
18:30 - 150 грама месо ; 100 гр извара;  50 грама ядки

Това е за 85 килограмов човек, комбинирам кардио и фитнес - целта е премахането на 4-5 кила В една друга тема ми препоръчахте НВД и колкото да не съм му фен, реших да си съставя меню. Добре ли е храненето за случая? Колко време да спазвам режима?

Таи като бе казал че не сваляш много бързо и лесно предлагам да махнеш меда  ... тия  плодове  мое да са  ягодки ;малинки ;зелена ябълка ... НО ТОВА НЕ Е  НВД  погледни темата на  Емзо за нвд просто трябват мазнини в храната  и много занижени въгелхидрати  да не  минават над 1-1.5 грама !!Последното ядене  е много рано .. тва с яденето до 6-7 са митове  яде се дори и в 12 стига е  по график и да се  вписва  в калориите !!

07.06.08
08:29

Това е пародия.Ядеш що годе добре в 09.30 (липсват фибри) и после реално ядеш чак в 18.30

07.06.08
11:35

.... а  сигурен ли си че тва са  толкова калории колкото трябват  като гледам са доста по малко

07.06.08
15:17

Аз понеже не съм много много по грамчета и милиграмчета, ще ти кажа аз какво разбирам под НВД, или по-точно какво правя аз...
Ям през 2-3 часа.
Месо (главно свинско) и салати (понякога просто сурови зеленчуци).
Яица и сирене.
Въглехидрати, когато съм на НВД, аз приемам само веднъж около 2-3 часа, най-често картофи и месо, или ориз и месо.
И свалям без оглед на количеството, то като ядеш през 2 часа е трудно да преядеш...

Като съм в режим на сваляне, менюто ми е горе-долу следното:
Закуска: Варени яйца и сирене
После: Месо и зеленчуци
Обяд: Месо и зеленчуци
Следобяд около час и половина преди тренировка: Варени картофи или ориз с месо (много рядко спагети с месо)
След тренировка веднага: протеинов шейк
Около час след тренировка: Месо и зеленчуци или Яйца плюс сирене
5 минути преди лягане: протеинов шейк

Така определено се сваля без чувство за глад. Течности трябват, ама не се насилвай за 5-6-7 литра. Пий колкото ти се пие, но гледай все пак минимумът ти да е 2 литра.

07.06.08
15:22

казано от armando на 07.06.08, 15:17:

Аз понеже не съм много много по грамчета и милиграмчета, ще ти кажа аз какво разбирам под НВД, или по-точно какво правя аз...
Ям през 2-3 часа.
Месо (главно свинско) и салати (понякога просто сурови зеленчуци).
Яица и сирене.
Въглехидрати, когато съм на НВД, аз приемам само веднъж около 2-3 часа, най-често картофи и месо, или ориз и месо.
И свалям без оглед на количеството, то като ядеш през 2 часа е трудно да преядеш...

Като съм в режим на сваляне, менюто ми е горе-долу следното:
Закуска: Варени яйца и сирене
После: Месо и зеленчуци
Обяд: Месо и зеленчуци
Следобяд около час и половина преди тренировка: Варени картофи или ориз с месо (много рядко спагети с месо)
След тренировка веднага: протеинов шейк
Около час след тренировка: Месо и зеленчуци или Яйца плюс сирене
5 минути преди лягане: протеинов шейк

Така определено се сваля без чувство за глад. Течности трябват, ама не се насилвай за 5-6-7 литра. Пий колкото ти се пие, но гледай все пак минимумът ти да е 2 литра.

И аз  така само дето според мен въглехидрата  трябва да е  сутрин

07.06.08
15:31

Ами и сутрин става, според мен при НВД е важно:
1. Въглехидратите да са от ориз, картофи, овесени ядки или други полезни източници
2. Да се консумират най-късно до 3-4 часа следобяд
3. Да не се смесват мазнини и въглехидрати в едно хранене

07.06.08
16:22

1. Въглехидратите да са от ориз, картофи, овесени ядки или други полезни източници

Защо точно тези храни - не рискуваш ли с толкова високовъглехидратни храни лесно да излезнеш от НВД?

3. Да не се смесват мазнини и въглехидрати в едно хранене

Когато въглехидратите се консумират самостоятелно възниква инсулинов скок (не знам как е точно на бг.. по западните форуми съм го чел като “insulin spikes”). При консумацията на мазнини инсулиновия скок се избягва. За протеин и въглехидрат вече съм склонен да се съглася.

07.06.08
19:18

Аз знам, че когато въглехидрата се приема с протеин му намаля ГИ.
Докато в една книга на Team Scivation е написано точно обратното:

Never Combine Carbohydrates and Protein
  The fact of the matter is, by utilizing this approach,  the insulin
spike is dramatically minimized and the carbohydrates will do what we
want them to do, reill glycogen stores and support healthy thyroid func-
tion. When you combine fat and carbohydrates, the fat encapsulates the
carbohydrates and slows down digestion, minimizing the insulin spike.
When you combine protein and carbohydrates, it sends insulin skyrocket-
ing and can lead to the last thing you want when dieting, fat storage!

Бях пускал даже тема по въпроса и повечето останахме крайно изненадани от писаното.

07.06.08
19:23

Е това, че мазнината “капсулирала” или не знам си какво въглехидратите, ей Богу......го чувам за първи път!!! Те просто се абсорбират в организма по различни механизми!

07.06.08
19:35

аз съм чувал, че и мазнини и въглехидрати намаляват ГИ, за това ям п/в/м  във всяко ядене :)

07.06.08
19:40

Докато аз пък обратното съм чувал:
М+В = увеличен ГИ

07.06.08
19:41

ами ти си ги яж, но дори и да е така, механизмът не е такъв:)

07.06.08
19:42

Определено не се вманиачавам и все по-малко гледам да чета творбите на знайни и незнайни учени...
При НВД приемам масата въглехидрати около час и половина преди тренировка - около 4, и не разсъждавам много-много (източниците са ми картофи, ориз или макарони).
Дали ше бъдат 100 или 150 грама въглехидратите не ме боли много-много, така или иначе когато не съм на НВД, са в порядъка 400-500.
То само да разсъждаваш и смяташ също не е работа. Не живееш само за да ядеш - ядеш за да живееш.

07.06.08
21:26

Май няма как да разберем, защото научните проучвания и мнения са доста различни по този въпрос. Поне от това, което проверих в нета. А иначе аз не го казах толкова от гледна точка на ГИ, а това, че високовъглехидратно ядене + протеин = тежко чувство и неприятности за храносмилателната система. Поне от това, което аз съм установил. Това е и една от основните причина да спра хляба.

Определено не се вманиачавам и все по-малко гледам да чета творбите на знайни и незнайни учени…
При НВД приемам масата въглехидрати около час и половина преди тренировка - около 4, и не разсъждавам много-много (източниците са ми картофи, ориз или макарони).
Дали ше бъдат 100 или 150 грама въглехидратите не ме боли много-много, така или иначе когато не съм на НВД, са в порядъка 400-500.
То само да разсъждаваш и смяташ също не е работа. Не живееш само за да ядеш - ядеш за да живееш.

Всичко чудесно, но би било хубаво да споделяш, че говориш за личен опит :)

08.06.08
21:27

Ами че говоря от личен опит си личи още от първия ми коментар...

09.06.08
14:02

казано от emzo на 07.06.08, 19:40:

Докато аз пък обратното съм чувал:
М+В = увеличен ГИ

Аз знам че мазнините забавят усвояването ... Някои мое ли ми каже как е и да  е 100 процента сиугурен

09.06.08
15:24

Аз знам че мазнините забавят усвояването ... Някои мое ли ми каже как е и да е 100 процента сиугурен

Не, не може. В целия гугъл няма много съвпадащи си мнения по този въпрос. Иначе и аз мислех така.

11.08.08
12:16

казано от emzo на 07.06.08, 19:18:

Докато в една книга на Team Scivation е написано точно обратното:

Never Combine Carbohydrates and Protein
  The fact of the matter is, by utilizing this approach,  the insulin
spike is dramatically minimized and the carbohydrates will do what we
want them to do, reill glycogen stores and support healthy thyroid func-
tion. When you combine fat and carbohydrates, the fat encapsulates the
carbohydrates and slows down digestion, minimizing the insulin spike.
When you combine protein and carbohydrates, it sends insulin skyrocket-
ing and can lead to the last thing you want when dieting, fat storage!

Бях пускал даже тема по въпроса и повечето останахме крайно изненадани от писаното.

Относно това само един въпрос имам.... С какво могат да се комбинират въглехидратите в едно хранене, щом не трябва да е с протеин? И като протеинови храни да се причисляват и яйца, месо, мляко..?

DI

11.08.08
12:41

Месо+ Ориз са яли и ядат доказали се “банички” така че незнам какво мъдрите толкова ама да награбиш въглехидрати + мазнини вече ми се струва глупаво.

13.08.08
14:55

Не е желателно да ядеш самостоятелно въглехидрати, тогава са с висок ГИ(повечето)!!!И защо реши, че не се смесват с протеин?Ако пък толкова държиш поне ръсвай малко канела отгоре да не ти се разбазиква инсулина ....

13.08.08
15:08

Колкото до режима ти....това не е НВД, не може да караш с 1 яйце на хранене, да не говорим за храненето ти в 12ч. :0 и ги махни тия ядки вечерта.......
  Ето пример:   
  1во- въгл. + протеин
  2ро- въгл. + протеин +мазнини(ненаситени) + целулоза
  3то- суроватка
  4то- протеин+ мазнини(ненаситени)+целулоза
  5то- протеин + целулоза

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1