13.08.08
15:24
Здравейте!
Наскоро попаднах на една много интересна статия в този сайт за изчислчване на калориите и смея да твърдя, че тя хвърли доста светлина върху начина по-който правя хранителния си режим. Но тъй като не съм много вещ, възникна едно малко недоразумение.
Ето малък откъс от статията и след това ще задам въпроса си:
Ще изполвзваме формулата на Harrys – Benedict:
• Формула за изчисляване на калорийния минимум при мъже: 66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) =? (BMR в ккал.) След изчисляване на дневният калориен минимум, към него се прибавя относителният индекс отговарящ на степента на физическата Ви активност:
• Ако вашият начин на живот е умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,375
Не ми е ясно това с прибавянето на относителния индекс отговарящ на степента на физическата активност. Това не са ли две различни мерни единици? Например ако калорийният ми минимум е 2700, прибавям 1,375 и се получава 2701,375. Това ли е начина? Струва ми се, че не е така. Ако някой знае за какво става въпрос, моля Ви помогнете ми? :)
Благодаря предварително.
13.08.08
16:25
2700*1.325
13.08.08
20:13
Вярно, че е казано амбивалентно ама това наистина е за бисерите. Една калория и 375 хилядни... човече, дори само докато напиша този постинг съм изхабил поне два пъти по толкова. Умножава се.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 13.08.08 20:14.