14.08.08
07:35
Привет!
На 17 години съм,тренирам от почти 2 години.До сега съм пиел само протеини (когато чистя и л-карнитин/бърнър) и само това.
Общо взето две зими подред не мога да направя стабилна мускулна маса,въпреки че се храня правилно.
Тази година съм решил да взема комбинацията Протеин + Глутамин + БЦАА или Протеин + Глутамин + Креатин (абсолтно всички добавки са от ON/ASN)
Имам малко неясноти относно приема на глутамина и креатина.Бих желал да знам как да извлека максималното от тези суплементи,като ги пия в правилното време?!
Благодаря Ви,предварително!
14.08.08
07:54
щом целта е масата, креатина става най-важния елемент.
Най-добрия вариант за цикъл за маса, включва много фактори. На първо място тялото ти трябва да е подготвено за растеж. Това означава че маса се качва най-лесно след диета. Метаболизма се изостря и мускулите “попиват като гъба” храната след това.
Като говорим вече за приема на конкретните добавки ето какво мога да ти препоръчам от личния ми опит и опита ми с клиенти.
1.Протеин- 2 пъти на ден( сутрин и след тренировка) по 2 лъжички (40-50гр протеин на доза)
2.Креатин- 8 седмици прием. Зареждаш първата седмица с 4 дози по 5гр на ден, с поне 50гр въглехидрати. Като изредиш на тренировка всички мускулни групи, минаваш на 5гр на ден в нетренировъчен ден и 10гр в тренировъчен(разделена на две - след тренировка и след вечеря. В седмица 5 повтаряш зареждането, но може и с 3 х 5гр
3.Глутамин- заедно с креатина. Гледай да е около 20гр на ден
15.08.08
07:15
Мерси!
А какво ви (ти) е мнението за комбинацията ON Whey GOLD + Universal Animal Pak / Universal Animal Pump?
Кой юнивърсъл от двата е по-угоден? Мисля да заложа на този тандем този сезон и за това е важно да ми препоръчате най-добрия юнивърсъл.
Благодаря, предварително!
15.08.08
08:52
Анимал пак-а е витамини/минерали. За здраве- да, за някакви фундаментални промени във физиката- не! Пъмпа казват че е добър, аз лично не съм го пил. Голда е малко скъп за това което дава, но пък е сигурен избор откъм качество.
Моят съвет е ако нямаш добър опит с добавките, се придържай към първоначалната си идея - Кратин моно, глутамин в добри количества и който и да е суроватъчен.
Ако резултатите не оправдаят очакванията ти, следващия път можеш да пробваш по-засукани неща като пъмпа/експлод/креатин матрици и прочее. Имаш време да пробваш най-различни добавки/комбинации. Опита ти ще ти донесе много повече инфо от всички мнения които можеш да прочетеш по форумите.
15.08.08
09:13
Благодаря, отново. Мисля да стартирам първите месеци с витамини/минерали (Pak) и GOLD-а. Към декември мисля да включа отделно креатин и глутамин или да направя един цикъл с Pump-a.
За сега това от мен.