13.08.08
22:34
Някой знае ли някакъв начин за покачване на нивата на растежния хормон по естествени пътища? Т.е чрез някаква диета или някакви храни, които стимулират секрецията му. Или може би добавки, които да предизвикват генезата му пак по естествен път.
Л-аргинин и Л-глутамин по 2 грама. Има комбиниран ореоарат, казва се Ларгининпироглутамат и е на фирмата Про-лаб. Май в БГ го няма още - поръчай си го от САЩ.
14.08.08
08:22
Сън и трен.
И преди сън малко месце с лимонче.
Имам GABBA половин опаковка вкъщи. Действа релаксиращо и спиш като бебе. Дават го, че увеличава секрецията на растежен хормон ако го вземеш непосредствено преди лягане.
Толкова са много добавките, но едва ли ще постигнеш нещо.
Набелязах си ГАБА за следваща добавка :)
14.08.08
10:40
Само ще кажа, че високите нива на инсулин подтискат секрецията на растежен хормон, така че по-малко сладки неща през деня и изобщо преди лягане е добър начин да благоприятстваш растежа. Разбира се, трябва и достатъчно сън, защото тогава се отделя най- много ;)
14.08.08
14:02
Кратките почивки между сериите са добър начин да се стимулира ХР. Задължително добър сън, при това нощен и вече добавките, които казаха по-горе.
14.08.08
15:53
казано от emzo на 14.08.08, 09:56:
Набелязах си ГАБА за следваща добавка :)
Съветвам те да си вземеш варианта на капсули, защото при предозиране се получава обратния ефект - безсъние. Казвам го от собствен горчив опит. В нас все още се намира една опаковка, около 100гр на прах, която бих ти подарил, ако беше от Варна ;)
казано от Владимир8507 на 14.08.08, 15:53:
казано от emzo на 14.08.08, 09:56:
Набелязах си ГАБА за следваща добавка :)Съветвам те да си вземеш варианта на капсули, защото при предозиране се получава обратния ефект - безсъние. Казвам го от собствен горчив опит. В нас все още се намира една опаковка, около 100гр на прах, която бих ти подарил, ако беше от Варна ;)
Не съм имал такъв проблем. Пробвал съм до 5 г.(пълна ч.л.), всеки път спях като бебе и сънувах приятни сънища.
http://www.betterbodz.com/library/gabaquest.html
Q: HOW IS GABA TAKEN?
A: Its peerless design allows for unique sublingual administration. This allows for superior uptake and utilization. This is of utmost importance where neurotransmitter amino acids are concerned.
This sublingual application is simple and effective.
Place 3 to 5 grams on your tongue. Immediately the GABA will dissolve. You then transfer the dissolved GABA solution under you tongue and let it remain there for 2 to 3 minutes. You can wash the remainder down with some water.
Мисля, че това е важно, така да се взема ако е на прах. Иначе нямам представа дали на капсули е по-добре. По принцип всичко, което съм пробвал на капсули съм го усещал слабо. Вероятно е индивидуално.
15.08.08
06:52
казано от butthead на 14.08.08, 08:23:
Имам GABBA половин опаковка вкъщи. Действа релаксиращо и спиш като бебе.
Преди това имал ли си проблеми със съня(будене нощно време, да спиш и да не се наспиваш)? И ако ти действа положително тествал ли си дали ако не се наспиш достатъчно(примерно 1-2 часа по-малко от колкото по принцип спиш) ще си ок на другата сутрин?
казано от Cherniq_Konan на 15.08.08, 06:52:
казано от butthead на 14.08.08, 08:23:
Имам GABBA половин опаковка вкъщи. Действа релаксиращо и спиш като бебе.
Преди това имал ли си проблеми със съня(будене нощно време, да спиш и да не се наспиваш)? И ако ти действа положително тествал ли си дали ако не се наспиш достатъчно(примерно 1-2 часа по-малко от колкото по принцип спиш) ще си ок на другата сутрин?
Имал съм преди проблем със заспиването като работех нощна смяна, оправих го с мелатонин. Сега нямам, но съня ми е неспокоен често, въртя се много. ГАБА-та я взех заради растежния хормон. Десетина минути след като вземеш дозата те отпуска много приятно(natural calming effect, eases nervous tension на етикета). Има един момент на лек задух за 30 сек., който го дават за нормален. Заспиваш бързо. Спях винаги спокойно, и сънувах някакви странни, но приятни сънища.:) За растежния хормон не мога да преценя. На сутринта имаш малко по-добър тонус. Взимал съм го на 6 часа сън един-два пъти и честно казано не забелязах особена разлика. Така или иначе като съм изморен след работа заспивам лесно и спя дълбоко. Ако имаш такива проблеми със съня както пишеш, ако някой в работата или гаджето са те нервирали и не можеш да заспиш, според мен ГАБА-та би била от полза.
27.08.08
18:38
Искам да попитам защо след като вече съм се събудила и още ми се е спало и пак съм си легнала :D и след това като стана ме боли главата и винаги е така.Някой ако знае да ми каже, също така летно време като ставам рязко ми се вие свят и ми става черно пред очите. И сладките неща вредни ли са за растежа?
казано от CaSSie* на 27.08.08, 18:38:
Искам да попитам защо след като вече съм се събудила и още ми се е спало и пак съм си легнала :D и след това като стана ме боли главата и винаги е така.Някой ако знае да ми каже, също така летно време като ставам рязко ми се вие свят и ми става черно пред очите. И сладките неща вредни ли са за растежа?
Защото си се успала :lol: И мен ме боли.
Срава ти черно, защото ти е ниско кръвнишкото.
Сладките неща са полезни за растежа.
27.08.08
19:35
За трайно главоболие е добре да си провериш очите!
За ставането не се притеснявай, нормално е в жегата да ти пада малко кръвното, като цяло не ставай рязко, и на абсолютно здрав човек може да му се случи замайване. Не е препоръчително, променяш рязко гравитацията за цялата ти кръв, натоварването на сърцето, кръвта в мозъка и т.н. използвай го само за екстремни ситуации.
За сладките неща не съм толкова убеден обаче.
Доколкото основният хормон, влияещ на растежа ти е Хормонът на растежа, а той се отделя засилено при теб в момента - вероятно си в пубертет, трябва да имаш предвид следните фактори.
Хормонът на Растежа повишава кръвната захар.
Сладките неща също вдигат кръвната захар.
Високата кръвна захар е опасна.
Високата кръвна захар неизбежно вдига Инсулина - друг хормон, който единствен е в състояние да я контролира. Няма алтернатива. Само той.
Лошото обаче е, че Хормонът на растежа за да предизвика растеж се трансформира в инсулиноподобни фактори на растежа.
И става “конкурент” на инсулина. Двамата се борят кой да въздейства на клетките. Дали да растат, или да “погълнат” излишната кръвна захар и да разтоварят кръвта.
Проблемът е, че може да спечели само единият хормон. Въздейства ли инсулинът, хормонът на растежа загива - той “живее” броени минути, а там, където трябва да се “закачи” е закачен инсулин.
А при висока кръвна захар ПРЕДИМСТВО за организма ти има инсулина. Той в случая пази жизненоважно равновесие: хомеостазата, докато за организма ти хормонът на растежа в такава кризисна ситуация е “допустима жертва”.
Изводът: не си забранявай сладкото, ама недей набляга на него. Според мен!
30.08.08
12:59
Какво точно разбираш под инсулиноподобни фактори на растежа?
При ситуацията която описваш “дали да растат, или да “погълнат” излишната кръвна захар и да разтоварят кръвта” имаш предвид “растат”=да нарастнат цитоплазмите на самите мускулни клетки ,а “погълнат” = преобразуване на глюкозата в гликогенови запаси/ бяла мастна тъкан?
Мисля че това си имал предвид.Не съм проучвал в подробности ХР ,но ми беше чудно : тестостерона не е ли по-ключовият хормон ,отколкото инсулина -специално за нарастване на скелетната мускулатура по време на сън?
Инсулинът има определено анаболно действие -да. И ако приемем че е така -той се борел с ХР ,какво се получава при диабетиците ? Нима инсулинът който си набавят чрез инжектиране е абсолютно достатъчен И за тези нощни процеси? А ако е достатъчен за един нормален човек,за един здраво трениращ спортист дали ще е така? Винаги ми е било любопитно.
Това съм го срещал май и преди ,че инсулинът е конкурентен на ХР ,но прекалено философските статии по списанията никога не са ми допадали. Най-малкото ,че е пълно с трениращи които просто тренират,ядат,серат и спят и всичко си му е на мястото. С други думи - дали ще ядеш една вечер малко сладко , една вечер на гладно или пък някаква друга комбинация НЯМА чак толкова да ти промени изцяло биохимичните процеси в тялото (даже може би изобщо) . Има хора които да се вглъбяват в тези неща до толкова ,че да им зависи хлябът от това (IFBB) и всичкият им труд се решава от писалките на група пенсии и бивши културисти,изказващи компетентни мнения.
30.08.08
16:02
Опитах се да го обясня на по - лесен за разбиране език, Интродусер. Може би затова не ми се разбира, но просто предположих, че момичето не е длъжна да знае “нашите” термини.
дали да растат, или да “погълнат” излишната кръвна захар и да разтоварят кръвта
Имам предвид, че клетките имат рецептори. За рецептора може да се закачи или инсулина, или растежният хормон. Грубо казано, растежният хормон има по - глобално действие и върху конкретни клетки.
Та идеята е, че ако се закачи ХР, организмът ще расте.
Ако се закачи инсулина, клетките ще се “отворят” за глюкозата в кръвта и ХР ще “загине”.
тестостерона не е ли по-ключовият хормон ,отколкото инсулина -специално за нарастване на скелетната мускулатура по време на сън
Мисля че не. Мисля ,че сънят отключва именно ХР.
За скелетната мускулатура ключов е тестостерона, спор няма.
Само че тук говорим за РАСТЕЖ НА ВИСОЧИНА. Там скелетната мускулатура е никой. Значението на тестостерона в този растеж е даже НЕГАТИВНО в големи количества. Без да говорим че става дума за момиче и няма как да наблегнем на тестостерона. По естествен път.
С други думи - дали ще ядеш една вечер малко сладко , една вечер на гладно или пък някаква друга комбинация НЯМА чак толкова да ти промени изцяло биохимичните процеси в тялото (даже може би изобщо) .
Значи принципно си прав за незначителността на въздействието. Малките неща водят до малки промени. Няма толкова да промениш биохимията на организма с едно хранене или 50 грама свинско.
Само че тези промени по принцип са малки в организма с естествени методи.
А малките промени, комбинирани с постоянство, водят до по - големи промени.
Така че... не е чак толкова маниашка работа да се въздейства с храната... Освен ако не е маниашка работа да се ходи на фитнес с години :)
Нали, аз казвам какво е според мен, не че аз го правя, аз дори съм несериозен във фитнеса в последните години но съм убеден, че това е така.
Позрави!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 30.08.08 16:03.
30.08.08
18:47
Много често се събуждам през ноща (90% от сънищата ми са кошмари) и тоделно будения от прителчета по GSM :)
На сутринта като стана измия си лицето 3-4 пъти клатя си главата настрани като сънено куче и се оправям :P
30.08.08
18:57
Вероятно не спиш удобно, нещо ти пречи.
Климат/удобство на леглото/болки...
Много е неприятно.
Интродусер, пропуснал съм първият ти въпрос.
Ами... то точно така се казва. Това е термин, не е нещо което съм имал предвид. IGF. Инсулиноподобен фактор на растежа, като доколкото си спомням, основните са два, но има и неколцина “по - дребни”.
31.08.08
06:54
Ех,по Дискавъри имаше едно филмче,много добре бяха обяснявали , хем като за обикновени хора,хем и за по-навътре.Откъде мога да си го изтегля? Сега забравих повечето неща от там,беше много интересно
31.08.08
13:30
Ако кажеш име, можем да го търсим, иначе аз в сайта н адискавъри за growth hormone намирам само некакво за рака на гърдата.
Но кажи, кое те притеснява? Какво т ие точно съмнението?
31.08.08
13:42
То не е за ХР специално.Имаше много интересно филмче за допинга ,но обясняваха и най-различни неща.Нищо не ме притеснява,просто ми се искаше отново да го гледам.Май от поредицата “анатомия на....”