15.08.08
12:54
Бих искал да знам какво мислите за режима ми на хранене и какво евентуално би могло да променя. На 19г съм, 183см, ~65кг (не съм сигурен, може и към 60 да е), тренирам от 2 години. В началото избягвах сладко и мазно, но сега нямам задръжки. Ако падна под 5 хранения на ден или спра да дигам за нула време губя маса.
10:00 - 1 филия бял хляб намазана с пастет/лютеница/сладко/мед или при възможност паста (макарони/кус-кус)
12:00 - 2 филии бял хляб намазани с нещо, 1 яйце и 1 домат/краставица или закуска/кроасан взависимост от това какво съм закусвал
14:00 - готвено: предимно манджи с ориз или картофи и нещо за мезе (ако няма в самото ядене) и винаги сирене
16:00 същото както в 10:00
~18:00 - тренировка
~20:00 - нещо сладко (вафли, сладки, пасти) + 1 кисело мляко (или 1 чаша прясно с 1л мед)
~22:00 - същото като в 14:00 или понякога пържена риба (хек)
Преди, когато ходех на училище (на есен съм студент и май пак ще трябва да променям режима) първото ядене ми беше в 7 а другите ги нагаждах според часовете, но принципно следя да имам 2-3 часа м/у яденията и да са 5-6 на брой.
казано от Snotty на 15.08.08, 12:54:
В началото избягвах сладко и мазно, но сега нямам задръжки.
Тогава какви съвети мога да ти дам ?!
Нямаш нито 1 свестен източник на протеин.Ядеш пържено и хляб.А да не говорим и за сладкото.И накрая мисля че храната ти е малко.
Първо...какво целиш с това ядене? Определено “режима” ти не става, почети малко в саита и пак пиши...! ;) Че не ми се обяснява сеега какво, кога и колко да ядеш.
Едно по едно ще ги караме:
10:00 - От бял хляб нужда нямаш. Всъщност, от никакъв хляб нямаш нужда, но този е дори вреден. Пастет, лютеница и сладко - също нямат никаква хранителна стойност. Макарони, кус-кус - също. В цялото ядене няма грам протеин. Зле.
12:00 - За хляба ти казах. 1 яйце е кажи-речи нищо, трябват ти доста повече. Кроасана няма да го коментирам.
14:00 - Скептичен съм към готвената храна, но предвид килограмите ти предполагам не е фатално. Гледай само да хапваш повечко като количество и да има месо, че с протеина си трагедия.
16:00 - Същото като за 10:00, с добавката че щом след това тренираш е добре да се наядеш много яко. И 2 часа са малко множко, ама зависи как е стомаха.
20:00 - Киселото мляко е ОК, сладкото не знам какво да ти кажа - просто тези неща са ВРЕДНИ - вафли,сладки и т.н. Избягвай захарта. Яж протеин.
22:00 - Важи същото, само без пържената риба. Пържени храни НЕ.
Това са коментарите.
Ето няколко жокера:
Протеин = месо и яйца. Гледай да преобладават в храната ти, да ги има на всяко ядене и да не ги пропускаш. Ядене без протеин е груба грешка.
Захарта е нещо, което не бива да попада в устата ти. Белият хляб - също.
Очевидно килограмите са проблем за теб, но това не значи, че с кофти “храни” ще ги вдигнеш. Не гледай само калории, защото от някои калории просто е по-добре да стоиш на разстояние. Яж много (ама наистина много..примерно 4000-5000 калории като минимум), но яж правилни неща. Спазването на тази схема дето си я дал тук ще те остави с по-малко мускули и повече мазнини от преди. И като нищо дори по-лек. Айде, започвай да четеш че много има...
казано от Snotty на 15.08.08, 12:54:
Бих искал да знам какво мислите за режима ми на хранене и какво евентуално би могло да променя. На 19г съм, 183см, ~65кг (не съм сигурен, може и към 60 да е), тренирам от 2 години. В началото избягвах сладко и мазно, но сега нямам задръжки. Ако падна под 5 хранения на ден или спра да дигам за нула време губя маса.
10:00 - 1 филия бял хляб намазана с пастет/лютеница/сладко/мед или при възможност паста (макарони/кус-кус)
12:00 - 2 филии бял хляб намазани с нещо, 1 яйце и 1 домат/краставица или закуска/кроасан взависимост от това какво съм закусвал
14:00 - готвено: предимно манджи с ориз или картофи и нещо за мезе (ако няма в самото ядене) и винаги сирене
16:00 същото както в 10:00
~18:00 - тренировка
~20:00 - нещо сладко (вафли, сладки, пасти) + 1 кисело мляко (или 1 чаша прясно с 1л мед)
~22:00 - същото като в 14:00 или понякога пържена риба (хек)
Преди, когато ходех на училище (на есен съм студент и май пак ще трябва да променям режима) първото ядене ми беше в 7 а другите ги нагаждах според часовете, но принципно следя да имам 2-3 часа м/у яденията и да са 5-6 на брой.
Това не е хранителен режим а за мене е храненето на нормален нетрениращ работещ човек.
Единственото добро нещо е яйцето и киселото мляко
Все пак ще ти помогна
закуска-сложи овесени ядки с кисело мляко, ако искаш 4,5-5% защото казваш че трудно качваш и няколко белтъка
на обяд месо печено(пиле, риба,телешко, свинско...) яйца и салата
вечер пак същото
2 хранения между закуска/обед и обед/вечеря ор рода на яйца, кисело мляко, сирене...
Преди лягане извара към 150 гр
задължително сложи голямо ядене след тренировката което да съдържа месо яйца...
Поздрави, надявам се да съставиш по-добър режим ;)
Мнението беше редактирано от Vasko на 15.08.08 16:31.
15.08.08
17:56
Имах някой съмнения отностно овесените ядки, но явно съм се бъркал. Даже 2 години по ред закуската ми се състоеше от овесени ядки (с мед за вкус и ако има прясно мляко вместо вода) + 1 кофичка кисело мляко. Преди време ядях доста кисело мляко, яйца и извара, а от сладко ми се гадеше само като го видя. Обаче с тая извара накрая толкоз ми втръсна, че сега е обратното положение. Пак ще трябва да си пренастройвам вкусовите рецоптори май ... Не мисля ще е проблем да вкрам повече млечни продукти, а отностно обяда и вечерята с леки промени ще стане работата.
Само имам 2 въпроса:
1) Овесени ядки преди тренировка ? (евентуално други добри идеи)
2) Последно хранене, колко време преди сън ?
ПС: Мерси за съвитети.