15.08.08
17:08
Здравейте ,казвам се Георги и съм почти на 16 години.Висок съм към 1.74-5 и тежа около 52-3-4 килограма(Смятам ,че е малко за възрастта ми).Днес си намерих щанга 18 килограма и имам 2 гири по 5 килограма,смятам да започна да тренирам всеки ден с тях,защото сега лятото нямам възможност да посещавам фитнес ,защото съм изолиран* от града :Д ... На ден се храня по 2-3-4 пъти.-Когато се събудя изяждам(изпивам)едно сурово яйце,и сега смятам на ден с тази щанга да я вдигам по 150 пъти на лежанка за начало,и към 50 пъти за бицепс ... Желанието ми е да вдигна килограми и да стана леко здравичак де,да не съм тъка* клиощав... От вас искам ,ако имате желание и възможност да ми кажете как да кача килограми,разполагам с 50-60 лева за 3-4 седмици за хранителни добавки,там протеин ,креатин - т.е каквото ми препорачате наи-доброто.Ще ви бъда много благодарен,ако ми препоръчате за тези пари хранителни добавки* и там за хранене нещо допълнително ...
Лек ден ,ще чакам !
15.08.08
17:48
Виж,днес съм на кеф и ще ти отговоря.
150 пъти да вдигаш 20 кг от лежанка няма да те направи по-силен.Ще извлечеш МНОГО повече полза от обикновени лицеви упори,още повече имайки предвид настоящото ти тегло.
Можеш ли да правиш набирания?Ако да-прави.
Вдигането на 5кг гира 50 пъти няма да направи бицепсите ти по-силни (набирането-да).
Тези 50-60 лв. си ги запази.Никакви хранителни добавки не са ти необходими!!Осигурявай си 3-4 стабилни хранения на ден.
Ако искаш сериозни резултати - фитнес/повече тежести.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 15.08.08 17:57.
толкова сте ми смешни като започнете с тея въпроси “добавки - кви?”.
вие ако искайте праскайте само химии и разни такиа неща и чакайте да ви дойдат от свише мускулите..и после като спрете да увиснете като на коча тестисите дето се вика.Според вас хората преди да се изобретят протеините на прах, преди да се открият аминокиселините и всякви такива ДОБАВКИ към храната да не би да са били всички кльощи?
Мисля че времето на добавките идва едва когато организма ти не може да се справи с целите които му поставяш.А всички дето питате за тея въпроси сте на по 15-16…ако организма ви сега не може да расте вие или сте физически недобре или...дедазнам.Чернобил сигурно..
Дедмен може да е на кеф, но аз очевидно не съм...но тва е моето мнение както и да го изкажа.
Разрови се из форума и почети малко ;)
Лицеви наистина са одбра идея но не до отказ. Когато ти станат лесни добавяй тежести. Набирания, кофички... Гмуркания за гърди, подскоци или клекове с тежест за краката.
Парите си ги пази нямаш абсолютно никаква нужда от добавки!
15.08.08
21:21
кофички и набиранки... това с гирата и щангата става..пак е нещо, ако не мускули, то поне издръжливост ще ти даде...докато разбереш за какво става въпрос...
Бесмислено е 150 пъти и ефект никакъв няма да има ,по-добрият вариант е лицевите опри както ве4е ти казаха ,с лоста може да прави6 нм не6та освен за бицепс-а може и рамеете и трпец, да кляка6 за крака ( ама мн вниматено даже в на4алото недеи да кляка6, по-нататак)за добавките то4о марка немога да ти предложа но глеади да е протеин или аминокисилини.. или геинар.за храненето наблягаи на орис яица месо особенно след тренировка много белта4ини трябва да према6.
16.08.08
06:59
Тури си парите в Раифаизен банк .. прави тренировки с собствена тежест - кофи набирания лицеви
16.08.08
07:57
Добро утро,отново съм аз,благодаря за отговорите ...
От тези отговори трябва да разбирам ,че няма да има никакъв ефект върху моето тяло и върху моята издражливост ,ако на ден правя 150 лежанка с 18 килограма,и 100-150 бицепс пак със същата тежест ... И за начало 30-40 набирания на лост. ?
Може да ви се вижда странно но лиевите упори немога да ги правя,днес ще се опитам да се науча и ще докладвам колко ще мога да правя на ден ...
Мнението беше редактирано от Georgi на 16.08.08 08:00.
16.08.08
12:35
казано от Georgi на 16.08.08, 07:57:
Добро утро,отново съм аз,благодаря за отговорите ...
От тези отговори трябва да разбирам ,че няма да има никакъв ефект върху моето тяло и върху моята издражливост ,ако на ден правя 150 лежанка с 18 килограма,и 100-150 бицепс пак със същата тежест ... И за начало 30-40 набирания на лост. ?Може да ви се вижда странно но лиевите упори немога да ги правя,днес ще се опитам да се науча и ще докладвам колко ще мога да правя на ден ...
Не е толкова важен броя на повторенията, не се смята така а по-скоро ви колко можеш да направиш в една серия с тази тежест. Ако е повече от 20 повторения, тази тежест няма да ти послужи за нищо.
Мислех си да кажа, че нямаш файда от толкова лесно упражнение като лицеви опори, но щом за теб не е лесно, ще имаш. Давай.
16.08.08
21:37
Мислех си да кажа, че нямаш файда от толкова лесно упражнение като лицеви опори, но щом за теб не е лесно, ще имаш. Давай.
:) кои упражнения са лесни и кои трудни?
Ами ако можеш да правиш 100 лицеви, занчи лицевата за тебе е лесна, ако не можеш над 10 значи ти е трудна.
Ако можеш да се набираш 30 пъти, значи ти е лесно, ако не можеш над 5, значи ти е трудно :)
16.08.08
22:25
Значи само аз мисля че при повече от максимум 4 серии с по максимум 15 повторения ефектът не само е нулев ами и отрицателен :)
Затова ще си запазя втората част от коментара за себеси..
17.08.08
07:24
казано от Vasko на 16.08.08, 22:18:
Ами ако можеш да правиш 100 лицеви, занчи лицевата за тебе е лесна, ако не можеш над 10 значи ти е трудна.
Ако можеш да се набираш 30 пъти, значи ти е лесно, ако не можеш над 5, значи ти е трудно :)
Именно. Повечето трениращи, дори начинаещи, правят по над 15-20 лицеви та затова си помислих. Но нищо де - ще се научи момчето.
17.08.08
07:25
казано от DiscoveryCold на 16.08.08, 22:25:
Значи само аз мисля че при повече от максимум 4 серии с по максимум 15 повторения ефектът не само е нулев ами и отрицателен :)
Затова ще си запазя втората част от коментара за себеси..
В симисъл? Че мускулна група трябва да се тренира с нещо като 3-4 серии по 10-12 повторения ли? Или в едно упражнение да са толкова?
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 17.08.08 07:26.
17.08.08
10:39
Аз се досещах,че ще го озорят,затова му предложих. :) А после мини на кофички...Обаче сериозно,според мен едно стабилно хранене ще те закара светлинни години напред и без тренировки.Най-малкото ще заприличаш на връстниците си,което не е малко,имайки предвид,че неможеш да правиш лицеви упори?!
Прави по 10-15 лицеви на серия като начало! Ако не можеш прави полулицеви(т.е. не до долу) с времето ще можеш и нормални. Когато можеш да правиш над 25 слагай тежести на гърба.
За кви кофички и набирания си говорим при положение че не може да прави лицеви?!
18.08.08
13:24
По-горе казахте ,че няма смисал тези упражнения с щангата,аз смятам ,че има смисал ,защото като правя 10x10 серии на лежанката ,после ме болят гардите и докъто изпълна сериите виждам много зор,не ми е лесно... А и за бицепс едвам успявам тази 18кг-мова щанга да я вдигам 20 серии по 5 пати в серия,докъто станат 100,аз смятам ,че ще има ефект,дори след 2-3 дни реших да си взема Протеин на Biogame i една кутиика Креатин пак на bIOGAME ,какво ще кажете ?
Добре, защо не слушаш какво ти говорят хората, 100 пъти ти се казва и ти пак си знаеш твоето- и за упражненията,и за химията - като имаш излишни пари за харчене, давай, ама те добавките не правят тренировката
Мнението беше редактирано от Nikolay на 18.08.08 13:35.
18.08.08
18:47
казано от Georgi на 18.08.08, 13:24:
По-горе казахте ,че няма смисал тези упражнения с щангата,аз смятам ,че има смисал ,защото като правя 10x10 серии на лежанката ,после ме болят гардите и докъто изпълна сериите виждам много зор,не ми е лесно... А и за бицепс едвам успявам тази 18кг-мова щанга да я вдигам 20 серии по 5 пати в серия,докъто станат 100,аз смятам ,че ще има ефект,дори след 2-3 дни реших да си взема Протеин на Biogame i една кутиика Креатин пак на bIOGAME ,какво ще кажете ?
Че Биогеим са наи големите боклуци на света и си си дал парите навятъра
18.08.08
19:04
казано от Georgi на 18.08.08, 13:24:
Направи това с идеята че инуитивно ти се струва добро а пък хората тук се правят на разбирачи и не могат да те посъветват и ще си търпиш последствията или по-скоро липсата на каквито и да е било последствия. Ако искаш да минеш и евтино и правилно, забрави за прословутата си щангичка и повторенията с нея, защото “после ме болят гърдите” е точно толкова значима колкото “после ме боли .... сещаш се”. За тия добавки просто забрави в ощ по-голяма степен, щото голям резил падаш.
Георги-това че си нов не ти дава правото да пишеш безобразно.Щом си купил Протеина и Креатина си ги пии и прави нам колко си повторения и серии.След време ни сподели резултатите.Успех!
Георги, ти си на 15г. каквото и да взимаш и както и да тренираш няма да видиш голям ефект.
Упражненията ти трябва да са за здраве и една добра физическа култура, която би ти помогнала след 1-2 години като започнеш да тренираш по-активно да напреднеш и по-бързо.Просто още си малък не мисли, че ще постигнеш успехите на големите батковци от постерите с долнопробна химия и нетърпение, което очевидно ти липсва.Хапвай и спортувай умерено, постоянно и най-вече за здраве.
21.08.08
12:08
казано от raider на 21.08.08, 11:03:
Георги, ти си на 15г. каквото и да взимаш и както и да тренираш няма да видиш голям ефект.
Упражненията ти трябва да са за здраве и една добра физическа култура, която би ти помогнала след 1-2 години като започнеш да тренираш по-активно да напреднеш и по-бързо.Просто още си малък не мисли, че ще постигнеш успехите на големите батковци от постерите с долнопробна химия и нетърпение, което очевидно ти липсва.Хапвай и спортувай умерено, постоянно и най-вече за здраве.
Абе като е 50 кила и е на 15 и най-малката физическа активност ще му се отрази добре, а с правилно хранене и сериозни тренировки може да стигне много напред, примерно да стане 60 кила.
А това че биогейм са боклуци не смятам че трябва да се коментира.
П.С. моля ви като пускате теми четете малко повече сайта, има достатъчно мнения за БГ добавките и тренировките с по 200 повторения с 18кг щанги и НЕ никой няма да ви сподели най новата теория за това как 1 милион повторения с 200 грама водят до качване на чиста ММ