имам проблем с кръста

17.08.08
20:01

От скоро тренирам, новак съм :)
Имам проблеми с кръста (и без тренировки по принцип като стоя известно врене седнал и рязко стана боли много ,като дядо съм станал да му се не види. Не знам от какво може да е.)
Кажете някой друго упражнение с което може да се оправи или да не е упражнение лекарство,метотд някакъв ,народна медицина
просто  НЕЩО КОЕТО ДА ПОМОГНЕ. Благодаря предварително.

Върви на специалист,че това не е за подценяване

18.08.08
11:32

казано от WarChieft на 17.08.08, 20:35:

Върви на специалист,че това не е за подценяване

И най-вероятно специалистът ще каже: “Виж го от седене на компютър няма никакви мускули на кръста!”

:) И аз бях като дядо преди няколко години. После правих упражнения, накрая почнах фитнес и взех да правя мъртва тяга. Кръст не ме боли вече!

Но наистина - първо се прегледай на лекар да нямаш някакво увреждане и ако нямаш - почни да тренираш внимателно и постепенно ще ти мине всякаква болка.

18.08.08
17:56

Наистина се надявам да е така и ще отида на лекар ,но за сега не трябва да правя упражнения натоварващи кръста НАЛИ!!
Вчера правих клякане с щанга и не ме болеше , но когато почнах да правя придърпване на хоризонтален скрипец малко ме заболя,затова намалих тежеста и направих 2ра серия ама за трета не се осмелих.

исках да питам точно за тия упражнения които развиват мускулите на кръста....какви са!!!

19.08.08
09:39

Тяга и клекове!Но за момента е по-добре да започнеш с хиперекстензии и постепенно да качваш натоварването.Стига да не ти е нещо сериозно травмиран, кръстът ти ще се облекчи от физическата активност,даже така се лекуват пациенти с хронични болки в кръста - с упражнения на специални изолиращи кръста машини.Все пак иди на лекар, но е почти сугурно,че ще ти забрани да вдигаш тежести,затова опитай с хиперекстензиите и постепенно увеличавай натоварването - стига да не усещаш дискомфорт,няма място за притеснения

20.08.08
11:50

казано от Turmentor на 18.08.08, 17:56:

Наистина се надявам да е така и ще отида на лекар ,но за сега не трябва да правя упражнения натоварващи кръста НАЛИ!!
Вчера правих клякане с щанга и не ме болеше , но когато почнах да правя придърпване на хоризонтален скрипец малко ме заболя,затова намалих тежеста и направих 2ра серия ама за трета не се осмелих.

исках да питам точно за тия упражнения които развиват мускулите на кръста....какви са!!!

Когато тренираш - няма да има нещо дето да не може да те заболи. Въпросът е, как те боли и от какво те боли. Трябва да се внимава и постепенно и никога да не се изсилваш, да познаваш себе си и възможностите си и да се съобразяваш с тях - това става с времето. Аз не тренирам от твърде отдавна, но вече имам достатъчно опит, за да разбирам, какво означава това - в началото за това нещо четях в книгите или слушах от хората и не ми беше ясно. Предполагам, че и ти си на тоя етап - всичко с времето си.

Ако не си тренирал нищо - най-вероятно е кръстът да те боли от много застояване и недостатъчна мускулна сила. Сега няма да се впускам в обяснения - но при неправилна стойка и слаби мускули се получават различни изкривявания, скъсявания и т.н. на мускулите и оттам идва и болката. Лечението е - спорт!

Най-добре е да се видиш на лекар да нямаш някакво сериозно състояние. Не искам да давам некомпетентни съвети, но понякога от лекар можеш да чуеш - “да не вдигаш нещо по-тежко от лъжица”, но всъщносст да трябва да правиш точно обратното.
И ако нямаш сериозен проблем, поради който да не можеш да тренираш - значи това трябва да правиш - да тренираш. Почваш с хиперекстензии, както ти каза човекът по-горе, а също да учиш и мъртвата тяга с много малка тежест и винаги да загряваш много добре преди тренировка.

Има хора дето тренират без да загряват. Например един приятел, ама той си е 24 часа загрят - още като стане прави няколко серии лицеви опори на една ръка.

И не чакай, а отивай на лекар веднага - и без туй цялата процедура може да трае доста време.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1