13.08.08
10:23
Това със стриите е доста досадно. Аз имам между рамената и гърдите. Това което мога да ти препоръчам е ако имаш на някое видно място да се мажеш с някакво масло(все тая какво, може и вазелин) преди тренировка, само гледай да попива хубаво, че да не станеш целия на масленото човече :) . И по-добре да не прекаляваш с мазането и го прави само когато ти се налага не за друго, а защото е супер досадно и бързо писва(а като те гледам тебе надали ще ти се занимава всеки ден да се мажеш като мадама на плажа :) ). А това което ти препоръча Winnie - пия рибено, засега нямам проблеми(тоест копелетата не се множат), но не мога да преценя дали е от смрадливата рибена гняс или от това че се мажа.
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 13.08.08 10:24.
13.08.08
13:02
Уф,пак съм писал “раменни преси”.Искам да отбележа,че тук няма как да седна да правя раменни преси,всичко се изпълнява от стоеж.
Относно стриите...Уолкър,много ме успокои,няма що. :-) И то хубаво да се мажа...ама откъде да намеря мазила...Ще проверя в аптеките (ако намеря такива).
Хм..то раменните преси, ако ги направиш от тилен лег, направо ще те призная :-P
14.08.08
15:15
1.Заден клек (претупан) - 100,110,110
2.Лег с 90кг - 8 ; 85кг - 6,6,5
3.Френско с 40кг - 8,6,6,5
4.Гребане с 90кг - 8,8,6, (за пръв път да нацеля техниката,гърбът ми се запали. :) )
5.Сгъване с прав лост с 45кг - 8 ; 40кг - 6,6
Целих се за 5-ца на 90 кг...а стигнах до 8…никой не ме пазеше... WTF?! :gulp: Да не съм пил нещо радиоактивно сутринта...
а като се погледнах в огледалото след тренировка...това направо не съм аз. %-P
Не бе,сериозно..как т’ка от 4-ка на 8-ца...Трябва да отбележа и нещо странно.Немога да задържа лоста стабилно.Клати се ту назад ,ту напред..Все едно епицентърът на силата ми се мести..от трицепсите в гъдите,от гърдите в рамената...И въпреки липсата на техника в момента гърдите ми ще се пръснат... :)
ПС:Сгъването +5кг...
Искам да попитам като правиш лицевите опори на една ръка, краката събрани ли ги държиш или разкрачени ?
14.08.08
16:24
Не е само това от значение.Важно е дали торсът ще стои водоравно или ще се изкривя на една страна.Гледам да държа краката,колкото имам сила събрани.Случвало ми се е да правя идеални упори на една ръка,но по-често ми се налага да направя известен разкрач.Но всичко си има граници.Виждал съм нещо като шпагати,наречено “лицеви на една ръка”.
В известен смисъл мога да направя упорите по всякакви начини,а разликата не е в бройката,а в скоростта..дали ще се пъна 3 секунди или 1. :)
16.08.08
16:07
1.Вели набирания
2.Военни преси - 8,6,6,5 - 50,55,50,50
3.Френско 8,8,8 - 30,30,30
4.Бицепсово 8,6,6,5 - 45,40,40,35
На френското хванах лоста тясно,прибрах лактите максимално,не мърдах рамената и се озорих само на 30кг. : )) Значи тези 15 кг екстра напоследък са от техниката.
На военните преси го дадох лекичко. :) Чувствам пак една такава обща умора.Не трябва да тренирам ръцете две последователни тренировки!
Сега ми се събират 4 дена без да тренирам ръцете,което е добре. :) Изоставам с набиранията обаче,а искам като се прибера и измеря гръдната обиколка да съм напреднал.Вдругиден или утре...или и двата дни ще направя по няколко серии набирания.Бицепса малко ще пострада..ама няма как.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.08.08 16:09.
Добре бе как ги правите тея лицеви на 1 ръка :). Аз 2-3 пъти пробвах и се получи нещо доста комично, дори паднах на земята и ме досмеша. А пък не е да съм мазен нещо, нормални правим квато цифра кажеш :) ама на 1 ръка нещо не се получава. Трябва пак да видя Роки за техниката ;].
Мнението беше редактирано от ozo на 18.08.08 10:10.
18.08.08
10:19
Спомням си,когато опитвах за пръв път.Рамото ми омекна,трицепса ми стана на пружина..трябва да се абстрахираш от натоварването в рамената за да буташ на 100% иначе тялото ти лесно се изключва.Освен това пробвай да се разкрачиш за да пазиш баланс по-лесно и да отнемеш малко от тежестта.
Не е задължително да се получава красиво...просто гледай да го правиш,като свикнеш ще ти бъде по-лесно.Макар че аз и сега винаги,когато ги опитам усилието направо ме шокира...както ми се виждат лесни...изцъклят ми се очите. : ))
18.08.08
11:38
Deadman,чета и се питам каква е ползата от големите килограми,които слагаш,при положение че не изпълняваш някои упражнения правилно. Споделяш,че гребането чак сега си го усетил,а когато си опитал да изпълниш френското с максимална точност,си свалил 15 кг. от работната ти тежест. Та ще се радвам да споделиш защо слагаш такива непосилни кг,при положение че от неправилното изпълниение на посочените упражнения няма да извлечеш кой знае каква полза.
18.08.08
12:12
На гребането сега го усетих гърба,но не съм променял реално техниката.По-скоро гърбът ми се е променил. : )) И освен това,дори да съм я променил,килограмите останаха същите. :)
А що се отнася до въпросът ти - незнаех,че 40 кг на френско са ми непосилни.Разбрах го след като оправих техниката.Всеки прави грешки. :) На бицепсово примерно вдигам без никакъв чийтинг (с изключение на последното повторение).
Тренировката днес :
1.Клек - 60 (загрявка) ,110х10,120х6
2.Няма 2
:lol:
Минах на тренировки с 1 упражнение. ;) Радвам се че все пак реши да се включиш в дневника ми отново,мислех че съм те изгубил безвъзвратно. :(
Ааам...сега мисля дали имам други движения със съмнителна техника..зависи,на лежанка примерно не правя паузи в долно положение...ммм..не се сещам за нищо друго в момента.Май само френското съм омацал. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 18.08.08 12:24.
18.08.08
14:35
И аз това казвам,че 40 кг френско,изпълнени с правилна техника,са ти непосилни.
Иначе реших да те удостоя с присъствието си днес и да те успокоя,че не си ме загубил. :)
19.08.08
15:35
И тук вече съм известен с консумацията си на прясно мляко.Разговор с продавача от супермаркета (превод от английски):
Той: Какво го правиш всичкото това мляко?
Аз:Пия го...
Той:Толкова много? (средно по 2 литра на ден купувам)
Аз:Ем,да.
Той:Аз мислех,че нещо друго правиш,за хотелът ти трябва...или нз...
Аз:Нене,пия си го.
Той:Това е похвално,браво.Затова изглеждаш толкова силен. ( :roll: )
Заради мен на два пъти им свършва млякото... : )) По родните магазини сигурно им е мъчно за мене вече...
19.08.08
17:45
1.Тяга 8,6,6,5 - 120,110,110,110
2.Набирания - 9,4 (84кг)
Хват,хват,хват и пак хват...имам сила за поне 15х120кг....имам съмнения,че лоста е виновен за изтърването.Ще видя като се прибера.
19.08.08
18:21
казано от DeadManWalking на 19.08.08, 15:35:
И тук вече съм известен с консумацията си на прясно мляко.Разговор с продавача от супермаркета (превод от английски):
Той: Какво го правиш всичкото това мляко?
Аз:Пия го...
Той:Толкова много? (средно по 2 литра на ден купувам)
Аз:Ем,да.
Той:Аз мислех,че нещо друго правиш,за хотелът ти трябва...или нз...
Аз:Нене,пия си го.
Той:Това е похвално,браво.Затова изглеждаш толкова силен. ( :roll: )Заради мен на два пъти им свършва млякото... : )) По родните магазини сигурно им е мъчно за мене вече...
Тва с млякото е оферта и аз гледам поне по 1 литар гледам да пия ; 2 рядко ..ма вече си спонсор на прясното мляко .. ква марка пиеш ?? Аз обикновено избирам Бор Чвор но то се разваля
19.08.08
18:49
Бор Чвор в Добрич няма....Елена и Роса пия.
Тук пия едно кипърско...дето немога да му разчета марката,ама на вкус го докарват. : ))
ПС:Днеска съм на 3 литра примерно. :) И не ги усещам въобще...
ПС2:А,още е рано да се каже..преди лягане пред компютъра ще гаврътна още едно...значи 4…
Редакция: Аа,крада мляко и от кухнята..в кутии са,ама марката пак е с някакви неясни за мен йероглифи. : ))
Мнението беше редактирано от BusyMan на 19.08.08 18:56.
19.08.08
19:04
казано от DeadManWalking на 19.08.08, 18:49:
Бор Чвор в Добрич няма....Елена и Роса пия.
Тук пия едно кипърско...дето немога да му разчета марката,ама на вкус го докарват. : ))
ПС:Днеска съм на 3 литра примерно. :) И не ги усещам въобще...
ПС2:А,още е рано да се каже..преди лягане пред компютъра ще гаврътна още едно...значи 4…
Редакция: Аа,крада мляко и от кухнята..в кутии са,ама марката пак е с някакви неясни за мен йероглифи. : ))
Купи си крава за домащно животно :):)
ПС: Видех ти новите снимки на гърба , много е голем за тия 8-9 месеца от които тренираш имаш невероятни резултати!!!
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 20.08.08 05:54.
и аз го консумирам в промишлени количества ама след това цял ден пърдя МОЩНО :D
Особено като ям и яйца :D
20.08.08
11:04
Рестлинг,мерси. :)
И по-добре да са добри резултатите...имам да настигам Уолкър по размери,мислиш,че е лесно ли? :P
Като цяло за месец и половина,от началото на юли,до средата на август все едно съм на стероиди,ще пусна всички мерки като се прибера.
Ще си постна тук тренировката...когато се събудя и реша да потренирам:
Редакция:Не целя мускулна маса.Резултатите,по които съдя за напредъка си са силови,но ако тялото ми реши да порасне тук таме е добре дошло! ;)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 20.08.08 11:15.
20.08.08
11:56
казано от DeadManWalking на 20.08.08, 11:04:
Рестлинг,мерси. :)
И по-добре да са добри резултатите...имам да настигам Уолкър по размери,мислиш,че е лесно ли? :P
Като цяло за месец и половина,от началото на юли,до средата на август все едно съм на стероиди,ще пусна всички мерки като се прибера.
Ще си постна тук тренировката...когато се събудя и реша да потренирам:Редакция:Не целя мускулна маса.Резултатите,по които съдя за напредъка си са силови,но ако тялото ми реши да порасне тук таме е добре дошло! ;)
Аз тва дето видях като гръб мисля че не ти трябва много за да го стигнеш но все пак тои е по малко килограми... а кви са ти размерите горе долу
20.08.08
12:00
Е как няма да е по-лек,като е с 6 см по-тънка талия. : ))
Тегло: 84кг
Гръб: 116
Ръка: 38,5 дясна ; 38 лява
Бедро: 65
Прасец: 40 (не съм го и тренирал..)
Талия: 84-85 см
Обаче до 15 септември има още доста време и..ще видим. : ))
Редакция: Тези мерки са от преди 2-3 седмици...сега измерих ръка и талия само за всеки случай и вижте :-) :
Тегло 83 кг
Ръка: 39 дясна ; 38,5 лява
Талия: 83
...въобще... :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 20.08.08 12:54.
20.08.08
13:10
Глей’ сега..заради вас 3 поредни поста пускам немога си напиша тренировката. :)
1.Лежанка (толкоз ми е втръснало.. ) - 90кг - 7;80кг - 60 ; 70кг- 6,5 (реших да мина лекичко)
2.Гребане - 90 - 8 ; 80 - 6,6,5
3.Френско с 35кг - 8,6,6 ; 40 - 5 (малко по-широк хват на последната серия)
4.Бицепсово с прав лост - 45кг - 7 ; 40 - 6
Бицепса ми много бързо се помпа и много бързо се измаря.Просто често не виждам смисъл да правя повече от 2 серии...излишно натоварване,а и при тези условия искам да правя по-леки тренировки,че възстановяването ми е голям проблем...и на лег го дадох леко,бутащите ми групи още малко и ще заплачат. :red:
Никола:Висок съм 179см,може малко и да съм пораснал. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 20.08.08 15:08.
а колко си висок ми е интересно?
EDIT : преследвам ти гръдния кош dude ;)
Мнението беше редактирано от Никола на 20.08.08 15:36.
казано от DeadManWalking на 20.08.08, 12:00:
Все се каня да питам и все забравям.Къде точно мерите бедрото?По средата или най-горе където е най-дебело?
20.08.08
18:45
казано от Д.Въчев на 20.08.08, 18:32:
Все се каня да питам и все забравям.Къде точно мерите бедрото?По средата или най-горе където е най-дебело?
Еми,стремя се да докарам колкото се може по-голямо число и все крак да е. : )) Най-горе-да,макар че в действителност мене 2/3 от бедрото са ми на едни размери и се вталява чак към коляното,така че където и да го меря...
Но например аз имам много къс бицепс...в най-горната точка е 39-39,5 ,но не изглежда сякаш толкова...незнам,имам чувството,че колкото повече показва метъра,толкова по-малък изглеждам.
Нещо както и със самият мен, колкото повече време минава и тренирам, толкова по-малък ми се струва че ставам...
20.08.08
19:01
Дам,а дори и да има неуспоримо доказателство,че си пораснал (примерно снимка,на която ясно си личи,че си щека)си казваш “не е кой знае колко,трябва повече”. : ))
20.08.08
19:01
Аз не се вклячвам в тези дискусии и сега се зачетох, но - как така 2 серии за бицепс?!?!? Колко често го тренираш?
Аз оня ден направих 16 серии...
20.08.08
19:03
16 серии ?! Да събереш тренировката ми за гръб и за гърди няма да се получат 16 серии. : ))
Два дена тренирам ръцете в седмицата - 2 и 2..4 серии. :) Иначе нормално правя по 4 серии на трен,ама май няма вече.. И с този обем ПАК се чувствам претренирал в бицепса...
20.08.08
19:11
По прнцип в момента правя по 15-16 серии на мускулна група защото тренирам вкъщи, и макар да са ми тежки дъмбелите, са... дъмбели. Иначе във фитнес правя 10 серии за бицепс, но 2-3 - как бе човек, на Хеви Дюти ли караш? Ако да-хубаво. Ако не - с какви темпове ти раст бицепса?
20.08.08
19:23
казано от Георги Николаев на 20.08.08, 19:11:
По прнцип в момента правя по 15-16 серии на мускулна група защото тренирам вкъщи, и макар да са ми тежки дъмбелите, са... дъмбели. Иначе във фитнес правя 10 серии за бицепс, но 2-3 - как бе човек, на Хеви Дюти ли караш? Ако да-хубаво. Ако не - с какви темпове ти раст бицепса?
Не съм на Хеви Дюти,правя си една максимална 7-8-ца и една субмаксимална 6-ца или 8-ца и бицепса ми е напомпан,пари,само дето не подскача. :) Не че нямам сила за още серии,но трябва да намалям килограми за да източа повече серии...защо ?
Трудно се възстановявам тук,но успявам явно да раста и то с ...доста извънземни темпове. : )) За месец и половина съм с 4 кг отгоре...мазно съм натрупал,но всичките ми мазнини се трупат в корема..+2-3 см съм в талията.Мисля си,че всичко е на хормонално ниво,30-40% от времето съм с ерекция... :cheese:
ПС:Нямам наблюдение върху растежа на бицепса ми,пораснал е,ама само дотам...аз не целя и маса,гледам си колко и как вдигам и това е. ;)
Редакция: От тези 4 кила 400 гр ако са мускулна маса ще черпя да знаете! : ))
Мнението беше редактирано от BusyMan на 20.08.08 19:34.
20.08.08
19:43
Във всичко което казваш доста ми напомняш на мен в първата ми година тренировки, в абсолютно всичко. Само да те посъветвам, че това с 2-3 серии ще работи още малко, бих кзал не повече от 3 месеца. След това няма да стане.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 20.08.08 19:44.
21.08.08
05:17
казано от Д.Въчев на 20.08.08, 18:32:
Наи-дебелото
22.08.08
04:14
Днес няма да се тренира,не съм спал цяла нощ...Еми немога,сто пъти се опитвах и не става просто,въртя се в леглото само,добре че имах какво да гледам.И освен това съм развил вълчи апетит.Пресен пример от снощи - на шведска маса ям като прасе,1 чиния пържени картофи,1 чиния с месо,половината агнешки котлети,половината пилешки..неща. :-) Веднага след като станах отидох до магазина и изпих 1л прясно мляко,защото бях жаден,а водата не я усещам нещо...ПОСЛЕ в стаята имаше останало ядене...и него довърших.Всичко това с замисъл да не ми се налага да ям посред нощите и да ми бъде по-тежичко така.Точно след 2 часа започнах да чувствам глад и си легнах на практика гладен...сега чакам магазинът да отвори,ужас. Да му се невиди и пубертета и чудото... >:-(
ПС:Ръцете ми са станали по-големи от тялото...трябва да вдигна гърдите,че...положението излиза извън контрол.
ПС2: Shashma от форума клякал с 260 кг на 19 години,чист....wtf…
Мисля,че се посъбуждам,ще дремна час-два и ще отида да подигам. : ) Не ми се пуска нов пост,този е достатъчно безсмислен.Ще напиша тук как е минала тренировката.
А между другото цитирам:
You had to become like the iron itself.
The iron was strong, unyielding. It heard not the rantings of
Veider but only its own sweet call from the forge fires, heavy
hammers, and sweat of determination. That is how you become
a weapon of iron, your father said, become iron yourself.
Оох,писна ми,хайде просто да приключвам:
1.Клек с малка щанга - 8,6,6,5
2.Военни преси с 45 кг - 8,8,8
3.Набирания - 8,6
4.Малко бицепс
Времетраене - 14 мин и 39 сек
Следтренировъчно - прясно мляко и дрямка
Айде...поздрави! : ))
Мнението беше редактирано от BusyMan на 22.08.08 05:58.
казано от DeadManWalking на 22.08.08, 04:14:
Днес няма да се тренира,не съм спал цяла нощ...Еми немога,сто пъти се опитвах и не става просто,въртя се в леглото само,добре че имах какво да гледам.И освен това съм развил вълчи апетит.
:ohh: Това все едно аз съм го писала... Дедмен, да не си телепат? Съмнява ме да е от пубертета в моя случай...
Ти голяма тренировка си направил :lol:
22.08.08
16:39
А,тренировка...исках просто малко да гризна желязото. : )
Относно телепатията - чел съм женски мисли,но никога не съм виждал това,което ми се ще на мен. :)
Обмислям да зарежа третата тренировка и да почивам два дни,после повтарям.Така ще имам два пъти тяга,докато сега в този трети ден няма нищо забавно. :/
Айде до ден,два с повечко късмет може и да направя добра тренировка,за разнообразие.Както сте забелязали повече ми се пише в дневника,отколкото ми се тренира... : ))
ПС:Ох,мамооо само да се прибера...дюнери,скара,шишове....зала,хладно,тежести,дъмбели...училище :shut: ...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 22.08.08 19:31.
22.08.08
16:53
Ей, направо си уникален. На яка възраст си и яко се кефиш, нищо лошо. Само дан станве така че след 2 години да се изгъзариш и да забрайш сичко това, определяйки го като детинско. Разбира се, няма нищо детинско в бодибилдинга, ама предишния ми тренировъчен партньор, като беше на същите години, направи точно така и сега е едно лайно. Та надявам се ти да просперираш!
24.08.08
19:31
1.Лег 8,6,6,5 х 80,90,80,80
2.Френско 8,6,6,5 х - 30,30,40,40 (ауч!,последните две серии с малко по-широк хват)
3.Гребане с щанга х 8 8 8 6 - 80,90,90,100 :)
4.Бицепсово х 8,6, - 40,45
Следтренировъчно - абсолютно нищо,нямах пари в себе си. :)
26.08.08
18:57
Събудих се в 8 вечерта.Очите ме боляха зверски..а аз продължавах да ги търкам...слязах долу,включих си лаптопа,мислейки си “стига съм тренирал,като се върна в Добрич вече,малко остана”...едвам си отворих лявото око да видя кой ми е писал в Скайп...тъжна гледка бях,а в коридора ставаше все по-горещо.Пот,сълзи,парене в очите и яд,че не съм тренирал.Ядосах се,съблякох тениската,лоста беше зареден,със затворени очи напипах тежестите,преброих ги,намерих средата на лоста,наместих се и започнах:
1.Тяга х 3,8,3,5 - 120,120,120,120
Гърбът ми не се натовари изобщо,за сметка обаче на пръстите ми...очите ми спряха да ме болят,прогледнах. :) Алелуя!
2.Набирания - 6,4,3
Сега се чувствам по-добре,настроението ми се върна,разписах се,че съм правил тяга...много евангелийско се получи с проглеждането. :))