15.08.08
21:35
На 17г съм 65кг 175 висок тренирам от 1 година
Целта ми е покачване на кг. и менюто ми е следното:
10;00- 5 яйца, 200гр овесени ядки
12;00-100гр пил филе, 200гр картофи
14;30 извара, 100гр картофи
16;30- извара, 100гр картофи
18;30-100гр пил филе,салата,100гр картофи
20;30-извара
Как Ви се струва, менюто ми? Протеина го докарвам, въглехидратите също даже отгоре. Ако, имате някакви критики или съвети, моля да ми отговорите. “Малко” е еднообразно поради ограниченият финансов бюджет, но..такъв е жовотът :) поне за момента
16.08.08
15:25
в колко часа ставаш сутрин .... гледай първото ти хранене да е по богато на протеини от колкото на въглехидрати и тея извари със 100 гр картофи ти искаш с зеленчуци да качваш вкарай месо ориз и 20:30 можеш и др да ядеш последното ти хранене да е 1ч преди лягане и гледаи да е повечко протеинче вуглехидратите по от раничко ги спри само преди и след трен и то бързи но малко колкото да възстановиш гликогена ...
казано от phayzer на 16.08.08, 15:25:
в колко часа ставаш сутрин .... гледай първото ти хранене да е по богато на протеини от колкото на въглехидрати и тея извари със 100 гр картофи ти искаш с зеленчуци да качваш вкарай месо ориз и 20:30 можеш и др да ядеш последното ти хранене да е 1ч преди лягане и гледаи да е повечко протеинче вуглехидратите по от раничко ги спри само преди и след трен и то бързи но малко колкото да възстановиш гликогена ...
Не съм съгласен! Той иска да качва така че трябва да яде повече въглехидрати през целия ден!!! Тези извари през деня ги махни и сложи яйца или месо. Изварата трябва да е половин час преди лягане а последното ти ядене преди изварата трябва да съдържа месо!
16.08.08
21:35
Аз знам какво да ям..пари няма
в изварата нали има протеин? защо да махам изварата през деня
17.08.08
13:38
за какво ми е бърз протеин като изключим след тренировъчното хранене..бавния не върши ли работа?
17.08.08
14:56
На мен това повече ми прилича на диета за сваляне чшшшт :) извара яйца пилешко картофки пиу..
Ти вместо да приемаш в обедните часове повече мазнини и въглехидрати нагъваш яко протеинова диета за сваляне.
Извара.. маштаи яко мазно сирене кашкавал мляко с висок % масленост.. мисля че ми схвана идеята п.с ако имаш пари нападай бананите :P
казано от DiscoveryCold на 17.08.08, 14:56:
На мен това повече ми прилича на диета за сваляне чшшшт :) извара яйца пилешко картофки пиу..
Ти вместо да приемаш в обедните часове повече мазнини и въглехидрати нагъваш яко протеинова диета за сваляне.
Извара.. маштаи яко мазно сирене кашкавал мляко с висок % масленост.. мисля че ми схвана идеята п.с ако имаш пари нападай бананите :P
За пореден път виждам че си доста некомпетентен. За напред не говори повече такива глупости. Човека много добре е вкарал протеин.
Към venelin5 можеш да смениш някое от картофите със ориз.
17.08.08
19:49
казано от DiscoveryCold на 17.08.08, 14:56:
Човек ти нормален ли си?!Момчето с тия 65кг няма да се справи с толкова много калорий и то от нездравословни мазнини.За кратък период ще стане торба с лой,колкото и да му е бърз метаболизма.Яж си изварата и пилето.Може да и добаиш малко зехтин на изварата за вкус защото ти трябват и мононенаситени мазнини.Само не яж толкова картофи.1-2 пъти на ден може.Трябват и други въглехидрати като спагети(по-добре пълнозърнести),кафяв ориз,пълнозърнест хляб и малко плодове.
17.08.08
20:41
Имам приятели които ядат буквално всичко и се тъпчат като прасенца а са по 60кг.. при ръст 1.80…
В момента единия от 2 месеца се е хванал да качва и е на подобно меню като автора на темата - резултат - 0
Не всеки има нормален или бавен метаболизъм и аз съм 100% убеден че venelin5 е точно такъв колкото и гръбо да звучи (яде и се*е)
Ще се справи с тези калории та и отгоре
Чакам след време да напише резултатите от неговия хранителен режим.
Адаш (и аз се казвам Денислав) напълно подкрепям “Трябват и други въглехидрати като спагети(по-добре пълнозърнести),кафяв ориз,пълнозърнест хляб и малко плодове.”
Колкото до tonu ако се качваше само с протейн (каквато е неговата диета) много тото милионери щеше да има..
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 17.08.08 20:47.
Има такива но от къде си сигурен че момчето е такова? От предположения и грешнио съвети може да стане лоена топка!
17.08.08
21:59
“На 17г съм 65кг 175 висок тренирам от 1 година “
Едва ли тренира от една година без да яде..
18.08.08
05:49
Благодаря на всички за отговорите! Идеята ми беше да проверя дали протеина ми е достатъчен, а за въглехидратите ще има разнообразие то е ясно..просто като пример ги писах тях. Казват, че ако си набавяш нужния протеин от храната ..мазнините, които идват с него са ти достатъчни, ама сигурно имат в предвид месо. Тъй, като мазнините явно няма да са ми достатъчни с тая извара мисля да добавя малко маслини и зехтин, ама не знам колко гр. точно. Навсякъде пише: За покачване на мм поне 2гр протеин 4гр въгтлехидрати на кг тм. А за мазнините нищо.
18.08.08
13:36
Доколкото си спомням от 1 до 1.5.
18.08.08
19:53
Мерси, Дени! Това ти ли си на снимката?
казано от DiscoveryCold на 17.08.08, 20:41:
...Колкото до tonu ако се качваше само с протейн (каквато е неговата диета) много тото милионери щеше да има..
Това дали качваш или сваляш зависи единствено от калорийте за деня. И вече от каквото си набавяш калорийте такова ще качваш. И това за твоите приятели където ми ги говориш наизуст е строго определено за всеки организъм, би трябвало да си наясно с тези неща но явно не си ! И да ти кажа за 65кг човек неговите въглехидрати са си достатъчно !
Първо изчисляваш си дневния прием на калорой и добавяш 500
Второ на кг телесно тегло сложи 2,5 гр. протеин но брой само качествения (не растителен)
сложи 5-6гр. въглехидрати на кг
Мазнини-(Общия ти прием на калорий-(калорий от протеини + калорой от въглехидрати))/9
18.08.08
22:18
казано от tonu на 18.08.08, 20:52:
казано от DiscoveryCold на 17.08.08, 20:41:
...Колкото до tonu ако се качваше само с протейн (каквато е неговата диета) много тото милионери щеше да има..
Това дали качваш или сваляш зависи единствено от калорийте за деня. И вече от каквото си набавяш калорийте такова ще качваш. И това за твоите приятели където ми ги говориш наизуст е строго определено за всеки организъм, би трябвало да си наясно с тези неща но явно не си ! И да ти кажа за 65кг човек неговите въглехидрати са си достатъчно !
ЙЕЕЕЕЕЕ мерси че ме светна “не го знаех!” би ли престанал да говориш на изуст точно защото при всеки организъм е индивидуално а аз съм запознат с такива хора като него и положението им ти казвам че му трябват повече калории
Не се съобразявайте с моето мнение аз съм прост!
19.08.08
07:30
казано от venelin5 на 18.08.08, 19:53:
Мерси, Дени! Това ти ли си на снимката?
Да.
19.08.08
19:32
Браво! Без стероиди ли? Сигурно имаш към 50см ръка
20.08.08
10:44
казано от venelin5 на 19.08.08, 19:32:
Браво! Без стероиди ли? Сигурно имаш към 50см ръка
Без стероиди ама ще ги почвам скоро.А ръката е само 43.5
20.08.08
13:13
здравеите на 16 години сам теза 54 килограма като допреди няколко месеца бях 57.висок сам 175.искам да ка4а някое друго килце но не бързам.не тренирам нищо.храня се нормално и мисля 4е поемам нормално коли4ество храна за деня но не пълнея.попринцип много бавно ка4вам и досега не сам свалял но имаше период в които не ми се ядеше изобщо пуша от 1 година по 15 цигари на ден но не ми даваите съвети да ги спирам защото немога.неискам да си давам много зор в смисал 4е няма да тругна на фитнес или да запо4на да тренирам нещо просто се 4удя дали ако запо4на да взимам протеини ще ка4а нешо без да променям досегашния си резим(мързел сам и няма да се оправа) надявам се да ми помогнете.. Благорадя предварително!!!
20.08.08
22:02
Няма да качиш. Увеличеният прием на протеин при твоя начин на живот няма да ти помогне по никакъв начин.
За да ти порастнат мускулите си трябват някакви тренировки.Те ги стимулират да растат, а не протеина.За да се поддържа, мускулът има нужда от определено количество протеин и ако приемаш над този общ грамаж няма да порастне още повече,само ще станеш по-дебел.(ако не тренираш).Но и да тренираш,имайки по-високи нужди от протеин,за да растеш,пак ако приемаш повече от нужното,пак ще ставаш по-дебел
Мнението беше редактирано от Nikolay на 21.08.08 11:00.
Аааа, ше ги спираш- пуши си. Ама знаеш ли къде ти е грешката- тряаа и да пииш. Ми да- тъй по 1-2 килца пърцуца на ден и масата сама ше си дойде. А сега диетата- не е важно количеството а качеството. Наблегни на баници(ама мазни), много пърженко, и свинско със сланинка- ако няма- само сланина на скара... или пръжки с лук! Надявам се и режима ти да е подходящ- лежиш, спиш и сер*ш- машинка за лай*а дет са вика-и да не земеш да спортуваш еййй...
Айде дерзай...
П.С. Първия човек, който зорлен се опитва да стане дебел... на къде отиваме :down:
Добра програма, но май трябва да вкара малко химия между първото и второ кило пърцуца, все пак иска да качва :).
23.08.08
10:20
еми мерси все пак за съветите но не ми се вярва че ако спра цигарите ще напълнея с 5 6 кила