21.08.08
13:00
Привет, брат ми работи монтажник на дограма , какви протектори за лакитите ще му препоръчате ,за да не си докара някоя контузия,че са доста тежки пакетите?
Благодаря :)
По-добре не използвай никакви подобни протектори, понеже лактите ще свикнат с допълнителната подкрепа и така всъщност заслабват.После при някоя елементарна работа без тях може да се контузиш
Мнението беше редактирано от Nikolay на 21.08.08 13:04.
21.08.08
14:04
Всички тези предпазни средства ти дават частична защитата за даденото място, така че то достатъчно се натоварва и с тях. Не може да говорим за “отслабване”. Аз това го разбрах след като силата на бицепса ми дръпна безумно бързо и си прецаках и двете китки от веднъж.. И не винаги правилната техника гарантира липсата на контузии - упражнения като френско и сгъване с прав лост от стоеж за бицепс натоварват изключително много ставите.
21.08.08
14:10
По - добре да пита специалист по работни облекла. Не че тука не можем да му изпишем налакътници за ролери, ама не знаем доколко са професионални за строителство. Има изисквания. Има и специфика на дейността.
Задължително да ползва пълно оборудване и каска, не само заради глобите!
Ако темата избие встрани, ще я заключа. ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО! Човекът пита за защитно облекло при монтаж, а не как да си тренира лакитите!
Ако все пак има колега, който може да ти помогне, да заповяда, или ще му се наложи да пише лично :)
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 21.08.08 14:13.