14.08.08
06:50
Здравейте :)
На 21 съм, със слабо и релефно телосложение - 178см, 68кг.
Тренирам от 2 години, но не се старая да качвам много маса, само да си поддържам релефа.
Корема добре си го направих и като го стегна стои страхотно, ама като го отпусна и се разплува много зле...
Освен това кожата ми там е някак си по-отпусната. Това нормално ли е?
А изобщо има ли начин да направя корем, който да си стои добре дори когато е отпуснат?
Темата беше редактирана от deusex на 14.08.08 06:51.
14.08.08
07:08
Дефинирани плочки при отпуснат корем - не.
Стегнат корем в отпуснато положение - да.
Как?Не ме питай мене.С 84 талия съм. : ))
ПС:Всъщност май съм виждал отпуснати кореми,на които си личат плочки...ама само на олимпийските игри в Пекин... : ))
Мнението беше редактирано от BusyMan на 14.08.08 07:14.
Да предполагам, че няма корем, който да е с изразени плочки когато е отпуснат.
Кгато гледаш фигурата на един човек в профил, е нормално когато глътне корема си, гърдите му да бъдат по-напред, а когато се отпусне - коремът излиза по-напред.
Можеби това което търся е как да стегна самата коремна стена, за да го направя по-плосък?
Чувал съм, че с плуване става...
14.08.08
15:32
Коремната стена се “отпуска” за да осигури място на стомаха - когато ядеш повече стомаха се разтяга съответно и коремната стена, като това се задържа известно време, ако ядеш често, но по-малко би трябвало дори когато си отпуснат корема да е плосък, за плочки - питай тия от Пекин :}
Мнението беше редактирано от ALEXANDROV на 14.08.08 15:33.
моя има плочки като е отпуснат..просто ми се разшири стомаха от както почнах да ям още повече, но мускулатурата няма как да изчезне :)
14.08.08
17:02
Бе и моите сигурно се виждат...ама откъде да знам. : )) Като Дядо Коледа съм...и пак има някакви загатки на преса...а като го стегна пак с мъка си пробиват път и плочките... Въобще,искаш ли плочки..трябва да отслабнеш. :) И няма да има значение дали си отпуснат или стегнат.
С неправилното хранене и времето и моят корем започва да се отпуска малко по малко.Когато го стегна ми се очертават горните две плочки, но като цяло не ми харесва.Искам да направя нещо, но ще стане ли нещо без строги диети и упорито потене във фитнес залата.Да кажем, че вкъщи мога да си правя упражнения и мога да тичам на стадиона ?
21.08.08
14:25
Не се ли правиха в тоя случай..хмм..как се казваха..вакумки мисля..където издишаш въздуха си максимално и задържаш така за 5 секунди примерно,после пак поемаш,пак издишаш и задържаш за 5 секунди..Нещо такова беше..