23.08.08
16:31
Привет,
Значи изчетох доста теми но повечето са от 2005-та или 2004-та година и мисля че работите са се променили малко до сега тъй като прочетох поне 10 теми във форума и всеки е с различно мнение , та би било добре да се направи една обобщена тема за поръчката през интернет като цяло.
Та реших да си поръчам от bodybuilding.com определени хранителни добавки и вчера ходих да зареждам картата (виза електрон) и вечерта вече сядам на компютъра .. Submit order и ми пращат мейл, че до България не можели да изпращат стока (платена чрез карта) заради зачестелите фалшиви поръчки:“due to a high volume of fraudulent orders coming directly from Bulgaria, we will only accept a payment through Western Union or Wire Transfer.”
Така че това което ме интересува е дали някой си е поръчвал е от този сайт плащайки чрез този метод Wire transfer или през wester union
Другото ,което искам да ви попитам е дали някой е поръчвал от bulknutrition.com или olympicbodybuilding.com ,който може да ми каже как стоят нещата с разплащането в тези сайтове
Мерси предварително,
Ачо
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 27.08.08 13:01.
Виж ако можеш да се регистрираш тук - https://www.paypal.com/
ето ти и линк за 10 off - http://www.bodybuilding.com/comebackcoupon.htm
и да почерпиш
24.08.08
08:29
Какво представялва това за 10-те процента отстъпка?
yoyo1 имам регистрация в paypal ама не знам с това какво ще ми помогне ? те ми казаха че не може да се плати с карта само с някакъв чек или банков трансфер не знам как точно е на български ( money order) , ти пазарувал ли си от там чрез Paypal ?
Геогри Николаев еми код за 10% намаление от поръчката какво друго може да значи според тебе :)
“to send a check or money order by mail or fill out an online check as payment for the order” това са единствените възможни начина за България.. питах сега за paypal и ще видя какво ще ми кажат
а ако някой знае как става плащането с някой от другите 3 да се чувства свободен да сподели :)
казано от Thriller на 24.08.08, 12:18:
yoyo1 имам регистрация в paypal ама не знам с това какво ще ми помогне ? те ми казаха че не може да се плати с карта само с някакъв чек или банков трансфер не знам как точно е на български ( money order) , ти пазарувал ли си от там чрез Paypal ?
По принцип като платиш чрез Paypal те си извършват плащането към Б.Б ком.
Преди така плащах. Пробвай какво толкова. Или пък хвани някой приятел с карта от чужбина.
Мнението беше редактирано от yoyo1 на 26.08.08 01:02.
26.08.08
09:03
www.discountanabolics.com or www.nutraplanet.com
давай от там !
Не мисля, че си струва да поръчваш от bodybuilding.com, тъй като ще трябва да пратиш Western Union запис или SWIFT трансфер до посочена от тях сметка (таксата е доста солена.. 15-20 евро за SWIFT). Освен това тези методи не ти гарантират, че ако стане гаф, че някой ще ти върне парите.
Вторият проблем са митниците - при покупка на стока над определена сума (50 долара/евро - така беше преди да актуализират закона за митниците, поради EU). Има възможност и да ти задържат пратката, поради съмнение за съдържанието и (ако е лекарствен продукт или имат съмнения, че е такъв, може да не ти позволят вноса - там има сериозни забрани и се внасят само с разрешението на министерството).
Аз бих си направил труда да купувам от вън само ако има нещо много специфично, което няма как да го намеря другаде. Все пак потърси сайт в EU, където няма да имаш проблем с митниците при доставката и който приема международна visa electron.
значи първо.. проверил съм за хранителни добавки е 100 евро така че митниците отпадат както казах по-горе проблема ми е при плащането ,а доколкото разбрах western union до 200$ таксата е 22$ утре ще отида да попитам в някой офис
27.08.08
05:56
Thriller, личи си от постовете си,че изобщо не си запознат с пазаруването онлайн. Както ти казаха и някои преди мен, не си заслужава да си купуваш добавки, които ги има в БГ от чужбина. По простата причина, че могат и тук да се намерят на добри цени, а за 10-20 лв да спестиш просто не си заслужава. И друго нещо, в момента има специално за хранителните добавки доста завишен контрол и ако не се познаваш с някои митничари или не поръчваш единични и малки поръчки (демек малки шишета) вероятността да ти спрат пратката се увеличава. Така,че ако си мислиш да си поръчваш някои казионни рекламирани добавки от типа Ronnie Coleman red bottles ASS STACK или 100% GOLD GUZAR много е вероятно да ти ги спрат
27.08.08
06:01
ОООО,ама ти си онова 17-годишното детенце на 62 кила!!! И за добавки тръгнал да ми пита, ти още нямаш право карта да си извадиш, защото едва ли работиш на трудов договор, за добавки ми пита!! Залягай над чиниите и почвай да мислиш непрекъснато за храна, иначе може и под 62 килограма да паднеш. За добавки по интернет тръгнал да пита!!!
казано от LawrenceTaylor на 27.08.08, 06:01:
ОООО,ама ти си онова 17-годишното детенце на 62 кила!!! И за добавки тръгнал да ми пита, ти още нямаш право карта да си извадиш, защото едва ли работиш на трудов договор, за добавки ми пита!! Залягай над чиниите и почвай да мислиш непрекъснато за храна, иначе може и под 62 килограма да паднеш. За добавки по интернет тръгнал да пита!!!
LawrenceTaylor
Момче, предлагам да си мерим приказките ?
За да питам във форум,има нещо което не ми е ясно от цялата процедура и искам някой да ми го разясни,а не насреща да ми се блещи някой като теб.Не знам според теб какво е онлайн пазаруването, но да не се задълбочавам в празни приказки.Аз ли съм виновен,че от цял свят ще има 10 държави , за който не може да се плаща с кредитна/дебитна карта и България ще е в списъка? Въобще прочел ли си постовете или пишеш наизуст,че да разбереш какво не разбирам и какво не?
1воимам познати в митницата
2ро с нищо не съм заслужил това отношение
3то трябва ли да работя да имам карта (просто не е на мое име картата) дебил, не искам да те нагрубявам , просто млъкни
4то не ми говори за килограмите, кой знае ти какъв си , комплексиран “батко” .
И ако за тебе 180лв разлика са като 10-20лв да си жив и здрав
Мнението беше редактирано от Thriller на 27.08.08 07:08.
казано от LawrenceTaylor на 27.08.08, 05:56:
Thriller, личи си от постовете си,че изобщо не си запознат с пазаруването онлайн. Както ти казаха и някои преди мен, не си заслужава да си купуваш добавки, които ги има в БГ от чужбина. По простата причина, че могат и тук да се намерят на добри цени, а за 10-20 лв да спестиш просто не си заслужава. И друго нещо, в момента има специално за хранителните добавки доста завишен контрол и ако не се познаваш с някои митничари или не поръчваш единични и малки поръчки (демек малки шишета) вероятността да ти спрат пратката се увеличава. Така,че ако си мислиш да си поръчваш някои казионни рекламирани добавки от типа Ronnie Coleman red bottles ASS STACK или 100% GOLD GUZAR много е вероятно да ти ги спрат
Не е вярно това.
Причини да си пазаруваш от чужди интернет сайтове:
1) По-евтино - (разликата е доста по-осезателна от 10-20 лв.), някои продукти излизат и двойно по-евтини
2) Гаранция, че никой не ги е отварял, размесвал, препакетирал и т.н.
3) Малко по-голям избор
Причини да си пазаруваш от бг интернет сайтове:
1) няма опасност от проблеми на митницата(аз никога не съм имал проблеми при поръчка от чужди сайтове, но съм от София, не знам как стоят нещата в др. населени места)
2)бърза доставка(1-2 дена с/у 10+ от чужди сайтове)
3)някои продукти излизат на долу-горе същата цена ако си ги вземеш от бг(гейнери примерно)
Иначе пичагата на 16 наистина ще постъпи много умно ако обърне повече внимание на раздела за хранене във форума.
Хайде вече да престанете с тия тъпотии от типа на точка 2.
“2) Гаранция, че никой не ги е отварял, размесвал, препакетирал и т.н. “
Кви са тия глупости? Кой в България внася американски добавки и ги отваря, размесва или препакетира?
Тва българите сме тъпо племе. Вземете малко благодарете на тия хора благодарение на които имаме почти всички топ американски марки на тепсия в кварталният магазин или с доставка по интернет за 1 ден. И трябва да си късметлия да ти дойде пратка от САЩ за 10 дни... почти винаги е над 2 седмици, а може да откараш и месец. Сега че има разлика в цената има... но не виждам какъв ви е смисъла да давате на куп $500 към някой американски саит (после се молите и чакате дни наред по митници евентуално да не се плати митото) при условие че за такава сума всеки разумен търговец в БГ ще ви направи такава отстъпка, че цялата процедура се обезмисля. Но както казах сме тъпо племе...
Съвсем наскоро разговарях с един българин живеещ в някоя от бившите съветски републики или в самата Русия, който коментираше, че тук Нектар на Синтракс бил по-евтин от колкото в неговата страна и най-вероятно този тук бил менте... абсолютен тъпанар.
27.08.08
08:31
казано от Калоян Георгиев на 27.08.08, 08:20:
… но не виждам какъв ви е смисъла да давате на куп $500 към някой американски саит (после се молите и чакате дни наред по митници евентуално да не се плати митото) при условие че за такава сума всеки разумен търговец в БГ ще ви направи такава отстъпка, че цялата процедура се обезмисля. Но както казах сме тъпо племе…
Абсолютно подкрепям мнението ти и не е защото съм от страната на вносителите и търговци. Количествата диктуват отстъпката и така е по цял свят... Нали никой не си мисли, че България и нас като търговци, не сме го осъзнали ...
Ако поръчвате количества е нормално да искате отстъпка от цената, както е нормално и ние (индустрията като цяло, не визирам само нас), да Ви я дадем...!!!
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 27.08.08 08:32.
добре,аргументирайте се защо трябва да дам 180-190 лв повече ,за да ми дойде поръчката на следващия ден или да не ги давам тези пари и да ми дойде след 16~ дена дори и месец да е при положение,че не ми е на зор дали ще е след ден или 1 месец като ще го пия това след месец и половина 2 а за митниците да не говорим (:
27.08.08
08:54
Не четеш ли какво сме ти написали, че при такива суми с отстъпката която би ти направил даден търговец няма да има никаква разлика от 180 лева...
Сега пък не ми казвай, че ти е много гот да поръчаш пратката и да я чакаш 1 месец или да не знаеш кога точно ще дойде и дали няма да имаш проблеми я с шипинг я с митница...
27.08.08
08:57
Кажи кои добавки си си харесал и да направим едно просто изчисление колко ще ти излезнат ако си ги вземеш от тук и колко ако ги поръчаш?
Тва българите сме тъпо племе. Вземете малко благодарете на тия хора благодарение на които имаме почти всички топ американски марки на тепсия в кварталният магазин или с доставка по интернет за 1 ден.
Ми ходи им благодари, пич. Може и краката им да измиеш ако искаш. Те горките работят на загуба, но продължават да се трудят, за да ни е хубаво на нас. За благото на човечеството. Ей за това държавата ни е на това дередже, щото е пълно с ей такива хора като теб с овче мислене.
Кви са тия глупости? Кой в България внася американски добавки и ги отваря, размесва или препакетира?
Кой ли? Ми същите, които ни пробутват салами с лайна, кисело мляко айрян, пилешко с вода, домати от пластмаса..
Значи купувал съм си много пъти от една фирма вносител на много популярна марка добавки, ВСЕКИ ПЪТ беше отлепена отдолу лепенката sealed for your protection. И не, това не се случва често, от година си поръчвам същите от чужди сайтове и НИКОГА не е била отлепена. Нали се сещаш, че при тези обстоятелства всеки може да бръкне в кутията да извади количество, да смеси с протеин с изтекъл срок или нещо друго, или да се изплюе вътре. На същите съм си засичал дози и са излизали с 5-6 по-малко. Взимал съм си протеин без мерителна лъжица вътре..ако се разтърся ще ти намеря и мнения и примери на други хора с подобни случки. Но ти продължавай да си живееш на своята планета, където всичко е розово и прекрасно и подобни неща е невъзможно да се случат.
И трябва да си късметлия да ти дойде пратка от САЩ за 10 дни... почти винаги е над 2 седмици, а може да откараш и месец.
Е, аз явно съм голям късметлия, щото всеки път ми идват на десетия ден.
Сега че има разлика в цената има... но не виждам какъв ви е смисъла да давате на куп $500 към някой американски саит (после се молите и чакате дни наред по митници евентуално да не се плати митото) при условие че за такава сума всеки разумен търговец в БГ ще ви направи такава отстъпка, че цялата процедура се обезмисля. Но както казах сме тъпо племе...
А това, че си тъпо копеле багерист и си поръчваш за 500$ и после се чудиш, що на митницата са ти я спрели си е изцяло твой проблем. А то бтв не е далеч от акъла ако случайно даваш толкова много пари за добавки да си ги разбиеш на няколко по-малки пратки през седмица примерно. Аз съм правил най-много 2-3 поръчки за 80-90$(без доставката) на месец, никъв проблем.
П.С. Скочиха веднага вносителите. Сила, гледам пуснал си новия протеин на Крика, грахов протеин - революция в света на хранителните добавки. Баба му го бърка в един леген в мазата сигурно, хем бурканите с грах от зимнината са й под ръка. Ако някой си го поръча от твоя сайт ще го спреш ли? Не, нали.:)
Мнението беше редактирано от butthead на 27.08.08 09:13.
27.08.08
09:55
казано от butthead на 27.08.08, 09:03:
П.С. Скочиха веднага вносителите. Сила, гледам пуснал си новия протеин на Крика, грахов протеин - революция в света на хранителните добавки. Баба му го бърка в един леген в мазата сигурно, хем бурканите с грах от зимнината са й под ръка. Ако някой си го поръча от твоя сайт ще го спреш ли? Не, нали.
На сайта са презентирани много марки и продукти... До този момент никога не сме пренасочвали клиент от един продукт към друг (между различните марки) поради лични убеждения или пристрастие. Това е най-малкото не етично, защото с всички вносители и производители отношенията са ни на професионално ниво и с бакалски номера е под нашето нивото да работим, защото това не е в интерес на никой, най-малко наш.
Всеки си има мнение за определени продукти и предпочитания. Няма да видиш нещо негативно споделено от нас по форумите или вербално достигнало до клиент от някои от хората с които работим, което да е в негативен контекст по отношение на други вносители или марки. Просто не работим така... На сайта има много марки и е така защото различни хора имат разностранни интереси!!! Не е наша работа да променяме вкусовете и желанията на нашите клиенти и никога няма да го правим, вече казах не етично е... Друго нещо е ако се обърнат за съвет към нас... Разликата е огромна....
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 27.08.08 10:01.
27.08.08
13:00
Свидетели сме на поредната продуктивна тема за пазаруването по интернет. Струва ми се, че споровете, които тя поражда в общ план, са малко по-необятни от онзи за кокошката и яйцето.
Едва ли на потребителите са полезни изсипаните нападки, затова темата се заключва. Ще разгледаме и възможността за генерално игнориране на теми от подобен характер, защото във всички случаи приключват с резултат, крайно нелицеприятен за аудиторията.