01.08.08
15:03
Здравейте приятели от много време не съм посещавъл форума и съм приятно изненадан от новият дизайн. Искам първо да се извиня ако съм объркал мястото но не видях по добро за постването на моят проблем а той е следният. Вече година се мина от както свалих доста килограми от 85кг станах на 70кг НО тук идва и малкият проблем все още имам мазнини в областа на корема. В момента съм висок: 187см и тежа около 73-74кг и това което ме вбесява е останалото малко мазнини в долната част на корема седи супер дразнещо. Много ви моля кажете какво да правя супер упорито е това нещо там, ходя да тичам всеки ден по 4.2 км с цел да стигна до 6км. но ефект няма не се изпотявам достатъчно в тази проблемна област за да ги махне тези останали мазнини, не съм на някакъв строг режим на хранене защото както виждате на 187см 73-74кг не мисля за нужно, единственото което правя е че внимавам какво хапвам. Наистина ви моля кажете какво да правя?
Не смятам, че съм голям експерт, но знам, че мазнините не се изгарят на зони, а цялостно(както се и натрупват).Така,че единственото, което можеш да направиш, е да продължиш да тренираш упорито и сваляйки навсякъде, ще свалиш и в тази проблемна зона.
И аз като предния потребител ще започна с това, че не съм експерт и причината, поради която пиша е по-скоро да предизвикам дискусия по темата, защото е често срещан проблем, дори и при мен.... а тук във форума наистина има доста добри специалисти, фитнес инструктори, изобщо момчета, които имат доста добри познания...
Така.... според мен кардиото всеки ден не е най-добрият вариант. Оптималният такъв е 4 пъти седмично
От това, което знам обаче, най-важен е хранителният режим.... може би там трябва да насочиш усилията си и да се обърнеш за помощ
Иначе и аз знам, че мазнините се горят цялостно
Дано по-вещите се включатв темата
Мнението беше редактирано от Martenko на 09.08.08 09:52.
Аз със тичане нищо не съм успявал да сваля, по-скоро тичам за тонус на сърцето. Състави си един хранителен режим, ако трябва си изчисли с точност калориите, които трябва да приемаш за да топиш.
09.08.08
12:39
Аз също мисля че с тичане не свалям особено много за това мисля че кардиото е най-добрият начин за сваляне на излишните мазнини. За хранителният режим ще се замисля дали да си го определям отново според мен е излишно ( с моята физика 187см на 73-74кг) просто е достатъчно да се внимава каква се яде.
хехе,
не се обиждай, но ти искаш съвет, а не го приемаш :)
Според специалисти, една правилно изградена диета и съответно следването ѝ са предпоставките за горене на мазнини и сваляне на килограми.
За кардиото и на мен не ми помага особено, ако това би те успокоило. Явно дневният ти прием на калории превишава и/или е равен на изгорения такъв. Възможно е и да не съм прав (хехе, длъжен съм да се презастраховам, защото не съм експерт)
Успех
И аз имам подобен проблем с гадната долна част на корема и вече сериозно се замислям за пластична хирургия тъй като явно това не може да бъде свалено с тичане и режими.
казано от Ivan на 24.08.08, 11:01:
И аз имам подобен проблем с гадната долна част на корема и вече сериозно се замислям за пластична хирургия тъй като явно това не може да бъде свалено с тичане и режими.
Хаха, от ей такава нагласа имат нужда хората,занимаващи се с фитнес :lol: .А мазнините в долната част на корема са съвсем нормално и необходимо нещо за организма, не си мислете,че всички мазнини са лошо нещо(става дума за малкия слой , който скрива цепката между мускулите под пъпа).Другото не е нормално,може и да се постогне със зверски усилия, но не е нормално.
24.08.08
17:26
Абе то не е нормално, ама след време ако имам нужните пари такави липосукция на корема ша се прасна че свят ша ми се завие!
24.08.08
20:22
Стига с тея хирургии, ето това му е грешното на днешното поколение - предлагат му се прекалено много “лесни” опции, а то не подлага нито едно от тях на критика. Замисляли ли сте се, какво се случва в един организъм при и след една операция, всяка (особено пък то ненужна) външна интервенция има прекалено много рискове и ядове със себе си.
При положение че сте млади хора и можете да спортувате все още активно, защо ще си унищожавате организма от толкова рано. Просто бъдете упорити.
Пък и такова премахване на мазнини би било голям стрес за организма и затова ще се стреми да си възвърне колкото може по-бързо изгубените мазнини,понеже са на нас не ни харесват,но за организма са си ценен източник на енергия и служат като изолация и нз още кво.Затова след липосукция хората стават още по дебели- сигурно сте чували и виждали подобни случаи - имаше и на сблъсък една такава леля
E то тогава след като се направи липосукцията и видиш оформения си корем тогава ще дадеш всичко от себе си за да го задържиш.
Ама то не е до усилия - просто приетата храна ще бъде “изстреляна” под формата на мазнини там квито и усилия да полагаш
04.09.08
08:05
Можеш да ходиш на целутрон за мазнините. Не е скъпо, но трябва да се внимава с какъв апарат се работи.