24.08.08
07:02
Здравейте.
Искам да попитам какъв съвет за тренировка на краката бихте ми дали? Имам генетично едри прасци и едри бедра,но и доста неоформени.Преди година се опитах да ги тренирам с тежести (клекове,сгъвания,изолирани упражнения за прасци и.т.н.), но ефекта беше ужасен.Станаха топчести,без абсолютно никаква дефиниция.
Сега се чудя как да тренирам краката,като същевременно да се развиват и орефляват? Просто седи смешно с добре развита горна част на тялото и топчести крака...хаха
За да получат дефениция краката зависи на първо място от диетата. Не може да качваш маса и да стават по релефни.
Но като цяло за да извадиш форми ти трябват упражнения като бедрени екстензии - с повече повторения 20 поне, като задържаш в най-горна позиция поне за 3 сек. за да ги изцедиш. Друго упражнение за дефениция са нападите и клековете облегнат на стена с диск.
Според мен ето така би изглеждала една програма за оформяне на бедрата:
1. Въртене на колело 10 мин
2. бедрени екстензии 4 х 20 със задържане и не голяма тежест
3. клек с щанга от пред 3 х 15
4. напади 3 х 15
5. задно бедро - сгъване от лег 3 х 15
6. задно бедро - тяга с прави крака с дъмбели 3 х 15
7. пръсец
и накрая пак 10-15 мин колеко на лека степен
казано от fitboy на 24.08.08, 12:10:
За да получат дефениция краката зависи на първо място от диетата. Не може да качваш маса и да стават по релефни.
Но като цяло за да извадиш форми ти трябват упражнения като бедрени екстензии - с повече повторения 20 поне, като задържаш в най-горна позиция поне за 3 сек. за да ги изцедиш. Друго упражнение за дефениция са нападите и клековете облегнат на стена с диск.
Според мен ето така би изглеждала една програма за оформяне на бедрата:
1. Въртене на колело 10 мин
2. бедрени екстензии 4 х 20 със задържане и не голяма тежест
3. клек с щанга от пред 3 х 15
4. напади 3 х 15
5. задно бедро - сгъване от лег 3 х 15
6. задно бедро - тяга с прави крака с дъмбели 3 х 15
7. пръсец
и накрая пак 10-15 мин колеко на лека степен
Много упражнения.Много нещо.Аз бих ти предложил
клекове - 4/5 серии
бедрени екстензии -4серии
бедрено сгъване -4серии
дали ще се орелефят или оформят зависи повече от храненето ти.
прасец -4/5серии
Мнението беше редактирано от Владимир на 24.08.08 12:25.
казано от fitboy на 24.08.08, 18:37:
... според мен дори са малко!
Аз тренирам с още 1-2 тежки
значи 6-7 тежки упражнения така ли ? и са ти малко...незнам
казано от sasch на 24.08.08, 07:02:
Здравейте.
Искам да попитам какъв съвет за тренировка на краката бихте ми дали? Имам генетично едри прасци и едри бедра,но и доста неоформени.Преди година се опитах да ги тренирам с тежести (клекове,сгъвания,изолирани упражнения за прасци и.т.н.), но ефекта беше ужасен.Станаха топчести,без абсолютно никаква дефиниция.
Сега се чудя как да тренирам краката,като същевременно да се развиват и орефляват? Просто седи смешно с добре развита горна част на тялото и топчести крака...хаха
За дефиниция на краката ти трябват:
- висок мускулен тонус
- намаляване %-та мазнини
За второто специално е мног важно да намалиш ксеноестрогените, които консумираш. Или с други думи - това са синтетични аналози на хормона естроген, която се асоциира с мазнините по краката и трицепса. На ксеноестрогени са богати някои парфюми, както и всички храни, опаковани в някакъв вид пластмасова опакова. Между опаковката и опакованата стока винаги има взаимодействие, при което ксеноестрогените преминават в съдържащата се в опаковката храна или течност.
От своя страна въпросните вещества имитират действието на естрогена в организма, при което се задействат процеси на повишено складиране на мазнини в областта на бедрата и трицепсите.
Най-простичко казано - ако искате релефни крака и трицепси - спрете да ядете пластмаса :)