11.12.04
23:23
Здравейте,
Искам да попитам удачна ли е тази комбинация нандролон и винстрол? Тренирам от 2 години и половина и това ще ми е първи цикъл. Прочел съм доста за стероидите, но не съм наясно с комбинациите между тях. Ще съм благодарен ако някой ми отговори.
[quote author=“bodybuilder_”]Батка извинявай, че не пиша на кирилица, ама в тая зала незнам как да го направя!
Затова е Кредор-а. Друг път го използвайте.
Mr_Muskul
Приятел, за да мога наистина да ти бъда от полза искаш ли да отговориш на следните въпроси. Така ще знам, че не съм си загубил времето да отговарям на някой, който всъщност не се интересува.
- Тегло
- Ръст
- % съдържание на мазнини
- Цел и ефект който търсите
- Тренировъчен опит
- Цикли или опит със стероиди или други вещества
- Какви са финансовите ограничения за системата за която питате
- Какъв е вашия отговор на зададения въпрос. (за да съм сигурен че сте мислили по въпроса)
12.12.04
20:00
значи аз съм на 19 год. тренирам от 2.5 год 184 см 95кг. не съм опитвал преди. имам доста големи финансови възможности така че парите на са проблем. не мога да кажа че имам малко мазнини но не са и много! искам главно да увелича силата а масата е на 2-ро място.
13.12.04
01:09
Аз тренирам от толкова време колко и ти (приблизително) и ми стана интересно какви килограми буташ? Защото гледам, че с килата си доста напреднал за разлика от мене. Аз нестига, че съм по висок еми и си тежа едва 80 кила :oops: Ако ти се занимава те моля да ми напишеш горе/долу с какви кила тренираш.
13.12.04
13:23
Дичо, не вдигам много и затова искам да направя някакъв цикъл за повечко сила! Иначе ще ти кажа, няма проблем. От лег бутам 100 - 3 пъти чисто! Тяга правя с 130 - 8 повторения! А бицепса най-много си го обичам, правя го с 60 кг - до 6-7 повторения. Всяко упражнение го изпълнявам чисто. Не клякам щото имам проблем с лявото коляно. Ти с к’ви кила трениращ?
Приятел имам още един въпрос към теб:
“Колко ти остава докато станеш на 20?”
Че модераторите в този форум нещо не ме обичат когато давам съвети на тинейджъри! :)
Майтапя се, сега сериозно:
1. Не си отговорил на % мазнини, а това е доста важно!
Имай в предвид че в повечето случаи, тяло с примерно 5кг. мазнини в по-малко изглежда много по-добре от колкото същото тяло, но с 10кг. мускулна маса в повече! В повечето зали има машинки които го мерят това не би трябвало да ти е проблем. Понеже не си лек това наистина е от огромно значение.
2. Има ли някаква конкретна причина за да се спреш точно на комбинацията nandrolone-decanoate+winstrol
3. Не си написал ти как виждаш тази схема, а аз държа на това.
[quote author=“bodybuilder_”]значи аз съм на 19 год. тренирам от 2.5 год 184 см 95кг. не съм опитвал преди. имам доста големи финансови възможности така че парите на са проблем. не мога да кажа че имам малко мазнини но не са и много! искам главно да увелича силата а масата е на 2-ро място.
13.12.04
18:23
[quote author=“the_Doc”]Приятел имам още един въпрос към теб:
“Колко ти остава докато станеш на 20?”
—————-извън темата——————-
Хъхъхъ :)
Защо питаш, the_Doc? До двадесет си запланувал да го довършиш ли?
Майтапа настрана, но не знам след като сам виждаш за какво става въпрос, откъде събираш кураж хем сам да отбелязваш възрастта на “клиентите” ти, хем да спориш по тоя въпрос, че черното било бяло?
—————-извън темата——————-
14.12.04
14:49
the_doc!!! Живея в малък град и има две зали но в нито една няма такова нещо за мерене на мазнини! Как да ти обясня колко са? Пресата почти не ми се вижда! Незнам дали въобще ще помогне, но ще кажа, че целта ми е да имам доста сила и да изглеждам огромен! Не търся релеф! Значи както вече казах съм висок 184 тежа 94 кг гръдната ми обиколка е 120, талия 85, бицепс 43, бедро 63!!! Надявам се тази инфо да ти помогне да добиеш представа как изглеждам! За конкретна причина ами-доколкото знам нандролона няма силно изразени странични ефекти в дози до 400 мг. седмично, а аз смятам да вземам по 200 мг. на седмица! Мислех да го комбинирам с metandrostanolone (сега разбрах как се пишело на български :lol: ) но той е по-вреден доколкото знам! Схемата според мен е добра като също не мисла да качвам винстрола над 5 мг.!
Поста е преведен от мен!
След като вече си се научил да пишеш на кирилица - нека бъдещите ти постове бъдат именно на нея! Това ти е второ официално предупреждение!
head_hunter
ОК приятел, първо ще споделя с теб това което очакваш и искаш да прочетеш от мен, а после ще ти кажа какъв според мен е разумния начин. Между двете неща има принципна разлика, но избора разбира се си остава твой.
За първи цикъл бих ти препоръчал 4 седмичен курс със Дека с доза 200мг един път седмично. Само това, Винстрола ти препоръчвам да го оставиш за момент когато наистина ще имаш нужда от него. Тук искам да ти кажа да не обръщаш внимание на закоравелите фенове на стероидите (които най-вероятно силно са увредили андрогенните си рецептори), те без съмнение ще ти обяснят че дозата е минимална и няма да имаш ефект. Това е курс който въпреки краткия срок и минималната доза отлично работи за хора без опит със стероидите. В тази дозировка и при тази продължителност няма причина да се опасяваш за странични ефекти освен ако не си генетично предразположен.
При подходящ хранителен и тренировъчен режим без съмнение ще качиш маса, а за силата (нали това най-вече те интересува) мисля че към 5-6 седмица ще можеш да се похвалиш със 10-20% повишаване на постиженията.
Нека да дам малко информация за препарата Nandrolone decanoate с търговско име Deca-Durabolin или както е по-популярно да се нарича у нас Дека.
Това е стероид с високо анаболни и средно андрогенни свойства.
Средностатистическа дозировка за мъже е 200-600мг за жени 50-100мг/седмица.
Има опасност от акне при високи дози и при индивиди със предразположеност (андрогенно чувствителни)
Задръжка на вода: средна с повишаване при продължителността на курса
Средно подтискане на собственото производство на тестостерон.
Високото кръвно налягане е рядкост, но се среща при високи дози.
Ароматизацията е ниска, ароматизира към слабо активни норестрогени
Токсичност към черния дроб – няма стига да не се превишават максималните дози
Няма конверсия към ДХТ, конвертира се към по-слабо активния нор-ДХТ
Това до тук е това което ти очакваш да прочетеш от мен. Имаш я тази информация.
Искам да ти кажа какво аз бих направил на твое място.
Аз не бих го прави този цикъл сега! Какъв е смисъла да бъдеш по тежък, по-голям и по силен? Повярвай ми след като го направиш пак няма да бъдеш доволен от себе си! На твое място и аз не бих бил доволен. След което ще решиш, че най-разумно е да направиш още един цикъл като увеличиш дозата и добавиш поне още един стероид, после пак няма да бъдеш доволен и пак ще увеличаваш и пак и пак ...
Това от което имаш нужда не е маса, обем и сила! Помисли си та тези неща и в момента не ти липсват! Това от което имаш нужда (според мен) е промяна в композицията на тялото, намаляване на дела на мазнините или накратко казано РЕЛЕФ!!!
Предполагам че ще ти е доста трудно да ми повярваш още повече, че ти вече си имаш изградена представа за нещата, но ако си дадеш шанс и решиш да посветиш 3 месеца от живота си на тази идея след това няма да се налага да те убеждавам за нищо, нещо повече ти ще се превърнеш в кумир за приятелите ти и ти самия ще ги убеждаваш. :)
През активната си тренировъчната практика теглото ми се е променяло от 77 до 92кг. Повярвай ми никога не съм изглеждал така потресаващо, както когато бях 77кг. със 7.2% мазнини. Стигна се дотам, че жена ми се нервираше когато на плажа си свалях фланелката (нещо което принципно рядко правя защото не обичам да се пека на слънце), защото жените се обръщаха след мен нищо че водех децата си за ръка. Казвам го всичко това не за да си направя нескопосана самореклама, а за да се опитам да те убедя да избереш релефа.
Както казах избора разбира се е само твой. Ако избереш стероидния цикъл задължително си направи следните кръвни тестове преди да започнеш:
Чернодробна ф-я - разширен 19.70 лв
FT3+FT4+TSH 31.10 лв
LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Teststoteron 53.70 лв
Аз използвам услугите на http://www.cibalab.com/ цените са от тяхната web страница не, че им правя реклама, но те работят наистина бързо (още същия ден) и акуратно, като можеш да провериш резултатите през Интернет страницата им. Тези неща не са евтини, но ти каза, че това не е проблем за теб. Пък и принципно бодибилдинга не е евтин спорт.
Искам да ме разбереш правилно, изследванията не са защото цикъла е опасен за здравето! Това е един от най-безопасните курсове. Изследванията са за да имаш референс как изглежда хомеостазата на твоя организъм преди да си взимал какъвто и да било стероид. Това е много важна информация, послушай ме и не го пропускай този момент.
Ако решиш да избереш релефа аз ще съм повече от радостен да те посъветвам. Като за начало намери и прочети нещо за кетогенната диета и за цикличната и разновидност.
17.12.04
01:50
bodybuilder_ бая инфо ти даде the_Doc :lol: . Та както прочетох по горе за тази сила сигурно не си чист много. Но така е то щом си решил да тренираш за масивно тяло :wink: . Аз за мойте скромни 80кила :P бутам от лег 100 два пъти, мъртва тяга почнах да правя наскоро (преди няколко седмици) и макса ми е 120, за бицепс ти предполагам от стоеж лашкаш 60те кила ( което е похвално разбира се 8) ), а аз това упражнение не го изпълнявам по-принцип. На скота иначе правя с 40-45кг. Сега на скоро при френското разгъване на кривия лост за трицепс ми се е покачила силата и стигам някаде до 55кг (за 1-2 повторения). За клек няма да говоря, че и него го почнах заедно с тягата и съм гола-вода :oops: ( а и като цяло крака не съм тренирал преди ). Сега съм на 17 но ако ми попаднат 300кинта, ще направя един нечовешки цикъл с winstrol :twisted: ( наистина много добър ). Обаче няма такава опасност в близките няколко месеца :cry:
18.12.04
23:48
The_doc
мерси много за тази информация! ако това което казваш за релефа наистина е така бих посветил и 5-6 месеца стига да си запазя сьщата сила! ако кажеш малко инфо и за релефа заслужаваш да те черпа цял месец! :wink: благодаря ти още един пьт!
Здравейте,
Виж няма нужда да ме черпиш. В моя случай обратна връзка от твоя страна за това как се развиваш и едно благодаря за мен ще свърши отлична работа! :)
Знаеш ли кой е най-важния за културистите орган? Според Дориан Йеитс – главата. :)
За да направиш нещо красиво и здравословно с тялото си са ти необходими 2 неща:
- силна мотивация
- знания
Сигурен съм, че мислиш, че имаш силна мотивация, но за всички нас тепърва ни предстои да се убедим в това. :)
Аз мога да се опитвам да те насочвам към необходимите знания, но за теб ще остане работата да ги усвоиш и да ги адаптираш за твоето тяло.
Без пари (и то не малко) също нищо свястно не може да се направи в този спорт, но ако имаш силна мотивация ще намериш начин да го решиш този проблем.
Сега по същество:
Когато искаме да изчистваме тялото от мазнини ние го караме да работи в режим на калориен дефицит за да започне да покрива енергийните си нужди, като използва резервите си (мазнините). Безумно е да се очаква, че при драстичното спадане на енергийните нива (и силно намаляване на запасите от гликоген) на организма силата на мускулите ще нараства! Това е изключително трудно постижимо дори и за атлети ползващи хормонално заместителна терапия. Неразумно е да очакваме и че силата на мускулите ще остане на същото ниво! Това на което можем да се надяваме (и да се борим за него) е спада на силата да не е по-голям от 10-20% за да можем бързо да го възстановим без да възстановяваме запасите от мазнини.
Изключително важно е да не допускаме разграждане на мускулни влакна през периода на калориен дефицит. Практически това звучи по-скоро като едно добро пожелание отколкото като реалистична цел, защото всекидневно мускулни клетки се разграждат и синтезират, важно е обаче да следим организма си за състояние на претренираност, нещо което лесно се получава при калориен дефицит. Мисля че тук на всички начинаещи биха могли много да бъдат полезни книгите на Стюарт МакРоберт “Мисли” и на Майк Менцер “Супертренинг” – препоръчвам ви ги, наистина са полезни.
Знаете ли кой е най-големия ни съюзник в борбата с мазнините (не е кардиото)?
Това са нашите мускули! Тялото ни най-грубо се състой от следните 5 неща:
- вътрешни органи (като за простота и мозъка ще влезе в тази категория)
- костна система и сухожилия
- мускули
- мазнини
- телесни течности (кръв, лимфа, стомашно съдържимо ... )
От всичките тези неща мускулите консумират най-много енергия! Като при това го правят непрекъснато (24х7) дори когато спим. Ако допуснем намаляване на дела на мускулната маса, това автоматически създава предпоставка за запазване на дела на мазнините. При хора с голям дял мускулна маса е изключително лесно да контролират мазнините си в желаните от тях граници и обратното при хора с относително малък дял на мускулната маса е изключително трудно да намалят дела на мазнините. Както казва един мой познат “Това не е честно! То е все едно богатите да стават по-богати, а бедните по-бедни!”. Ето защо е много важно да контролираме дела на мазнини в тялото, а не да оставяме това за после, за лятото, за плажа или за ... друг път. Нека да ги контролираме сега докато можем да го направим, защото после ще става все по-сложно и по-трудно да го направим.
Искам на всички да стане ясно, че намаляването дела на мазнините (както и почти всичко в културизма) може да стане по много и различни начини.
Мекия (и по-бавен и по-труден) вариант е да става паралелно с изграждането на мускулна маса. Вярно е че организма не може да се намира едновременно в анаболен (калориен излишък) и катаболен (калориен дефицит) режим в един и същ момент. Вярно е обаче и че през деня има повече от един момент. Идеята е да се редуват катаболен/анаболен режим, като през катаболния се разграждат мазнините, а през анаболния се възстановява и трупа мускулна маса. Не е невъзможно да се направи, но изисква отлично себепознаване и умение да се разчитат признаците които ни подава тялото. На мен ми беше необходима една година в експерименти с различни диети за да започна да се усещам кога, какво се случва с мен. Накратко казано идеята е вечер и преди тренировка да не се консумират никакви въглехидрати, защото искаме по време на тренировката и докато спим да изгаряме мазнини. Голяма доза въглехидрати е разрешена след тренировка, (за да дадем възможност на мускула да направи свръхкомпенсация като зареди с гликоген), а междинните 2 хранения са с минимално количество въглехидрати, като се предпочита такива с нисък ГИ (гликемичен индекс), например овесени ядки. Ако до момента съм забравил да напиша, че за да успеем е задължително да се прочете и да се знае действието на инсулина в нашето тяло и по специално що е то гликемичен индекс и как се трупат мастни депа – сега е момента да го направя. Да задължително е да имаме основни понятия за това как работи нашето тяло! Имайте в предвид че тук имате голямо поле за творчество. Това което съм написал работи добре за мен, но за вас може да се наложи въглехидратите да са малко повече за да спрем мускулния разпад, а също така е възможно да се наложи въглехидратите да са по-малко за да усилим разграждането на триглицеридите.
Втория начин (да влезе доктор Аткинсън. :) ) е по-бърз и по-лесен за осъществяване, но е по драстичен! Става въпрос за кетогенната диета или изключване на въглехидратите от храната. Обикновено тялото ни работи с въглехидрати, протеини и мазнини, като изключим въглехидратите го принуждаваме да разгражда мазнини и протеини за да попълни енергетичните си нужди. Има органи (като мозък, бъбреци, еритроцити) които не могат да работят с енергия от мазнини, освен с глюкоза (понеже я спряхме) те могат да се хранят с кетони. Като говорим за кетони искам да кажа, че това понятие включва цял клас химични съединения в случая имам предвид само три от тях “ацетоацетат ACA, бета-хидроксибутурат BHB и ацетон”. Натрупването на кетони в кръвта води до състояние наречено кетозис, като едновременно с това се наблюдава намалена употреба на глюкоза и спиране на разграждането на аминокиселини за енергия. Именно към това състояние се стремим. Искам да кажа, че кетозиса не е болестно състояние, просто организма превключва от въглехидрати като основно гориво към мазнини. Процеса на превключване обаче не минава без сътресения (все пак това е резервния начин), като изкушението да си хапнеш нещо сладко е изключително силно. Мога да разкажа за мои познати, които сънуваха торти, пасти и какво ли не. Разбира се консумирането на въглехидрати с висок ГИ веднага спира кетозиса, като диетата ще трябва да се започне от ново. :( Много е важно да се консумират храни богати на протеини през цялото време на диетата (моя избор е стандартен: пилешки гърди, яйца и риба). Добрата новина е че състоянието на кетозис може много точно и лесно да се установи, както и степента му. Всичко което ни трябва е да си купим лентички за кетони от аптеката. 40 сек. (за вида който аз ползвам URS-2K) след като ги потопим в урината си ще знаем нивото на отделяните кетони. Обикновено на третия ден след началото на диетата започват да се появяват първите кетони в урината. Има доста статии за кетогенната диета сигурен съм, че ще успеете да намерите материали в Интернет. За мен съвременния гуру на тази диета е Lyle McDonald, а книгата му “The Ketogenic Diet: A complete guide for the Dieter and Practitioner” е отлично помагало за всеки културист с високи цели.
Искам да се разбере, че няма универсална рецепта която работи за всички! Интелигентния подход е да правим малки изменения на тренировката и диетата и веднъж седмично да правим измервания на теглото и процента на мазнините. Така ще знаем дали вървим в правилна посока или е време да променим нещо. Представените в графичен вид данни (MS Excel е полезен) веднага ще ни ориентират. Не мога да приема оправдание, че нямало такъв уред. Такива уреди се продават в доста магазини в София, предполагам че за около 50-60лв. може да се намери приличен.
Преди да завърша искам за малко (с тези от вас които са успели да стигнат до тук) да се опитаме да използваме най-важния орган за културиста и да помислим върху следното:
Хората като живи същества според вас от колко време могат редовно да се хранят? Аз мисля, че едва през последните 100г. от съществуването си можем да ядем когато си поискаме. Преди това е било по-трудно. А преди 3000г.? А преди 30000г.? Това за което говоря, е че в продължение на десетки хиляди години човека не е бил сигурен кога ще може пак да яде. За да оцелее (по пътя на еволюцията без съмнение) в човешкия организъм са се развили отлични механизми които му позволяват да консервира излишъка от калории когато има ядене и да регулира енергийния си разход чрез намаляване на метаболизма (някой тук знае ли какво е метаболизъм?) в периодите когато няма ядене. Цяла каскадна поредица от биохимични процеси протичат в организма когато имаме калориен дефицит, най-важните са намелено производство на Т4 от щитовидната жлеза, намалена конверсия от Т4 към Т3 във черния дроб – всичко това намаля метаболизма и гарантира запазване на наличните калории, както и пренастройка на ензимите в черния дроб с превес на тези отговорни за синтеза на триглицериди от глюкоза – а това гарантира най-ефикасното използване на глюкозата в случай че тя постъпи в организма, а именно отлагането и в мастни депа за бъдеща употреба. Защото не се знае кога пак ще има нещо за ядене! Човешкия организъм е оцелял благодарение на това му качество. Може би някога някъде е имало хора които не са съхранявали глюкозата ефективно под формата на мастни депа и са изразходвали енергийните запаси на организма без особени усилия – идеала за културиста. Те обаче не са оцелели до днес! Света е бил друг и често не е имало нищо за ядене в продължение на седмица. Всички ние които сме живи днес сме наследници на другите, т.е. всички ние имаме генетична предразположеност да пестим енергията на телата си, а излишната глюкоза да я отлагаме във вид на мастни депа. Казвам всичко това за да ви обърна внимание на един класически съвременен случай. Човека Х решава че е дебел и иска да отслабне в резултат на взетото решение той успява цял ден да не хапне нищо, като ефективно вкарва организма си в режим на консервиране. Вечерта обаче вижда храна в хладилника която му мирише вкусно и не издържа и се наяжда здраво. Организма вече се е пренастроил в режим на съхранение и всичките излишни калории ги отлага като мазнини. На другия ден нашия приятел Х решава, че още е дебел и цикъла се повтаря. Така нашия приятел Х, не познавайки основните процеси в тялото си успява да вземе най-лошото от двата свята: Той хем непрекъснато е гладен, хем непрекъснато трупа мазнини!!! Ако се огледате около вас съм сигурен че ще намерите поне един такъв случай.
Нарочно не съм описал никакви медикаменти (а списъка е дълъг), които подпомагат свалянето на мазнините, защото модераторите се притесняват когато цитирам фармацевтични продукти. Искам обаче да кажа, че има ужасни диети с медикаменти, като нарочно няма да дам примери, но ефекта от една неподходяща диета върху подрастващ организъм (а и не само върху подрастващ) може да бъде далеч по-разрушителна от всеки всеки един грамотно направен стероиден цикъл.
Този отговор малко като лекция се получи. Не знам доколко и дали въобще съм бил полезен, но ... толкова мога.:)
the_Doc, постът ти е прекрасен и заслужава най-искрени адмирации (изчетох го целия, разбира се, призовавам и останалите да не мързелуват, а да направят това)
Но именно заради това не му е мястото в този неприятен раздел “Забранени медикаменти”. Ако искаш да достигне до повече хора, можеш да го преместиш в някой по-подходящ раздел, а молбата, ако го направиш да махнеш тази част “може да бъде далеч по-разрушителна от всеки всеки един грамотно направен стероиден цикъл.” - простоп предупреди в края какви могат да бъдат последствията от “ужасните диети с медикаменти” {без да назоваваш кои са точно тези лоши медикаменти, че някой(я) много нахъсан(а) заради гаджето си например може да каже - "здрав съм, майната им на страничните ефекти" и да пробва...}
Това не е съвсем вярно:
“Нарочно не съм описал никакви медикаменти (а списъка е дълъг), които подпомагат свалянето на мазнините, защото модераторите се притесняват когато цитирам фармацевтични продукти. “
притеснително е когато се насърчава използването на хормонални и прохормонални продукти (ако мога така да “насиля” думата).
Може да цитираш фармацефтични продукти за масова употреба (които не са “controlled substances”), ако можеш спомени и страничните им ефекти (както знаем всички лекарства имат странични ефекти, включително някои фитамини в по-високи дози са токсични).
То тук у нас... луда работа - ефедринът криминализиран, а на Витошка ей такава реклама на DHEA, на която пише “хормонът на младостта”, все едно е билково кремче...
само 1 въпрос: схващането, че мускулите “горят калории, just sitting there” не е ли вече отхвърлено като мит?
още веднъж - поздравления за поста!
28.12.04
00:59
the_doc|!!!!!
Благодаря!!!!!!!!!!!!
наи искрено ти благодаря! мерси за изчерпателния отговор!!! още веднъж благодаря!! чао
28.12.04
19:27
the_Doc
бих искал да те питам нещо относно релефа.Втория начин кето диетата как влияе върху способноста да се концентрираш и да запомняш защото искам да я пробвам имам малко мазнинки за топене по корема.Но скоро идва сесия и трябва да уча за изпитите.В същото време надявам се че не влияе негативно на костната система защото имах счупена кост(преди 2 месеца ми махнаха гипса).В този период когато нетренирах натрупах малко излишна биомаса и сега се оптвам да я махна.Лошото е че много трудно правя релеф на коремната стена предразположен съм към трупане на мазнини там.Това лято едва успях да изчистя корема а сега пак нямам никакъв релеф.Все пак скоро идват топлите месеци искам да съм подготвен.
Leo, мерси за комплимента, радвам се, че моите знания може да са полезни.
Честно казано изненадан съм! Не очаквах модератор да каже добра дума за мен в този форум, но и това се случи ... света всъщност е едно чудесно място, нали? :) :) :)
То ако питаш мен нищо от написаното тук не е за раздел с име “Забранени медикаменти”, но за това ще пиша в друга тема.
Хормоналните продукти несъмнено имат своето място в бодибилдинга, а що се отнася до прохормоналните, не бих съветвал никои билдер да ги взима, но това е въпрос достоен за цяла лекция.
Всъщност схващането че мускулите горят калории дори когато не тренираме не е мит!
Поне според професора по ‘хранителна наука’ доктор Том Томас от университета на Мисури, това не е така!
Професора е от тези които правят наука - има 9 научни публикации, та мисля, че може да му се вярва.
Тук има повече инфо за него и изследванията му:
http://www.missouri.edu/~nutsci/thomas.htm
Ще завърша с няколко практически съвета за тези които искат да свалят мазнини, че иначе пиша само едни и същи ЛС:
- Пиите едно-две кафета 30мин. преди тренировка заедно с един аспирин (това ще е единствения медикамент в този ми пост)
- Стремете се да правите максимално интензивни тренировки. Ако тренировката ви е над 45мин това означава, че не е интензивна. Ако не сте ‘намокрили’ обилно фланелката си, тренировката не е интензивна. Ако си позволявате да ползвате GSM или пък да си лафите по време на тренировка, моля Ви не питаите за нищо докато не започнете да се отнасяте сериозно към заниманията.
- За да изгаряте ефективно мазнините ви е необходим източник на незаменими мастни киселини Omega 3, 6 i 9. Добра идея е да консумирате всяка вечер една чаена лъжика зехтин (олио от маслини). Като задължително си намерете студено пресован - пише го на етикета.
- За тези които могат да си го позволят бих препоръчал да хапват един-два пъти седмично сьомга, като не купувате от консервираната!
Ами засега толкова!
Останалите неща вече ги писах, а ако продължавам да пиша има голяма опасност да спомена още някои продукти на фармацевтичната промишленост. :)
Весели празници на всички!
[quote author=“Leo”]the_Doc, постът ти е прекрасен и заслужава най-искрени адмирации (изчетох го целия, разбира се, призовавам и останалите да не мързелуват, а да направят това)
Но именно заради това не му е мястото в този неприятен раздел “Забранени медикаменти”. Ако искаш да достигне до повече хора, можеш да го преместиш в някой по-подходящ раздел, а молбата, ако го направиш да махнеш тази част “може да бъде далеч по-разрушителна от всеки всеки един грамотно направен стероиден цикъл.” - простоп предупреди в края какви могат да бъдат последствията от “ужасните диети с медикаменти” {без да назоваваш кои са точно тези лоши медикаменти, че някой(я) много нахъсан(а) заради гаджето си например може да каже - "здрав съм, майната им на страничните ефекти" и да пробва...}
Това не е съвсем вярно:
“Нарочно не съм описал никакви медикаменти (а списъка е дълъг), които подпомагат свалянето на мазнините, защото модераторите се притесняват когато цитирам фармацевтични продукти. “
притеснително е когато се насърчава използването на хормонални и прохормонални продукти (ако мога така да “насиля” думата).
Може да цитираш фармацефтични продукти за масова употреба (които не са “controlled substances”), ако можеш спомени и страничните им ефекти (както знаем всички лекарства имат странични ефекти, включително някои фитамини в по-високи дози са токсични).
То тук у нас... луда работа - ефедринът криминализиран, а на Витошка ей такава реклама на DHEA, на която пише “хормонът на младостта”, все едно е билково кремче...
само 1 въпрос: схващането, че мускулите “горят калории, just sitting there” не е ли вече отхвърлено като мит?
още веднъж - поздравления за поста!
30.12.04
03:09
the_Doc ти си моя идол :P ( прочетох поустовете по-горе, честно да ти кажа наистина малко хора в този форум отделят толкова внимание на обикновенните потребители с един или друг проблем ) Колкото за начина на хранене описан по горе, ще съм доволен ако ми кажеш ако го прилагам дали ще ми се отрази добре... ( конкретно за приема на въглехидратите, като ги приемам само след тренировка в големи количества ) Аз тежа 80килограма висок съм 184см (доста за толкова малко килограми) и по принцип гледам да качвам кила като тъпча колкото се може повече храна на ден 8) , но за съжеление не винаги успявам ( забравих да кажа, че съм на 17години, тренирам от 2,5години, сериозно от около 1,5 ). В идеалния случей гледам да се придържам към следното: закуска(някав бъркоч от била :овесени ядки, други ядки, сушени плодове и тн. с кисело(4,5% масленост) или прясно мляко); преди обяд 2-4яйца с 1-3филии хляб, на обяд гледам да присъства някакво месо + кофичка кисело мляко; преди вечеря пак кисело мляко и някакъе плод (ако има примерно банани), вечеря пак месо ( ако има пилешко най-добре ), зеленчуци и тн. , преди лягане изяждам някой плод, може нещо сладко , отново 1кофа кисело мляко... пиша горе-долу да добиеш представа, че си ям стабилно( малко силно казано... ).
Колкото за прохормоните, искам да знам, как според теб ще ми се отрази един Animal Stack на Universal ( видях че имаш негативно отношение към тях, както и повечето от потребителите, но просто исках да чуя твоето мнение за продукта, при положение, че ще го взема еднократно с цел повишаване на мускулна маса и сила, не искам да прибягвам до стероиди, въпреки че някои са на мнението, че били по-безвредни. )
Здравей,
Не съм търсил изследвания за влиянието на кетогенната диета върху способността за концентрация и запаметяване. Не ми е трябвало подобно нещо. Мога да споделя впечатления от личен опит, като това е просто моя опит, а не представително изследване.
Аз мисля, че кето диетата не само, че не пречи на способността ти да се концентрираш, а напротив увеличава тази възможност. Добре е известно, че повишаването на глюкозата в кръвта води до ленност - нещо което теб не те ‘заплашва’ по никакъв начин докато си на кето диета. Проблем ще е времето необходимо на организма ти да достигне състояние на кетозис. През това време енергиините ти нива ще са доста по-ниски, ти ще си доста по раздразнителен и непрекъснато ще мислиш за храна, особенно за високовъглехидратна такава! :)
Тук мога да споделя една система за ‘гмуркане’ в диетата, нещо което драстично намалява преходния период, но това е за здрави хора с нормално функциониращи вътрешни органи. Ето аз как процедирам: Късно вечерта взимам очистително и на сутринта в стомашно-чревния ми тракт не е останала никаква храна, като си загубил и всичката необработена вода заедно с храната. Практически олекваш с 2-4кг. (нещо като Здравко от BigBrother :) ) Сега идва и най-интересната част от упражнението - в следващите 24 часа не консумираш никаква храна и никаква вода. Аз сутринта правя кардио придружено с обилно потене (то вечерта няма как да го сториш това), но това не го препоръчвам на никой, ако му е за пръв път. При такива екстремални условия организма мобилизира мазнните и активно ги ползва като гориво. Липсата на вода увеличава разпадането на мазнините за да се покриват нуждите от вода на организма. Ако в този момент се вземе и някакъв ECA хап (пиенето на хапчета без вода си е приключение) ефекта е невероятен, но дори и без това резултатите са налице. Само за първите 24ч. аз свалям около 400гр. мазнини, за съжаление това не може да се повтаря многократно. :( На следващия ден се консумират само протеини (и вода разбира се) и на третия ден вече си в диетата. За прихологическата пренастроика обаче ще ти трябва повече време! Важно е да имаш силна мотивация.
Що се отнася до счупената кост, би трябвало да са ти предписали калции. Имаи в предвид, че всяка богата на протеини диета води до увеличено отделяне на калции през бъбреците с урината.
[quote author=“Armitrage”]the_Doc
бих искал да те питам нещо относно релефа.Втория начин кето диетата как влияе върху способноста да се концентрираш и да запомняш защото искам да я пробвам имам малко мазнинки за топене по корема.Но скоро идва сесия и трябва да уча за изпитите.В същото време надявам се че не влияе негативно на костната система защото имах счупена кост(преди 2 месеца ми махнаха гипса).В този период когато нетренирах натрупах малко излишна биомаса и сега се оптвам да я махна.Лошото е че много трудно правя релеф на коремната стена предразположен съм към трупане на мазнини там.Това лято едва успях да изчистя корема а сега пак нямам никакъв релеф.Все пак скоро идват топлите месеци искам да съм подготвен.
03.01.05
03:41
Дискусията се развива доста смислено, ала материята разглеждана в темата има повече общо с друг раздел (Общи теми за хранене или Хранителни режими за покачване на тегло), можем да я разделим (доколкото позволява, понеже има постове изцяло свързани със спортното хранене) на 2 половини. Естествено ще оставим линкове към другите постове, така че да не нарушим смисъла предаван от авторите (или да го нарушим в най-малка степен).
Можем, разбира се да оставим авторите да направят това сами, за да не се получат недоразумения. Просто ще създадат нова тема в съответния раздел, посочвайки с линк частта за стероидите разгледани тук. Ще оставя нещата така, докато получа съобщения от поствалите дотук, за мнение.
Идеята е не да убием дискусията, нито да я затрудним, а да и дадем обширното внимание, което заслужава. Повече места водещи към въпроси разглеждани тук, прави по-ефективно разпространението на информация. Точно за това са създадени разделите!
Дичо, не е добра идеята да ме имаш за идол, въпреки че е много подкупващо-ангажиращо :)
То имаше една божа заповед да не си създава човек идоли и кумири ... сигурно не е случайно!
Ако все пак имаш нужда от идол защо не опиташ със Шварценегер или някой друг, които е постигнал много?
Не че аз се подценявам, но ... времето ще покаже. :)
Сега тази тема започна от препоръка за първи стероиден цикъл, мина през теория и практика на система за релеф, ако напиша и система за маса после една лекция за прохормоните и ... пълна боза ще стане. Почти няма да остане незасегната тема касаеща модерния бодибилдинг.
Предлагам ти да си зададеш същите въпроси, като отвориш нови теми в съответните секции. Така за всички ще е по-лесно, като няма да се налага после модераторите да режат темата на парчета.
Какво ще кажеш?
[quote author=“DichoN5”]the_Doc ти си моя идол :P ( прочетох поустовете по-горе, честно да ти кажа наистина малко хора в този форум отделят толкова внимание на обикновенните потребители с един или друг проблем ) Колкото за начина на хранене описан по горе, ще съм доволен ако ми кажеш ако го прилагам дали ще ми се отрази добре... ( конкретно за приема на въглехидратите, като ги приемам само след тренировка в големи количества ) Аз тежа 80килограма висок съм 184см (доста за толкова малко килограми) и по принцип гледам да качвам кила като тъпча колкото се може повече храна на ден 8) , но за съжеление не винаги успявам ( забравих да кажа, че съм на 17години, тренирам от 2,5години, сериозно от около 1,5 ). В идеалния случей гледам да се придържам към следното: закуска(някав бъркоч от била :овесени ядки, други ядки, сушени плодове и тн. с кисело(4,5% масленост) или прясно мляко); преди обяд 2-4яйца с 1-3филии хляб, на обяд гледам да присъства някакво месо + кофичка кисело мляко; преди вечеря пак кисело мляко и някакъе плод (ако има примерно банани), вечеря пак месо ( ако има пилешко най-добре ), зеленчуци и тн. , преди лягане изяждам някой плод, може нещо сладко , отново 1кофа кисело мляко... пиша горе-долу да добиеш представа, че си ям стабилно( малко силно казано... ).
Колкото за прохормоните, искам да знам, как според теб ще ми се отрази един Animal Stack на Universal ( видях че имаш негативно отношение към тях, както и повечето от потребителите, но просто исках да чуя твоето мнение за продукта, при положение, че ще го взема еднократно с цел повишаване на мускулна маса и сила, не искам да прибягвам до стероиди, въпреки че някои са на мнението, че били по-безвредни. )
05.01.05
21:26
[quote author=“the_Doc”]Дичо, не е добра идеята да ме имаш за идол, въпреки че е много подкупващо-ангажиращо :)
То имаше една божа заповед да не си създава човек идоли и кумири ... сигурно не е случайно!
Ако все пак имаш нужда от идол защо не опиташ със Шварценегер или някой друг, които е постигнал много?
Еми Арнолд за мене е БОГ а не идол :) Така че няма място сред идолите ми :lol: . Колкото за друга тема съм правил вече за прохормноните и конкретно за Animal Stack-а и за Анимал Тест също. За Анимал Тест ми казаха да не правя анимал тест със тялото си ( което не ми помогна особено много ), след което попитах за Анимал Стака и ми казаха от трън на глог ( което също не ми помогна ). Аз просто исках да разбера дали има смисъл и как ще ми се отрази ( защото не вярвам на мнението, че със стероиди би било много по безвредно, за ефекта знам, че ще е по голям. А и да е така нямам пари за такъв качествен - 120лв. ) Сега бързам, но сигурно довечера ще направя нова тема с надеждата модераторите да не ме линчуват :) за поредния спам...
Да, наистина мисля че тези които искат да намаляват дела на мастната тъкън в тялото си има какво да прочетат тук. Надявам се да им са от полза моите писания. Предполагам че ако се помести линк в съответния раздел ще е от полза за всички.
[quote author=“Image”]Дискусията се развива доста смислено, ала материята разглеждана в темата има повече общо с друг раздел (Общи теми за хранене или Хранителни режими за покачване на тегло), можем да я разделим (доколкото позволява, понеже има постове изцяло свързани със спортното хранене) на 2 половини. Естествено ще оставим линкове към другите постове, така че да не нарушим смисъла предаван от авторите (или да го нарушим в най-малка степен).
Можем, разбира се да оставим авторите да направят това сами, за да не се получат недоразумения. Просто ще създадат нова тема в съответния раздел, посочвайки с линк частта за стероидите разгледани тук. Ще оставя нещата така, докато получа съобщения от поствалите дотук, за мнение.
Идеята е не да убием дискусията, нито да я затрудним, а да и дадем обширното внимание, което заслужава. Повече места водещи към въпроси разглеждани тук, прави по-ефективно разпространението на информация. Точно за това са създадени разделите!