24.08.08
10:12
Здравейте!
На 16 съм ,170 висока ,54 кг .От скоро съм вегетарианка (ям само яйца и млечни от животинските продукти) .С храненето нямам проблеми ,но не знам сега като почне пак учебната година как да си организира тренировките,така че да се натоварвам достатъчно,но да не си губя прекалено мн от времето (ще се подготвям за доста ипити ) .
Ето какво измислих ,приемам всякакви забележки ,коментари и допълнения! :)
понеделник: сутрин рано 30 мин скачане на мини-трамплин , 20 мин на въже + упражнения за бицепс (с 5 кг дъмбели) и корем
вторник:плуване 1 ч
сряда:като понеделник ,само че не бицепс ,а трицепс
четвъртък:плуване 1 ч
петък:упражнения за рамена + крака (35 мин) +20 мин скачане на въже
събота:————————
неделя:ФИТНЕС : гърди+крака+дупе+корем
п.с.понеделник,сряда и петък тренирам сутрин рано вкъщи ,през останалите дни следобед ии когато намеря време
Целта ми е стягане и разкарване на разниследи от целулит ,които много ме дразнят !!
24.08.08
12:16
За какво пък ти е да си вегетарянка.Аз вълк и лъв дебел не съм видял.Рови из сайта за хранителни режими за понижаване на тегло.Мога да кажа само ,че месото и по точно пилешкото могат да ти помогнат доста.
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 24.08.08 12:18.
казано от WarChieft на 24.08.08, 12:16:
За какво пък ти е да си вегетарянка.Аз вълк и лъв дебел не съм видял.Рови из сайта за хранителни режими за понижаване на тегло.Мога да кажа само ,че месото и по точно пилешкото могат да ти помогнат доста.
А ти как реши, че жената ТРЯБВА да отслабва?
24.08.08
12:43
хех:) ами аз не го правя за отслабване ,по-скоро от възгледите ми за живота така да се каже ... :)
Пък и както казах - проблеми с храната нямам ,просто искам да се стегна.
И все пак няколко коментара по тренировките ми ще ми бъдат от полза !
Мерси ! :)
Наблегни на силовите тренировки за да подобриш мускулния си тонус - при вегетарианците мускулната тъкан се отпуска ако не се полагат усилия в тази насока. Това е моята най-обща препоръка като заклет вегетарианец от 12 години насам. :)
24.08.08
16:13
Тук във форума плуването е малко пренебрегвано. Аз обаче като бивш плувец мога да кажа само хубави неща за него и смятам че е идеално за общо тонизиране и стягане на тялото. Успех с начинанието и поздрави :)
Ето какво измислих ,приемам всякакви забележки ,коментари и допълнения!
понеделник: сутрин рано 30 мин скачане на мини-трамплин , 20 мин на въже + упражнения за бицепс (с 5 кг дъмбели) и корем
вторник:плуване 1 ч
сряда:като понеделник ,само че не бицепс ,а трицепс
петък:упражнения за рамена + крака (35 мин) +20 мин скачане на въже
събота:————————
неделя:ФИТНЕС : гърди+крака+дупе+корем
1)Скачането на трамплин не е най-доброто нещо за бюста на жената.
2)бицепс??? колко и кави упражнения, колко серии, колко повторения???? и за останалите муск. групи също?????
3)един път седмично тренировка за ръце при твоите цели е малко - прави бицепс/трицепс 2 пъти седмично.
4)след тренировка за рамена 20 мин. скачане на въже - това ИЗГАРЯ раменния мускул. Тоест претренираш го жестоко и ще намалее. Прави първо краката, после въжето и после, ако имаш сили, тренирай рамото. Или най-добре си сложи рамото в друг ден - гледам съботата ти е свободна. Защо да мързелуваш вместо да изтренираш едно рамо?!
Толкова по разделението - пиши сега какво съдържа “гърди+карака+...” упражнения, серии, повторения, почивки.
И за другите дни - също.
:)
25.08.08
07:20
Здравейте на всички ! Много се радвам ,че са се вклчили повече хора да дадат мнение :)
За кръвната група -мисля ,че съм А или АБ ( не знам ще се изложа нещо :) )
иначе за бицепс правя :
1.бицепсово сгъване от стоеж 3 Х 12 с 5 кг
2.концентрично сгъване 3Х12 с 5 кг
за трицепс :
1.кик бек 4Х12 с 3 кг
2.разгъване на дъмбел зад глава 4Х12 с 5 кг
3.кофички ( много съм зле тука ) правя 2 Х 10 за сега
рамената верно ще ги преместя да са в събота :
1.раменни преси от стоеж 3Х12 с 3 кг
2.разтваряне встрани 3Х12 с 3
3.повдигане напред 3Х12 с 5 кг
4.задно рамо : 3 Х 12 с 3 кг
за корем попринцип правя доста разнообразни упражненния ,защото си имам топка и ластици и дискове с каланетика ,но вклчвам и с тежест също.Няма да я пиша тренировката за корем само ще отбележа ,че обикновено е 5-6 упражнения по 60 бр някаде.
краката вкъщи ги тренирам също разнообразно и планирам да си взема в близките месеци лост с тежести да правя клекове .
клекове 2Х5 кг гири ( 70 )
напади
плиета
пистолет
бг клек
тилен мост
разни упражнения на топката
абдуктори и аддуктори със закачени тежести на краката
и др
(това най-общо какво съъдържа трен за крака вкъщи )
във фитнеса:
правя кръгова тренировка ,принципа на която видях в нета и мн ме изкефи.Ако имах повече време само така щях да тренирам.
3 кръга правя
1 кръг изглежда така:
1.incline dumbbel bench press (не знам точно как се казва това упражнение на български ) 10 бр
2.напади с 2 Х 7 кг дъмбели (20 бр )
3.пулоувър с дъмбел 10
4.лег преса 30
5.флайс 10
6. ритници на скрипец 20
7.пек-дек 10
8.ритници на машина за дупе 20
9.ротация с дъмбели 10
10 мин интензивно кардио ( тичане )
и се завърта от начало
сега да отбележим поправките според съветите :
понеделник : трамплина го замествам със степер тогава 30 мин + 20 въже + бицепс + корем
вторник :плуване 1 ч (надявам се плуването е достатъчно за гърба ?)
сряда: КРАКА ( половината упр ) + 20 въже + бицепс +трицепс +корем
петък:КРАКА (дръгата половина) +20 въже + трицепс +корем
събота : рамена
неделя : гърди+крака + дупе
така ок ли е ?
а и още нещо :) Понеже в понеделник ,сряда и петък ще тренирам сутрин от 5 до 6 вредно ли е ?Ако съм станала 10 мин преди тренировката ?Иначе ако не е сутринта трябва да я преместя късно вечер
Мнението беше редактирано от [puma] на 25.08.08 07:27.
Защо да не почива в събота? 7 тренировки за седмица са малко множко (било то и по-леки), още повече не видях някой да я попита до колко се е занимавала със спорт да този момент, т.е. каква е физическата и подготовка. Това е нащо много важно когато давате акъл на някого как да тренира и му предлагате готова тренировка.
Защо да не почива в събота? 7 тренировки за седмица са малко множко (било то и по-леки), още повече не видях някой да я попита до колко се е занимавала със спорт да този момент, т.е. каква е физическата и подготовка. Това е нащо много важно когато давате акъл на някого как да тренира и му предлагате готова тренировка.
“акъл” дават южните ни съседи
Аз и препоръчах да тренира раменете в събота - ако погледнеш малко по-нагоре ще прочетеш защо.
1 кръг изглежда така:
1.incline dumbbel bench press (не знам точно как се казва това упражнение на български ) 10 бр
2.напади с 2 Х 7 кг дъмбели (20 бр )
3.пулоувър с дъмбел 10
4.лег преса 30
5.флайс 10
6. ритници на скрипец 20
7.пек-дек 10
8.ритници на машина за дупе 20
9.ротация с дъмбели 10
10 мин интензивно кардио ( тичане )и се завърта от начало
1,3,5,7 - все упражнения за гърди. 5и7 се припокриват напълно.
Мхого са. Остави само две упражнения - например 1 и 7( мпже 1 и 5, ако предпочиташ). Хубаво да се стремиш да ги правиш с по-голяма тежест всеки следващ кръг (например 6,8,10кг дъмбели за 1 и 5,10,15 кг за 7) Може и да свалиш броя повторения на 8 за тези упражнения, а на упражненията за крака - да ги вдигнеш на 30.
Успех!