Какво да ям сутрин ?

ME

24.08.08
19:26

Кажете какви храни да ям сутрин ? През останалото време от деня съм на ‘’каквото има и по много’‘, но поне сутринта да ям правилната храна. Мерси. :)

24.08.08
20:18

Ако си решил да се храниш правилно, храни се правилно през целия ден. Сутрин може да удариш малко овес с мляко и някой прясно изцеден натурален сок (не купен от магазина).

24.08.08
20:43

Моята закуска е или 5 белтъка и 1 жълтък, объркани със 100гр. сирене и 100гр. овес, или кофичка кисело мляко (или 300мл. прясно) със 100гр. овес и доза суроватъчен протеин или амини.

24.08.08
21:49

казано от MeMe на 24.08.08, 19:26:

Кажете какви храни да ям сутрин ? През останалото време от деня съм на ‘’каквото има и по много’‘, но поне сутринта да ям правилната храна. Мерси. :)

нужди : бързоусвоим протеин + бавноусвоим въглехидрат
варианти :
- протеин: яйца, шунка, суроватъчен протеин, млечни продукти
- въглехидрат: овесени ядки, мюсли, пълнозърнести бисквити, пълнозърнест хляб
не забравяй и някой плод

ИС

25.08.08
07:58

най-подходящ избор на белтъчини за сутринта са яйцата,защото не само бързо се усвояват,но имат и най-богат аминокиселинен профил.За сутринта ти са нужен комплекс от въглехидрати с висок,среден и нисък ГИ,например чисти овесени ядки и житен(пшеничен) зародиш със стафиди и банан(ананас,диня и/или др.),или пък пълнозърнести палачинки(по-долу ти копирам една моя рецепта,как аз си ги приготвям,можеш да си я модифицираш)-

ПРОДУКТИ за 5-6 палачинки

30гр брашно от амарант
30гр брашно от киноа
10гр брашно от леблебия
10гр брашно от овес
10гр брашно от царевица
5гр брашно от пълнозърнест (кафяв) ориз
5гр пшеничен зародиш
1 цяло кокоше яйце 58гр
5 белтъка от кокоше яйце 58гр
300ml сок от соя или обезмаслено прясно мляко(0%)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Поставете брашното(общо 100гр)и сока от соята в купа и разбъркайте добре докато неостанат неразбити топчета.В отделен съд разбийте добре белтъците и яйцето,след което ги прибавете към сместа с брашното и разбъркайте до получаване на еднородна смес.
След това минавате тефлоновия тиган с една салфетка с малко захтин(3-4 капки),оставяте го върху котлона на максимална мощност(на 6) и след като се нагорещи тигана,намаляте котлона на средна мощност(на 4) и с един черпак сипвате тънък слой от сместа върху тигана,после обръщате палачинката за да се изпече и от другата страна.

ОВКУСЯВАНЕ

След като палачинките са готови можете да ги овкусите както и с каквото си искате по ваш вкус,в зависимост от калорийните ви нужди и в кой период(час) на деня се намирате и на каква диета сте, след което ги завивате на руло и ядете.

1.сирене,кашкавал,извара
2.месо,риба
3.пресни плодове
4.сушени плодове
5.мед,сладка,конфитюри,и др.подсладители от диетичен магазин

Например сутрин след ставане от сън и след тренировка аз си ги овкусявам с мед,стафиди(фурми),нарязвам пресен банан на колелца и пресен ананас на малки кубчета,завивам и ям,и след 25мин си набавям бързоусвояеми белтъчини.
Преди тренировка и преди сън ги овкусявам с един микс от риба(пушена или от консерва без сосове),различни меса,сирене,кашкавал,нарязани варени яйчени белтъци ,с една чаша сок от соя.Ям такива палачинки 2-3 пъти седмично,като си правя много експерименти когато ги овкусявам.Вече от доста време ги правя само с брашно от киноа и/или с брашно от амарант

Мнението беше редактирано от Ивайло Стайков на 25.08.08 08:04.

TI

25.08.08
08:08

Добър вариант е 100гр. овесени ядки с кофичка кисело мляко(така на мен ми харесва, иначе може и прясно) и мед. И после допълваш протеина който си решил да приемеш на закуска с яйца или бързоусвоима протеинова пудра.

При мене 5 белтъка (не рядко и 3 белтъка с 1-2 цели яйца) +1 кисело мляко+100 гр овесни ядки и 1 супена лъжица мед.
понякога разнообразявам с 2 белтъка+сандвич с шунка+400-500 мл прясно мляко с 50-100 гр пшеничени ядки.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 25.08.08 08:42.

26.08.08
17:43

Какви точно да бъдат овесените ядки?
Мюсли за такива сли става върпос?

26.08.08
19:11

Овесени ядки като овесени ядки. Какво не ти е ясно ?

26.08.08
21:35

Отиваш в аптеката и си ги купуваш. Само там май се намират вече истински овесени ядки, останалото по магазините дето го пробутват според мен са си чисти мюсли ...

27.08.08
08:37

Зависи аз си взимам овес от супермаркети **** ;) на немска фирма.

Мнението беше редактирано от tonu на 27.08.08 08:44.

27.08.08
08:53

Моята закуска всеки ден е: овесени ядки + 300 мл. прясно мляко и една доза протеин си слагам в 150-200мл. прясно мляко. Понякога изяждам и по един, или два банана за повече енергия и задължително 1 лъжица мед.

DI

27.08.08
11:00

Кофичка кисело мляко с овесени ядки в които има съшени парченца каисия :) + 1 лъжица мед и завъшвам с чаша сок :P

27.08.08
17:02

Мюсли с кисело мляко....или кисело мляко с 1 лъжица мед, пресни боровинки и пшеничен зародиш.....или пълнозърнеста филийка спилешко, варено яйце и домат...готино става голяма червена чушка, пълнена с тофу на кубчета и с копър.

27.08.08
17:33

Моята първа закуска са 2 големи зелени ябълки - раздвижват храносмилателната система и са хтра за загрявка. Втората закуса (20-30 мин по-късно) е купа бъркани яйца (4 цели, 2 белтъка) с броколи, моркови и 180 гр. месо + 2/3 филии пълнозърнест хляб, когато трупам маса. Иначе изключвам последното.

03.09.08
09:22

Меда каот бърз въглехидрат е добър избор за сутринта ,но и протеинчето трябва да е бързо , както казах и в други теми вече не съм от почетателите а млякото заради казеина в него и заради гела който става и забавя освояването на протеин , яицата са мн мн м нп одобър източник на протеин и по бърз ,колкото до моята закуска те са 2 - едната в 7.00 сънен взимам суроватка която седи готова до мен със захар или медец сл;агам и жодичката ,бъркам , пия и заспивам за още 2 часа .9.00-10.00 5 яица ако сам в основен период с 2 жълтъка и 100-150 грама овес със натурално сокче или вода ,ГАДНО ,но избягвам млякото сутрин.

24.11.13
17:57

Става ли за протеин да изпием домашен протеинов шейк:

250мл прясно мляко (3%, другото си е подсладена вода).
  50гр фъстъчено масло (около 2 супени лъжици с връх).
  половин супена лъжица натурално какао (за вкус и аромат)
  половин банан (за плътност на шейка)

А за въглехидрати овесени ядки с кисело мляко. ?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.11.13 18:26.

24.11.13
19:39

И колко протеин има в този “протеинов” шейк според теб?

24.11.13
20:37

Около 10 грама протеин, айде 12 макс.
Поправям се - с фъстъченото масло са към 22 грама грубо, което не е зле.

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 24.11.13 20:43.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1