27.10.06
20:18
някои може ли да ми даде информация откаде мога да намеря чертеж на лежанка, с размерите
[quote author=“zloster_ma6inata”]някои може ли да ми даде информация откаде мога да намеря чертеж на лежанка, с размерите
Хм...
Ако нямеренията ти са сериозни, мога да ти изготвя, напълно професионален проект.
Примерно:
-Чертеж на лежанка, по зададени критерии. Примерно ако видиш нещо в интернет което ти хване окото, показваш ми го и го чертая.
Заплащане по договоряне. Няма да ти одера кожата за интелектуален труд, релаксация. :wink:
Ако има нещо използвай ЛС
И на мен ми е нужен чертеж с размери, защото и аз реших да си правя лежанка, имам тръби, профили имам и ъглошлайф и електрожен.
Трябват ми размерите от картинката!
Мнението беше редактирано от Петър на 25.08.08 16:14.
Отиди и си ги измери в магазин. Ако те питат какво правиш им кажи, че мериш дали ще ти влезе в стаята ;)
Лежанка
Единствено лежанки произведени от фирми които са регистрирани и одобрени от техническия комитет на ИПФ могат да се използват на международни състезания.
Лежанката трябва да отговаря на следните размери:
1. Дължина - не по-малко от 1.22 м и да бъде равна и нивелирана.
2. Ширина - не по-малко от 29 см и не повече от 32 см.
3. Височина - не по-малко от 42 см и не повече от 45 см измерена от пода до върха на тапицерията на пейката без да бъде натискана. Височината на стойките, на които се поставя щангата, трябва да бъде минимум 75 см и максимум 110 см, измерено от пода до нивото, на което щангата се поставя в стартово положение.
4. Минималната ширина между стойките, на които се поставя щангата, трябва да бъде 1.10 м.
5.Челната част на пейката трябва да се простира на 22 см извън центъра на стойките, на които се поставя щангата, с толеранс от 5 см във всеки край.
Това е от правилника на IPF (Федерацията по силов трибой). Дава основните насоки към размерите на лежанките.
Един съвет - поръчай си стойките на лежанката колкото се може по-широки. По-удобно е и доста по-стабилно. Купи си първо лост и според него си поръчай лежанката.
Интересувам се колко трябва да е разтоянието между двете тръби на успоредката, нашата сме я правили с 50см междуцентрово и малко теснее - ширината по индивидуално усмотрение или стандарта трябва да е? В един от чертежите (този http://www.craftsmanspace.com/free-proj ... -plan.html) - видях че е 60см, 10см над нашата самоделка - в момента мислим да я преправяме или да направим нова - сгъваща се, за да не заема място - идеи?
За лежанка:
http://www.craftsmanspace.com/free-projects/free-fitness-equipment-plans.html
Скрипец също искаме да направим.
Стойка за клекове?!
Ще се тренира в необособена за тази цел стая и трябва да са максимално прибрани уредите.
При положение, че сами си правите лежанката, най-добрия вариант е да направите стойките подвижни с възможност за стабилно фиксиране.
Моята лежанка е с 5см ширина на стойките, които са на 60см отдалечени една от друга.
При точно 60см от стойка до стойка, за мен е неудобно, защото точно там ми е най-удобно да хващам щангата.
При по-малко растояние между стойките, риска от изсипване на щанга, докато я товарите се повишава.
Когато стойките са на по-голяма ширина от ширината на хвата, не виждаш къде точно оставяш щангата.
94-95см. е вътрешното растояние на стандартен 180см, ф30 лост, какъвто най-вероятно ползвате или ще ползвате.