26.08.08
16:24
Здравейте приятели одеве в метро си купих 2 диска тежести ,взех ги един под друг .Вкъщи ги отварям и гледам различни .
Едните са черни с дръжки на тях 15 кг , другите са бес дупки или дръжки като тези хромираните също 15 кг . И двете са на фирмата SPORT DEPOT но дали е възможно да има разлика в тези 2 вида тежести в смисал знам че е написано 2те по 15 кг но дали е възможна някаква разлика ,все пак няма да дигам накриво :D .
Претегли ги. Може да се окажеш много изненадан.
Преди време имах една малка зала, оборудвана с тежести на споменатата фирма и малки лостове (фи30мм.)
Купих си 400кг тежести, а след няколко месеца купих още200кг, че не ми стигаха.
Оказа се,че имат разика между партидите - първата партида 20-ките тежака 20,400кг., а втората партида 20-ките тежаха 19,800кг. Грубо мерено с кантарче тип “домашно”, но се усещаше при тренировка и се наложи да направя сив кант на по-леките за да се отличават (да не ги слагат от едната страна на лостовете).
Наскоро в една зала притеглих дискове на Паната на електронен кантар и 20-те тежаха 20,500кг ?!?!?!
Кантара може да дава отклонение, но надали чак толкова.
Претегли ги поне за лично успокоение - може пък точно твоите да са точни!
Нямам кантар4е такова .
След време ще си купя по още един вид от двете различни и ще се нагласят но това ще стане след около година като стана по як :D
За сега ще тренирам така не мисля че ще има кой знае каква разлика между 2те тежести все пак е един диск 15 кг а другите ще си ги дослагвам еднакви хромирани имам пък няколко грама няма да са ми проблем ,мерси за отговорите