22.08.08
01:49
След 2 месеца по лекари и специалисти ето ме и тук.
Всичко започна преди около година. По време на коремни преси получих силна болка /под пъпа малко вдясно /, от която не можах да стана около 2-4мин. Веднага отидох в спешно взеха ми кръв орина прегледаха ме за херния, апандесит нищо, сигурно някакъв мускул почивай и т.н. След около седмица болката малко по малко отмина. След 4-5 месеца ме заболя отново, но леко. Между временно декември бях на ехограф / профилактично/, всичко ми било добре. От края на юни започна пак отново тази болка изследвания кръв, орина изпражнения / всички видове хипатити та даже с спин/, ехограф. Единия лекар ми казва, че хернията се вижда на ехогаф, другият, че не се вижда. Вчера пък съмнения за инфекция по пикучните канали / от вчера съм и на антибиотик/ . Болката не е постоянна, но понякога е много силна / за около 2секунди /. Възможно ли е да имам херния и да съм тренирал с нея 1 год. или някакъв хроничен апандесит ?
Ако някой има идея при какъв лекар да ида или някакви снимки или друго, моля.
22.08.08
05:14
Залагам на хроничен апандисит, няма какво да прави херния на пъпа....
Лекарите си е...ло мамата.
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ ВТУРВАЙ ДА ПРАВИШ КАКВОТО ТИ КАЖАТ.
Една наша позната на подобно дередже. Трима лекари, 5 диагнози, накрая тя не издържа психически и взема та мина да я оперират от всичко, дето уж го имаше....
Е не знам дали и какво е имала, ама сега няма кой да я оперира от ужасяващо некадърната операция.
Част от която беше за хроничен апандисит...
22.08.08
21:20
Не ходи на лекари ве, те не разбират, седи си дома, лекувай се с народна медицина и билки :lol:
Ако трябва да сме сериозни, едва ли е и хроничен апендицит, понеже болката нямаше да е от време на време, а щеше да е глуха, тъпа или както я наречеш, но щеше да се появява доста по-често от това на 4-5 месеца. Ехографът е най-ефикасният метод за диагностициране на апендицит, ако са те гледали и са казали, че няма, значи няма проблеми. Херния не може да е. Предполагам, че става въпрос за мускулни спазми или прещипване на някое нервче. При какво положение на тялото се появява болката - изправен, седнал, наведен, по време на коремни преси? Как си с храненето - безсолно ли ядеш всичко или да избягваш млечни продукти и други храни богати на калций?
Не бързам, но проблема е, че болката вече отива към постоянна / прав, клекнал, легнал/, все едно, че имам нешто като балон, появи се и болка в гърба ит дясно / под бъбрека /. На зала не съм стъпвал от 2 седмици, иначе храната нормална, не съм много по млякото сол- нормално. Вече не знам. Утре май пак ще ходя на преглед / почва да не се търпи/.
Аз тренирах към 10 месеца с херния ингвинялна и постепенно се уерличаваше , но никога не съм изпитвал болка.
Зависи от типа на болката. Ако говорим за крампична болка (чувство на стягане, опъване, рязкост), тя произлиза от кухите коремни органи и не е локализирана. Можем да говорим за наличие на перитонеална болка; Тя може да се дължи на перитонит, вследствие заболяване на коремните или тазови органи, обструкция на червата, уретера или билиарното дърво и др.
Във всеки случай коремната болка е симптом на процес- дали мускулно натоварване или с висцерален характер.
Консултация с хирург и повторна ултрасонография( ехография) на коремни органи
Дзвер точно под пъпа би трябвало да боли ако е херния ако не се лъжа .
Възможно е да ти се късат мъскулните влакна или да си получил някакво разтежение на коремните мускули.Но щом проблема е от толкова време ходи по лекари и накрая като те изкарат че имаш счупен зъб спри да ходиш :lol: При мен от време на време като се набирам и съм си отпуснал коремните мускули и от кръста надолу всичко свободно ако прекаля със висенето така се появява такава болка и ходя като гърбава баба докато не ме отпусне.Същото ми се получава като се опитам да направя много голям мост на лежанката с резки движения.Но при мен отминава бързо...Ако Ивчо може да ти преведе това което е написал може и да ти помогне :lol:
24.08.08
15:49
Апандиситът чест дава болка около пъпа.
Не съм казал да не ходи на лекар, колега project_lyte, а да не ги слуша без да провери сигналите, щот ои без тов има 5 диагнози, като половината са за операции - хернията и апендиситът със сигурност.
Тия некадърници нещо са объркали. На ехографските снимки липсват камъните в жлъчката ми / бях забравил да спомена, че съм собственник на два камъка 1.7см. и другият към 1см./. Личният ми се хвана за главата и се съмнява снимката да не е на някой друг / добре, че той поне си разбира от работата/. Бях при гастроолог /не знам да ли така се пише/ и ми каза, че не е апандесит или херния и отново пълна кръвна тази седмица. Антибиотака свърших и нищо. Аман вече.
Същият проблем. Като почнах да тренирам беше преди доста време и като се напъвах на скрипец и нещо ми стана долу в дясно. Хирургът каза, че сигурно съм скъсал мускулно влакно. Мина ми и си тренирах без проблеми там. Обаче до колкото помня миналата година на есен нещо май пак ме беше боляло там, но малко, след време пак и накрая преди няколко седмици три седмици ме боля. Всъщност трудно ми е да кажа, че е болка - просто нещо ме дразни неприятно. Пипам няма нищо, а ми се струва, че усещането се мести. Не е само на едно място. Понякога е ниско долу, понякога 10 см нагоре и т.н. Нямам точно спомен, как ме заболя последно или първо правих мъртва тяга или при рязко движение при коремни преси на римско столче.
Лекарите при раждането ми са били казали, че съм податлив на херния, а и баща ми и дядо ми имат. Аз не се чувствам, че имам. Миналата седмица като тренирах нямах проблеми дори малко коремни преси направих, но ми се струва, че дълго време като ходя (няколко часа) и леко ми идва неприятното усещане.
Та и аз се чудя, какво да правя.
В Германия преди години един приятел го оперираха от камъни и докторът му казал, че ако пиел бира нямало да ги получи.
(Между другото пише се “урина”)
26.08.08
11:53
ТОва последното обаче е хипотетично, ме е задължително да помогне и то важи за камъни в бъбреците(при това само за един вид седимент) и никак не помага при камъни в жлъчката.
А човекът отгоре има камъни в жлъчката.
Зингам, твоята болка е доста неопределен симптом. Може да е всичко, или започни от снимки и отхвърляй едно по едно всичко, даж и травми на ставата на крака или скъсан мускул, или, ако смяташ че не те притеснява, остави така, но почини няколко седмици, а след това намали упражненията за тази част на тялото.
Понякога е ниско долу, понякога 10 см нагоре и т.н
Zingam
Тази болка от слабините някъде до пъпа ли е ?
25.09.08
00:26
Аз имах подобен проблем преди около 4-5 месеца. Започнах да усещам болка (не много остра) в дясно под пъпа. Бях по доктори. Взимаха ми урина, кръв и т.н. Ходих да ме прегледат за херния - нищо. Не ме болеше много, но беше много дразнещо (особено като си втълпиш, че ти има нещо..)..В крайна сметка отидох при един специалист-хирург, който ми постави диагноза разкъсване на мускулни влъкна. Изписа ми Фастум Гел и ми даде някакви хапчета да пия, но не помня какви са. Когато ходиш следващия път на лекар се консултирай, може да е това. Живи и здрави !
P.S: Според мен няма шанс да е херния, защото от херния доколкото знам боли ужасно много, а и се открива много лесно (от способен лекар).
Мнението беше редактирано от Lubomir Marchev на 25.09.08 00:27.
казано от Lubomir Marchev на 25.09.08, 00:26:
Аз имах подобен проблем преди около 4-5 месеца. Започнах да усещам болка (не много остра) в дясно под пъпа. Бях по доктори. Взимаха ми урина, кръв и т.н. Ходих да ме прегледат за херния - нищо. Не ме болеше много, но беше много дразнещо (особено като си втълпиш, че ти има нещо..)..В крайна сметка отидох при един специалист-хирург, който ми постави диагноза разкъсване на мускулни влъкна. Изписа ми Фастум Гел и ми даде някакви хапчета да пия, но не помня какви са. Когато ходиш следващия път на лекар се консултирай, може да е това. Живи и здрави !
P.S: Според мен няма шанс да е херния, защото от херния доколкото знам боли ужасно много, а и се открива много лесно (от способен лекар).
В петък бях на уролог и ми каза, че има от дясно леко пропукване / може превода да не ми е точен/ и ме препратиха на хируг. Болката понякога си е доста силна и нещо като дразнене. В крайна сметка съм в четвъртък при хирурга. Отделно имам назначена втора ехография и за около 5път кръв, урина.
06.04.12
22:53
Искам да попитамм ..... Значии една вечер правих коремни пресии предимно за долната част на корема. На сутринта се сабудих и при ставането нещо рязко ме опана под папа в ляво ... и ме притеснява да не е херния или нещо подобно понеже сам активен спортист и това много ще ми попречи ... ?!