Проблем с китката

27.08.08
20:31

Здравейте момчета. Не знам как да ви обясня моя проблем, тъй като досега не съм попаднал на правилната диагноза, освен на “слаби китки”. Та проблема ми, че ми се появи нещо като топче на китката. Това стана още преди 5-6 години като тренирах тенис и явно наистина китките ми са били слаби и тази гад се е появила. Сега обаче като почнах фитнеса това топче стана малко по-голямо и се измести отстрани. Когато тренирам не ме боли, нито го усещам. Само като го натисна със сила чувствам малка, но търпима болка. Ето 2 снимки : http://img.data.bg/i.php?id=1123080
http://img.data.bg/i.php?id=1123082

Някой да е имал такъв проблем или посещение при доктора няма как да не се избегне ?

Темата беше редактирана от tfx на 27.08.08 20:32.

Въобще какво си чакал?
Това прилича на костен израстък. Като гледам формата му, твърде вероятно да е доброкачествен или мъртва костна част в края на костта.
Веднага отивай на лекар. Веднага.
Недей чака повече умни съвети.
Играеш си със здравето си.
6 години си го чакал. Какво? Да порастне?
И сега питаш по форумите...

PS. Все пак това на китката ли е наистина или е в кожата над нея? Твърда основа ли е или играе?
Във втория случай вероятно имаш доброкачествено подкожно образувание - може би мастно, от типа на липом и т.н.
Рано или късно ще трябва да го оперираш. Особено след като казваш ,че расте.
Колкото по - рано, толкова по - добре за теб. В достатъчно ранна фаза може да се изгори просто с лазер или електрокоягулация с местна упойка, че да усетиш само спринцовката. Чакаш ли го обаче, то ще почне. Ще завземе кръвоносни съдове, нерви и ще стане по - голяма беля.
Без да говорим, че щом расте положението никак не е цветущо и веднага трябва да се разбере какво се случва!!!

Поздрави, бързо оправяне и умната. Страх лозе пази, но не и здраве.

28.08.08
08:53

Нещата описани от ДЗВЕР са така, само че след операцията може и да стане по-зле. Не знам дали има някакви алтернативи ма намери сериозни хора за проблема си. Както ти каза колегата- ПОДХОДИ СЕРИОЗНО!

28.08.08
09:16

Аз имам такова на кокала на глезена, но доста по-малко и доктора каза, че ако не расте няма проблем, но ако расте трябва да се премахне опреративно...от няколко години си седи същото не ме боли даже съм го забравил :д ,но при  теб като гледам е доста по-различно, затова отивай на доктор при първа възможност

28.08.08
09:27

Ако е костен израстък ще му кажат да изчака разтежа да спре...Ако е подкожно образование не е поблем могат да го изрежат.

NA

28.08.08
12:54

Абе ако е костен израстък, няма да го боли при натиск, а той казва, че го боли.
Отива веднага на доктор, пич, това е моя съвет също.
И въобще защо си чакал досега?!

28.08.08
13:06

Здравейте. Благодаря за отговорите. Ами защо съм чакал ли? Защото бях 10 годишно лапе и ме беше страх, само като си представя, че ще ме режат със скалпела. След това тренирах бокс при който проблема с китката не се усещаше и нямаше проблем. Спрях бокса и започнах фитнес и сега вече се напряга китката и проблема се усеща.

Абе и костен израстък може да боли при натиск. Туморите даже понякога я докарват до чупене на костта без външно напрежение. Костта не е безчуствена, и там има нерви. И проникват инфекции. Като при зъбите.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 28.08.08 18:38.

DO

29.08.08
11:04

Това наистина е неприятно човече дано да се оправиш...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1