27.08.08
20:17
какво мислите могат ли да се съчетаят
искам да запиша плуване като спорт в университета, но тренирам за мускулна маса
тренировките са ми 4 на седмица и ако добавя 2 дни плуване дали няма да претренирвам
и плуването ще забави ли покачването на мускулна маса
Много хора спорят, но според мене плуването носи само и единствено плюсове във всякакво отношение!Давай записвай се недей чака ! :)
Е най-лесно е да пробваш - само така ще разбереш.Може и да понесеш плуването,може и да се преумориш.Ся ако правиш по 40-50 дължини - сори ама все едно да си маратонец и да икаш да качваш.Съвети много - просто опитай и ако се преуморяваш намалявай плуването или фитнеса,докато почнеш да усещаш ефект
28.08.08
07:58
40-50 дължини на 25-метров басейн не са толкова много :)
То плуването в университета е 1 път седмично(поне за СУ) и на самите тренировки не те карат да правиш нищо. Всичко си зависи от теб.
Според мен определено могат да се съчетаят плуването и билдинга. И го правя.
Защо пък да не поплуваме малко. 1 път в седмицата 1 км не е нищо наистина. Обаче само за любители ;)
28.08.08
08:27
казано от mamaligabg на 28.08.08, 07:58:
40-50 дължини на 25-метров басейн не са толкова много :)
То плуването в университета е 1 път седмично(поне за СУ) и на самите тренировки не те карат да правиш нищо. Всичко си зависи от теб.
Според мен определено могат да се съчетаят плуването и билдинга. И го правя.
1км плуване на седмица не бих го нарекъл плуване.. При 4 пъти седмично фитнес и 2 пъти седмично плуване според мен ще претренира,трябва да се храни като вол, че да не почне да се топи.
казано от qCeka на 28.08.08, 12:10:
С плуването ще си увеличиш капацитета на белите дробове.
Човека ходи на университет,значи е поне на 20 години - това и занимания от 1 час седмично забрави да увеличат капацитета на дробовете му
Много зависи в кои дни ти е плуването. Ако е в дните в които почиваш от фитнеса едва ли ще ти е проблем. Когато аз имам занятия+плуване после си е истински подвиг да отида на фитнес. Интересното е, че после тренировката е в 1 от двете крайности- или ми се получава 1 неползутворна тренировка или е страхотна. Всичко зависи от интензивността на плуването- ако го даваш по-леко е страхотна загрявка на цялото тяло.