10.01.05
13:01
От 10 месеца тренирам сериозно, като първо свалях малко килца, а после(около 6 месеца вече) започнах да тренирам по-усърдно и да се храня подходящо. За съжаление при мен гърдите не растат както другите мускули и ве4е се притеснявам, че ще изглеждам смешен.
1,70м съм висок, 69 килограма, 36 ръка, добър гръб, но проблемът са ми гърдите. Максимално на лег вдигам 70 кг, а правя почти всички известни упражнения за гърди с дъмбели и лост, но просто не растат.
Някои може ли да ми даде съвет-да вдигна малко силата и да “поналея”?
Тренировката ми е 4-дневен сплит:
1. Гърди
2.Гръб+задно рамо
3.ръце
4.Рамо+ крака
Мерси предварително
10.01.05
14:08
дай тренировката за гърди,упражнения,серий и повторения
Всеки си има трудно растящи мускулни групи но това се оправя в периода за сваляне на мазнини ако толкова държиш на баланса.Може да не изпълняваш упражненията правилно и се да се стремиш по голяма тежест да вдигнеш за сметка на изпълнението може интензивноста да е малка а също така което е най вероятно според мен е да претренираш
лег- 4x6-8
полулег 3-4x8
пек-дек 3-4x8
флайс 3x8-10 с леки дъмбели
долна част с дъмбели 4x8
Някой може да каже че правя много повторения, но само така се натоварвам, защото на лежанката не мога да вдигам много (срам ме е да кажа, но макс ми е 70-75, при условие че клякам със 110кг). Пробвах с ВВД, -качих навсякъде, а гърдите си стоят, сега гледам по- малко карбо и повече белтъци и мазнини.
11.01.05
19:14
мога да ти дам примерна програма за СИЛА,при посочените от теб макс-70 кг,правиш я да речем месец и половина-два и вдигаш работната тежест,после увеличаваме малко повторенията,намаляваме почивките и надявам се да се получи...
1.лег-1х15,1х10,1х5 и 2х3 важно е да запомниш ,че първите 3 серий са загряващи и подготвящи,правиш 15 повторения с тежест с която можеш да направиш 20,правиш 1х10 повторения с тежест с която можеш да направиш 12-13 повторения...и стигаш до ВАЖНИТЕ 2х3 тежестта е такава ,че правиш сам 3чисти повторения,четвърто не можеш да направиш сам,при теб сигурно ще е около 65кг.ВАЖНО-почивката е не по-малко от 3,5минути,даже 4-5мин.
2.Горен лег.1х12 с леко,1х8 отново с тежест с която можеш да направиш 10-12 повторения и 1х3,три чисти без да можеш да направиш четери сам.
3.кофички -една серия до отказ
тази схема е наложи и ръцете бицепс-трицепс,две-три загряващи и една-две основни за сила с по три повторения
за рамото,гърба и краката си прави съответно по едно или две упражнения,основни в 6-8 повторения.
В началото може да качваш по 2-3 кг на щангата на всяка следваща тренировка,като зациклиш веднага върни назад т.е. на предишната тежест,целта е да вдигнеш силата и от там с по-големи тежести повече маса,но това след 1,5-2 месеца.
батка, много са ти сериите, щом гърдите ти генетично са ти слаба група, с такава тренировка поосмъртно няма да качиш. Направи тренировката си по-тежка, включи една серия макс и една макс+5 кг с помощ, с други думи по-малко серии и повече интензивност
Много повторения Ок ами сериите те са многото в тренировката ти според мен 17 серии мисля че претренираш и като не ти мърдат ти още повече ги натоварваш и ефекта е отрицателен.направи седмица почивка и направи цикъл за сила (разнообразие) с 9 серии после пак си почни за маса но не с толкоз серии
Мерси на всички! Ще направя цикъл за сила и ще видя какви ще са резултатите и после ще пиша.
Успехи!
ми според мен е удачно да правиш по малко упражнения 3 ( 4 наи много) и да тренираш тежко. прави пирамида и е хубаво да правиж форсирани повторения с партниор.
абе хора гледам че имам подобен проблем като гореописания висок съм 170 тежа 69 кг имам 36 ръка но гърдите ми са слаби макса ми към 75…. Досега тренирам по следната система 5 серии лег пирамида почти до макс 70 кг с които мога да направя 3 вдигания; 4 серии горни гърди лег от наклон с постоянна тежест около 50-55 кг. Трето упражнение правя ако имам още сила все пак глдеам да не претренирам... Та когато правя трето то е вдигане за долни гърди или сгъването на машина. Стази тренировка допреди 3-4 месеца имах голям растеж за този период си вдигна легах от 40 на 70 а тогава насам застой поради което сменям програмата. Моля даите съвети или кажете дали горепосочените неша ще вършат работа :)
Всеки опира да застой някога.Мускулите отказват да растат и ние трябва да им предложим непознат до този момент стрес.Не е казано че трябва обезателно да вдигнем сериите и повторенията можем например да сменим упражненията (най често срещания вариант) или да направим цикъл за сила с малко повторения,можем също да направим цикъл за издръжливост с повече 12-15 важното е да има разнообразие и да стресираме мускула с непознат до стрес,защото рано или късно той привиква към натоварването
Немога честно казано да разбера защо след като стигнат точката в ,която организма спира да расте те. застой ,хората овеличават стреса! Вместо да оставят дни почивка в ,която организма да може да се приспособи и да хиперкомпенсира стресът. Преди да овеличавате стресът си помислете дали почивката ви е пълноценна защото по-голямата част от хората в залата са хронично претренирали или не почиват правилно!
по-здрави
Не е казано че застоя е от претрениране Емо ако това е налице тогава почивката е задължителна но ако организма ни е свикнал към едни серии,повторения и килограми трябва да се атакува по друг начин това имах в предвид
Да разбрах ти мисълта братле и съм сагласен. Но почивката е повечето работа в тренировачният процес защото тренирате примерно 1час ,а от останалите чесове зависи колко ще пораснете.
Има хора втова число и мои приятели които имат този проблем.Мога да ти дам една идея която може да ти се стори абсурдна.Обърни внимание на трицепса,ако той ти е слаб трудно ще качиш някое друго кило на лежанката.Малко абсурдно звучи ,но това съм го видял лично.Имам в предвид слаб като сила :wink:
13.01.05
17:41
мога да кажа аз какво съм правил и какво правя като позацикля :D
сменям тренировката по следният начин,в случая за гърди-от работа с щанги минавам на работа с дъмбели,оставям да речем вдигането от лег с дъмбели и другите упражнения ги сменям с нови,например флайс,кофички,пуловър,лицеви опори..знаете ги.Намалявам леко работните тежести,две-три повторения повече или суперсерий,правил съм също смяна от крака-гръб на крака-гърди и мисля,че всичко това върши работа.
[quote author=“mile”]Има хора втова число и мои приятели които имат този проблем.Мога да ти дам една идея която може да ти се стори абсурдна.Обърни внимание на трицепса,ако той ти е слаб трудно ще качиш някое друго кило на лежанката.Малко абсурдно звучи ,но това съм го видял лично.Имам в предвид слаб като сила :wink:
Не е апсурдно! Трицепса участва в повдигането от лег.
по-здрави
Хич даже не е абсурдно :) . Същото важи и за рамото. А ако искаш сила на лега прави лег, откажи се от другите упражнения. Прави лег, лег с тесен хват, други упражнения за трицепс, раменни преси, кофички.
Поздрави!
[quote author=“emil_mlo”][quote author=“mile”]Има хора втова число и мои приятели които имат този проблем.Мога да ти дам една идея която може да ти се стори абсурдна.Обърни внимание на трицепса,ако той ти е слаб трудно ще качиш някое друго кило на лежанката.Малко абсурдно звучи ,но това съм го видял лично.Имам в предвид слаб като сила :wink:
Не е апсурдно! Трицепса участва в повдигането от лег.
по-здрави
По принцип трицепсът ми е добре развит и имам сила, не знам дали не е от предмишниците, тъй като те не са ми8 силна част, а и не ги тренирам много. Направих препоръчаната тренировка за сила от лег, а мисля и да спра с лоста за малко и да тренирам само с дъмбели+ кросовър. С дъмбели не ми е толкова трудно, колкото с лост Ама то лесно няма :( , така че...
Успех!
14.01.05
19:10
kara,
Направих препоръчаната тренировка за сила от лег, а мисля и да спра с лоста за малко и да тренирам само с дъмбели+ кросовър.
нещо не те разбрах,мислиш да правиш тренировката за сила като прибавиш и упр-я с дъмбели и кросовър :?Поправи ме ако нещо не съм разбрал!
[нещо не те разбрах,мислиш да правиш тренировката за сила като прибавиш и упр-я с дъмбели и кросовър :?Поправи ме ако нещо не съм разбрал!
Всъщност аз малко объркано пиша, грешката е в моя телевизор :lol:
Направих тренировката за сила както беше написана във форума,ама много зор ми идва с този лост и мисля за известон време да спра лежанка с лост, а да правя с дъмбели, струва ми се че с тях мога да вдигна повече килограмите(макс ми е с дъмбел 32 кг). Това ми беше мисълта, само ако може някой да ми каже добре ли е примерно 1 месец или месец и половина да правя гърди само с дъмбели? Фактически това са около 6-7 тренировки за гърди по моята програма
Мерси!
Успехи!!!