Алкорин, пич, прекалено много се палиш. Форума е място за положителни емоции и размяна на опит не го взимай толкова навътре. Ако прочетеш мненията на ДЗВЕР пак, без да влагаш емоции, като страничен наблюдател, ще видиш за какво говори той и за какво ти. Той ти казва алчност за кг, ти говориш за хипертрофия чрез повишаване на тежестта, съвсем различни неща. Та ако направиш повторен прочит по този начин ще видиш, че и той е прав. Вземи от мненията му ако има нещо, което може да ти е полезно и не се пали (приятелски съвет)!
п.п. Така и така цялото ми мнение е спам поне това да кажа- Кевин_Koстнер, “Някак си не ми се връзва да не тренирам ръце изобщо и те да си растат сами като клякам :D” само за информация аз така правя и в момента се сещам за още 2ма потребители тук. Не е толкова рядко явление.
Поздрави!
29.08.08
18:51
казано от Kevin_Kostner на 02.08.08, 21:48:
Не знам какво вика Алкорин,но още помня една тема,пусната за рамо май беше или за ръце ако не се лъжа и отговорът на Алкорин беше - щом искаш по-големи ръце,прави повече клякания и мъртва тяга. Вярно е,че тези упражнения са безценни и незаменими и че оказват влияние върху цялото тяло,но съм сигурен че ако един човек тренира 1 година по 2 пъти в седмицата само ръце,а друг тренира по 2 пъти в седмицата само клякания и мъртва тяга,то този който е тренирал ръце ще има по-големи ръце. Може като цяло да е неустойчив,несъразмерен и какво ли още не,но ще има по-големи ръце. Някак си не ми се връзва да не тренирам ръце изобщо и те да си растат сами като клякам :D
Примерът ти не е подходящ, тъй като разглеждаш нещата в тяхната крайност - ти казваш “единия ще прави само това,а другия само онова”. От друга страна Alkorin никъде не е споменал да не ги тренираш, казал е единствено ” ако искаш по-големи ръце, прави повече клякания и мъртва тяга”. В което няма нищо нередно - тягата,клека и лег-а са многоставни базови упражнения, които указват положителен ефект върху цялото тяло - метаболизъм, хормонален баланс, сила - и трите са решаващи фактори за хипертрофията на всички мускули. Така че ти пак си правиш ръце, просто като в същата седмица си имал една тежка тяга и един тежък клек, тялото ти е по-предразположено да расте. Може би Alkorin е имал нещо друго в предвид, но така виждам аз нещата и съм съгласен с неговото мнение.
П.П. сещам се сега как силата на бицепса ми тръгна нагоре като цените на петрола след като включих тягата в тренировката си. Давам него за пример, защото уж няма връзка между едното и другото, изобщо не споменавам чуковете и мечката и останалите..
29.08.08
23:45
казано от jalokin на 29.08.08, 18:11:
само за информация аз така правя и в момента се сещам за още 2ма потребители тук. Не е толкова рядко явление.
Поздрави!
И като правиш така какъв напредък имаш конкретно в ръцете и колко см са ти? А самият факт че казваш “аз и още 2-ма потребители” показва че е рядко явление
30.08.08
08:14
Проблемът на колегата е ясен, той изживява форума като място за себедоказване и където да покаже колко много знае и може... Затова се и пали и връхлита и изказва десетки дълги и често противоречащи си мнения - целта е да “спечели” “дискусията”, а не да стане дискусия.
Лошото е, че това разваля диалога, а не че той е глупав.
Алкорин, казах ти го с други думи сега ще ти го кажа в прав текст: имаш фундаментални пропуски по физиология, а четеш в Интернет и не искаш да слушаш. Микроразкъсванията са основа на миофибриларната хипертрофия на мускула. Основа на саркоплазмената е:
КЛЕТКАТА СЕ ПРЕЗАПАСЯВА С ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА, СОЛИ И ТЕЧНОСТИ И УВЕЛИЧАВА РАЗМЕРА И БРОЯ НА МИТОХОНДРИИТЕ СИ.
Запиши си го някъде, толкоз по дългата ти безкрайна тирада за микротравмите и незаменимата им роля за обема.
Доста интересни и полезни работи гледам си изписал, ма мен ме заитригува следното- как може да се коригира времето на свързването на актина и миозина? Аз доколкото знам след освобождаването/активирането на АТФ той протича, кое може да се регулира? Ако задържам щангата, просто не става ли изометрично натоварване и пак протичане на процеса със същата скорост?
Ами то и аз това се опитвам да кажа, че връзката не е точно такава и бавното вдигане всъщност не променя съществено презапасяването на клетката - каквато е хипотезата на Алкорин. Даже напротив, повечето школи препоръчват експлозивна, а не бавна позитивна част на движението(натоварваща част). Колкото до негативната, никой не я препоръчва да трае половин час, ами това да е и тя експлозивна означава да правиш опит да си разкъсаш мускула при разтежение. Затова е по - бавна.
А ако просто задържиш щангата ,не се включват всички моторни влакна в мускула. Претоварваш определени групи, но много влакна и оттам много актино - миозинови вериги просто няма да се включат в процеса на съкращение, или поне не масово. Просто е.
Не виждам как да се разберем с колегата. Старо куче не съм, опитен съм дотолкова, че ти колега ако имаш един шампион в залата, то аз съм имал отношения с поне 50, при това работни, за изданието на bb-team, с трибойците бехме често на кафе и на състезания и с всичките съм обсъждал тренировките, стероидите и какво ли още не, на някои съм и пробвал тренировъчните методики. Оттук едва ли ти ще ме изненадаш с нещо. Това, че ти си се регистрирал тук след като материалите вече са били премахнати поради смяна на концепцията не ги прави невалидни.
На тебе пък аз казвам: форумът е място за градивни дискусии, за помощ и обмяна на опит, не за себедоказване и налагане на мнение повсеместно. Моля, отбележи си го, казвам го като модератор. Ако не умееш да спориш и смяташ, че бълването на понятия е достатъчно ефективно, може би бъркаш форум с кръчмарска маса. Аз обичам да споря, ама ти май имаш някакво презрение към познанията на другите и обичаш да се караш или да се отнасяш подигравателно - презрително като не си съгласен? Коя подред тема е тази?
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 30.08.08 08:15.
Един страничен въпрос:
Има ли някакъв начин за достъп към “Премахнатите материали”? Все пак, грехота е да затриете толкова труд, така че сигурно ги има някъде, освен локално де. :)
Питам в темата, защото надали само на мен ми е любопитен този въпрос.
Поздрави.
казано от D3BEP на 30.08.08, 08:14:
Проблемът на колегата е ясен, той изживява форума като място за себедоказване и където да покаже колко много знае и може... Затова се и пали и връхлита и изказва десетки дълги и често противоречащи си мнения - целта е да “спечели” “дискусията”, а не да стане дискусия.
Лошото е, че това разваля диалога, а не че той е глупав.Алкорин, казах ти го с други думи сега ще ти го кажа в прав текст: имаш фундаментални пропуски по физиология, а четеш в Интернет и не искаш да слушаш. Микроразкъсванията са основа на миофибриларната хипертрофия на мускула. Основа на саркоплазмената е:
КЛЕТКАТА СЕ ПРЕЗАПАСЯВА С ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА, СОЛИ И ТЕЧНОСТИ И УВЕЛИЧАВА РАЗМЕРА И БРОЯ НА МИТОХОНДРИИТЕ СИ.
Запиши си го някъде, толкоз по дългата ти безкрайна тирада за микротравмите и незаменимата им роля за обема.Доста интересни и полезни работи гледам си изписал, ма мен ме заитригува следното- как може да се коригира времето на свързването на актина и миозина? Аз доколкото знам след освобождаването/активирането на АТФ той протича, кое може да се регулира? Ако задържам щангата, просто не става ли изометрично натоварване и пак протичане на процеса със същата скорост?
Ами то и аз това се опитвам да кажа, че връзката не е точно такава и бавното вдигане всъщност не променя съществено презапасяването на клетката - каквато е хипотезата на Алкорин. Даже напротив, повечето школи препоръчват експлозивна, а не бавна позитивна част на движението(натоварваща част). Колкото до негативната, никой не я препоръчва да трае половин час, ами това да е и тя експлозивна означава да правиш опит да си разкъсаш мускула при разтежение. Затова е по - бавна.
А ако просто задържиш щангата ,не се включват всички моторни влакна в мускула. Претоварваш определени групи, но много влакна и оттам много актино - миозинови вериги просто няма да се включат в процеса на съкращение, или поне не масово. Просто е.
Не виждам как да се разберем с колегата. Старо куче не съм, опитен съм дотолкова, че ти колега ако имаш един шампион в залата, то аз съм имал отношения с поне 50, при това работни, за изданието на bb-team, с трибойците бехме често на кафе и на състезания и с всичките съм обсъждал тренировките, стероидите и какво ли още не, на някои съм и пробвал тренировъчните методики. Оттук едва ли ти ще ме изненадаш с нещо. Това, че ти си се регистрирал тук след като материалите вече са били премахнати поради смяна на концепцията не ги прави невалидни.
На тебе пък аз казвам: форумът е място за градивни дискусии, за помощ и обмяна на опит, не за себедоказване и налагане на мнение повсеместно. Моля, отбележи си го, казвам го като модератор. Ако не умееш да спориш и смяташ, че бълването на понятия е достатъчно ефективно, може би бъркаш форум с кръчмарска маса. Аз обичам да споря, ама ти май имаш някакво презрение към познанията на другите и обичаш да се караш или да се отнасяш подигравателно - презрително като не си съгласен? Коя подред тема е тази?
Поздрави!
Така, ще го кажа направо за да ме разбереш - не ме интересува особено да се въвличам в разни пространни спорове и рядко го правя. Защо с тебе всеки път влизаме в спорове - първо ти не уважаваш мненията на другите, когато мнението ти не съвпада с мнението на опонента ти се присмиваш на коментарите му и често навлизаш в лични нападки било че хората не били дорасли да спорят с теб било нещо друго, докато опонента ти обикновено защитава някаква позиция ти просто я оплюваш и се присмиваш на познанията му. Второто е свързано с първото и както ти казваш “съм ти го намеквал, но ти не си схванал намека” - имаш грандоманско мнение за себе си което не се базира на реални постижения. Трето започваш спорове по даден въпрос обикновено отклоняващ се от темата и я завличаш на там където на теб ти е удобно - да дискутираш “темата за силата” , това в което ме обвиняваш мен че искам да се доказвам и парадирам със знанията си всъщност е твой порок, аз просто хабя време и нерви да споря от ден на ден с теб - не получавам някакво удоволствие от това. Четвърто обикновено след като спора се развие в нежелателен за теб обрат се измъкваш или както направи в предишната тема която спорихме “имам да върша и други работи, неискам да споря” - нещо което аз приех и не спорих повече след като ми каза че такива спорове са ти неприятни - което се оказа лъжа. Другия вариант е да парадираш с положението си на модератор и да затвориш темата като обвиниш другия че я е разводнил и се е отклонил от нея - нещо за което ти носиш не по - малка вина, това е една от причините Митко отвори предишната - защото не е коректно след като има спор в който и двамата участваме на равни начала ти да се възползваш от положението си и да я затваряш когато на теб ти е удобно.
Ако наистина не искаш да влизаш в такива спорове с мен просто не коментирай мои мнения, не че имам нещо против някой да ги коментира, но твоя стил на неуважение на чуждото мнение не ми остава избор освен да влезем в пространни спорове където да си търсим грешките, където трябва да добавя ти имаш големи недомислици които ако прочетеш внимателно и обективно целите ни спорове може да откриеш.
Хайде приключвам и накрая мога да те посъветвам ако наистина искаш коректни спорове за изясняване на дадени факти и позиции да проявяваш повече уважение и добро чуство към опонентите си а не да се правиш на смешник правейки си гаргара с понятия използвани от опонента ти или да си мислиш че знаеш всичко.
Поздрави! - нали така казваше.
30.08.08
10:17
не ме интересува особено да се въвличам в разни пространни спорове и рядко го правя
Дано.
ти не уважаваш мненията на другите, когато мнението ти не съвпада с мнението на опонента ти се присмиваш на коментарите му и често навлизаш в лични нападки било че хората не били дорасли да спорят с теб било нещо друго, докато опонента ти обикновено защитава някаква позиция ти просто я оплюваш и се присмиваш на познанията му
Да дадеш някой пример? Обикновено струва ми се се мотивирам добре. Сигурно имаш предвид некой свеж пример като онзи където говорехме за любовта и едно 17 годишно момче ми разясни нещата и ме пита къде съм отивал аз.
Явно такива случаи са особено приятни някому. Забелязваш ли как си почнал да превръщаш нещата в лични? Не?
грандоманско мнение за себе си което не се базира на реални постижения
А? И кви са ми постиженията? Ти много добре си ме познавал, приятелю?
Трето започваш спорове по даден въпрос обикновено отклоняващ се от темата и я завличаш на там където на теб ти е удобно
Че ти не го ли правиш? Всеки обвързва темата със своите доводи. Прочети тази и виж как си дал безпочвен акъл на момчето, базиран на ТВОИТЕ, а не на НЕГОВИТЕ тренировки - както ти обърнах внимание и ти веднага се разяри. Той за твоите цели, респ. почивки ли пита?
като спора се развие в нежелателен за теб обрат се измъкваш
Тука вече групово се смеем. Измъквам се. Не уцели човека. По скоро в такъв случай измъквам форума или измъквам потребителите от наказания. Защото макар че другарчето ти от споменатата тема - FC Gym отдавна е за бан, даже само заради ника си(а всъщност няма правило, което да не е нарушил и е модериран твърде много пъти за новак), не съм го поставил на въпрос дори, само съм го игнорирал, каквито ще да си ги пише, докато се занимава само с мене, мога да го търпя. Ако иска да се жалва, да прави провокации, агитации. Все ми е тая.
Другия вариант е да парадираш с положението си на модератор
Пълна глупост, даже модерирам твърде рядко.
като обвиниш другия че я е разводнил и се е отклонил от нея - нещо за което ти носиш не по - малка вина, това е една от причините Митко отвори предишната
Може би. А според мен причината да я отвори са твоите жалби към него и фактът, че той няма много време да се занимава. само дето - вярвай ми, това става веднъж. Дваж. 10 пъти няма да стане. Пък и колкото и да не ти се вярва, форумът не е демокрация.
но твоя стил на неуважение на чуждото мнение не ми остава избор освен да влезем в пространни спорове където да си търсим грешките
Дали? Дай да видим.
посъветвам ако наистина искаш коректни спорове за изясняване на дадени факти и позиции да проявяваш повече уважение и добро чуство към опонентите си а не да се правиш на смешник правейки си гаргара с понятия използвани от опонента ти или да си мислиш че знаеш всичко.
Поздрави! - нали така казваше.
Според мен това съдържа:
- явно неуважение, дребна работа, явно го смяташ за оправдано
- откровенна обида като “смешник”, поредната, ще отбележа, хубаво е да си мериш приказките
- нескрит сарказъм, подигравка.
Остава отворен въпросът: за мен ли говориш, или за себе си. Аз че имам ртески за дялане, сигурно е така, ама ти преди да гледаш треските при мен виж гредата при себе си, приятел.
Понеже темата пак се на*ра, аз пак я затварям.
Жалвай се на Митко. Може пък да кандиса, да махне мен и тебе да сложи модератор.
А може и просто да му цитираме обидните ти думи към мен и към други само от тази тема. Да видим какво става когато не само ти ходиш да се мъчиш да топиш колегите си и да се вайкаш, ами вземеш и да поемеш отговорност за думите си
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 30.08.08 13:00.