BSN True-Mass , Dymatize High Protein Mega Gainer

LA

28.08.08
19:37

Искам да попитам представителя на BSN Вальо как така гейнърът на BSN,който тежи 5.75lbs и е с цена средно 40$ (retail 65$), е на същата цена в БГ  140лв. 18 дози както и гейнърът на Dymatize High Protein Mega Gainer 150лв. 30 дози, който същевременно е 10lbs и е с 15$ по-скъп в USA - 55$(93$)

Как така някои търговци успяват да докарат приемливи цени на добавки (Сила, Визиан), а други да не изреждам продължават традицията на високите цени

И не се опитвай да ми излизаш с опраданието, че двата гейнъра са различни защото неслучайно съм ги подбрал двата за сравнение, точно защото са много близки по съдържание и са идентични като калорийно съдържание и съдържание на протеин и други съставки?

Говори ми за цената, не ми излизай с тънки оправдания, при мен няма да минат някакви евтини заблуди?

ИВ

28.08.08
20:58

BSN - Bull shit nutrition.

ВИ

29.08.08
11:54

казано от LawrenceTaylor на 28.08.08, 19:37:

Искам да попитам представителя на BSN Вальо как така гейнърът на BSN,който тежи 5.75lbs и е с цена средно 40$ (retail 65$), е на същата цена в БГ  140лв. 18 дози както и гейнърът на Dymatize High Protein Mega Gainer 150лв. 30 дози, който същевременно е 10lbs и е с 15$ по-скъп в USA - 55$(93$)

Как така някои търговци успяват да докарат приемливи цени на добавки (Сила, Визиан), а други да не изреждам продължават традицията на високите цени

И не се опитвай да ми излизаш с опраданието, че двата гейнъра са различни защото неслучайно съм ги подбрал двата за сравнение, точно защото са много близки по съдържание и са идентични като калорийно съдържание и съдържание на протеин и други съставки?

Говори ми за цената, не ми излизай с тънки оправдания, при мен няма да минат някакви евтини заблуди?

Жоре, Жоре и ти ли се захвана с провокации?:)
По принцип избягвам да си губя времето да отговарям на заяждания и неуместни въпроси, но ще направя още едно изключение, за да не остане някой с погрешно впечатление.
Тру масата е на по-висока цена, защото е по-висок клас продукт с мноого по-високо качество. Да, знам ще кажеш какво пишело на етикета и колко протеин имало, но и аз съм ги пил и двата макар втория доста отдавна и знам за какво става въпрос. Ако етикета е основния ти критерий, от Бодиарт можем да ти предложим продукт с още-по-добро съдържание, по-скъпи съставки и повече протеин на по-добра цена. Просто няма да е Тру Масата.
А щом се отнася до мита за добрите и лошите вносители, мисля да ти напомня че ние все още предлагаме най-евтините американски протеин, креатин, глутамин, аминокиселини. Нека някой ме поправи ако греша.
Не мисля да отговарям повече на въпроси, които целят единствено заяждане и уронване на престижа ни по един елементарен начин.

ВИ

29.08.08
11:55

казано от Иван В. Станков на 28.08.08, 20:58:

Сигурно в училище си много популярен с такива изплагиатствани фрази, но мислиш ли че впечатляваш някой тук?

СБ

29.08.08
12:13

казано от Валентин Иванов на 29.08.08, 11:54:

казано от LawrenceTaylor на 28.08.08, 19:37:

Жоре, Жоре и ти ли се захвана с провокации?:)
По принцип избягвам да си губя времето да отговарям на заяждания и неуместни въпроси, но ще направя още едно изключение, за да не остане някой с погрешно впечатление.
Тру масата е на по-висока цена, защото е по-висок клас продукт с мноого по-високо качество. Да, знам ще кажеш какво пишело на етикета и колко протеин имало, но и аз съм ги пил и двата макар втория доста отдавна и знам за какво става въпрос. Ако етикета е основния ти критерий, от Бодиарт можем да ти предложим продукт с още-по-добро съдържание, по-скъпи съставки и повече протеин на по-добра цена. Просто няма да е Тру Масата.
А щом се отнася до мита за добрите и лошите вносители, мисля да ти напомня че ние все още предлагаме най-евтините американски протеин, креатин, глутамин, аминокиселини. Нека някой ме поправи ако греша.
Не мисля да отговарям повече на въпроси, които целят единствено заяждане и уронване на престижа ни по един елементарен начин.

Аааааааааа не така Вале... ;) Не си присвоявай първото място за ”Най-евтин US протеин на БГ пазара”, защото си е наше, както и още няколко от изброените категории по-горе от теб... за другите категории с които сме известни на всички, е там просто конкуренция нямаме по отношение на цени, а и пазарната ниша си е наша... ;)

Просто се почувствах длъжен да внеса уточнение... ;)

No hard feelings or something… Make love… War, outside the house… ;)

Nick K.

ВИ

29.08.08
12:15

Оооо ще си ги мерим ли?:)
Давай вади го!

СБ

29.08.08
12:16

казано от Валентин Иванов на 29.08.08, 12:15:

Оооо ще си ги мерим ли?:)
Давай вади го!

I anit started this… yo turn… ;)

ИВ

29.08.08
14:16

казано от Валентин Иванов на 29.08.08, 11:55:

казано от Иван В. Станков на 28.08.08, 20:58:

Сигурно в училище си много популярен с такива изплагиатствани фрази, но мислиш ли че впечатляваш някой тук?

Чакай бер защо зе дразниш? Наздраве, пийвам си Тру-Мас в момента.

29.08.08
16:42

Четейки писанията за това, кой е вкарал най-евтиния протеин и от чисто любопитство искам да задам въпроса дали има марка суроватъчен протеин, която да не е внесена в България и да е на още по-ниска цена, ако се внесе?

ВИ

29.08.08
17:30

Въпрос за 100 000лв :)
Всъщност колкото е повече марка, толкова по-скъпо идва, защото това е фундаменталната цел на всяка марка- да добави стойност към суровината/услугата, с помощта на  маркетинг. Колкото по-малко марка е, толкова повече се доближаваш до себестойността, или производствената цена.

СБ

29.08.08
19:14

казано от Валентин Иванов на 29.08.08, 17:30:

Въпрос за 100 000лв :)
Всъщност колкото е повече марка, толкова по-скъпо идва, защото това е фундаменталната цел на всяка марка- да добави стойност към суровината/услугата, с помощта на  маркетинг. Колкото по-малко марка е, толкова повече се доближаваш до себестойността, или производствената цена.

Мн-вярно, но това в никакъв случай не означава, че ако марката не е позната “като марка” същата не е качествена или нещо такова. За тези от вас, които не знаят мн компании като например American Sports Nutrition, Mega Pro, BioformX и други, правят определени продукти и други компании (мн известни в БГ) се възползват от техните продукти само слагайки техните си етикети с тяхната си марка, които нямат нищо общо с прозиводителя.

В тази индустрия има три вида компании:

1. Тези които залагат и вкарват пари в разработка и собствено производство на продукти (обикновенно не са познати като марки, просто произвеждат продуктите и други компании слагат техните марки на продукта и така се продава)
2. Тези които залагат на рекламата и само на това с гръмки заглавия и твърдения (това са компании които нямат собствено производство а се възползват от компаниите от точка “1”)
3. Тези които залагат на реклама, разработки и собствено производство; тези са най-скъпите компании на пазара и с основание, но не непременно най-добрите...

Разберете, този пазар не е само “...абе този продукт е на марка “ABC” ето защо трябва да е супер...”... Обикновенно компаниите които залагат на реклама и гръмки заглавия използват различни производители, за които Вие и през живота си не сте чували, но това не ги прави некачестшение, тъкмо напротив!!!!

За много нови компании ще научавате за в бъдеще и това само ще е “+” за БГ потребителя. Избора на нашия яазар сравнен с размера на България е просто невъзможно адски... и идеа си нямате, други по-големи държави колко са ограничени в това отношение.

Моето лично мнение е че МАРКАТА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ... етикета има и цената също... до това се свеждат нещата. Протеина е протеин, аминките са си аминки и т.н. (винаги сравнявайте по етикет, но ако имате пари, то тогава свободно можете да робувате на марки и стари лаври за такива)

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 29.08.08 19:15.

29.08.08
19:38

Да тези неща са известни... Казваш да гледаме етикета. Една “голяма” марка не може да си позволи да кривне с повече от 1-2 грама от белтъчното съдържание в 1 доза и именно името и е гарант за достоверността на етикета. “Малката” марка разчита на това, че продава тънко протеина и че клиента доволен от цената няма да се занимава с изследвания на съдържанието му. Едно разкритие, че голямата марка е пуснала 20 вместо 25гр. белтък в доза, ще я съсипе и загубите й ще са в големи размери, затова предполагам, че не биха си позволили лукса. И оттам освен етикета, изключително важна е и марката според мен. И да продължа мисълта си - попитах коя ли е тази марка, която не е вкарвана в Бг и може да е с най-ниска цена. Аз надали ще си купя протеина им, но да речем, че мнозина ще го направят. Та как могат хората да са сигурни, че пият 22гр. в дозата си (както пише), а то всъщност да са 16 или 18.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.08.08 19:40.

ВИ

29.08.08
20:01

казано от Стоянчо на 29.08.08, 19:38:

Да тези неща са известни... Казваш да гледаме етикета. Една “голяма” марка не може да си позволи да кривне с повече от 1-2 грама от белтъчното съдържание в 1 доза и именно името и е гарант за достоверността на етикета. “Малката” марка разчита на това, че продава тънко протеина и че клиента доволен от цената няма да се занимава с изследвания на съдържанието му. Едно разкритие, че голямата марка е пуснала 20 вместо 25гр. белтък в доза, ще я съсипе и загубите й ще са в големи размери, затова предполагам, че не биха си позволили лукса. И оттам освен етикета, изключително важна е и марката според мен. И да продължа мисълта си - попитах коя ли е тази марка, която не е вкарвана в Бг и може да е с най-ниска цена. Аз надали ще си купя протеина им, но да речем, че мнозина ще го направят. Та как могат хората да са сигурни, че пият 22гр. в дозата си (както пише), а то всъщност да са 16 или 18.

Ами в интерес на истината е точно обратното. Ако една компания бъде уличена в измама с етикета, то тя получава глоба и отзвук във форумите. Тъй като може би само няколко % от всички потребители на добавки четат форумите, почти никой няма да разбере, освен ако някое списание не го публикува(тогава обаче някой трябва да плати за тази публикация- трудна работа). В тази ситуация голямата компания си плаща и продължава напред (това се нарича deep pocket), докато малката понася много тежко наказанието и може да фалира.
Между другото в нета може да намерите инфо за това кои компани са били глобявани за нарушения. Едно от най-големите блести с достолепно количество нарушения.
А най-големия ти гарант за качеството на това което купуваш е реномето на продавача, в този случай вносителя. Той трябва да е проверил съдържанието и да е наясно с него. Пък и добавките имат ефект, нали за това ги взимаме. Дори да говорим за протеин, може да се усети голяма разлика от един на друг.

29.08.08
20:42

Ако някой може да пусне линк с въпросните наказани ще бъда благодарен. Любопитен съм кои продукти на кои големи марки са били “бъгави” :)

СБ

30.08.08
07:23

Сроянчо тук нещата трябва да се разграничат много. Между “малка” и “неизвестна” компания. Много от неизвестните компании в US имат собствени прозиводства на суровините си (заводи и лаборатории). А защо същите не са известни??? Еми те таргетират съвсем друг пазар. Крайният клиент не им е преоритет. Техен преоритет са компаниите с големи бюджети, без собствено производство и уникална рекламна стратегия, както и такива с по малки бюджети разбира се. Просто ако някой си мисли че компаниите, които се мислят за лидери на БГ и Световен пазар разчитат на собствено производство или частично такова, то проста сте в голяма заблуда.

А по отношение на това което Вальо каза за това, че които има дълбоки джобове той най умело ще потули работат, еми така е и това е характерно за всяка индустрия. Много елитни компании са се дънили неколкократно, а предполагам вие дори и не подозирате.

Имайки се предвид позицията ни на пазара, не ще се ангажирам да постна имена, защото не би било редно от наша страна.

С написаното по-горе целя да ви кажа, че лидерите на пазара са обикновенно зад кулисите, тези които произвеждат, пакетират и най-накрая слагат етикетите на други компании, които са си платили за услугата. Името и популярността на компанията не е гаранция за безусловно доверие.

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 30.08.08 07:24.

30.08.08
10:38

Да, все интересни факти! От тези разяснителни постове обаче неминуемо възниква пореден въпрос, а именно - можете ли да изредите кои марки на българския пазар от кои фирми получават суровините и кои фирми сами си ги произвеждат (лично мен ме интересуват протеиновите пудри). Предполагам, че не можете да дадете изчерпателна информация, но колкото може.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.08.08 10:38.

30.08.08
10:39

Eст си прав, брат. Чудя им се на двамата какви оригинални теории са склонни да скалъпят, само и само да обслужват икономическите им интереси. Почти ме убедиха, че марката няма значение, качеството е едно и също, а цената е маркетинг...тинтири, минтири, дрън, дрън, яри:) Ей сега скачам да си поръчам две кутии Bargain Whey. В тоя контекст се сетих за един момент от филма “Bigger, Faster, Stronger” където показват как можеш да станеш производител на добавки в Щатите.

БТВ, и на мен ми стана интересно за резултати от изследвания на голяма марка, щото аз мога да постна линк за една друга голяма(то всъщност може и да е известно), ама няма да се хареса на един от двамата и пак ще е като заяждане:) Пък не искам да се заяждам.
И що никой не обърна внимание на разкритието на Франко за 7-Кетото на Бика? Хайде да похвърляме камъни и да се посмеем на чужд гръб,хах:)) Вярно стара тема ама, никой не се усетил тогава, което също е смешно.

NF

30.08.08
13:12

Само искам да споделя, че определено марката има значение... когато една марка държи на своите клиенти, когато една марка им предлага безусловно качество десетки години наред, когато хората никога не са били разочаровани от нея то тогава те държат на тази марка и знаят че тя няма да ги подведе - именно това е една от идеите да има марки. Защото когато клиента знае, че марката Х няма да го подведе защото никога не го е правила той винаги ще е лоялен към нея. Дори и цената да е малко по-висока. Когато един търговец е коректен към своите клиенти... когато има необходимото отношение към клиента - то този търговец става лидер... разраства се и това е причината той да успее. Да има и малки компании които са добри, но все пак е имало нещо което им е попречило да станат големи. И не си мислете, че и в САЩ няма издънки.. имало е и ще има... и там както и тук има тарикати... но е важно да се знае кои са... и кои никога не биха жертвали името си.

СБ

30.08.08
14:51

казано от butthead на 30.08.08, 10:39:

И що никой не обърна внимание на разкритието на Франко за 7-Кетото на Бика? Хайде да похвърляме камъни и да се посмеем на чужд гръб,хах:)) Вярно стара тема ама, никой не се усетил тогава, което също е смешно.

Да смешно е, просто не е повдиган въпросът за DHEA-та вобще като добавка и как диства заедно с различните си разновидности. И ето стана на въпрос... Но това не е най-важното тук, всъщност темата беше за друго, а именно поста на Lawrence. Очевидно е че отидохме в друга посока, но мисля че става интересна дискусия, независимо от всичко.

Buthead, незнам дали ти е известно, но ти си ми един от любимите съфорумци и не го казвам с ирония или нещо такова. Каквото и да се напише във форума, от който и да е ти винаги имаш мнение по темата, което рядко се среща. Очешидно е че се интересуваш от индустрията и дирмите, които я представляват в US и тук в БГ.

Идеата на постовете ми по-горе не бе да натрапя твърдението, че марката няма значение или нещо подобно. Не в никакъв случай, защото ако беше така това би означавало to literally bite myself in the ass, а не съм такъв човек.

С постовете си целях да дам малко повече инфо на БГ потребителя (този на който не му е известно, а именно този захластващ се по лъскавите реклами), какъв е механизма на работа в US. Тук не се защитава определена марка, вносител или производител. Постовете ми по-горе са чисто с информационна цел. Това което Калоян (Now Bulgaria) написа също е вярно и тои стои зад марка която по трудния начин се е наложила на пазара (собствено производство и промотиране със wholesale репрезентация).

Тук не се опира до това “... абе тоя вносител не ми допада и мисля, че е задник...” и на база на това дай да се конфронтирам с него. По мое мнение форумът е мястото където тези с повече опит и инфо да е споделят с тези, на които им липсва такава... Ако има повод за дискусия, то нека същата да бъде конструктивна.

Тук никой не пише, защото някой го кара на сила, а го прави по желание... е нека е удоволствие за потребителя съфорумец да чете написаното от всички нас, а не си мисли “... абе тея тука само си чешат езиците и се правят на велики...”.

30.08.08
15:47

E, благодаря, сила:))Най-после някой да ме оцени.:) Между другото освен на всяка манджа мюрдия се боря и за бисерите редовно, ама нямам такъв успех там.

30.08.08
18:47

БТВ, и на мен ми стана интересно за резултати от изследвания на голяма марка, щото аз мога да постна линк за една друга голяма(то всъщност може и да е известно), ама няма да се хареса на един от двамата и пак ще е като заяждане:)

Дай де, това си е любопитна информация. Все пак това е форум, в който свободно можем да обсъждаме подобни теми.
Само да допълня предходния си пост. Ще се изразя с примери: Ако Оптимум ползват суровината на фирмата Х (приемаме, че ОН нямат свое производство), пълни бидоните и ги продава на цената от 100лв. и Юнивърсъл ползват същата суровина на Х, но я продават за 90$, то крайният потребител естествено ще предпочете по-евтиняи вариант. Пак казвам, че нямам идея коя марка произвежда и коя пълни бидоните с чужда пудра, но това е любопитен въпрос и , ако някой има информация по него, моля да я сподели. Айде накратко: кои са фирмите производители и тези, които купуват от тях и пълнят?

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.08.08 18:56.

ВИ

30.08.08
19:11

казано от Стоянчо на 30.08.08, 18:47:

БТВ, и на мен ми стана интересно за резултати от изследвания на голяма марка, щото аз мога да постна линк за една друга голяма(то всъщност може и да е известно), ама няма да се хареса на един от двамата и пак ще е като заяждане:)

Дай де, това си е любопитна информация. Все пак това е форум, в който свободно можем да обсъждаме подобни теми.
Само да допълня предходния си пост. Ще се изразя с примери: Ако Оптимум ползват суровината на фирмата Х (приемаме, че ОН нямат свое производство), пълни бидоните и ги продава на цената от 100лв. и Юнивърсъл ползват същата суровина на Х, но я продават за 90$, то крайният потребител естествено ще предпочете по-евтиняи вариант. Пак казвам, че нямам идея коя марка произвежда и коя пълни бидоните с чужда пудра, но това е любопитен въпрос и , ако някой има информация по него, моля да я сподели. Айде накратко: кои са фирмите производители и тези, които купуват от тях и пълнят?

Оптимум и нау са едни от малкото производители. Иначе марките доста усърдно пазят данните за своите снабдители.
що се отнася до “гафове”, сори но смятам че погрешен извод ще си направят другите ако постна линк. Не е трудно да се намери инфо за това. Ще подскажа само да не си губите времето с някви измислени лабораторни анализи, а да търсите доказани нарушения и наказания - FDA;)

30.08.08
20:09

Добре де драги ми вносители виждам ,че сте много навътре в нещата.Твърдите , че предлагате само качесвтени продутки така , че невиждам от какво има да се притеснявате. Въпросът ми е същия като на Стоянчо ” Айде накратко: кои са фирмите производители и тези, които купуват от тях и пълнят? “

ИВ

30.08.08
20:50

Вижте няма марка, която да произвежда всичко сама. Има определени компании, които произвеждат суроватъчен протеин, казеин, соев протеин, грахов протеин, конопен протеин, витамини и минерали, фибри, ликопен, лутеин, каротеноиди, натурални фитостероли и изофлавони, простероиди, стандартизирани и нестандартизирани растителни екстракти и прочие. Списъкът е изключително дълъг и нямам намерение да го пиша до утре по това време. Компаниите, които произвеждат подобни продукти за хиляди, навсякъде по света, но не всички са реномирани и отговарят на стандартите. В света има няколко компании, които изнасят суроватъчен протеин, NON-GMO соев протеин, качествени витамини и минерали, редки растителни екстракти и други “кирийки”, за които надали сте чували.

Единствената компания в света, която си произвежда, това, което някога е произвеждала (надявам се, че тук ме разбрахте) e e e e….. познайте де!

31.08.08
07:41

Ей начи голяма мистерия :) Няма да научим кой от къде пълни и това е... Относно гатанката ти Иване, май отговора е “няма такава компания”.

31.08.08
11:51

supplementpolice.com е сайта, колко е надежден не знам

СБ

31.08.08
12:55

казано от butthead на 31.08.08, 11:51:

supplementpolice.com е сайта, колко е надежден не знам

много интересен сайт... ще е от полза както и за потребителя така и за вносителите, ако инфото е от достоверен източник...

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 31.08.08 13:23.

ВИ

31.08.08
13:22

казано от Стоянчо на 31.08.08, 07:41:

Ей начи голяма мистерия :) Няма да научим кой от къде пълни и това е... Относно гатанката ти Иване, май отговора е “няма такава компания”.

При повечето марки, това е обект на търговска тайна. И ние не винаги знаем кое къде се прави. Още по-усложнено е това че почти винаги се използват по няколко доставчика, а понякога и един продукт се прави на няколко места. Примерно Нитрикс. Носителя, или самата постепенно разграждаща се таблетка се прави от dow pharmaceuticals, аргинина се прави на втoро място и всичко се сглобява на трето.
@Butthead - Този сайт, както почти всички подобни са менте. Няма нито едно “нарушение”, за което са писали да е било наказано от компетентните органи. Наскоро се доказа че една от големите марки стои зад този сайт, беше им отнет лиценза на лабораторията и сега ги съдят за измами.
Ако искате истински компромати намерете кои фирми са били глобявани, на кои им е било нареждано да изтеглят продукти от пазара и да плащат обещетения итн.

31.08.08
15:29

SSDD ;)

BO

31.08.08
17:00

SSDD

what the fuck is this ?
Като почвате нещо поне го довършете, а не се оправдавайте с фирмени тайни...........

Мнението беше редактирано от bobi_benetton на 31.08.08 17:01.

31.08.08
18:30

Same Shit, Different Day ;-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1