17.05.07
12:55
Здравейте. Преди няколко дена си купих 2 различни антицелулитни продукта и започнах редовно да си правя масажи с тях, с единия сутрин, с другия вечер. Обаче вчера прочетох, че има голямо значение как се прави антицелулитния масаж, защото ако не се правел правилно, ефекта можел въобще да не бъде желаният. Затова кажете какво знаете по въпроса. В много сайтове се рових, но никъде не е точно описано какви са движенията, в каква посока и колко време. Интересува ме най-вече областта на бедрата - вътрешната и задната им част.
Аз доколкото знам няма значение точно как се прави масажът, наи - важното е да си зачервиш кожата.
По - принцип разтреванията са от глезена- кам бедрото.
Най добре отиди веднаж на масаж и виж как се прави- или попитай- ако е свястна масажистката би трабвало да ти обарне внимание.
Мойта масажистка ми е показвала, ама масажат е трудно да се опише.
Има огромно значение масажът, иначе само ще изхабите съдържанието на тубичките! :cheese:
Масажите се правят на чиста кожа, поне веднъж на ден трябва да се къпете и краката ги обливайте с гореща вода. По време на парните процедури е хубаво да се разтриват местата с някаква груба гъба, има едни с коренища някакви...АГИВА се казват. След това местата се натриват с крема, като по бедрата движенията са нагоре-надолу, а по задните части - кръгообразно. Най-добър ефект ще има, ако крема се нанася и с масажен диск, който да разбива буците в същото време. Много е гаден проклетия целулит, що един мъж няма...
Аз хубаво пиша и давам акъл, ами и аз трябва да я захващам тая песен, че лятото ме изпревари... ;-)
Аз скоро ходих на антицелулитен масаж и се опитах да проследя някои от движенията, които масажистката прави! До колкото помня движенията са задължително от коляното посока - нагоре, използваше кокалчетата на ръцете си, също с пръсти силно намачкваше кожата! Но за твое улеснение си купи масажен диск, защото и самата масажистка каза, а и аз от опит знам, че сама малко трудно да си направиш качествена процедура на задната част на краката, която си е и най - проблемна! Ако решиш да ходиш на процедури при специалист попитай дали преди това те вкарват в кабина! Тя е на принципа на сауната, но не съвсем, ако помня точно излъчва инфрачервени лъчи и без да става непоносимо горещо се потиш стабилно! Мен ме увиха и в някакви найлони преди да се пъхна вътре!
Поздрави!
казано от winnie на 27.05.07, 14:49:
Много е гаден проклетия целулит, що един мъж няма...
;-)
мъжете нямат целулит, защото е грозно! :-P
казано от FRANKO1 на 27.05.07, 17:16:
казано от winnie на 27.05.07, 14:49:
Много е гаден проклетия целулит, що един мъж няма...
;-)мъжете нямат целулит, защото е грозно! :-P
Ами то и при жените не е хубава гледка, но какво да се прави! :-/
01.09.08
07:59
по-принцип при жените има целулит защото са склонни да задържат повече вода в организма си мисля ,че при целутрона няма ефект но най-добрия масаж за отсраняването му е с четка от естествен косъм като се започва от долната част на бедрата и се стига до проблемните зони на задните части този масаж се прави с цел загряване на кожата и продължителността му прябва да е около 10 мин на отделните области , движенията е хубаво да не са кръгови а да са надлъжни може да има и лек натиск това също помага, след като приключиш масажа с четката започни да пощипваш проблемните места така в комбинация със душ и масажи и под водата също има въздействие .Най-добрият гел за игаряне на цилулит е lipo Burn но и цената му е хубава около 100лв прилага се преди тренировка или преди масажа .
01.09.08
17:40
Вижте, сладурани, ако ще и с най-новия екстра, супер, невероятен и стопроцентов хипер, мега гел за 1000 лв. да се намажете с параболично-възвратно-постъпателни движения от югоизток на запад, пак няма да има никакъв ефект, ако не папате,както трябва и не спортувате.
На мен ми се струва, че никоя от вас не е съвсем наясно, какво наистина е целулита.
И аз преди си мислех, че ‘целулит’ са неравностите по кожата, т.н. бабунки или вълни или както искате така го наречете. Само, че мили момичета това не е целулит, това си е подкожна сланина. Целулита е по-надълбоко и е твърд и болезнен, ама ужасно болезнен (аз съм ревала буквално по време на разбиване на целулит). Тези буци нито могат да се галят с четки, нито да се оправят с ядене или гимнастика. Там се налага дълбок масаж и лимфодренаж. Има и други процедури - с инфрачервени загрявания и вибрации...Та, като се разбият и разкарат буците и твърдата мазнина излезе от тях, тогава чак може да бъде изгорена с диета и фитнес.
Така че кремът дори не е толкова важен, колкото самият масаж. А за сланината по кожата кремовете помагат. Помагат и за това да се позаличат неравностите( измекярските кремчета правят точно това). Но истинския целулит... е нещо много различно. И между другото, въпросните бучки се появяват след отслабване, когато подкожната мазнина се стопи и отдолу лъснат красотите. Щото тя ги прикрива преди това. И най-често са следствие на хормонални катаклизми - бременност, противозачатъчни и пр.
02.09.08
07:04
А пък съвсем, съвсем истинският целулит е далеч от всякаква козметика и естетика и представлява възпаление на съединителната подкожна тъкан, съпроводено с висока температура, а по същността си е инфекциозен процес.
казано от Ива Павлина на 02.09.08, 07:04:
А пък съвсем, съвсем истинският целулит е далеч от всякаква козметика и естетика и представлява възпаление на съединителната подкожна тъкан, съпроводено с висока температура, а по същността си е инфекциозен процес.
Дам, така е, Иве. Има и антибиотици за целта, които са доста скъпички :)
Защо обаче се получава буците? Дали от възпалението се подуват ... то не са и мастни клетки, ами какво се подува, мамка му? Лимфи ли са?
02.09.08
07:28
Определено се получава проблем с лимфния дренаж, след като твърдите мастни образувания пречат на лимфата да циркулира. Става застой, задръжка, идват бактерии, ето ти възпаление, оттам кръгът започва да се затваря....На храненето аз лично давам една по-предна и централна роля, за да не се стига въобще до натрупване и образуване на тези буци, после бедата е по-голяма.
Правилно си писала при получаването на целулит е налице задържане на лимфата затова редовния лимфодренаж пречи за образуването му, но образува ли се само лимфодренаж не помага. Освен това е необходимо да се разбият образуванията и още по-важно е да се отстранят токсините от цялата процедура. За диетите и фитнеса си знаем. Изобщо цяла програма за да има смисъл. Само с кремче и самомасаж не става.
16.04.10
06:48
Аз пък имам въпрос... Бях готова да тръгна на антицелулитни масажи, но ми казаха, че положението след това може да се усложни, а именно- след намачкването, разбиването и тн, идва момент, в който картата за масажи свършва :D и тогава можело да стане още по-зле...
ясно ми е, че с 10 масажа, например, няма да остана за цял живот и след известно време пак ще трябва да ходя, но какво знаете вие? възможно ли е целулитът да стане още по-видим след масажите?
казано от nina1 на 16.04.10, 06:48:
Аз пък имам въпрос... Бях готова да тръгна на антицелулитни масажи, но ми казаха, че положението след това може да се усложни, а именно- след намачкването, разбиването и тн, идва момент, в който картата за масажи свършва :D и тогава можело да стане още по-зле...
ясно ми е, че с 10 масажа, например, няма да остана за цял живот и след известно време пак ще трябва да ходя, но какво знаете вие? възможно ли е целулитът да стане още по-видим след масажите?
Не съм съглсна с това твърдение. Ако се спазва умерен хранителен и двигателен режим естествено.Ако муаш ФаФли и торти то е ясно.
Също така, се препоръчва след завършване на процедурите по “картата”, както ти се изрази, да се прави по един поддържащ масаж на седмица.
Модерация: Вашето мнение е в противоречие с точка 4.7 от Общите правила на форума!
Моля, спазвайте Условията за ползване.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.05.11 11:12.
16.08.11
19:30
Здравейте аз съм масажист и най мразя антицелулитните масажи за това ще ви дам съвет който ще ви е от полза и няма да има смисъл да ходите по масажи.Първо си купете силиконови вендузи,ГЕЛООБРАЗНИ СИНИ ТУРБИЧКИ ЗА ЗАМРАЗЯВАНЕ много са важни и някой антицелулитен крем загряващ.Също много добра работа върши камфорово масло но внимавайте с него по по малко.и едно етерично масло от мента което има охлаждащ ефект..Преди да започнете с масажа вземете една доза смляно кафе,Хубаво да е прясно не втора цетка.Сложете го в купичка и го залейте с вряла вода.Започнете да правите пилин с кръгообразни движеня.Така хем подготвяте кожата за масаж хем по дълбоко ще проникнат съставките а и е ясно за кофеина какъв ефект има за мастните депа.Така можете и да избегнете купуването на продукти с екстракт от кафе.След това нанесете антицелулитният крем или някое антицелулитно масло към което сте добавили капки камфорово масло .Започнете да исцеждате от коляното към таза.Слет това правете кръгообразни и зиг-заго образни движеня и накрая пак исцеждайте от коляното към таза.Масажът трябжа да е около 10мин на страна.След като приклучите с масажа вземете замръзналите торбички с гел и започнете да ги слагате по кожата.Другият варянт е замразнали малки кърпи.напоени с вода.По време на масажа се получава хиперемия.В този момент кръвообращението е засилено и в кръвта цилкулират много застояли вещества,кислород,и хранителни вещества.Момента в който сложите ледените кърпи или пликчета капиларите се свиват и така мазнината и застоялите вещества се изчеждат от тъканта към кръво и лимфотокаХубаво е когато измивате пилинга от кожата си да правите контрастни душове понеже така се получава доста добър лимфен дренаж и подготвяте капиларите за работа.За финал се подсушете и нанесете ментовото масло изпите една чаша силен зелен чай кой не трябва да е запарван с вода не повече от 63градуса така се запазват полифенолите който са най важното нещо в чая.Хубаво е да бъде купен о специализиран магазин и да е насипен.Намамлете солта,газираните напитки и цигарите.Бягаите и се радвайте на живота.Използвай те продуктите на Тhisserand.:D
13.10.11
15:06
Модерация: Непозволено съдържание! Тук не е място за реклама.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.10.11 15:07.
23.10.11
18:23
След баня, на чиста кожа. С хавлия се загравят местата първо, това помага и за кръвообращението, после се нанася с кръгови движения препарата:) но освен масажите трябва да се поработи и за мускулите:)
Здравйте,
Днес ми беше първият антицелулитен масаж. Болката някаси я изтърпях. Но краката ми целите от вътрешната страна са синьо-лилави.Нормално ли е това? И как толкова деформирана утре да ида да ме натискат там отново? Мпля дайте ми съвет. Нищо не знам по въпроса.Сложих си компреси , но така или иначе няма да мине нито до утре,нито до вдругиден. Благодаря предварително на всеки отзовал се на проблема ми. Доста се стреснах. Ужасно изглежда.