Болка в рамото след тренировка.. и още няколко въпроса!

DA

01.09.08
17:10

Здравейте на всички от bb-team,

Първо искам да кажа, че сайта е много полезен, най-вече за начинаещ.
Искам да попитам дали претренирам рамото, защото когато правя раменни преси/хеликоптери/разгъване в страни с дъмбели я няма тая болка... но днес правих обратен лег и полу-лег със щанга и когато излязох от залата доста ме болеше дясното рамо.

Другото, за което бих искал да ви попитам е, защо имам сила за 8-10 повторения със 50 килограма на лежанката, а със 60 рядко правя над 2.Също така искам да попитам кога е най удачно от скрипец да се премине към истински набирания - тренирам от месец и почти една седмица.A и тренировката която правя, по-точно която ме посъветваха да правя е да минавам на всички уреди по 2 серий поне 2 месеца докато “заякна”.. това ли е най удачно за начинаещ?

Мерси.

01.09.08
18:12

не си написал никакви данни-възраст,ръст,тегло и няма как да разберем дали си “заякнал”.10 килограма са много голяма разлика.Това са към 20% от теглото на щангата.Нямате ли дискове по 1,25 и 2,5кг?

DA

01.09.08
18:28

ами има дискове по 1.25 и 2.5…(кво да правя с тия 1.25 и 2.5 О.о)  а за ръст - 2 метра съм и към 85 кила

01.09.08
18:46

85кг?И смяташ че не си заякнал?Малките дискове(1,25 и 2,5) се слагат към големите.И тъй когато 50 кила са малко,а 60 много се увеличава постепенно до адаптиране.52,5 кг,после-55 и 57,5.Освен това се прави разгряване с малки тежести преди основната серия и тъй намалят травмите.

Пич,тука всичко става с търпение и воля.Нормално е ако с 50 правиш 10 на 60 да правиш 2 все пак увеличаваш 20%.Болката в рамото може да бъде от неправилно изпълнение или може да си даваш прекалено зор,а във вдигането от лег участват Гърдите и като помощни мускули предното рамо и трицепса и с този малък стаж вероятно имаш слаби звена (напрмер ако са ти слаби гърдите и в даден момент са изморени започват да работят по усилено пр рамо и трицепсите има и други варианти)Увеличавай тежестите постепенно и не си прави експерименти с тежести за 1-2 повторение тоест 95%-100% Макса.
BTW с храненето как си?

DO

02.09.08
10:18

за рамото имах същия проблем но когато правя упражнения запредно рамо.а за набиранията момента е винаги...не чакай да почнеш да дърпаш теглото  си на скрипеца или повече и чак тогава да почнеш да правиш набирания...1-2 в началото после 3-4 и така...аз имам сила да дърпам на скрипеца но и съм доста тежичък(96кг)и за това доста време чаках да мога да сивдигам теглото и да мина към набирания но осъзнах че като започна с тях сега ще е по добре...и така и стана правих по 1-2 сега след 2 месеца вече съм на 8-9…успех

NE

02.09.08
11:02

може ли да кажем сам да си напрая програма като 6те комбинирам да праввя 1+2 серии  с бизебс трицебс , гърди гръб,прасез и4етириглав бедрен мускол , корем и рамена с по 3 серии по 10 повторения добре ли е

DO

02.09.08
12:11

зависи дали целиш маса или друго...

NE

02.09.08
14:45

ami kato za na4inae6t imam predvid a za masata moje za potdyrjave

DO

02.09.08
15:23

казано от ne на 02.09.08, 14:45:

ami kato za na4inae6t imam predvid a za masata moje za potdyrjave

Пишете на кирилица момчета и не пренебрегвайте правилата на форумите:)

Мнението беше редактирано от donscot на 02.09.08 15:24.

NE

02.09.08
17:21

без да искам забраих :) някои 6те ми отговори ли оба4е

DA

04.09.08
17:53

donsctot и Warchieft мерси за съветите ви, Warchieft ям си нормално.. само където избягвам сладкото колкото се може повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1