02.09.08
20:50
Въпроса ми е мога ли да си взема креатин и глутамин и да качвам маса с тях без протеина.Аз искам да кача маса по ръцете и рамената а в същото време ме е страх да взема протеин защото имам и мазнинки и искам да ги топя и ме е страх ,че протеина ще ми сложи много кила.От протеина само мускулна маса ли се качва и каква е точно комбинацията креатин и глутамин като ефект??
Креатин+глутамин е перфектна комбианция.От протеина няма да качиш мазно.Мазно се качва от неправилно хранене(понякгоа и от правилно).Вземи си и протеин сега,а за мазнините ще мислиш следвашото лято!
02.09.08
21:34
Маса= Хранене за маса :D
Хранене+възстановяване+Креатин+Глутамин.И тренировки разбира се :D За марките протеин има много теми,разгледай малко из форума(Понеже има вариант при закупуването на протеини от някои “нашенски” производители да ти дадат протеин с съдържание на гейнер ;) ) Иначе комбинацията си е идеална-както някои казват класиката за маса.
Мнението беше редактирано от MiX на 02.09.08 22:10.
02.09.08
22:26
Аз лично бях поомазнил миналата зима,когато взимах креатин,глутамин и протеин. Оттогава взимам само аминокиселини от които съм много доволен.
А да те питам за какъв креатин ви говорим :)
Кевин, А какви аминокиселини взимаш?
03.09.08
03:41
на Genesis
03.09.08
06:05
казано от Kevin_Kostner на 02.09.08, 22:26:
Аз лично бях поомазнил миналата зима,когато взимах креатин,глутамин и протеин. Оттогава взимам само аминокиселини от които съм много доволен.
Това е много индивидуално и не може да се съди по отделния индивидуален опит. Аз лично ако остана само на аминки възстановяването започва да ми куца зверски. По принцип креатина и глутамина са съпровождащи добавки, а не основни и много от хората дори със средно ниво на знания тук ще ти го потвърдят. Ако някой е качил тегло от комбинацията креатин+глутамин, то това най-вероятно е било заради типа креатин, който е вземала, а именно креатин монохидрат, който задържа вода и съгласи се това не може да се нарече, качествено тегло. Относно глутамин... аз по принцип взимам конски дози глутамин, когато съм в период на чистене и съм на НВД, просто защото тогава се взима, за да забави катаболитните процеси в мускула. Това удоволствие обаче струва доста, имайки се предвид че дозите са си сериозни. Но доколкото разбирам на теб ти трябва комбинация от добавки, които да ти дадат маса (качествено тегло) и при добра диета, катаболитните процеси в мускула са минимизирани, което автоматично изключва глутамина от картината (поне докато не почнеш да чистиш до другото лято, а до тогава време колкото искаш).
Та да се върнем на основното, а именно коя комбинация би работила в твоя случай:
1. Компексен протеин (Протеинова матрица или MRP)
*това ще ти даде всичко, от което се нуждаеш (Протеин - бавено и бързо усвоим; Качествени въглехидрати; Витамини и минерали; Допълнителни спомагащи усвояването вещества)
2. Креатин етил естер (не задържа вода и го търси на капсули, защото ако е на прах, вкуса му е ужасен)
*перфектен продукт, който е с пъти по добър от обикновенния креатин
3. Аминокиселини (пълния набор, не само BCAA)
Избора от марки на БГ пазара е огромен и изредените продукти по горе може да ги намериш на различни цени и в разнообразни разфасовки. Не се хвърляй на най-скъпото или най-евтиното... Избери нещо средно и гледай дозите не само разфасовката.
!!! ВАЖНО !!! - Ако търсиш наистина резултат, от това за което си си похарчил парите, то НЕДЕЙ ДА ПЕСТИШ ДОБАВКИТЕ!!! Ако го правиш, то резултата ще е нищожен, а и парите ще си си хвърлил на вятъра!!!
Без протеин (не говоря само за пудра) НЕ ства!!! Иначе креатин+глутамин е прекрасно съчетание. Ако си купиш един протеин изолат ти гарантирам, че няма да омазниш.
По принцип изразът “да взимам нещо за маса” е много тъп, когато не касае стероиди. Теоретично да предположим, че изкараш 2 месеца в които взимаш креатин и глутамин. Пак така теоретично приемаме, че си качил с тях 4кг. Първо, за да кажеш, че си ги качил благодарение на точно тези добавки означава, всеки ден да си приемал такова количество макроелементи (протеини, въглехидрати и мазнини) и микроелементи, каквото си приемал в контролен период преди тези 2 месеца, да кажем още 2. Това прави 4 месеца без пропуск. Ако всичко е точно така, което е невъзможно защото човек се разболява, работи, излизат му неприятности и др, но ако приемем, че сичко е така, то оттам идват другите неизвестни. Първо гликогенния запас на тялото е около 2 кг и оттам има флуктуации, второ, едно е да си качил 4кг след 5-10 години постоянни тренировки, друго е ако си почнал преди 2 месеца, трето трябва да си наясно за нивата на хормоните си, четвърто трябва да работиш монотонна работа, тоест да си почиваш, да спиш и да се натоварваш точно толковаколкото в контролния период, пето трябва да тренираш по абсолютно същия начин както в контролния период. Абе изобщо не мисля, че някой е в състояние да гарантира, че даден продукт е отговорен за покачването на мускулна маса, освен ако не е много драстичен.
затова заглавието
Маса=Креатин и глутамин по-скоро изглежда по следния начин
Маса=хранителен режим+тренировъченрежим+почивка+хормони+общо здравословно състояние(вкл. психично)
03.09.08
12:26
Добре ами ако към комбинацията включим аминокиселини (креатин+глутамин+аминокиселини)? Това значи ли, че имаме възможност за по-чисто качване на мускулна маса с едно добре обмислено хранене?
03.09.08
12:38
Отричам се от темата... Няма спасение, дори и да го бях нарисувал пак, нямаше да има разбиране! Нещо не ми е ясно, защо като топлата вода е била открита, някой от другата страна все още задава въпросът на глас ”... абе топлата вода, колко е студена?!?!”
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 03.09.08 12:42.
казано от dissenter на 03.09.08, 12:26:
Добре ами ако към комбинацията включим аминокиселини (креатин+глутамин+аминокиселини)? Това значи ли, че имаме възможност за по-чисто качване на мускулна маса с едно добре обмислено хранене?
Ами определено ще ти бъде много от полза ако включиш по 5 аминокиселини на всеки 2-3 часа. Ако пиеш по 5 на ден може да има само placebo effect, ако не си го чувал питай Google. За другите 2 не искам изобщо да коментирам...
03.09.08
13:38
Определено ме сум убеден много в способностите на пласибо ефекта при този тип спорт... :)
казано от dissenter на 03.09.08, 13:38:
Определено ме сум убеден много в способностите на пласибо ефекта при този тип спорт... :)
Аз съм доста по-убеден в него отколкото в повечето суплементи на пазара... Особено що се касае до желание за тренировка, че дори и хормонални нива. Ако не вярваш все ще се сетиш поне за един който е казал “О, тоя протейн много добре го усещам” или “Тоя протеин е силен”, мислиш ли, че това е обективна оценка на ... белтък или е внушение,а?
Мнението беше редактирано от Кобра на 03.09.08 13:58.
03.09.08
15:42
silabg,ако не сте прочел и забелязал,отговорът ми започва със следното изречение: “Аз лично.....”. Това от своя страна би трябвало да Ви подскаже,че става въпрос за личностно,индивидуално мнение,което аз споделям за въздействието от посочените продукти. Никъде не съм отбелязал,че всеки който взима креатин, глутамин и протеин ще омазни. Но тъй като се предполага,че равнището Ви на познание в тази сфера е на високо ниво,съм убеден че разбирате това.
05.08.12
20:04
а колко може да струва тази комбинация от креатина и глутамина