Хранене през нощта?

29.08.08
17:23

Значи тъи като много трудно качвам а съм 62-3 кг на 18 години висок съм 176-178 ,направил съм доста релеф но ми трябва да кача маса,Зимата ще се заема сериозно с тази цел та се питах какво мога да ям през ноща ,кое ще ми помогне за качване на кг , и нещо което се приготвя бързо ::)

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 30.08.08 08:07.

ГН

29.08.08
17:53

Ох, не говори, в момента аз се тормозя да ям през нощта, но ако наистина си сериозен смятам че е полезен навик. Най-доброто е протеинов шейк. Идеята е нещо, което се поема бързо, да не трябва да будуваш по 20 минути докато го изядеш. Тъй като не взимам добавки обаче, вариантите общо взето са 2 яйца с 50 грама извара (малко е, но самия факт че ям през нощта е вече много) или едно кисело мляка, макар че първия вариант е за предпочитане. Аз, тъй като се събуждам често, ям първото при първото си събуждане и второто при второто си събуждане, тоест за една нощ и двете, което си е общо 30 грама протеин 20 грама въглехидрати и 10 грама мазнини, или около 300 калории. Със сигурност има и по-оптимални варианти, но нека другите да кажат.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 29.08.08 17:55.

29.08.08
19:24

Е и аз съм бил съвсем луднал и съм ставал, но да цапна 1 шейк и то пудрата си я слагах в шейкъра и 1 шишенце с минерална вода, друс-друс, цапвам го и заспивам веднага. Ако тръгнеш да ставаш, да се разхождаш до кухнята...хладилници...тъпо е, защото се разсънваш, разбиваш си съня. Още по-бърз вариант е няколко хапа амино и повечко вода.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.08.08 19:26.

1литър мляко един час преди да си легнеш .Няма смисъл да си разваляш съня

29.08.08
20:02

казано от kristiqn на 29.08.08, 19:51:

1 литър мляко е доста вероятно да те напъне през нощта и да ти се наложи да отидеш до студиото, което пак разбива съня :) Просто 150 гр. извара преди сън и 1 чашка прясно мляко и готово.

29.08.08
20:17

Аз такива неща не правя, късно вечерта преди да си легна кисело мляко със 150 грама извара и лягам, сутринта започвам със 150 грама мюсли и кисело мляко :)

Мда 100-150 грама извара преди сън и после ако ставаш протеин или амини.

ГН

30.08.08
07:21

казано от kristiqn на 29.08.08, 19:51:

Мне... Час и половина-два и то след това преди лягане му трябва още нещо,у щото е минало много време. Ако пие толкова мляко толкова малко времер преди спане - поне два пъти ще става да пикае. Пък и темата беше за ядене през нощта, а не преди лягане. Еми тва е - шейк, най-добре. По-добре да не е гейнер, макар че ако го приемеш в 5.00 а си легнал в 11.00, не мисля че и гейнер ще е проблем - то си е направо като сутришно зареждане с въглехидрати.

добре де, не е нужно да е точно така,аз тоя 1л го пия на двапъти разделям си го 1-1:30 преди лягане и досега не съм имал никакви проблеми . Какъв е смисъла да яде през ноща,след като може да приеме казеин,които се освоя по-бавно за 5-7 часа.ако може някой да ми обясни.

Мнението беше редактирано от Кристиян Касаджиков на 30.08.08 07:56.

казано от smaitall на 29.08.08, 17:23:

Значи тъи като много трудно качвам а съм 62-3 кг на 18 години висок съм 176-178 ,направил съм доста релеф но ми трябва да кача маса,Зимата ще се заема сериозно с тази цел та се питах какво мога да ям през ноща ,кое ще ми помогне за качване на кг , и нещо което се приготвя бързо ::)

Ако не се будиш от среднощен глад то по-добре си спи.

ГН

30.08.08
09:06

казано от kristiqn на 30.08.08, 07:55:

добре де, не е нужно да е точно така,аз тоя 1л го пия на двапъти разделям си го 1-1:30 преди лягане и досега не съм имал никакви проблеми . Какъв е смисъла да яде през ноща,след като може да приеме казеин,които се освоя по-бавно за 5-7 часа.ако може някой да ми обясни.

И това е вярно. Но аз бих предпочел на два пъти да се събудя и да пия амини, отколкото веднъж казеин преди лягане. Освен това, аз не виждам смисъл в сазеина - яж некви мръвки, те също се освобождават бавно. Аз харесвам единствено бързоусваяващите се протеини.

DO

30.08.08
09:54

“нощният протеин”е добро решение за тоя случай.мусаши по едно време май имаха.

30.08.08
11:18

Който няма професионални амбиции и не му се става през нощта и не му се набива и извара - ето едно примерно решение - nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=36.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.08.08 11:19.

DO

30.08.08
11:39

тва за казеинчето е добро решение

Мнението беше редактирано от donscot на 30.08.08 21:16.

30.08.08
18:35

казано от donscot на 30.08.08, 11:39:

тва за кзаеинчето е добро решение

Да, но много хора го считат за лукс и затова алтернатива е изварата.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.08.08 18:37.

31.08.08
09:17

От два месеца ползвам ON 100% Casein преди лягане и според мен най-добрия вариант е именно приемането на казеин тогава.
Яденето преди лягане не е особенно полезно и може да си докарате гастроезофагеален рефлукс, киселини и т.н.

01.09.08
18:26

Леко хапване, като например извара, както вече казаха по-горе е идеален вариант или бавен протеин на прах. Ако трудно качваш кг, нощното ядене със сигурност ще промени това.
Веднъж в някакво списание бях чел, че е много добре да се яде фъстъчено масло преди лягане. С огромни мъки изядох една малка кутийка и на сутринта като се погледнах в огледалото, все едно никога не бях стъпвал в залата, така бях подпухнал и замазан :cheese: .

DI

01.09.08
19:04

Ставам отивам до хладилника където имам 2 разтръскани обесмаслени кисели млека в туба засмуквам я и лягам :)
О да и на сутринта квото се е стекло в тубата на дъното се исипва при сутрешното мляко със овесени ядки и медец
Имам чувството че живея като мече в хралупа :P

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 01.09.08 19:06.

03.09.08
09:07

И аз съм ставал да ям през в 3.00 и то по будилник - доста е тъпичко .Според мен се спира растежния хормон и си прекъсваш съня .Казеина е мн добър вариант ,а ако си се спрял на мляко не си го доизпивай сутрин - голяма грешка !В млякото има казейн които , както всички знаем образува гелче в корема и стои 6-7 часа .Рано сутрин веднага след ставане ти трябва бърз протеин без никакви фибри които да му пречат и бърз въглехидрат - демек сладичко, за зарждане на гликогенните депа демек наи доброто е 30 гр суроватка + някакъв медец .Правех голяма грешка т.к. обичах мн мляко ядях само от него като не съобразявах че е казеин + това киселото мялко забавя перисталтиката на червата от там обмяната на в-твата не искам да го убидя но сутрин не му е мясотто

DI

03.09.08
10:44

Значи сутрешното ми ядене от кисело мляко с овесени ядки и лъжица мед го замествам със бъркани яйца със сирене :)

03.09.08
14:22

Овеса нека си остане т.к. и  комплексен въглехидрат трябва и нещо сладичко да има след сън и след тренка е времето когато има празни гликогенни депа и се поема въглехдирата

03.09.08
18:54

При въпроса за нощното хранене изниква една сериозна дилема - от една страна не е хубаво тялото да бъде оставено ~8 часа (1/3 от денонощието, времето което спим) без хранителни вещества, но от друга страна също не е хубаво да се разваля съня, който е не по-малко важен за качественото възстановяване.

И все пак, според мен, ако човек има сериозни амбиции за покачване на теглото, нощното хранене е препоръчително. При всички случаи, трябва да е нещо което се консумира бързо и се приготвя лесно (телешките пържоли, рибата и варените яйца не ми се струват удачни)  Най-лесен и приятен е вариантът да се  пие протеинова матрица, с преобладаващо съдържание на казеин  и по-малко сурватъчен протеин. Друг нелош вариант е 150гр извара с 150мл прясно мляко в блендера - този вариант използвам аз. Сурови яйчни белтъци също, но само ако са със сигурен произход... иначе - салмонелоза ;) А в случаите, когато примерно някой се прибере в 3 часа от дискотека, нощното хранене си е направо задължително.

03.09.08
19:32

Малко Офф от темата ,ма като дискотека се сетих че си нсоя аминки си хапвам през 1-2 часа ,докаът си денся :) ххх

03.09.08
20:00

казано от Стоил на 03.09.08, 19:32:

Малко Офф от темата ,ма като дискотека се сетих че си нсоя аминки си хапвам през 1-2 часа ,докаът си денся :) ххх

внимавай да не те видят ченгетата, или още по-лошо - дилърите, как гълташ хаповете на дансинга, щото после върви обяснявай, че нямаш сестра ;)

03.09.08
21:09

Моето лично мнение е,че ако човек не е ектоморф и се е нахранил с бавни протеини и всичко необходимо преди лягане,няма нужда да предприема такива действия.

PR

03.09.08
21:44

казано от Kevin_Kostner на 03.09.08, 21:09:

Моето лично мнение е,че ако човек не е ектоморф и се е нахранил с бавни протеини и всичко необходимо преди лягане,няма нужда да предприема такива действия.

Съгласен съм.  По време на сън храносмилателната система работи по-бавно, отколкото докато си буден.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1