BCAA- Истинската дозировка!!!

СБ

03.09.08
18:50

Понеже в този форум много често се говори за фундаментални хранителни добавки,решихме от екипа на СИЛА да ви подпомогнем максимално при използването на един от най-масовите продукти - разклонената верига аминокиселини. Прави ми впечатление, че много хора не ги дозират правилно, а по този начин пилеят финансите си на вятъра

Според най-новите изследвания и мнения на атлети и билдъри от САЩ,евентуално ефективнана, подчертавам ЕВЕНТУАЛНО много дебело е, гледайте да не ви увиснат ченетатат - 0,17 грама на lbs телесно тегло, което обърнато в килограми означава по 0,35грама. Което означава, че един 80кг човек трябва да взима поне 30грама на ден BCAA!!! И това наистина е така!

Драги съфорумци, почвайте вече да се ориентирате към прахообразния вариант на този суплемент, защото с лафа взимам по 4 BCAA след тренировка, по-добре си пийте аспиринчета!

Темата беше редактирана от Сила БГ на 03.09.08 18:51.

03.09.08
19:27

Съгласен. Ако ще се поръчва BCAA - минимум опаковка от 500гр ;)

SilaBG, виждам че вече внасяте и PrimaForcе, за което ви поздравявам. Точно BCAA -то им обаче не видях в каталога ви ;) Иначе CEE, ако го пуснете на човешка цена, ще е чудесно :)

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 03.09.08 19:29.

Е май скоро няма да си вземам БЦАА :)

03.09.08
22:19

Мнннннннндааааааа, скъпичко ще да излиза.... я да си я караме по-добре на стабилно дози протейн и твае... стига с тия гъзарии - БЦАА, Глутамини и т.н. ;)))))

03.09.08
23:43

30 грама колко таблетки са

СБ

04.09.08
03:26

Обикновено БЦАА суплементите сае в капсула или таблета по 500mg.Което означава 60. Аз се учудвам,че питаш такъв въпрос? Когато си купуваш добавка не гледаш ли отзад на етикета грамаж?

04.09.08
04:58

Гледа се отзад етикети и гледаш по колко е концентрацията на БЦАА, обикновено е повече от малка. За това се взема на прах изчистен.

04.09.08
05:39

silabg, преди време ставаше дума, че ще внасяте bulk добавки - какво стана?
по темата - не само ВСАА, а и комплексните аминокиселини се вземат в такива количества ако ще се разчита само на тях като добавка

LA

04.09.08
06:22

Ей,почва да поумнява този форум! Само още нещо да добавя за аминокиселините - ако някой си мисли,че като взима по8-10 на ден прави нещо, жестоко се лъже. Аминокиселините ги третирайте като протеин - например 10 амино по 2 грама ви правят една доза протеин. Айде сега си сметнете по колко трябва да взимате на ден. И още нещо да ви кажа - ако някой ви заблуждава, че като взимате амино е по-добре от протеин - лъже ви!!! Протеинът ви набавя необходимите хранителни вещества. Ако искате да взимате амино, по-добре взимайте още 1-2 дози протеин.  Научно е доказано, че аминокиселините не оказват по-голямо въздействие от протеина върху изграждането на мускулна маса. Ефектът е един и същ. Така,че си взимайте повече протеин.

Е,ако можете да си позволите наред с протеина да добавяте по 30 грама БЦАА или по 30-40 грама Leucine, да,може и да има евентуално по-добър ефект.

Едно нещо ще ви кажа - без да повишите калорийния прием, няма как да изградите мускулна маса. Всичко опира до калории и правилното им усвояване. ДОБАВКИТЕ НЕ ЗАМЕСТВАТ ПЪЛНОЦЕННОТО ХРАНЕНЕ!!!

И на финала ще кажа, ако всичките горни фактори са наред, пак няма гаранция ,че ще изградите някаква уникална мускулатура. Тук вече се намесва опитът, търпението, генът и нашумелите напоследък хормонални продукти(прохормони,простероиди, модулатори на тестостерона и естрогена). Но стъпките трябва да вървят една по една.!!!

BO

04.09.08
06:26

Горещо препоръчвам да се използва протейн, отколкото аминокиселини, тъъйкато те имат по-фрапантно действие върху организма в големи количества.Сериозно оказват влияние върху жлезите и някой органи да отделят повече хормони, което води от своя страна до тяхното прекомерно натоварване.Протейна има също се разпада до аминокиселини, но там става в процес, който няма нищо общо с насищането на кравта с голямо количество аминокиселини.

СБ

04.09.08
06:54

казано от FRANKO1 на 04.09.08, 05:39:

silabg, преди време ставаше дума, че ще внасяте bulk добавки - какво стана?
по темата - не само ВСАА, а и комплексните аминокиселини се вземат в такива количества ако ще се разчита само на тях като добавка

Работи се усилено по този въпрос и има значителен прогрес, НО като месец, в който това ще се случи не мога да конкретизира, поради много фактори... Очаквай ъпдейти по въпроса

04.09.08
07:22

Прахообразна форма под формата на напитка:
10гр преди треноровка
10гр по време на тренировка
10гр след тренировка

Може и на таблетки ама ......... друго си е е питието.

ГН

04.09.08
07:28

Аминокиселинет се протеин. Вместо да се дават допълнително пари и да се зориш и да пиеш по 30-40 двусантиметрови хапчета, просто трябва да се акцентира още повече върху суроватъчния протеин, ако няма проблем с финансите, и да се зарежат всякакви реплики от рода на “То над 2 грама на килограм не се усвоява” или “Повече от 30-40 грама на един път не”. Имаш ли пари, аз лично нямам, но съм го правил - 30 грама преди тренировка 50 грама след, освен това сутрин още 50. В такова количество и при добър хранителен режим БЦАА и глутамин са излишни. Просто протеина е всичко от което има нужда един непрофесионален билдер който прави тяло и сила за удоволствие - дори креатина вече е малко излишен в този смисъл, защото като го спреш, пада малко силата а с това и самочувствието - докато при протеина не би следвало да има подобен проблем. Освепн това креатина нси е креатин и толкова. Докато протеина, ако е качествен и ако се пие в големи дози, освен че е най-фундаменталния суплемент, ами и комбинира аминокиселините като цяло, БЦАА в частност, глутамин и т.н. протеинови деривати. Едва ли ще излезе по евтино така, може би малко, не знам и дали ще е по-удобно, но поне знаеш че имаш 1 продукт и това е - по-добре един изпит върху целия материал отколкото 7 изпита върху върху различни курсове, да направим аналогията. Разбира се, едва ли ще излезе по-ефективно така, но както казах в началото - не говоря за състезателния подиум, а за хора без такива амбиции, за които протеина е задължителна добавка.

Ей за това най-добре да се инвестира в храната.(той протеина си е един вид храна така че...нищо не се губи)

04.09.08
10:44

silabg прощавай некомпетентоста ми но 6о таблетки ми се струва меко казано много.Аз си зех БЦАА на п&Б 120 капсули.Това значи да ги изпия за 2 дена...

04.09.08
11:06

Изпий целия пакет и пак няма да има ефект :) Зарежи ги тези!
Ето затова става дума че е по-добре да се взимат на прах. Според мене тези на пийк 500 гр. на прах 13гр. е дозата и съдържа чисто 10гр. БЦАА са най-изгодни. Най-добре обаче си е протеина ;)

СБ

04.09.08
11:13

Power еди какво си,потренирай по-сериозно,попрочети още повече,пробвай различни неща и сам ще се убедиш в това което казвам. както сам виждаш,и другите потвърждават това. АКо искаш ще ти сложа и статии на американски учени,правели изследвания в лаборатории, но надали това е от значение за теб.хора,информирайте се,особено подрастващите!!! какво смяташ, че ще направиш с 8 или 12,че дори и 20 капсули по 500мг BCAA на ден??? Айде да не ставаме смешни!!!

04.09.08
11:28

я дай линкове към статиите.

Имам тука едни 500-600г bcaa на прах и може да изпробвам и с по-голям прием. А как е най-добре да се приемат. 3-4 пъти по 10? Примерно 10 с сутрешния шейк сурватка, 10 на обяд/преди трен, 10 вечеря/след трен, 10 с казеина преди лягане?

04.09.08
11:40

Един мой познам приемаше доста повече амнинокиселини на хапчета,отколкото беше описано на опаковката и започнаха да го болят бъбреците.Като отиде на лекар му казаха,че е от това(не от дозата аминокиселини,а от самите хапове),то лекарите веднага за това се хващат,ама може и да са прави.
  Така,че на прах са много по-добре.
          Поздрави !!!

Мнението беше редактирано от Питмезов на 04.09.08 11:41.

04.09.08
11:42

казано от silabg.com на 04.09.08, 11:13:

Power еди какво си,потренирай по-сериозно,попрочети още повече,пробвай различни неща и сам ще се убедиш в това което казвам. както сам виждаш,и другите потвърждават това. АКо искаш ще ти сложа и статии на американски учени,правели изследвания в лаборатории, но надали това е от значение за теб.хора,информирайте се,особено подрастващите!!! какво смяташ, че ще направиш с 8 или 12,че дори и 20 капсули по 500мг BCAA на ден??? Айде да не ставаме смешни!!!

Не си мисли,че съм поредното 15 годишно хлапе,тренирало 2 седмици и вече казващо ‘’даите ми нещо за мускОли’’ .Просто не съм пил БЦАА досега и ако това което казваш е вярно,тогава производството на тези аминокиселини на капсули се обезмисля, защото при дозировка 60 капсули на ден трябва да се вземат 2000 капсули за месец.
Нищо лично.

04.09.08
11:47

Това е поредната тема, в която се говорят верни неща, които невинните детски душици не искат да проумеят. Това, че опаковката BCAA в действителност стига за 2 дни не означава, че Lawrence, Sila.bg и другите си измислят разни небивалици. Преди всичко ще кажа защо аз ползвам аминокиселини от време на време. Значи за 40лв си купувам опаковка от 750 грама, като на всеки 100, 86,4 са протеин примерно. Кефи ме това, че няма бъркане, сладникав вкус, подуване и т.н. Само че аз винаги съм гледал на тях като на протеин! знам, че 10 таблетки са 19грама протеин и заедно с киселото мляко, което е още 12 приблизително и си правя една чудесна доза от 31гр протеин без да ми става тежко. Не виждам защо си мислите, че с BCAA е различно. Това са си аминокиселини. И изобщо какво очаквате от тези добавки? Не свърши ли времето, когато мерехме протеина за да изпием точно 2 лъжички, защото Нутрим така са написали на етикета? Интересното в случая е, че именно търговци на добавки ви наливат акъл в главата, вместо да печелят на гърба на мечтите и амбициите ви. Спорта се променя, променя се допинга, променят се и добавките. Да сте чули скоро нещо за хром пиколинат например или витатон, повечето тук дори не знаят какво е. Lewellyn пише в Anabolics 2006, че ако днес имате състезателни амбиции и в речника ви присъстват само анаболни стероиди, значи сериозно сте загазили. Аз пък ще допълня, че ако искате нещо което да ви отведе отвъд постигнатото към момента, на аматьорско ниво и вез химия, то със сигурност не е 2гр БЦАА, 5гр. креатин монохидрат или 10гр глутамин. Иронично обаче човек винаги се учи от грешките си и когато някой ден един човек осъзнае колко пари е набутал в добавки и колко от тях са му помогнали, то тогава няма да се налага да чете, а ще знае...

Мнението беше редактирано от Кобра на 04.09.08 11:48.

04.09.08
12:17

Опа. Големия “батко”. По полека с пренебрежителните мнения, не сме всички 14 годишни тук.

Някъде да видя някой да казва, че това е измислица? Но ако се постнат и линкове няма да е лошо.

СБ

04.09.08
12:31

Основният замисъл на темата беше да ви помогнем правилно да си използвате закупените суплементи! Много хора явно не искат и не искат да проумеят,че индустрията се развива,нови и нови неща се откриват,много от старите принципи се отхвърлят!

04.09.08
13:12

имам едно питане - цифрите цитирани от автора на темата дали означават, че това количество ВСАА, следва да се приемат като добавка, без значение колко протеин се набавя с храната?
моето мнение е, че при относително нормално (като за спортуващ) хранене, повече от 2 дози протеин + аминки преди и след тренировка не са необходими. говоря за аматьори.

СБ

04.09.08
13:27

Всичко е индивидуално и относително.Ако се храниш стабилно и си пиеш необходимите дози протеин и усещаш,че те са ти достатъчни, тогава няма нужда допълнително да се товариш. Всичко си е до организъм. Просто исках да ви кажа каква е ефективната доза БЦАА за да има ефект на захранка,на набавяне на необходимите вещества. Това не означава задължително, че ако взимате по 30 грама БЦАА ще станете културисти или нещо уникално ще се получи.Просто това са аминокиселини!

04.09.08
13:28

казано от mamaligabg на 04.09.08, 11:28:

я дай линкове към статиите.

Имам тука едни 500-600г bcaa на прах и може да изпробвам и с по-голям прием. А как е най-добре да се приемат. 3-4 пъти по 10? Примерно 10 с сутрешния шейк сурватка, 10 на обяд/преди трен, 10 вечеря/след трен, 10 с казеина преди лягане?

Ако на тебе са ти нужни 30-40 грама бца не те съветвам да ги разпределяш така. Ако сутрин пиеш суроватка няма нужда от бца, по-добре я разпредели в дозите преди и след трен :)

MA

06.09.08
15:30

та аз си зех преди време БЦАА на Нутренд ( течност) какво можете да кажете за марката добра ли е а по въпроса аз пиех по 10 грама преди и след тренировка мисля че е добре

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1