04.09.08
10:06
Мисля да си зимам за вкъщи домашен уред за кардио.Колебая се между велогометър и кростренажор,кое е по-доброто?
04.09.08
12:34
Какви са предимствата на едното и на другото?
Преди години, когато бях млад и зелен (хехе :ahhh: ) успях да накарам баща ми да инвестира в такава играчка (в нашия случай - велоергометър). Сега само прах събира. Не са си работа тия уреди, вземи 3 метра телефонен кабел и скачай. Пестиш маса пари от една страна, и правиш нещо далеч по-ефективно от друга.
Иначе, ако много държиш на точно едно от двете - по-добре да е кростренажор, поне не си седнал (защото както знаем - седнал се почива, а се тренира прав :) )
Кростренажора повече се доближава до тичането,а и на него си движиш ръцете-абе всичко.Велоаргометъра е също добър уред, но някакси не се чувствам добре седнал да прав кардио схващаш ли ? Аз предпочитам пътека,кростренажор или най-доброто - на стадиона или някой парк.
04.09.08
14:18
Кростренажора е по добър вариант.+Това кростренажорите имат по-големи маховици от на велоергометрите което пък дава възможност за по-голямо съпротивление.
04.09.08
14:19
казано от Georgi Stoev на 04.09.08, 10:06:
Мисля да си зимам за вкъщи домашен уред за кардио.Колебая се между велогометър и кростренажор,кое е по-доброто?
Който и от двата уреда да избереш няма да сгрешиш и двата са добри !
Ако ще е кростренажор, нека да е добра марка, т.е. за съжаление ще е СКЪП, което кара купувачът да мине на евтин вариант, който му излиза доста солено, особено, ако човекът е по-тежичък, защото лесно се разбива. Кростренажорът заема и повече място. Аз съм за велоергометър, който също трябва да е качествен, но излиза по-евтино от кроса. Принципно и двете ще ти свършат отлична работа. Заигравката е с парите.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.09.08 15:26.
В една друга тема обсъждахме за карането на колелото и какво се случва с мъжките “асъчмъни” :lol:
Аз имам кростренажор и съм много доволен :)