01.09.08
18:36
Първо,преди да задам глупавият си въпрос,се извинявам ,защото виждам че има доста такива теми и това неизбежно дразни по-старите членове на форума.Просто мисля че по-младите и нетърпеливи се нуждаят от конкретен отговор за конкретен въпрос(да пия ли еди кой си продукт на еди коя си фирма).
Та случаят е следният:Взехме си почти еднакви добавки 3ма приятели,макар че няколко човека ни предупредиха че на нашата възраст (17год) тези неща може да са малко рискови-става въпрос че си взехме тестостерон и 3мата.Взехме ги въпреки че сме наясно какво ни чака-повишена агресивност,нетърпеливост,повишена сексуална нужда... :) .Другите 2 момчета си взеха и азотен боостер,а аз на негово място креатин(някакъв 10 вида креатин в 1 на капсули) + и 3мата си взехме протеин 4 килограма (аз за 108 лева по обикновен а те ,,100% whey protein professional’’ на Scitec Nutrition за 257 лева:). Та въпросът ми е след цялото това мое бръщолевене е дали тези продукти ще ни се отразят сериозно на здравето(сериозно-след такива количества вещества,все ще има некакви последици :( :) ) .Предписано ни е да взимаме по 3 дози от тестостерона дневно,но аз мисля да взимам по 2.Дали това е удачен избор?(същото мисля да направя и с креатина). И накрая ще помоля освен към отговорите ви(ако благоволите да има такива ест :) ) да напишете какво мислите конкретно за някой от тези продукти(снимах си моите,по надолу ще дам линк за снимка към тях:) )
Иначе тестостерона е 110 лева-126 таблетки х3 пъти дневно..креатина е 240 капсули х3 пъти дневно,45 лева...моля коментирайте и цената :) .
ПС: благодаря за отделеното внимание и ако модераторите видят нещо нередно в темата ми(или досадно :D ) да я изтрият :)
01.09.08
18:47
Извинявай,че ти го казвам, ама ти и твоите приятелчета сте любимите шарани на много магазини. Какъв тестостерон,бе човек? Продуктът на Ultimate са натурални билкови екстракти и още някакви подобни, от тях най-много да усетиш завишено либидо и евентуално повишение на силата, нищо повече. Ти само от това,че си начинаещ ще растеж, тези добавки няма да имат роля в твоя случай изобщо, може би евентуално протеина, но е трябвало да с обикновен креатин монохидрат.
!!! Тестостерон!!! Залягай над чиниите и евентуално протеин, а не да търсиш бърз ефект, който така и няма да постигнеш, ако ще и 5500 лв да дадеш!
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 02.09.08 03:15.
няма за какво да се извиняваш,затова съм пуснал темата,иначе моя е грешката отчасти наричам го тестостерон а съм наясно че е на билкова основа(точно затова го взехме)...просто докато мисля как да се изразя да ме разберат най-ясно сам постигнал точно обратното...в крайна сметка няма ли да има голям ефект от тия неща..+ стабилно ядене разбира се :)
02.09.08
03:08
Надали такъв,какъвто ти очакваш.Е,ако си в интервала 55-66кг и тепърва прохождаш в залата,да,ще растеж,но то ще е по-скоро от тренировките и възрастта ти,защото просто си в период на естествен растеж, а не заради добавките!!
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 02.09.08 03:16.
02.09.08
06:37
казано от silabg.com на 02.09.08, 03:08:
Надали такъв,какъвто ти очакваш.Е,ако си в интервала 55-66кг и тепърва прохождаш в залата,да,ще растеж,но то ще е по-скоро от тренировките и възрастта ти,защото просто си в период на естествен растеж, а не заради добавките!!
Точно както ти казва този човек, ефект ще има и никой не може да ти раздели ефекта на проценти, но най-вероятно, и това ще ти го потвърдят 100 човека, си дал там колкото си дал 300 лева ли, повече ли, от които вместо да качиш 5 кила мускулна маса в следващите 3 месеца, ще качиш 6. Тоест 90% от резултата при твоето ниво на стаж щеше да е СЪЩИЯ без нито една добавка. Няма да си навредиш на здравето иначе. Но твоя “тестостерон”, повярвай ми, не ти трябва. Той е най-излишната от трите добавки. Следва креатина и накрая протеина. Ако ги взимаш, започни ги точно в обратния ред, като в начолото не взимаш нищо, след половин година първата, поне още половин година добавяш и креатина и накрая след поне 2 години завършваш и с трите.
02.09.08
08:11
Беше редно да се допитате преди да направите покупките. На тази възраст не се нуждаете чак от такива добавки. Един качествен американски протеин в комбинация с аминокиселини, глутамин или креатин например щеше да са напълно достатъчни на този етап. Информирайте се повече за хранителните добавки и като цяло за спорта и неговите особености. Наблягайте на правилното хранене. И следващият път се допитайте по - рано до нас.
02.09.08
08:36
Хааахахахаааа... извинете ме.
02.09.08
10:08
Оставете химията и се заемете с малко образоване ан тема тренировки, хранене и прием на добавки - в това число и на химия. Правите основната грешка на всеки начеващ - нулеви познания, съчетани с огромно желание за растеж. Резултата: Посягане към позволени и забранени ВЕЩЕСТВА. Краен резултат от експеримента - малко килограми, не добрфизика, съчетана с доста увреждания на органи и плащане на цената в бъдеще време - след 30 - годишна възраст.
Не разбирате ли, че всяко нещо трябва да се върши с разум и познания. Нима можеш да влезеш в 1-вия магазин и да вземеш каквото и да е, само да е по джоба и да е с “химично” название. Парите ви са на вятъра. Обяснявам: затворения кръг на химията е следния. Започваш да вземаш, получава се някакъв резултат. Рядко той е задоволителен, но е видим. Когато не е съчетан с разумно хранене и трениране, обикновено е подпухнало тяло от задържаната вода. След спиране, понеже всеки начинаещ си казва - “Опитвам и спирам” се получава рязка загуба на тегло и маса, което стресира и се посяга отново, понеже вече си свикнал с “някаквата” форма на тялото. И затваряш кръга. От ту се излиза по 2 начина:
1. Вземаш докато можеш, самозалъгваш се, макар да не ти е нужно, тъй като няма да ставаш състезател. След което едно сериозно увреждане, в най-добрия случай бъбречна криза, те отказва завинаги, но с траен резултат. И тъй като малко от нас имат парите да си присадят сърце... се започват ядове и съжаления... “Ако сега можех да решавам... никога няма да започна...!”.
2. Приемаш, че можеш да се справиш сам с познания и вече изградените правила и се захващаш здраво, като примирявам се, означава - приемам че ще се боря сериозно, ще трупам знания и умения и ще се въоръжа с търпение за да постигна резултати. Краен резултат: по-дълъг период на натрупване на маса, трупане на знания и умения (малко тафталогия), приближаване към желаната форма и маса с бавни темпове. При спиране - запазване на формата дълго време. Лесно адаптиране.
Ами това е мое лично мнение. Който иска може да ме обори, или критикува. Излагам лично мнение. Никой не е длъжен да се съобрази или да търси за себе си изход!
Успех!
02.09.08
10:27
ЕВАЛА,ЕВАЛА,ЕВАЛА!!! Откога чакам някой да го напише това мнение!!! Дано го проумеят най-вече лицата в интервала 15-18 години!!! Защото като гледам колко са се навъдили зобачи, и то най-вече млади момчета ученици!!! После защо жените масово се бъзикат с българския мъж!!! Едно ми е много чудно - защо винаги най-неопититните и начинаещи прибягват към неподходящи за тях продукти и медикаменти!!! Хора, разберете - ако си в подрастваща възраст, единственото от което се нуждаеш е силна мотивация, търпение и липса на комплекси - недейте да гледате,че някой расте по-бързо-гледайте себе си и вашите резултати-все пак не става въпрос за 1-2 години тренировки!!!
02.09.08
12:27
Аз това съм го казвал мноог пъти, но няма кой да се опита да ме разбере.
Има и теми, пускани от мен, има и коментари. Но всичко е глас в пустиня!
Добре е да експериментираме, но трябва да знаем какво правим. А освен това ... добре е да не се самозалъгваме: няма “само да опитам и спирам”. Това не е наркотик, но наедрялото тяло е. Така че... няма опит и спирам... има затворен кръг. Излизането вече е ясно!
Успех!
02.09.08
13:31
Zlatin защо викаш тестостерон на нещо което не е тестостерон.Утре вари кажи някаде че Взимаш Дека и Метан пък ти всъ6ност земаш протеин и креатин ама просто тай си им викаш.Че ти сега щом почваш а ще пиеш добавки за 400 лева след година като навлезеш в някакъв застой ще искаш да пиеш за 1500лв или направо ще вземеш да се набодеш.Аз съм със 16 месеца стаж и досега съм пил само 2 кг протеин и 2 пъти креатин 2x300g и засега съм доволен.Няма смисал ,ако са с добри кутии и имат срок на годност остави ги поне за след 4-5 месеца то сега и без това ще качваш яко.
Доволен съм че темата постигна резултата си-хората ми посочват правилният път и ми казват кое е грешно и какво да направя.Радвам се.( и защото няма коментари=ти си идиот,ха-ха-ха)(все още де :) )
Остана само още 1 глупав въпрос-ясно тия добавки ги оставям в шкафа натопло за доста дълго време...а протеина добре ли е ще да го почна да го пия след като си свърша кръговите тренировки за да се върна обратно във форма и мускулите ми усетят за какво иде въпрос?
За паричният въпрос разбрах-300 лева,300 лева.Нищо толкова не е станало,за мене по-важно да не ми стане нещо на тялото,а не дали сам се прецакал засега отчасти със 300 лева.
Хиляди благодарности на хората ,писали в темата
!
Мнението беше редактирано от Zlatin на 02.09.08 15:09.
02.09.08
16:12
Макар че засега можеше и без протеин - хайде, щом си го взел, като почнеш на сплит като сам казваш, пий го. Но по-малко - 20 грама чист протеин преди тренировка половин час и 30 грама веднага след тренировка, два пъти по 20-30 в нетренировъчни дни - първия път след ставане, втория път когато решиш. Ще ти стигне за доста време, ще има резултат и т.н. Няма смисъл от по-високи дози, защото тялото ти ще се справи и без него, да не говорим за високи дози. Както вече сигурно ти стана ясно, един проблем с ранното започване на добавки (както и с ранното прилагане на техники за напреднали ката дроп серии) е че тялото привиква към тях, когато ефект биха дали и по-лесни неща. После, когато добавките и техниките ти трябват да напреднеш, ти вече ще си свикнал с тях и... няма да напреднеш. С други думи качваш да речем 1 кг мускулна маса повече в началото за сметка на пропуснати 5 кг след време. Най-”тежката” добавка коята си взел е тестостерон-симулиращия продукт, но дори и той не е стероид. Ако вече се беше отриентирал натам - боже опази. Все пак те съветвам - пий си по малко протеина, а този продукт и креатиновата матрица продай - няма за какво да ги държиш, пък туку виж си се изкушил все пак да си ги изпиеш. Продай ги - ще им вземеш оригиналните пари.
02.09.08
17:10
Остаеви само протеина,а другите ако можеш ги продай някъде.Протеина чак като почнеш със сплита.Той ще ти е просто за допълване на храненето така че няма проблем с него,но за тия тестостеронни стимулатори и креатинови матрици ти е мноооого рано.Тестостостеронни стимулатори на тебе не ти трябват.Биха ти трябвали,ако си на възраст или излизаш от стероиден цикъл.За креатин също ти е много рано поне след година пък и ако почваш почни с монохидрата,а по нататък други формули(малтат,етил естер и др)
:lol: :lol: :lol:
Още на кръгови тренировки ми говорят за трибестан, креатинови матрици и азотни буустери :lol:
Хора осъзнайте се малко и не си давайте парите за глупости преди даже да сте разучили!
Даже и от протеин нямаш нужда, като почнеш със сплитови тренировки става. Такива добавки ще са ти нужни след доста време, когато имаш застой-Креатина след поне половин година, а трибестана и буустера след поне 2-3 години!
казано от Vasko на 04.09.08, 14:32:
:lol: :lol: :lol:
Още на кръгови тренировки ми говорят за трибестан, креатинови матрици и азотни буустери :lol:
Хора осъзнайте се малко и не си давайте парите за глупости преди даже да сте разучили!
Даже и от протеин нямаш нужда, като почнеш със сплитови тренировки става. Такива добавки ще са ти нужни след доста време, когато имаш застой-Креатина след поне половин година, а трибестана и буустера след поне 2-3 години!
хм,чак сега забелязах че никъде не съм казал че имаме 4-5 месеца опит в залата (което е нищо де)но това оставя грешно впечатление(донякъде) че още сме на кръгови тренировки ;]
Сега като го осъзнах наистина звучи още по-глупаво да не сме стъпвали във залата и да сме си зели простотии :D (ние по принцип сме си зели простотии де,но знаем чат пат как изглежда зала отвътре :D )
Мнението беше редактирано от Zlatin на 04.09.08 19:56.