04.09.08
15:57
тренирам от около 2 години и фитнес и волеи досега несъм взимал никакви добавки и се развивах идеално но преди около година ми спря разтежа на височина а от скоро нещо и мускулите спряха да ръстат казахами за някакви аргинин пироглутамат ,лизин и глутамин че от тях се растяло и на височина и на ММ та въпроса ми е вярно ли е и ако да имат ли някакви негативни ефекти ?
По принцип Л глутамина овеличава секрецията на растежен хормон но неочаквай да пораснеш от това още повече че вече си спрял-неможе да се тръгне наново :)
Аргинина е против чувството за умора.
За мускулна маса протеин може и креатин!
значи ще имам полза от тях и немогат да ми навредят така ли ? а на 16,5 години съм ако има някакво значение .
Не няма начин да ти навредят, само ако пиеш креатин гледай да е някаква нова формула (кре алкайн ,етил естер ,малат...) а не монохидрат! Също така ако взимаш креатин стабилно вода и се взима 1-2 месеца после поне месец почивка.
Л глутамина забавя катаболните процеси тоест предпазва мускулната тъкан от разпадане! Аргинин за мускулна маса-няма да има ефект :)
казано от Vasko на 04.09.08, 16:35:
Аргинина е против чувството за умора.
Аргинина къде, къде има други по-добри действия от това само да не се изморяваш ! И другия път малко повече се поинтересувай и намали глупостите които пишеш.
Мнението беше редактирано от tonu на 05.09.08 21:01.
Засили храненето - обикновено то е лимитиращ фактор за растежа. За да растеш ти трябва да изградиш нови тъкани, кости, т.н. - трябва да внесеш суровина от която организма да гради. Всеки ден и по няколко пъти на ден.
Л-аргинин пироглутамат е добавка точно за увеличаване на секрецията на ХР, ама не съм чул да я внася някой.
Едно време ми пращаха добавки от САЩ и си бях поръчал и такава на ПРО ЛАБ. Клинично тествана и т.н.
Добавките са второстепенни - храната е основното. Взимай добавки - няма да ти навредят, но те са “добавки” към “основното”, което си е ХРАНАТА!
Успех!
Само да отбележа да не изпитваш чувство за умора е различно от да се възстановяваш но вие си занйте ;)
Arginine Pyroglutamate е съставка, която съм я срещал в I-GH-1 на LG Science! Това което са ти препоръчали е добро , но скъпо. За да спреж с развитието си, наблегни на промяна - първо в храната, и после добавяй добавки. ;)
да естествено че това са само добавки към истинската храна и смятам че с храната съм добре. значи трудно бих намерил този аргинин пироглутамат във варна (където живея) така ли ?
Щом нямаш развитие на мускули и кг., значи храната не е добре.
Ако очакваш да излезнеш от вас и ведага зад ъгъла да намериш магазин, в който да продават и добавки на Про Лаб, значи Варна е много по-напред (и в този материал) от Сф.
Може да има и на друга фирма подобна добавка - защо не попиташ в някой магазин за добавки?
И ако (случайно) нямат - пробвай да си поръчаш отвън.
Ама първо си коригирай диетата.
Успех!
Е то моето е силно казано диета не се ограничавам от нищо смятам че на 16 години да си броя въглехидратите е малко ... а иначе ям месо почти всеки ден рядко свинско повечето пилешко а напоследък и пуешко но сега като започна училище ще овелича боклуците които ям колкото и да не искам :S нямам алтернатива . незнам защо така се получи , за мусколите ще дерзая и смятам че когато има добра храна и трен ще тръгнат пък за ръста там вече маи нищо немога да направя но колкото толкова ,Ще се надявам и в ММ и в ръст да е повече .
Мнението беше редактирано от pepino_92 на 08.09.08 14:24.
Здравейте, аз съм на 19 години и активно се занимавам с фитнес от 2 години smile пил съм всевъзможни пакове и т.н но разбрах че протеин аминокиселини и креатин както и добро хранене вършат доста по добра работа:) значи когато почнах да тренирам бях 15 см и бях 65 кг сега съм пак толкова висок но съм 80 кг.В момента пия суроватъчен протеин на JC ultra whey pro(по 90-100 гр на ден) , aминокиселини Universal amino 2700 (по 10 на ден) и по 10 гр креатин на ден (съответно преди и след тренировка),въпроса ми е следния сега ще си взема l-glutamine и искам някой да ми препоръча коя марка за този продукт си заслужава ,също така да ми кажете дали протеина и аминокиселините които пия са добри защото чета из доста доруми из нета и мненията са противоречиви и за 2та продукта smile а и за последно обмислям да си взема аргинин но не съм мн сигурен дали не си натварвам тялото вече с мн препарати ? благодаря ви предварително :)